לדעתי שווה שלכל עמדה יהיה את הסיליבוס שלה. ואת המדריכים שלה. נישמע קצת הזוי .. 
עכשיו שמגבשים חוקים אפשר גם במקביל לתמוך בספורט הזה בפתיחת עמדות עירוניות חדשות באשקלון והרצליה.
אוהד, צעד צעד. רגע לפני שקופצים לפתיחת עמדות חדשות בוא נסדיר את הקיימות.
אתה מציע סיליבוס לפי עמדות. סביר להניח שבעמדות רבות הבסיס יהיה דומה?
סביר להניח שגם החומר המתקדם לכל עמדה יהיה דומה?
סביר להניח שזה מה שלומדים (או לפחות צריכים ללמוד) בקורס לדרגה מסויימת? הרי בעבור זה בדיוק מועברים הקורסים, לא בשביל שיהיה כרטיס קרטון עם אות יפה ומספר יפה.
אני אוהב את החשיבה שלך מחוץ לקופסא. שמור עליה. רק זכור לבחון מדי פעם גם מה יש בתוך הקופסא.
חברה, לא יעזור כלום! הפיתרון הוא בחינוך, וחינוך מתחיל עם הכשרה מקצועית גבוהה בבתי הספר!
מי יפקח על זה? רת"א ! זה התפקיד שלה ולכך התחייבה בחוק הטייס.
אם אתם רוצים פיתרון לפצועים , להרוגים ולאלו שבדרך על זה אנחנו צריכים ללחוץ...
לא צריך אכיפה ופיקוח בעמדות ולא צריך שוטר בכל מקום - תשאלו את ההולנדים, הם פשוט לא עוברים על החוקים!
למה? ח י נ ו ך!
זו דעתי
אורי שמיר
אורי, זכותך להחזיק בדעתך וכבודה וכבודך במקומם מונחים.
המצב שאתה מתאר בהודעה שלך מתאר אולי אוטופיה מסויימת שאנחנו כנראה רחוקים מאוד מלהגיע אליה ודורשת התערבות של עוד כמה גופים מלבד רת"א.
אתה מטיל את האחריות על גוף זר - רת"א - שבפירוש אמר שהוא לא רוצה להתעסק בזה ומצפה שהכל יהיה בסדר. האנשים של רת"א הם בדיוק זה - אנשים. כמוך וכמוני. בדיוק כמו שהם יכולים לומר לטייס כזה או אחר שלא כדאי לו לטוס באותו יום (כבר הסברתי בעבר שאמריה שכזו המלווה בהסבר היא אפקטיבית הרבה יותר מאמירת "זה אסור" וזהו) כך גם אני ואתה יכולים.
לי ולך אף אחד לא ישלם על כך. לי ולך זה אולי אכפת יותר מאשר לצוותי רת"א השונים. לי ולך אין את היכולת לקנוס את מי שטס בעמדה מעבר לרמתו (ומוכרחה לעלות השאלה מהי הרמה של אותה עמדה ולפי אילו קריטריונים נקבעה הרמה).
לרת"א יש! אם אתה רוצה לחנך את הציבור לנוהג חדש אתה כן צריך שוטרים ופקחים בכל עמדה, לפחות בשנים הראשונות. זהו הכח שיכול להיות לרת"א כרגע!
אתה אומר שההולנדים לא עוברים על החוקים. עם זאת, נדמה לי שאתה היית זה שסיפר כאן לא מזמן על טיסה עם בחור הולנדי שהצטרף לטרמיקה נגד כיוון הסיבוב. נכון, לא היו נפגעים והעניין נסגר בשיחה ידידותית על הקרקע.
לא מזמן גלשן הצטרף לטרמיקה נגד כיוון הסיבוב וחלף קרוב מאוד למרחף.
אין קשר לשפה בה מדברים באותו אתר רחיפה. הדוגמא שלך מההולנדים אינה רלוונטית.
כשאתה תעיר (בחיוך ובנועם) למרחף או גולש המסתובבים נגד הכיוון, וכשאני אעיר להם, וכולם יעירו להם - יעירו ולא יגערו ויצעקו - אז יפסיקו טייסים למיניהם להסתובב נגד הכיוון, או לטוס בעמדות לא להם, או ללמוד לבחון את התנאים לפני ההמראה ולפעמים לפני ההגעה לעמדה.