כתב נושא: יש למישהו פרטים על התאונה במבוא חמה  (נקרא 2466 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
אני טס די הרבה בתבור ומדי פעם במבוא חמה , וכבר תקופה ארוכה מקבל את הרושם שהרבה מרחפים "מתקרבים" יתר על המידה .

גם כשאני מגרד במבוא חמה לדוגמא , אני מודע למרחק שאני מרשה לעצמי להתקרב לרכס בהתאם לגלשן שלי , לרמה שלי ,ולנסיון שלי - כך שגם אם טרמיקה/מפל רוח/רוטור תעיף לי את הכנף ותגרום לפניה לא רצונית לדוגמא (זאת בדרך כלל הסכנה אצלנו) , יהיה לי מספיק ספייר להתאושש מהמצב .

גם בתאונה של דני ז"ל , ראיתי אותו מספר דקות לפני האירוע תופר צפון-דרום את קו הבתים במורדות ההר של דבוריה, במרחק של כלום בינו לבתים .

כשאני רואה מצנח מגרד במרחק נגיעה מהרכס,מרחק  שאני בחיים לא הייתי מתקרב אליו , אני שואל את עצמי אם המהירות האיטית של הכלים שלכם באמת מפחיתה את הסיכון ומאפשרת לכם לברוח ממצב חירום שבו אתם מטר מהסלעים/עצים/חוטי חשמל .

לסיכום לדעתי אחת המסקנות מהאירועים האחרונים , היא לקיחת מרווחי בטיחות גדולים יותר בהרבה , וזה נכון גם לגבינו !!

« עריכה אחרונה: July 24, 2012, 11:33:38 am על ידי gider »

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
עומרי
כנראה התמונה ששמו פה מהשבשבת (עמוד 2) היא לא נכונה כי התנאים שם הם עד 48 ק"מש משבים עם הפרש של 25 קמ"ש
ובשעות שסביב שעת התאונה 30 פלוס.

פלוס עדויות של וותיקים בענף.

אבל כן אוויראות נמוכה מאוד ע"י המרחף ע"פ הכתוב

שי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
שי הייתה תלונה שהתנאים חזקים מדי לחניכים - היחידים שהיו שייכים למועדון היו בשלב החניכה, לכן לא היה מדריך מנחית.
אדרי אמנון הסתובב בחזרה ואילו אנחנו טסנו מ 5 וחצי בבוקר עד לרגע התאונה עם מעט מאוד הפסקות - הייתי שם, לא שמעתי במשהפון מה התנאים.
אזובי הקיר מקבלים החלטות עצמאית אך מבוקרים ע"י מי מהמועדון שנמצא שם באותו יום.

כי לקח לכם 4 דפים של דיון בשביל לכתוב מה היה. אם היית כותב בהתחלת הדיון את הפרטים היבשים הבאים "מרחף עצמאי שהשאיל קשר אבל לא היה בחניכה טס לאורך הרכס מצפון לדרום ומסיבה שלא ברורה עדיין פנה פנימה לכיוון כבלי החשמל ופגע בהם. לא נראתה קריסה או תקלה אחרת במצנח שאר נסיבת המקרה נחקרות." לא היה נוצר כל המצב הזה וזה גם לא היה פוגע בכבודו של הפצוע או מי מהנוכחים במקום.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אחרי 4 דפים מלאים, עוד לא עלה אף עד ראייה שטס במצנח רחיפה שיתאר במילים כתובות את מה התרחש שם וכיצד הגיע הבחור ופגע בכבלי המתח.
מה? לא היה שם אף אחד?
אם על דיווח כזה אין מדווחים מה הפלא שהספורט הזה הגיע לאן שהגיע..

בשעה 10 היינו בצומת מגידו כשקיבלנו דיווח מחברה בתבור שהרוח בעמדה היא מעבר למגבלות - אז עשינו אחורה פנה ושבנו על עקבותינו.

אמנון 

אתם באמת מסוגלים להסביר איך זה ש:
1. אנשים מקבלים דיווח מאנשים אחרים ובמקום להגיע למקום ולאמת את התנאים, הם מסתובבים ופונים הביתה, וזה נחשב כמעשה לדוגמא?
2. אותם אנשים מקבלים דיווח על התנאים בתבור, ומכאן משליכים על התנאים במבוא-חמה. איך זה נחשב למעשה לדוגמא???

אמנון, הביקורת שלי היא לא על ההחלטה שלך, אותה אני מכבד. הביקורת שלי היא על התפישה שאנשים מרגישים שהם יכולים לדבר על התנאים שהיו בעמדה בשעת אירוע, מבלי שהם היו בעמדה. אח"כ אנשים אחרים מסיקים מזה מסקנות מוטעות. אח"כ אנשים לא מבינים את הסיבות האמיתיות לאירוע החמור שהיה, ובסוף אותם אנשים בוכים שמצב הבטיחות במצנחים על הפנים.
הרבה תגובות כאן גורמות לכך שנשמע שהתנאים לא היו פשוטים או מעבר למגבלות. אדם מהצד שקורא את זה, יסיק שאם הוא ישמור על המגבלות המגבלות ישמרו עליו. על צחי הן לא שמרו, אבל אתם מתעקשים לא לקבל את זה.
גם טיסה במסגרת המגבלות טומנת בתוכה סיכונים ומחייבת שיקול דעת וריכוז. אל תשכחו את זה ואל תנסו לטאטא את זה ולהסתיר.
תצמדו לעובדות, אל תקפצו למסקנות, שתפו ברצינות ואולי המצב ישתפר.
« עריכה אחרונה: July 24, 2012, 01:01:56 pm על ידי joessepe »

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
אני גם רוצה להזכיר שמעבר לידע, הרבה תאונות ואולי התאונה הזו גם נגרמות מ STATE OF MIND :
חוסר שינה, חוסר אוכל(=אנרגיה), חוסר ריכוז מסיבה אישית או אחרת.

כשעולים לאוויר לטיסת מצנח רחיפה צריכים להיות מחודדים מכל הבחינות וכל הזמן להיות דרוכים לרע מכל,
אתם לא מרחפים אתם טייסים!
« עריכה אחרונה: July 24, 2012, 01:30:57 pm על ידי ליאור »
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
כתב יפה יונתן
תקראו שוב!!!!!
כל התאונות מאופיינות "אישי צוות אוויר "
כלומר באשמת שיקול דעת מוטעה של הטייס
פה נכנס לימוד תאורטי ומעשי
כלומר שוב חוזרים לחניכה
כמו שכתב אמנון - ב10:00 בבוקר הוא הסתובב ולא הגיע לאתר במבוא חמה
אז מה יגידו אזובי הקיר
תחשבו על זה
 לפני שאתם קופצים לענות
אדרי

תיקון בדברך:
אמנון לא היגיע לתבור כי שם היה רוב הזמן מעל המגבלות. היו חלונות קצרות ובאוויר לא נירא משהו. אמנון לא ידע אז מה היה במבוא חמה .
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
לא צריך להגיע לעמדה בתבור בשביל ללמוד את התנאים במקום!

יש כמה אנשים בספורט הזה שאני בהחלט סומך עליהם, על דעתם ונסיונם ואם הם נמצאים בעמדה בתבור וטורחים ומעדכנים אישית שהתנאים מעבר למגבלות, אני חוזר למשפחתי וליהנות מנכדיי.

אגב, אלו גם האנשים שאני נהנה לתרמל ביחד איתם ולטוס איתם לקרוס.

אמנון

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לא צריך להגיע לעמדה בתבור בשביל ללמוד את התנאים במקום!

יש כמה אנשים בספורט הזה שאני בהחלט סומך עליהם, על דעתם ונסיונם ואם הם נמצאים בעמדה בתבור וטורחים ומעדכנים אישית שהתנאים מעבר למגבלות, אני חוזר למשפחתי וליהנות מנכדיי.

אגב, אלו גם האנשים שאני נהנה לתרמל ביחד איתם ולטוס איתם לקרוס.

אמנון

כן אבל זה שהתנאים בתבור חזקים לא אומר שגם במבוא חמה.

היו לי לא מעט פעמים שטסתי מהתבור למבוא שבתבור היה מאוד חזק ובמבוא חלש מאוד, כמובן שהיו גם ימים שבשניהם היה חזק אבל זה לא בהכרח.

מנותק אלי חסון

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
חברים ומרחפים יקרים .
 "כולנו חכמים , כלנו נבונים , וכולנו יודעים את התורה "
אך כולנו 'תוחבים' את ראשנו לפורום לרגע צועקים משהו חכם ( מתוחכם )
מרגישים טוב עם זה שכולם קראו את דעותי - וממשיכים הלאה (כך זה נראה).
הפורום הוא הזדמנות נהדרת לייצר (לנער) נוהלי קבע למינהם - שיופיעו בראש הפורום.
נכון  - אין אכיפה , אך רוב החברים יהיו מוכנים לקבל הנחיות ותכתיבים שמהותם רחיפה בטוחה יותר.
ניתן לשקול חברות בפורום בהשתתפות בהשתלמויות בטיחות שחברים בפורום ישמחו להעביר .
השתלמויות שלא יהיו קשורות לתאונות  , אלה לנושאים סדורם הקשורים לבטיחות הרחיפה .
נכון - אנו נכנסים לתחומם של בתי הספר - אך "באין מלך - היה אתה המלך".
הדרך לעשיה אחרת , מתחילה מהבנה שמה שנעשה עד כה , לא מתאים , ויש לפעול אחרת.
צוות מקצועי מבנינו שישב על המדוכה בדחיפות , וימליץ בפני החברים על דרכי פעולה חדשות (בתנאים הקיימים)
לכלל המרחפים , יהוו דרך קונסטרוקטיבית יותר - ותורמת יותר לבטיחות טיסה בעתיד.
אלי חסון

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
אלי,

איש לא עשה ולא יעשה דבר משום של"בתי הספר" (שהעניקו לעצמם את התואר המכובד), ולחניכים אין כל חשק לשמוע על ההיסטוריה שנכתבה בדם ובטח לא מוכנים לקבל ביקורת.

רשימת "הדברים" שאני מכיר רק מהשנתיים האחרונות רצוי שלא תחשף בפומבי.

אני בטוח במאה אחוז שזה בכלל לא משנה באיזה מקום צחי למד, באיזה בית ספר הוא נבחן ומי נתן לו אישור כלשהו להטיס טנדם - אף אחד לא לימד אותו לטוס לתוך חוטי החשמל באופן יזום (על פי עדי ראיה).

אז אולי תסביר (או תסבירו) לי מה ניתן ללמוד או ללמד מאירוע שכזה? ומה אתם חושבים שניתן לעשות בנידון.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כל מי שחושב שפורום רוח הקודש יקח איזו אחריות על הצד המקצועי של הספורט חולם בהקיץ!

פורום רוח הקודש הוא פורום חברתי, כחברים אנחנו משתדלים לתת עצות והערות. וזהו.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אלי,

איש לא עשה ולא יעשה דבר משום של"בתי הספר" (שהעניקו לעצמם את התואר המכובד), ולחניכים אין כל חשק לשמוע על ההיסטוריה שנכתבה בדם ובטח לא מוכנים לקבל ביקורת.

רשימת "הדברים" שאני מכיר רק מהשנתיים האחרונות רצוי שלא תחשף בפומבי.

אני בטוח במאה אחוז שזה בכלל לא משנה באיזה מקום צחי למד, באיזה בית ספר הוא נבחן ומי נתן לו אישור כלשהו להטיס טנדם - אף אחד לא לימד אותו לטוס לתוך חוטי החשמל באופן יזום (על פי עדי ראיה).

אז אולי תסביר (או תסבירו) לי מה ניתן ללמוד או ללמד מאירוע שכזה? ומה אתם חושבים שניתן לעשות בנידון.

קח דוגמא מעולם הגלישה האוירית:
פעמיים בשנה מתתקיים ערב בטיחות במבוא חמה.
מלבד אוכל, הווי וחברה טובה, יש גם הרצאות בנושאי בטיחות.
תתפלא אולי לדעת, שרוב האנשים מעוניינים לחזור הביתה שלמים ולא להפצע \ להיהרג בספורט החביב עליהם. לכן, רבים מגיעים לערב הבטיחות ונוכחים בהרצאות מרצון טוב, ולא כי מכריחים אותם. אין פה עניין של אגו, כי אף אחד לא מטיף. לא מעלים בי"ס לגלישה על המוקד ולא מצביעים על אף אחד. פשוט נותנים דגשים בטיחותיים ומרעננים לאנשים את הזיכרון בהקשר הבטיחותי ונהלי הבטיחות.
אתן שתי דוגמאות.
1. טייס ראשי (חגי זיו) חוזר ומספר בכל ערב בטיחות על המצנח החדש שהוא קיבל במתנה, ואיך בבית הוא ניסה לשלוף את המצנח הישן בשביל להחליף ביניהם, וגילה שהפינים של המצנח הישן הוכנסו הפוך ולא ניתן היה לשלוף אותו במצב חירום. הסיפור מהווה תזכורת וסיבה למה יש צורך ברענון מצנח פעם בשנה.
המצנח שלי מתקרב לשנה מאז שקניתי אותו. אין לי שום חשק לרענן אותו, אבל את הסיפור של חגי אני זוכר היטב, ואת החיים שלי אני אוהב.
2. מזכירים לטייסים שציוד חדש הוא גורם מסיח דעת. לכן, יש הנחיה בטיחותית (לא חוק, אלא המלצה) לא לטוס עם שני מכשירים חדשים בטיסה אחת. כך, אם קניתי PTT חדש ומצלמה חדשה אני לא אשתמש בשניהם בפעם הראשונה יחד, כדי שלא יהיו לי יותר מדי גורמים מסיחי דעת בטיסה. יתר על כן, בגלל שאני טס עם ציוד חדש (נגיד PTT), אני זוכר שאני נמצא בטיסה עם רמת סיכון יותר גבוהה. אני זוכר שלא מעט תאונות התרחשו על רקע של טיסה עם ציוד חדש בפעם הראשונה, ואני שומר יותר מרווחי ביטחון.

אלו שתי דוגמאות קטנות להרצאות נעימות באוירה טובה שמחדדות לכולנו את הצורך בבטיחות ובמודעות לבטיחות. צריך לזכור שלא כל המרחפים נכנסים לפורום, ולא כולנו שולטים בהבנת הנקרא היטב. לפעמים כשאומרים לנו משהו בעל-פה, אנחנו מבינים יותר טוב, או שיכולים לפחות לשאול שאלות. חוץ מזה, התזכורת שווה המון, גם לוותיקים שביננו.
אני מבטיח לך שאף טייס, כולל אלו שעברו תאונות, לא רצה ולא חשב שהוא יעבור תאונה. כולם רוצים לחזור הביתה בשלום.
כשזוכרים את המורכבות ורמת הריכוז הנדרשים לטיסה, כשזוכרים כמה הסיכון גדול ומהם הדברים שיש להזהר מהם, מתחילים לשנות התנהגות. אני, אישתי וחברים אחרים מהקורס שלי ביטלנו טיסות על רקע של עייפות או חוסר ריכוז מספיק פעמים. גם אם לפעמים יצא שהגענו לעמדה ולא טסנו כי היינו עייפים מדי. כולנו זוכרים את מקרה צרפתי, ואת הסיכון שבלעלות לטיסה כשאתה לא מרוכז.
לעוף זה אתגר מורכב ומסוכן, למרות כל ההנאה שמפיקים מזה.
קל להתמכר לתחושת ההיי, וקל גם לשכוח את הסכנות שבטיסה.

גורמי סיכון הם לא רק המראה במסגרת מגבלות מזג האויר. יש דברים רבים אחרים שניתן לחדד. לפי מה שקורה אצלכם, סיפורים על אירועי בטיחות והלקחים שניתן להפיק מהם לא חסר.
תעשו ערבי בטיחות, אף אחד לא יתבע אתכם על זה שחידדתם נוהלי בטיחות או דיברתם על גורמי סיכון בטיסה.
תהיו בוגרים, גלו אחריות, שתפו בניסיון שלכם. אתם תגלו שרוב האנשים צמאים לידע שיוכלו להשלים מבעלי הניסיון.
אין לזה קשר לבתי הספר המלמדים. אנשים עוזבים את בית הספר ומתחילים לטוס באופן עצמאי. הם עדיין צריכים רענון מדי פעם.

בברכת המראות בטוחות ונחיתות רכות,
יוסי.

« עריכה אחרונה: July 24, 2012, 11:08:17 pm על ידי joessepe »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
יוסי אתה קצת חדש בתחום אז אני אספר לך: הגלשנים למדו מאיתנו גם לעשות ערבי בטיחות וגם לעשות ארועים במבוא חמה. עם כל הכבוד.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אם כך, אני מודה לכם על הדוגמא הטובה שנתתם, ומעודד אתכם לשוב אל דרכיכם הטובות.
שום דבר לא נאמר מתוך התנשאות.
יש לכם חבר'ה נהדרים במצנחים, ואנשים שאני מעריך מאוד.
תפסיקו לחשוב על תביעות ותחזרו לחשוב על דברים בסיסיים.
חלקכם כבר עושים את זה, אז תמשיכו :)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
זה לא עניין של לחשוב על תביעות זה עניין של נסיון, התביעות היו באמת הן לא מהדימיון שלנו. האגודה של הגלשנים מתקיימת באופוריה שאף משפחה של גולש לא תתבע את בעלי התפקידים במקרה של אסון אבל האמת לפעמים מפתיעה כמו שכבר היה אצלנו.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
תעשו ערבי בטיחות, אף אחד לא יתבע אתכם על זה שחידדתם נוהלי בטיחות או דיברתם על גורמי סיכון בטיסה.
...
בברכת המראות בטוחות ונחיתות רכות,
יוסי.

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מילים כדורבנות יוסי. וכל הכבוד על ההודעות המושקעות.

כמו שעושים ערב אפקט כינרת עם אוכל טעים ואווירה טובה, אז אפשר לעשות ערב אפקט כנרת עם אוכל טעים, אווירה טובה ושלוש והרצאות  של חברים ותיקים. נושאים כמו תחקיר תאונה מזווית  אישית, הגורם האנושי ומצבי לחץ, כללי אוויראות והתמצאות מרחבית, טיפול נכון בציוד והתארגנות לטיסה או גם נושאי מזג אוויר יכולים לעלות על הפרק.

גם נושאים שנראים טרוויאלים, מטומטמים ופשוטים - ברגע שמציפים אותם בערב כזה ,פרטים קטנים ודקויות צפים חזרה מהשכחה שלנו אל פני המודעות.  יש כל מיני דברים קטנים שאנחנו לא שמים לב ומבינים אותם ביום ביום.

סתם דוגמאות קטנות:

ההבדל בין רוח שהיא קרובה מאוד לרף העליון של המגבלות אבל יציבה מאוד לבין רוח שהיא רחוקה מהרף העליון של המגבלות אבל יש לה משבים חזקים ומפתעים (23-24 קמ"ש VS   קמ"ש 10-25). כמו כן כדאי אולי פשוט לפתוח את הסע"מ ז"ל ופשוט להסביר אותו במצגת לפני האנשים.

אמנם מחובתו של טייס לחפש לבד וללמוד את הפרטים הנ"ל מהסע"מ ז"ל או מהבית ספר שלו- אבל חלק גדול מאיתנו( בני אדם אנחנו) עצלן  או לא מודע לזה שהוא צריך לקרוא ולרענן מפעם לפעם - וההרצאה הפרונטלית היא בעצם ההזדמנות שלו.

עוד:
לא כל אחד יודע או זוכר שכאשר כלים באים זה מול זה לקראת התנגשות, כל כלי אמור לפנות ימינה .

לא כל אחד יודע או זוכר שבהצטרפות לתרמיקה בוחרים את כוון הסיבוב של הכלי הנמוך.
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
עומר,אני לא יודע מה החומר התיאורטי שמלמדים היום ,אבל זה אמור להיות חלק אינטגרלי מהקורס.
מגבלות עוצמת הרוח והמשבים,זוויות הרוח ביחס לעמדת ההמראה,"קריאת מז"א" והבנה מה יקרה עוד מעט...
כמו שאורי שמיר ואדרי דוחפים : חייבים שיהיה פיקוח הדוק על בתי הספר !

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
נשרק'ה.

הרעיון הוא  לרענן או לחדד בדיון כזה את הפרטים שהטייסים המרחפים 'כן' למדו בבתי הספר שלהם אבל לא הפנימו מספיק.

"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
עומר אם אנשים בכלל לא לומדים את זה אין מה לחדד !!!!

אגב דיברתי היום עם מרחף ותיק שהיה בעמדה בזמן הארוע להלן כמה נקודות:
* זו הייתה הטיסה השניה של צחי באותו יום, בראשונה טס תחת הדרכה בקשר והודרך לנחות מאחורי איפה שהיו האקליפטוסים ז"א בדיוק באזור הרוטור. ז"א גם אם התאונה הייתה בטיסה לא מודרכת ההדרכה לנחות מאחורי העמדה מסכנת חניכים.

* היו עוד חניכים שנחתו באזור הנ"ל.

*נטען פה שלא היו חניכים אבל אותו ותיק דיבר בשדה הנחיתה עם חניך שסיים את טיסתו השישית. לא היה מדריך מנחית (הוא עשה טנדמים).

*אותו ותיק גם ציין שהפרש המשבים היה כזה שבסייקל הנמוך ירד לחצי רכס ובגבוה עלה ל800. כמו שכבר נאמר לא תנאים להדרכה.