כתב נושא: היום בתבור  (נקרא 4987 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
היום בתבור
« ב- : September 08, 2012, 11:07:13 pm »
אחרי קיץ מלא בתקלות בריאות ותקלות אחרות, הגעתי סוף סוף היום לעמדה, כשהכל נראה מבטיח. האישה מלווה ונוהגת (מקרה נדיר - שביקשתי וקיבלתי כמתנת יום הולדת). השמיים 6 שמיניות. הילד כבר מרכיב. מצנחים ממריאים, רובם מטפסים לא רע. העמדה די ריקה. אחר"כ יצטרף גם אולג. יש לי עניין לסדר אצל חבר בקיבוץ גבע ואני מחליט לנסות להגיע אליו בטיסה. הילד ממריא ואני מיד אחריו. 10 דקות בגובה העמדה וגם הרבה פחות. האוויר הולך ומתייצב, השמים מתנקים אט אט מעננים. בגובה 600 הטרמיקות מתחילות לקבל צורה ואני מגיע עם אחת ל1000 מ'. הילד שהיה יחד איתי בגובה 600 לא מצליח למרכז אותה ונשאר באזור ה600-700 מ'. בגובה אלף, אני יוצא לכיוון גבעת המורה, כשברור לי שאם לא תגיע טרמיקה כלשהי בדרך, לא אצליח לעבור את "הגבעה הזאת". הגעתי לשיפוליה, בואך טמרה כשהאוויר כמעט עומד. גם הרוח נחלשה ונחתתי. הילד נחת בתבור ואולג הגיע ל 307 (מעל ליבנאל). יום לא גדול, כשהנחמה היחידה היא שלא היה צריך לארגן איסופים, עם כל התיסכול הכרוך בזה. הייתה עוד נחמה שבסה"כ הוצאתי טיסה, אחרי שהגלשן היה מפורק (תמיד מקנן חשש, שמא הייתה טעות בהרכבה). עכשיו הכל בסדר, הציוד עובד, מרפק הטניס עוד כואב אבל כבר מאפשר פעילות, והציפייה לעונת מעבר פורייה שוב מתעוררת. ואתם? איפה הייתם כולכם ביום שנראה עד השעה 10, כל כך טוב?
ועוד תופעה שאני לא מבין: הדור הצעיר שמעדיף את מבוא חמה. א. זה רחוק יותר לרוב האנשים. ב. אין שום יתרונות לתבור, חוץ מה-TOP LANDING  ליד הרכב. בכל הדורות הקודמים, התבור היה נמל הבית וכולם טסו בו ממש מההתחלה. לדעתי, שדות הנחיתה שהתבור מציע, טובים לעין ערוך משדה הנחיתה התחתון במבוא חמה, שהוא גם משופע ודם תחום בשורת עצים שעלולה לגרום לרוטורים וגם זרוע אבנים בגודל אגרוף + , מה שהופך נחיתות גחון להקזת דם. בקיצור, אני מציע לצאת מקבעונות רגשיים ולנסות ולאמץ את התבור. שבוע טוב לכולם.

מנותק גונן גל

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: היום בתבור
« Reply #1 ב- : September 08, 2012, 11:15:59 pm »
ברכות ליום הולדתך.

אתמול בתבור היה כנראה יותר מוצלח. לא מעט מצנחים הגיעו לכנרת.
« עריכה אחרונה: September 08, 2012, 11:18:01 pm על ידי גונן גל »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 09, 2012, 04:53:02 am »
גונן למצנחים גם היום היה מוצלח (חוץ ממני) חלק הגיעו ל1600 מעל יבניאל. נועם וויקטור טסו מזיכרון, נועם נחת בתמרה וויקטור בעין גב.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : September 09, 2012, 10:57:51 am »
אני לשם שינוי נסעתי למבא חמה כדי שירון יעשה לחברה שלי טנדם ועומרי מהמצנחים טינדם את אח שלה

טיסה ראשונה שלי -נחיתה למטה אחרי רבע שעה :(((
טיסה שנייה - אני עם ירון והחברה, היה ממש כיף :)))

מסכים עם כל מה שמיקי כתב לגבי מבא חמה והתבור, פשוט אין מה להשוות!!!

עומרי - חשבתי שאמרת שתפחיד אותו - הוא לא היה נראה מפוחד כשנחת ;)

ירון תודה ענקית - אתה מלך!!
« עריכה אחרונה: September 09, 2012, 11:00:06 am על ידי אודי טייב »

מנותק Shay In The Sky

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #4 ב- : September 09, 2012, 12:18:40 pm »
לגבי מבוא חמה לעומת התבור.

לנו (הגוזלים) נאמר יותר מפעם אחת וע"י יותר מגולש אחד שמבוא חמה הוא האתר איתו אנחנו אמורים להתחיל.
המראות קלות, ושדה נחיתה לא בעייתי במיוחד.
אנחנו אמורים לצבור בסביבות 20 שעות אוויר לפני שאנחנו עוברים לאתרים מורכבים יותר.

אני בטוח שרובינו (אם לא כולנו) נשמח לאמץ את התבור כברירת המחדל.

דעתכם...?
אם זה לא יכול להרוג אותך, זה לא ספורט, זה משחק.

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 09, 2012, 12:53:53 pm »
אתה צודק- צריך להתחיל עם אתר כמו מבא חמה שיסלח לך אם תעשה טעויות של מתחיל
אבל 20 שעות?? זה מוגזם אחי , לדרגה 3 אתה צריך 25 שעות אז לדעתי קצת הגזמתם
5 שעות זה מספיק.
ההמראות בתבור לא אמורות להוות בעיה אם הרוח בכיוון וגם הנחיתה לא יותר קשה ממבא חמה וכמו שמיקי ציין אפילו יותר בטוחה מהשדה למטה
בנוגע לטרמיקות ה"אלימות" פשוט אל תיצמדו להר ושמרו מרווח..

שורה תחתונה אתם צודקים, בטיחותית - כמה שיותר שעות באתר סלחן יותר בטוח אבל
א- אתם לומדים לטוס רכס ולהסתמך עליו כגורם לטיסה שלכם ואתם לא חווים את מהות הטיסה האמיתי שהוא טרמיקות.
ב אם לא תרצו להתקדם ולגוון,  הסבירות שתפרשו מהספורט מ"שעמום" גדל..
« עריכה אחרונה: September 09, 2012, 03:10:24 pm על ידי אודי טייב »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : September 09, 2012, 01:56:48 pm »
עוד בעייה של התבור לעומת מבוא, זה שבכל כיוון רוח יש להר שני ונטורים בצידיו ואחד מעליו. כדי לא להכנס לפינות שקשה לצאת מהן (בעיקר לגלשן איטי/מצנח) צריך לדעת לזהות באוויר את השינויים בכיוון הרוח ולהשאר בצד הפונה לרוח, יעני צריך קצת נסיון כדי לא להכניס את עצמך לפינות שקשה לצאת מהן. למבוא יש הרבה פחות "פינות" בעייתיות וכמעט בלתי אפשרי מצב שאתה לא מצליח להגיע לשדה הנחיתה הרשמי.

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : September 09, 2012, 03:08:43 pm »
יש גבולות גזרה קבועים שכל גולש חדש מקבל בתדריך הראשון לפני המראה בתבור.

מדרום - מגרש הכדורגל
מצפון - הסכין(הכביש המפותל בדרך לעמדה)

כל עוד גולשים/מצנחים לא יעברו את הגבולות האלו אין בעיה גם אם הרכיב משתנה לצפוני/דרומי.

הפאה הזאת די גדולה ותכלס הטרמיקות מתנקזות בד"כ על הפאה הזאת אז גם ככה אין למה לעבור אותה
« עריכה אחרונה: September 09, 2012, 03:13:36 pm על ידי אודי טייב »

מנותק Nir Ben-Dor

• מצאתי פסיפס
  • Nova-Mentor 2
    • דוא
« Reply #8 ב- : September 09, 2012, 03:20:12 pm »

כל עוד גולשים/מצנחים לא יעברו את הגבולות האלו אין בעיה גם אם הרכיב משתנה לצפוני/דרומי.

אתה טועה ומטעה. גבולות הגיזרה ישתנו בהתאם להשתנות הרוח.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : September 09, 2012, 05:06:52 pm »
צודק ניר ב100%.

גבולות הגיזרה האלו נכונים אך ורק לרוח שהיא בכיוון של העמדה.

לדוגמא אם הרוח משתנה לצפונית (ולא כאילו שזה אף פעם לא קרה בתבור) אם אתה בין העמדה למגרש הכדורגל אתה לא רק בונטורי אתה ברוטור !!!!
ואם הרוח דרומית יותר אפשר גם להגיע עד אום-אל-גנם בדרום מבלי להתקרב לונטורי.

ההר הוא אליפטי, ותמיד תמיד צריך להיות בצד הפונה לרוח. בלי קשר מה הייתה הרוח כשהמראת או על מה אתה טס, חוקי הפיזיקה ששולטים בזרימת הרוח נכונים לגלשנים ומצנחים במידה שווה. אז אם לא מלמדים את זה על התבור אצלכם צריכים להתחיל.

האמת קו המחשבה שאודי הציג יכול להסביר מקרה מוזר שראיתי לפני כמה שנים, גולש שחיכה בעמדה לגנוב משב מערבי ברוח די צפונית מייד אחרי ההמראה פנה שמאלה לכיוון המגרש ותוך פחות מ3 דקות מאוחר יותר עמד על שתי רגליו בשדה הנחיתה.
« עריכה אחרונה: September 09, 2012, 05:10:53 pm על ידי צחי רייל »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : September 09, 2012, 06:47:25 pm »
באמת מקרה מוזר .. בדרך כלל גולשים עומדים על רגל אחת בשדה הנחיתה בתבור ;)

צחי אתה מן הסתם צודק , אודג' כנראה התכוון לרכיב עדין ו/או לרוחות חלשות ...

בכל מקרה , התבור ללא ספק זה  " המקום" , אבל צריך לתת לו את הכבוד המתאים !

הצעירים החדשים מתקדמים בקצב מעולה ,וככל שהם צוברים שעות ככה המעבר לעמדות אחרות יהיה יותר טבעי ובטוח .

20 שעות במבוא חמה ,במיוחד בתקופות של כחודשיים ,זה המון ! אבל גם שם יש לאן להתקדם וללמוד מטיסה לטיסה .

חוץ מזה שלאט לאט החברה מגיעים לתבור , ויצא לנו כבר לחנוך לפחות שלושה בחודש האחרון מהגוזלים   hug

אל תדאג מיקי , שנה הבאה יהיו קרוסים מלאים בגאגלים של גלשנים .. עלי  ;D
« עריכה אחרונה: September 09, 2012, 06:48:30 pm על ידי gider »

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #11 ב- : September 09, 2012, 07:30:33 pm »
מיקי שלום
אני רוצה לספר לך משהו ,
באותו היום בשרונה שעשיתי תאונה ,אולי אם היו לי קבעונות ריגשיים ,אולי לא הייתי עושה תאונה .
יש  אנשים באגודה שטוענים שלתבור או לשרונה לדוגמה צריך המון ניסיון  באתרים נוחים ,ועובדה היא שאפילו טייסים בעלי ניסיון רב נפגעו שם ..
בעצם באותו היום הרע הזה בשרונה ,נכח אדם בעל ניסיון  ,שיכל לקחת את אתר השרונה כמקום שלא היה מיועד לדרגות 2
וששאלו אותו הוא אפילו לא ניסה למנוע את הטיסה של אותם חברה חדשים,אחד מהם נפגע קשה מאד ...
אז לדעתי צריך לעשות 50 שעות במבוא חמה ,כי בסופו של יום כל אחד מאיתנו שמקבל כנפיים ,חייב  להגיע הביתה בשלום
אז כן חשוב להזהר ,ולא לשכוח ,ורואים את זה בכל אתר , אנשים מותחים גבולות ונפגעים  ...
כמובן שאנשים שייקראו את שורות אלו יגידו ,וואו חמישים זה הרבה ,אבל למה לא להיות בצד הבטוח,לא צריך להפגע כדי להבין את זה...

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #12 ב- : September 09, 2012, 07:45:20 pm »
חצי מטיסות ההכשרה לדרגה 2 עשינו בתבור בתור חניכים.
מצד שני המצב שהיה פעם היה הרבה יותר בעייתי לעומת היום כשהמראנו מהעמדה הישנה שגם נמוכה יותר וגם לא מאפשרת כלל חופש התמקמות . יש שם בטונאדה ...עליה רצים 3 צעדים וזהו. העמדה הקיימת היום מאד סלחנית ורחבה וצריך הרבה כישאון לדפוק בה המראה אלא אם כן כמובן ממריאים מחוץ למגבלות הרוח בעיקר מהחינת כיוון הרוח ביחס לעמדה.
כנראה  שכיום  לאור הירידה החדה ברמת הטיסה של הדור הצעיר המדריכים מעדיפים שהם יטוסו במבוא חמה. שמעתי גם שכיום 2/3 מהגברים מקריחים עד גיל 30. לפני 20 שנה רק 1/3 הקריח בגיל הזה.
בקיצור מיקי , אתה מדור אחר וכנראה גם אני כבר.

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #13 ב- : September 09, 2012, 07:52:22 pm »
לכל החדשים שבחרו בקיץ האחרון להתמקד במבוא חמה ולטוס שם  כ20-15 שעות לפני בואם לתבור - עשיתם את המעשה הנכון   ובזכותו גם עשיתם הקיץ דברים מדהימים וחסרי תקדים! בכל בתקופתי הקצרה בספורט (שש שנים) , אני לא זוכר מחזור שהגיע בשלב כל כך מוקדם בספורט לטיסות ולגבהים כמו שאתם הגעתם (  מטר 1860-1600).   הכל בזכות הבחירה הנכונה , ההתמדה וההתקדמות ההדרגתית. הלוואי והמחזור שלי עושה כמוכם, ומתקדם בספורט הנפלא והמסוכן שלנו בצורה נבונה - כי אם כן , אני מאמין שיותר חברים בני הקורס שלי היו יותר מתפתים להשאר בספורט מאשר לפרוש.

כמו שקרה כבר  ל-10 חברים מתוך 14 בני הקורס שלי! בתוך שנה  וקצת, נשארנו בפועל רק 5-6 חברים פעילים מתוך
 *15-14!  אחרי שנה נוספת נשארנו בפועל רק 4-5 חברים פעילים בלבד(בערך 30 %!) . היום אנחנו שלושה ואני מקווה שהרביעי יחזור לטוס בקרוב.  אם היו נוהגים כמוכם , סביר שפחות היו פורשים כי הספורט היה תופס אותם יותר חזק עקב יותר ימי טיסה מוצלחים בשנה הראשונה ופחות 3-2 תאונות אשר הוסיפו חששות לשיקולים שלהם אם להמשיך או לא.

ולגבי תרגול תרמיקות - מי שאומר לכם שמבוא חמה איננו אתר תרמלי כנראה שאיננו מבין בכלל על מה הוא מדבר. בימי התקררות בשעה-שעתיים שלפני הבריזה, ישנם יופי של תנאים להתאמן וללמוד לתרמל.  מבוא חמה היה הבית ספר שלי לתרמיקות.  היתרון הפנטסטי שלו הוא האפשרות לטוס , להרגע ולהתמקד באוויר העולה בלי כל החששות והלחצים שיש עקב עודף התחבורה בתבור.

אין מה לעשות וזה נכון - אבל בסופ"ש התבור הוא אתר ע-מ-ו-ס,  ובשעות הראשונות שלי כל כך הייתי  חושש מהטיסה ב-Traffic שלו שהייתי פשוט מורח את ההרכבה וההתארגנות עד הצפונית ובסוף הייתי נוסע מבואס.

אני בחום לא ממליץ לטייס שיש לו כ- 7-5 שעות בלבד לבוא לטוס בתבור בסופ"ש. מכמה שיקולים - בטיחותיים כמו שכבר כתבו לפניי וכספיים.   אתר מבוא חמה אמנם עולה בשעת נסיעה נוספת לכל כוון, אבל הוא תמיד מחזיר לך באהבה את ההשקעה שלך  בדמות שעתיים טיסה בצהריים  ועוד כחצי שעה עד שעה טיסה בערב.  לעומת זאת התבור, בהרבה פעמים מאכזב אותך בטיסה קצרה בלבד, אפילו כשאת/ה כבר מיומנ/ת.

לסיכום: המחזור שלי והמחזור שאחריו בחרו בתבור כברירת מחדל.. ומבחן התוצאה דיבר בעד עצמו כעבור שנה וכעבור שנתיים.

המחזור של בוגרי הקורס האחרון של ירון  תפס את הספורט נכון והספורט תפס אותו. הלוואי ו-100% מכם ישאר מכור ויבוא לטוס באינטנסיביות  גם בקיץ הבא.

*חבר מס' 15 , טימו הגרמני, לא נלקח לחשבון  
« עריכה אחרונה: September 09, 2012, 07:58:20 pm על ידי עומר נאמן »
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #14 ב- : September 09, 2012, 08:14:00 pm »
עומר בגדול אני איתך , אבל אל תקשר את מבוא חמה לאחוזי פרישה :)

מהקורס שלי טסים עדיין בקביעות 80% : הילד,אלכסו,שלומקס,נדב,מתן הגדול,אלדד*(על שקית) ,ואני

רפי ורועי פרשו עוד בשלב מבוא חמה מסיבות סתמיות , ואנחנו הקפדנו על לפחות 5 שעות לפני ההגעה לתבור ..

אבל תאכלס אין פה דיון , הצעירים מבינים ת'עניין מצויין ,ואם הזקנים מרגישים דור מיוחד..תן להם את זה :)
« עריכה אחרונה: September 09, 2012, 08:14:50 pm על ידי gider »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #15 ב- : September 09, 2012, 10:12:17 pm »
כנראה  שכיום  לאור הירידה החדה ברמת הטיסה של הדור הצעיר המדריכים מעדיפים שהם יטוסו במבוא חמה.

קיימת גם אפשרות נוספת: שמאז שאתה ומיקי עשיתם קורס נצבר עוד הרבה נסיון וידע בתחום הבטיחות בהדרכה.

שהתחלתי לרחף ב93 הסברה הרווחת הייתה שאם אתה לא טס בתחרות אין צורך לטוס עם מצנח רזרבי וכך טסתי בשנה וחצי הראשונות. כיום האפשרות של להמריא ללא רזרבי לא קיימת כבר מהטיסה הראשונה בקורס ולא בגלל שהרמה נמוכה יותר.

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #16 ב- : September 09, 2012, 10:41:17 pm »
שייקה ! הלב והכנפיים איתך/כם - הקורס שלכם זה משהו מיוחד  -קורס קטן עם לב גדול... שעושה הרבה  קילומטרז' XC. שיהיה  toast לשנים ארוכות. ניפגש בחגיגות העשור..

ולגבי הדור של מיקי וחגי- נו, מה אנחנו דור הסמארק-פון משווים את עצמנו בכלל....

מה שמצחיק שיום אחד בעוד זמן לא רב ( אחרי חגיגות העשור השני והשלישי) אנחנו גם פתאום נמצא את עצמנו כאלה..
« עריכה אחרונה: September 09, 2012, 10:51:11 pm על ידי עומר נאמן »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #17 ב- : September 10, 2012, 10:40:48 am »
יש נקודה נוספת שראוי להתייחס אליה.
התבור משמש את הבוגרים (דרגה 3 ומעלה) כנקודת זינוק ליציאה לקרוסים. אנחנו בדרגות 2 עוד לא עושים את זה. לכן, עבורנו טיסה שמתחילה בתבור ומסתיימת בתבור היא טיסה מאוד קצרה וצפופה מבחינת האיזורים שיש לנו גישה אליהם.
במ"ח לעומת זאת, יש לנו אפשרות להצפין בביטחה עד לכפר חרוב, כינרת במערב ועקבות השריפה בדרום. זה מאפשר לנו לטעום "מיני קרוס" בגבולות העמדה.
בשבת של הליגה טסתי בתבור כחצי שעה עד שהצפיפות והתנאים החלשים יחסית העבירו אותי לנחיתה. משם נסעתי למ"ח, הרכבתי ועליתי לטיסה של שעתיים וחצי. שעה ראשונה טרמיקות. אח"כ נכנסה הבריזה ועל האפקט טסתי צפונה, מערבה ודרומה עוד כשעה וחצי. עברתי מעל מלא מקומות והייתה טיסה מדהימה. אני לא חושב שבתבור הייתי נהנה לטוס ככה שעתיים וחצי מעל לכפר, מעל להר, מעל לכפר וחוזר חלילה.
למ"ח יש את היתרונות שלה שאתם הבוגרים כבר לא רואים כל כך. בכל זאת, לטיסה מקומית (ובלי לדאוג לאיסוף) זה אתר הרבה יותר מעניין וכיפי מהתבור.
אל דאגה, נדבר אחרת כשאהיה בדרגה 3  hug

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #18 ב- : September 10, 2012, 06:38:29 pm »
מ.ש.ל

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #19 ב- : September 10, 2012, 06:44:39 pm »
ובהמשך להודעתיי - יוסי, בזכות הגישה הנכונה שלך שבעקבותיה יש לך יחס ה-שעות אוויר\נסיעות לצפון יוצא מהכלל - אז כשתתחיל לטוס בתבור עם דרגה 3 אתה תתקדם מהר מאוד חזרה לטיסות בבריזה במבוא חמה... אשר התחילו בהמראה בתבור!  lugh

על כל פנים אינני רוצה להטעות - דרגה 3 איננה תנאי הכרחי לטיסה בתבור.
« עריכה אחרונה: September 10, 2012, 06:46:09 pm על ידי עומר נאמן »