כתב נושא: כנס הצגת מפת גובה נמוך הזמנה רשמית+מפת הגעה לאירוע  (נקרא 1769 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אורי שמיר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
גונן,
נכון, אבל העמדה  הצפונית בתבור סומנה כעמדה לדרגה 4  ----- SIV היו מבצעים לפני קבלת הדרגה הזו ----וחברה לא היו מחליפים מצנחים למתקדמים יותר בכזו מהירות.
« עריכה אחרונה: August 21, 2012, 09:42:05 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
אורי אם הבנתי נכון מהמפות (כי אין לי אותן בצבע) השטח בין חוף מציצים ליפו פנוי לטיסות?
כלומר לא ב CTR של דב או בנגוריון?
מה על מדריך לעשות כדי לקבל הכשרה מרת"א?
הלכתי לאיבוד בשירשור הזה ואז החלטתי לסנן לפי אלו שאני רואה עפים בעמדות.
תאכלס אני דבוק לנתניה וקצת ארסוף, ניראה לי שאולי קיבלתי חרדה לרחף בהרים אחרי התאונות או שפשוט קיבלתי את חשבון הדלק :-\. בסופו של דבר אדם נוהג לרחף בסביבתו המוכרת.
לדעתי שווה שלכל עמדה יהיה את הסיליבוס שלה. ואת המדריכים שלה. נישמע קצת הזוי .. ???
עכשיו שמגבשים חוקים אפשר גם במקביל לתמוך בספורט הזה בפתיחת עמדות עירוניות חדשות באשקלון והרצליה.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אורי,

לצערי אני לא בטוח שאתה צודק לגבי החלפת המצנחים בתקופת האגודה.

אני קניתי מצנח פרופיל שהיה dhv 2 עפ המלצת המדריך שלי בקורס, אחרי כ-15 שעות טיסה עצמאית בהרים.

לא הבנתי אז בבכלל את משמעות העניין ומזל שזה עבר בשלום.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
איתי,
למיטב זכרוני, גם בתקופת האגודה, קורס מצבי חירום לא היה תנאי הכרחי לטיסות מרחק בכלל ולטיסה בתבור בפרט.

הדרישה לכך היתה דרגה 3 שלא כוללת siv

גונן זה נכון אבל בעיקר בגלל שהאגודה התפרקה לפני 8 שנים, ובזמן שהאגודות הקיימית בעולם צועדות קדימה ברמת הבטיחות אצלנו הכל נעצר ואפילו הולך אחורה.

כשאני למדתי לרחף (וגם אתה) לא היה בכלל SIV זה הומצא כמה שנים אחרי שהתחלנו לרחף, אבל שנינו הבנו בשלב מסויים שאנחנו צריכים לעשות אותו ולא אמרנו "שקיבלתי דרגה 4 לא הייתי צריך SIV". כנ"ל באגודות אחרות בעולם (אגב זה לא קיים עוד אצל כולם אבל בהדרגה יותר אגודות מישרים קו) הבינו שזה מהלך שמוריד אצלם את סטטיסטיקת התאונות משמעותית.

הנקודה היא: העולם מתקדם ואנחנו הולכים אחורה. בלי קשר למה הייתה הרמה כשכן הייתה פה אגודה.

לגבי הפרופיל, התקינה היום הרבה הרבה יותר מחמירה מהתקינה שהוא עבר. היום גם הצטבר הרבה יותר ידע בקשר להתאמה בין רמת הטייס למצנח והמשמעות של זה מאז. אז בגלל שלפני 15 שנה לא ידענו מה אנחנו עושים זה סיבה לא להשתמש בידע שנצבר מאז?
« עריכה אחרונה: August 21, 2012, 10:07:06 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני כמובן מסכים עם צחי, איתי ואורי שצריך להתקדם ברמת הבטיחות.

כנראה שלא נוכל לעשות זאת רק על ידי הסברה ושיכנוע וצריך גם תקנות, כללים דרגות ורישיונות.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
אורי רישיון מלא עולה פה 9000 ש"ח
עלויות הביטוח שלנו נמוכות בהרבה מישראל.

קורס בסיסי-(3-4 ימים) 2100 ש"ח מתוך ה9000 ש"ח

לרחף ללא רישיון עברה פלילית.

הרוגה אחת בניוזילנד ב12 שנים שאני פה פלוס השנה הרוג מספידפליינג.

שוב אני אדגיש החוק הוא רחוק מפתרון מושלם אבל עובדתית הוא עוזר בצד הבטיחותי  ביחס ללא חוק.

שי

ולא קשור לשירשור

החור באוזון הוא  מעל אוסטרליה.
בניזילנד נשרפים מהשמש כי האוויר נקי מידי ואין זיהום שחוסם את הקרינה  כלומר לא נמות מפה ממחלת ריאות אלא מסרטן העור.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אוהד,
זה פשוט מאד, מתחמים=בועות שמסומנים בירוק מותרים לטיסה כל הזמן.     מתחמים=בועות המסומנים בחום מותרים לטיסה רק בסוף שבוע.
טיסה בין הבועות באישור מודיעין טייס בטלפון: 03-9750195 לפחות שעה לפני הביצוע.
טיסה מחוץ לבועות באישור מודיעין טייס בטלפון: 03-9750195 לפחות 3 שעות לפני הביצוע.
אין שום חוף שמותר לטוס מעליו לפי מפה זו מלבד הציר ג'אסר---->דור
האם ברור עד כאן?

אנא קרא את המפה בעיון - הפעם היא בצבע
גובה נמוך צפוני

שי,
אם כך'  מחיר להכשרה מקצועית בארץ יעמוד על כ 12,000 ש"ח.
לא נראה לי מחיר מופרז אם מקבלים הדרכה מקצועית ברמה גבוהה (כולל מדריך מנחית)  שתבטיח לך חיים ארוכים בהמשך...

גונן,
זה לא היה רשום בשום מקום אבל, אם היה לך מדריך טוב הוא לא היה ממליץ לך לעבור אחרי 15 שעות ל DHV 2 אלה אם כן רצה להוציא אותך מהספורט ומהר  :P
אגב, לגבי תבור צפוני אני בטוח ב 100% שהאתר היה לדרגה 4 שהצריכה לפחות משנת 2000 קורס SIV.

חברה,  לא יעזור כלום!  הפיתרון הוא בחינוך, וחינוך מתחיל עם הכשרה מקצועית גבוהה בבתי הספר!
מי יפקח על זה?  רת"א !  זה התפקיד שלה ולכך התחייבה בחוק הטייס.
אם אתם רוצים פיתרון לפצועים , להרוגים ולאלו שבדרך על זה אנחנו צריכים ללחוץ...

לא צריך אכיפה ופיקוח בעמדות ולא צריך שוטר בכל מקום - תשאלו את ההולנדים, הם פשוט לא עוברים על החוקים!
למה?  ח י נ ו ך!

זו דעתי

אורי שמיר
« עריכה אחרונה: August 21, 2012, 11:40:39 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
לדעתי שווה שלכל עמדה יהיה את הסיליבוס שלה. ואת המדריכים שלה. נישמע קצת הזוי .. ???
עכשיו שמגבשים חוקים אפשר גם במקביל לתמוך בספורט הזה בפתיחת עמדות עירוניות חדשות באשקלון והרצליה.

אוהד, צעד צעד. רגע לפני שקופצים לפתיחת עמדות חדשות בוא נסדיר את הקיימות.
אתה מציע סיליבוס לפי עמדות. סביר להניח שבעמדות רבות הבסיס יהיה דומה?
סביר להניח שגם החומר המתקדם לכל עמדה יהיה דומה?
סביר להניח שזה מה שלומדים (או לפחות צריכים ללמוד) בקורס לדרגה מסויימת? הרי בעבור זה בדיוק מועברים הקורסים, לא בשביל שיהיה כרטיס קרטון עם אות יפה ומספר יפה.
אני אוהב את החשיבה שלך מחוץ לקופסא. שמור עליה. רק זכור לבחון מדי פעם גם מה יש בתוך הקופסא.

חברה,  לא יעזור כלום!  הפיתרון הוא בחינוך, וחינוך מתחיל עם הכשרה מקצועית גבוהה בבתי הספר!
מי יפקח על זה?  רת"א !  זה התפקיד שלה ולכך התחייבה בחוק הטייס.
אם אתם רוצים פיתרון לפצועים , להרוגים ולאלו שבדרך על זה אנחנו צריכים ללחוץ...

לא צריך אכיפה ופיקוח בעמדות ולא צריך שוטר בכל מקום - תשאלו את ההולנדים, הם פשוט לא עוברים על החוקים!
למה?  ח י נ ו ך!

זו דעתי

אורי שמיר

אורי, זכותך להחזיק בדעתך וכבודה וכבודך במקומם מונחים.
המצב שאתה מתאר בהודעה שלך מתאר אולי אוטופיה מסויימת שאנחנו כנראה רחוקים מאוד מלהגיע אליה ודורשת התערבות של עוד כמה גופים מלבד רת"א.
אתה מטיל את האחריות על גוף זר - רת"א - שבפירוש אמר שהוא לא רוצה להתעסק בזה ומצפה שהכל יהיה בסדר. האנשים של רת"א הם בדיוק זה - אנשים. כמוך וכמוני. בדיוק כמו שהם יכולים לומר לטייס כזה או אחר שלא כדאי לו לטוס באותו יום (כבר הסברתי בעבר שאמריה שכזו המלווה בהסבר היא אפקטיבית הרבה יותר מאמירת "זה אסור" וזהו) כך גם אני ואתה יכולים.
לי ולך אף אחד לא ישלם על כך. לי ולך זה אולי אכפת יותר מאשר לצוותי רת"א השונים. לי ולך אין את היכולת לקנוס את מי שטס בעמדה מעבר לרמתו (ומוכרחה לעלות השאלה מהי הרמה של אותה עמדה ולפי אילו קריטריונים נקבעה הרמה).
לרת"א יש! אם אתה רוצה לחנך את הציבור לנוהג חדש אתה כן צריך שוטרים ופקחים בכל עמדה, לפחות בשנים הראשונות. זהו הכח שיכול להיות לרת"א כרגע!

אתה אומר שההולנדים לא עוברים על החוקים. עם זאת, נדמה לי שאתה היית זה שסיפר כאן לא מזמן על טיסה עם בחור הולנדי שהצטרף לטרמיקה נגד כיוון הסיבוב. נכון, לא היו נפגעים והעניין נסגר בשיחה ידידותית על הקרקע.
לא מזמן גלשן הצטרף לטרמיקה נגד כיוון הסיבוב וחלף קרוב מאוד למרחף.
אין קשר לשפה בה מדברים באותו אתר רחיפה. הדוגמא שלך מההולנדים אינה רלוונטית.
כשאתה תעיר (בחיוך ובנועם) למרחף או גולש המסתובבים נגד הכיוון, וכשאני אעיר להם, וכולם יעירו להם - יעירו ולא יגערו ויצעקו - אז יפסיקו טייסים למיניהם להסתובב נגד הכיוון, או לטוס בעמדות לא להם, או ללמוד לבחון את התנאים לפני ההמראה ולפעמים לפני ההגעה לעמדה.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אירה,
נחמדות זה לא מודל! זה סגנון של התייחסות וזה קשור לאופי האדם.
את המודל הזה ניסינו בעבר וזה לא הצליח,
תמיד יש בעמדה איזה חכמולוג שלא כל כך רוצה להיות ״נחמד״ וממושמע.

אגב ההולנדי, זו הייתה הפעם האחרונה שהוא מפשל בנושא זה.  כשלא צועקים עליך ולא מתנשאים, ההערות נקלטות הרבה יותר טוב.

בקשר לרת״א,
תקרא שוב את פרק ה׳ בחוק הטייס
בדיוק על האחריות הנ״ל דובר שם: האחריות שלהם לגבי ההדרכה והמדריכים.

אורי שמיר

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
אירה
כשיהייה חוק טייס למצנחים יהיו חייבים לבטח אותכם במחיר הגיוני ואז.....
טסת בעמדה שהיא מעל דרגתך או חופה מעל בכשרתך אתה לא תיהייה מכוסה ביטוחית.

שי

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
שי, אורי: עירא.

אורי, קראתי שוב את ההודעה שלך ולא מצאתי בה הצעה למודל. נכון, נחמדות זו גישה ולא מודל וגם בהודעה שלך לא מוצע מודל.
אולי אתה מתכוון לכך שאתה דורש מרת"א לבנות מודל שכזה. ובכן, כפי שנאמר פה כבר בעבר, אתנסח בצורה נחמדה ואומר שרת"א לא רוצה.

שי, גם עכשיו ביטוח רחיפה מחזיקים רק המרחפים שבחרו להחזיק ביטוח שכזה. בהעדר גוף אוכף ונושך אותו הדבר יקרה אם וכאשר יהיה חוק טיס למצנחים.
ומלבד זאת - מה עם טייסים הבוחרים לטוס בעמדה בה הביטוח לא מכסה אותם, כפי שקורה היום אולי, כי הם מרגישים שהם יכולים?

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עירא,
אני יכול , אבל בשלב זה לא רוצה להציע לרת״א מודל להדרכ ופיקוח על הדרכה.
התפקיד של רת״א הוא לכנס נושא זה למחלקות השונות: מצנחי רחיפה, ממ״ר, ממ״ג, גלשני אויר, גלשני אויר ממונעים, ולהתדיין עם הבכירים בענפים אלו כולל מדריכים לשעבר על אופן ההדרכה, הבחינה, הבוחנים וכו׳

גיורא רום אמר חצי שנה
אני אומר לפחות שנתיים
מקווה שאופתע

אורי שמיר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בהעדר גוף אוכף ונושך אותו הדבר יקרה אם וכאשר יהיה חוק טיס למצנחים.

לא כלכך מדוייק, 90% מהאנשים מצייטים לחוק גם אם אין גוף אוכף ונושך רק מעצם קיום החוק. כך היה כשהייתה פה אגודה וכך קורה במדינות אירופה שאני מכיר. לדוגמא בצרפת יש כ500 אתרי רחיפה ו35000 מרחפים, גוף אוכף ונושך צריך להיות בגודל של משטרת ישראל, ועדיין רוב המרחפים הצרפתיים מצייטים לחוק ומקפידים עליו.

מנותק david_ab2002

• לביצים אסור לריב עם אבנים.
  • מצאתי פסיפס
בדאונים יש נוהג שאחד הטייסים בשבת נמצא במגדל פיקוח ולא טס.
אולי אפשר לעשות משהוא דומה, המרחף הכי ותיק, ישאר (בהתנדבות) אחרון בעמדה ויתן המלצות והערות למתחילים אם יש כאלו בעמדה.

או לחלופין, לתקוע בזנט בכל עמדה עם שלט מנויילן ששם יכתבו פרטים על העמדה (כיווני רוח, נקודות ודגשים וכו....) לא יעמיד אף אחד ב"סיכון" שמישהו יתבע אותו.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
צחי, אני מכיר את הטיעון הזה שלך. אני גם מסכים איתו.
מעבר לכך אני גם חושב שלפחות בהתחלה יהיה צורך בהכרה של כלל הקהילה ברלוונטיות הסמכות של אותו גוף או באכיפה של אותו גוף כדי ליצור את הסמכות שלו, במידה ורוצים ליצור שינוי תוך פרק זמן קצר.

במידה ולא יתרחשו אחד משני התרחישים שתיארתי למעלה אני חושב שתקנות שיותקנו היום ימולאו ע"י מרחפים חדשים בעיקר ותווצר תקופת מעבר יחסית ארוכה עד שרב הקהילה תשנה את ההתנהלות שלה.

אני יודע להעיד על עצמי, מרחף חדש דרגה 2, שאין לי כוונה להפסיק לרחף בתבור בימים שאני מוצא סבירים ואין לי כוונה להפסיק לרחף ברכס, אפילו ששני סוגי העמדות האלה (טרמאלית ועילוי דינמי) מוגדרות מחוץ להגדרת הרחיפה שלי (עד כמה שאני זוכר תבור מערבית היא דרגה 3 ורכס היא דרגה 4).

עכשיו כשאני סוקר לרגע את העמדות בארץ, האם ישנן עמדות לדרגה 2? גלבוע?

דוד, גם לדעתי שלט עם מידע על העמדה הוא אחד הדברים שחסרים לנו בארץ ויחסית קל לתקן.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
קצת מדאיג שאתה אפילו לא יודע מה הדרגה שלך אומרת  :-\

דרגה 2 זה רכס.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא

עכשיו כשאני סוקר לרגע את העמדות בארץ, האם ישנן עמדות לדרגה 2? גלבוע?

או שלא עשית קורס רכס.. או שאתה לא דרגה 2.
בנוסף גם צריכים להבין שאותו אתר יכול להיות מתאים למתחילים בימים ושעות מסוימים וממש לא למתחילים בשעות אחרות...(מבוא חמה בד"כ בבוקר טוב למתחילים. בפעילות תרמלי בשעות צהריים בועט יותר מתבור ....). אני לא קיבלתי מהמדריך שלי הסברים למה... רק שמעתי "סוף היום ", קיפלנו והלכנו. הוא היה אומר שזה חזק מידי.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
למה ישר הכל הופך לירידות על אנשים בפורום הזה?
אי אפשר להסביר ברוגע....
צריך מחקר על הנושא הזה דחוף!

לעירא,
לחץ כאן ל.. אתרי רחיפה ודרגותיהם בישראל

לחץ כאן ל..
מגבלות רחיפה לפי דרגה
« עריכה אחרונה: August 22, 2012, 03:41:09 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
אני חשבתי שכמון יש לו דרגה 3.... אולי המסמך לא מעודכן?
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
הכי מעודכן שיש רולי.
אף פעם לא היה 3 !