אני רואה שפתחתי פה נושא שרבים מתייחסים אליו. ככלל, איל שום דבר נגד מבוא חמה. זה אתר מיוחד בקנה מידה עולמי וכמו שעומר ואחרים כתבו, הוא מספק כמעט תמיד את הסחורה, ובגדול. אבל אני רוצה להצביע עם החשש ואולי הפחד שהדור האחרון פיתח כלפי התבור, עד להחרמתו ממש. זאת לדעתי טעות ! התבור מיועד לדרגות 2 והוא עומד בקריטריונים של דרגה 2 מכל בחינה. בהכנה והסבר נכונים לא צריכה להיות שום בעיה לטוס שם, אפילו מהטיסה הראשונה. עם גלשני מתחילים, צריך להתפתח מצב ממש קיצוני שימנע מהגלשן לחדור ולהגיע לשדה נחיתה (צחי). אני דווקא זוכר יום חרפי שבו עליתי במבוא חמה ל 1200, הרוח התחזקה והתחיל להחשיך, ואני לא מצליח לאבד גובה, וגם לא להתקדם. (בתבור כידוע הגבול הסורי לא נושף בעורפנו...) לבסוף בקצת תושיה הצלחתי לאט לאט לצאת מזה, בכך שהתרכזתי בבר מול הקרקע וראיתי שהוא בכל זאת זז לאט קדימה. הבנתי שאסר לי לאבד כוחות ולהלחם ברוח ובגלשן, אלא למשך חזק רק בשניות שבהן הוואריו לא מצפצף. בקיצור: המחשבה שמ.ח. הוא מקום בטוח עלולה להתברר לעיתים כאשליה, והתייחסות אל התבור כמקום מסוכן, עלולה סתם לערער את המצב הנפשי הכללי ולגרום לטיסות לא כיפיות ואפילו לתאונות.
אני בהחלט מסכים אם אלה החוששים מהצפיפות בתבור, וזה אולי הארגומנט היחיד שאני מקבל. אני שוב ממליץ, בקיץ, כשהרוח טובה ובכיוון הנכון, ולא צפוף מידי, בואו גם לתבור, כי חשוב להתרגל למספר אתרים ולנטרל את הפחד, או החשש מאתרים אחרים.
לגבי ההערה של אסי: אני מבין שעברת טראומה בשרונה ואני גם מבין שאתה מאשים ותיק/ים בתאונה שלך. אז ראשית, אני ממש שמח שחזרת ואני רואה שאתה עושה פעולות נכונות כדי להתגבר על הטראומה. ברור שנחיתה למעלה בשרונה, מחייבת מיומנויות שאין לדרגה 2 וצריך לדעתי לאסור נחיתות למעלה לגולשים לא מנוסים. בנחיתה למעלה ההחלטות מאוד מהירות וכל טעות קטנה יכולה להיות פטאלית. החלטות על הגובה הנכון ליציאה, הערכת זווית גלישה ברוח גבית, אחר"כ ברוח צד ולבסוף ברוח אף ושליטה מחלטת על נתיב הטיסה ועל ההגעה לנקודה המדוייקת אליה רוצים להגיע, כל אלה מחייבים נסיון רב, ואני מתפלא רק על כך שלא קרו יותר תאונות כמו של יוסי, או אף חמורות מאלה. יוסי יקירי, יכול להיות שחלק מהאחריות הוא על הותיקים שלא הגבילו את ההגבלה עליה אני כותב כאן, אך אני ממליץ לך להפוך דף ולא לסחוב איתך מועקה שכבר לא תועיל לאיש, ובעיקר לא לך. טיסות טובות לכולנו.