את הרוח לא מדדתי בעצמי, הנפתי טאנדם וחזיתי בהנפות חניכים פשוטות וקלות, גבהים של מצנחים אחרים והתנהגות הכנף באויר על פי מראה וגם על פי תחושתי בטאנדם.
אבל הרוח נמדדה ע"י אנשים בשטח והם סיפקו ויספקו את הנתונים שאין לי.
אני ראיתי אותו מספר דקות מוקדם יותר נמוך ועמוק מדי בתוך הרכס מתנדנד ולא מבצע פעולות לשליטה בנדנוד בציר העלרוד שנוצר בגלל הרוטור. באותו רגע נפלט לי "שיט" בקול רם וכשהנוסעת שאלה אותי מה קרה, אמרתי לה "הוא לא אמור לטוס איפה שהוא נמצא, אבל הכל בסדר הנה הוא יצא משם".
חזרתי להטיס את הכנף ולהתעקש על תרמיקות כדי להגיע בשיא ל-100 מטר מעל העמדה, מי שלא התעקש מאוד ירד למטה, למעשה רק שניים אולי מלבד רוג'ר ואני בטאנדמים הצלחנו לשרוד ולהגביה מעל העמדה (כן, התנאים לא היו חזקים, כמו שאמרתי).
בזמן האירוע תוך כדי הסתכלות סביב ראיתי אותו טס בקו ישר במקביל לרכס מדרום לצפון, בגובה של חוטי החשמל, פחות או יותר (או בדיוק) במשך כשניה או שתיים (החזרתי את המבט מסביב אליו) ואז שפת הזרימה הימנית התקפלה (הוא משך בברקס ימין, לא קריסה ולא שום דבר חריג) והוא פנה 90 מעלות ימינה, טס במשך כשניה או שתיים ונכנס חזיתית בחוטי החשמל כאשר הוא טס ממערב למזרח עם הרוח.
לא רציתי להכנס לפירוט מטעם צנעת הפצוע אבל יאללה, האמת בפנים.
אין לי דבר נגד צחי, להיפך. כאב לי הלב לשבת לידו, לזיין לו את המוח שימשיך לדבר ולהסביר לו למה על אף הכאבים העזים אסור להזיז אותו ולהחזיק אותו בכוח כשהוא מנסה, לשמוע על הילדות שלו...
כואב הלב, באמת. אבל הטעות הייתה נטו שלו.
ואם יש פה אשמים נוספים, הגיע הזמן לשאול למה הוא טס על מצנח DHV-1.2, מי מכר לו אותו בתור מצנח ראשון מתאים, למה הוא לא יודע איפה נוחתים למעלה ומה זה הרוטור, למה הוא לא יודע לשמור כיוון בקריסה, למה הוא לא מונע קריסה בתנאים שאף אדם אחר כולל חניכים טריים לשעבר, למה הוא פונה לתוך הרכס, למה בהמראה הראשונה הוא היה צריך עזרה מילולית כדי לצאת, ו
איך לעזעזל הוא קיבל אישור לטוס עצמאית ועוד הוסמך להטיס טאנדם!אז כשאתם מחפשים אשמים (לא, הוא לא היה חניך במסגרת קורס ולא היה שם חניך במסגרת קורס אלא טייסים עצמאיים כמו שציינתי קודם), שימו לב שאתם מאירים עם הפנס על המטבע הנכון.
זאת הסיבה שאני קצר סבלנות - הסיבה לתאונה ברורה מאוד אבל היא לא נעימה לשמיעה ובטח לא לאמירה.
אני כועס, כמוכם.
אבל הייתי שם בניגוד לרובכם והאמת ברורה לי כמו שהיא תתברר לכולם בתחקיר.
צחי תחלים בהקדם, צר לי שנפגעת ושמחתי לקבל עדכונים משמחים כל כך.
הייתי בטוח שכרגע חזיתי באדם נהרג על שטות ואני מאושר שקיבלת הזדמנות נוספת לעשות את זה בצורה נכונה, או לא - אבל העיקר לגדל את המשפחה שלך בבטחה.