כתב נושא: היום בתבור  (נקרא 5000 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק יובל ענבר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
בעניין: היום בתבור
« Reply #20 ב- : September 11, 2012, 10:38:21 pm »
חברים, לא צריך להלחיץ את החדשים,
הם בסך הכל עושים דרך נכונה,
גם לדעתי רובם כבר מזמן ברמה מספיקה לטוס בתבור,
אבל כל אחד ומה שעושה לו טוב.

ולחדשים, יום אחד העניין הזה עם הרכס יתחיל לשעמם לכם,
כשזה יקרה אל תפרשו, תזכרו שיש עוד משהו שלא טעמתם ובוו לתבור.
יובל ענבר

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #21 ב- : September 11, 2012, 11:23:17 pm »
אני רואה שפתחתי פה נושא שרבים מתייחסים אליו. ככלל, איל שום דבר נגד מבוא חמה. זה אתר מיוחד בקנה מידה עולמי וכמו שעומר ואחרים כתבו, הוא מספק כמעט תמיד את הסחורה, ובגדול. אבל אני רוצה להצביע עם החשש ואולי הפחד שהדור האחרון פיתח כלפי התבור, עד להחרמתו ממש. זאת לדעתי טעות ! התבור מיועד לדרגות 2 והוא עומד בקריטריונים של דרגה 2 מכל בחינה. בהכנה והסבר נכונים לא צריכה להיות שום בעיה לטוס שם, אפילו מהטיסה הראשונה. עם גלשני מתחילים, צריך להתפתח מצב ממש קיצוני שימנע מהגלשן לחדור ולהגיע לשדה נחיתה (צחי). אני דווקא זוכר יום חרפי שבו עליתי במבוא חמה ל 1200, הרוח התחזקה והתחיל להחשיך, ואני לא מצליח לאבד גובה, וגם לא להתקדם. (בתבור כידוע הגבול הסורי לא נושף בעורפנו...) לבסוף בקצת תושיה הצלחתי לאט לאט לצאת מזה, בכך שהתרכזתי בבר מול הקרקע וראיתי שהוא בכל זאת זז לאט קדימה. הבנתי שאסר לי לאבד כוחות ולהלחם ברוח ובגלשן, אלא למשך חזק רק בשניות שבהן הוואריו לא מצפצף. בקיצור: המחשבה שמ.ח. הוא מקום בטוח עלולה להתברר לעיתים כאשליה, והתייחסות אל התבור כמקום מסוכן, עלולה סתם לערער את המצב הנפשי הכללי ולגרום לטיסות לא כיפיות ואפילו לתאונות.
אני בהחלט מסכים אם אלה החוששים מהצפיפות בתבור, וזה אולי הארגומנט היחיד שאני מקבל. אני שוב ממליץ, בקיץ, כשהרוח טובה ובכיוון הנכון, ולא צפוף מידי, בואו גם לתבור, כי חשוב להתרגל למספר אתרים ולנטרל את הפחד, או החשש מאתרים אחרים.
לגבי ההערה של אסי: אני מבין שעברת טראומה בשרונה ואני גם מבין שאתה מאשים ותיק/ים בתאונה שלך. אז ראשית, אני ממש שמח שחזרת ואני רואה שאתה עושה פעולות נכונות כדי להתגבר על הטראומה. ברור שנחיתה למעלה בשרונה, מחייבת מיומנויות שאין לדרגה 2 וצריך לדעתי לאסור נחיתות למעלה לגולשים לא מנוסים. בנחיתה למעלה ההחלטות מאוד מהירות וכל טעות קטנה יכולה להיות פטאלית. החלטות על הגובה הנכון ליציאה, הערכת זווית גלישה ברוח גבית, אחר"כ ברוח צד ולבסוף ברוח אף ושליטה מחלטת על נתיב הטיסה ועל ההגעה לנקודה המדוייקת אליה רוצים להגיע, כל אלה מחייבים נסיון רב, ואני מתפלא רק על כך שלא קרו יותר תאונות כמו של יוסי, או אף חמורות מאלה. יוסי יקירי, יכול להיות שחלק מהאחריות הוא על הותיקים שלא הגבילו את ההגבלה עליה אני כותב כאן, אך אני ממליץ לך להפוך דף ולא לסחוב איתך מועקה שכבר לא תועיל לאיש, ובעיקר לא לך. טיסות טובות לכולנו.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #22 ב- : September 12, 2012, 09:42:50 pm »
ה"אסי" ברח לך והפך ל"יוסי" בטעות.

אני לא יודע בדיוק אם בתאונה של אסי יש אשמים חוץ ממנו אבל מי שלמד תיאוריה כמו שצריך יודע שמאחרוי מכשולים כמו עצים יש רוטור מסוכן ומי שנוחת באתר רכס מצוקי חייב להתרחק מספיק מהרכס לנחיתה, אחרת הוא יפול ברוטור.
מי שקיבל הדרכה לבצע נחיתות בפרופיל שקיעה מהירה והצפה ולא בפרופיל שקיעה קבועה, מבטיח את עצמו גם בהפתעות של רוטור מסויים כשהמהירות שצוברים לקראת ההנמכה של ה 10-15 מטרים האחרונים מאפשרת חילוץ משתילה קשה שצפויה למי שמנמיך בפרופיל שקיעה קבועה.

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #23 ב- : September 12, 2012, 10:21:54 pm »
חד משמעי , מעולם לא האשמתי אף אחד .
פשוט באופן אישי, מבין כמה אסור להקל ראש בספורט הזה ...

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #24 ב- : September 13, 2012, 11:39:13 am »
קודם כל אולי הטעתי בנוגע למצנחים ועל כך סליחה..
אבל לגלשנים אין בעיה עם הפאה שבין מגרש הכדורגל לסכין גם אם הרכיב משתנה( לצפון/דרום מערבי),
במידה והכיוון משתנה לצפונית ישרה - תאורטית אתה נמצא ברוטור אבל מניסיון העבר שלי (אמנם כולה כמה שנים בודדות אבל הרקורד שלי בתבור לא יבייש גם וותיקים) וגם כשהרוח הפכה לצפונית ישרה ולא עברתי את המגרש כדורגל,מעולם לא היתה לי בעיה לחזור/לצאת לשדה הרשמי גם עם גלשן מחילים, וכך גם לכולם במרוצת השנים בספורט.

עומר, אסי, ושאר הלחוצים - אתם סתם מלחיצים אנשים !!!
תבור/שרונה - אלה לא עמדות מסוכנות!!
רוצים עמדות מסוכנות בבקשה.. האר הארי,כמון, זיכרון, הר הקפיצה, בית רימון, חוץ מזיכרון כל העמדות הנ"ל חוקיים לדרגה 2 ועדיין אני חושש כל פעם שאני טס בעמדות הנ"ל  ,כל אלה נקראים עמדות מסוכנות!!!
האר הארי - ההמראה ללא מדרון ונחיתה עם שיפוע
כמוון - שדה נחיתה בעייתי וגם להמראה שם צריך להיות בהיכון רציני מהרוטור של הצפוניות
זיכרון - שדה נחיתה בעייתי וטרמליות שיכולה לזרוק אותך בקלות  לעצים
הר הקפיצה ובית רימון - אם הרכיב לא מדוייק 100 אחוז אתה ממריא ברוטור בין שדרות עצים !!!

אסי בנוגע לתאונה שלך , אני מחזק את מה שמיקי וחגי כתבו , העמדה לא אשמה ,גם כשמתן הגדול התרסק במגרש כדורגל של התבור וגם כשאני התרסקתי בנתניה - כל המקרים האלו לא הופכות את העמדות למסוכנות אלה החלטות שגויות שלנו הגולשים.
להזכירכם גם במבא חמה יש תאונות וגם שם יש מכשולים כגון כבל חשמל שרץ לאורך הרכס,רוטור של מי שמחליט לנחות מאחורה מערבית לכביש ושדה נחיתה תחתון בעייתי למי שלא תכנן פלייר נכון - כל אתר והבעיות שלו ואין זה נכון לפחד /להרתע מהתבור ,
התבור מבחינתי הוא האתר הכי בטוח שיש לטיסה בארץ (בעונה כמובן וכל עוד אין צפוניות בעמדה), ואפילו עבורי בטוח יותר ממבא חמה אבל זו רק דעתי האישית!!!
« עריכה אחרונה: September 13, 2012, 01:39:14 pm על ידי אודי טייב »

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #25 ב- : September 13, 2012, 06:13:48 pm »
מצחיק ,כותבים שזה בטוח ,אבל מוסיפים הסתייגות
בעצם על כל טעות או חוסר יידע קטן יכול לגרום למשהו מצער
אני יכול להביא לך אלף דוגמאות שנגמרו ב"מזל" ואתה יודע את זה
נכון גם במבוא חמה
הסיבה שאני עדיין רושם. לא ברורה לי ,מאולי כי אני מנסה להעביר לחלק מכם כי בטחון גבוהה יכול לעיתים להזיק ו(מניסיון) אולי עדיף לשתוק...

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #26 ב- : September 13, 2012, 07:56:23 pm »
מסכים עם אסי. צניעות אף פעם לא מזיקה. התבור לא עמדה מסוכנת- אבל היא עמדה פחות סלחנית כשיש רוחות כי קשה יותר להתייצב ולהמריא בה. בימים מסויימים אפשר להקלע לסטואציה המלחיצה שתרמיקה מנסה לסובב אותך לכוון ההר ( מלחיץ מאוד למי שיש לו מעט ניסיון).
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #27 ב- : September 13, 2012, 09:22:48 pm »
לתחושתי יש יותר תאונות המראה במבוא חמה מאשר בתבור. לכל עמדה יתרונות וחסרונות אבל שתיהן בטוחות לחלוטין. מה שלא בטוח זה אלו שממריאים בהן.
דווקא מבחינת סלחנות בתבור יש סיכויים לקבל חנינה מאיזה שיח, במבוא חמה זה קיר אנכי סלעי ...מאד לא סלחני.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #28 ב- : September 13, 2012, 09:45:25 pm »
אודג' גם אם מצנח לא בעייה לחזור לשדה הרשמי אפילו מחצי גובה ההר, סה"כ זה טיסה בחצי רוח גב  ;)
אבל כשאתה ממריא בתבור המטרה שלך זה לא להגיע לשדה הנחיתה אלא לטוס, ולטוס הכי טוב זה בצד הפונה לרוח כי שם העילוי !
הטיסה בונטורי/רוטור לא בעייתית רק בגלל שאולי יהיה קשה לצאת משם, גם מדובר באוויר טרבולנטי ויורד בעיקרו (וכמו שנאמר באנו לטוס לא לנחות אחרי דקה).
גם תרמיקות יהיה קשה יותר למצוא שם (גם בגלל שאתה מעט זמן באוויר) כי לא כל התרמיקות שאנחנו פוגשים נוצרות מתחתינו חלקן נסחפות ברוח ומי שמאחורי ההר לא יפגוש אותן.

שים לב לכיוון של הסכין ביחס לצפון, הוא לא צפוני זה אפילו יותר מערבי מצפון מערבי (225°), צריך לזכור שהמפנה של הרכס עליו אנחנו טסים בדרום מערבי הוא דרום דרום מערבי ולא דרום מערבי כמו העמדה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #29 ב- : September 14, 2012, 01:40:33 am »
לגבי השירשור הזה, זו הדעה שלי.קריאה הפונה לגולשים חדשים שלא לפחד מהטבור, עלולה לתת לגולשים שצברו להם ביטחון אישי גבוה לפני שצברו מספיק ניסיון, להרגיש נוח מידי לטוס שם ולהכנס לפינות.לשמחתי הדור שלנו נבון, זהיר וממושמע.להבנתי לפחות ממש אין למה למהר בספורט הזה יש כלכך הרבה מה ללמוד ולחבות, כך שאתר כמו מבוא חמה נותן מספר רב של תנאים, אפשריות ומצבים ולא מאפשר לגולש חדש להשתעמם כל כך מהר.בגדול מה שאני רוצה לומר זה שהזמנה לתבור עדיף שתיהיה אישית ומלווה ברמה אחראית ולא כללית בפורום.לכל גולש קצב התקדמות הלמידה שונה ואישי וקצב עליית ביטחון והאגו גם הוא אישי שונה ולא מטפס ביחס ליניארי לקצב הלמידה.
Email: [email protected]
Phone: 0525295056