כתב נושא: יש למישהו פרטים על התאונה במבוא חמה  (נקרא 2441 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק jonatan

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
אני קורא את השירשור הזה ואני עדין לא מצליח להבין  מה גרם לתאונה הזו.
אבל היא העלתה בי כמה מחשבות
אני מרחף מתחיל רק שנתיים וחצי בספורט הניפלא הזה, אני רואה היום טייסים צעירים ממני שעושים דברים חסרי אחריות כמו לטוס בזכרון ולרוץ לקנות ציוד לא מתאים וכו
יש לנו בעיה בארץ- רמת ההדרכה מתחת לכל ביקורת . לי היה מזל שפגשתי את האנשים הנכונים בזמן הנכון, טייסים עם הרבה ניסיון וידע שנתנו לי עצות טובות ותרמו מהידע שלהם אז כמה מהעצות שלהם אולי זה יעזור למשהו. .

אם אתה לבד בעמדה תשאל את עצמך למה אתה לבד, לפני שאתה טס.
כשאתה מגיע לעמדה תמתין חצי שעה, תראה איך העמדה מתנהגת (עוצמת רוח הפרשי משבים וכו).
ב40 טיסות הארשונות שלך לבד רק להמריא ולנחות
תיצור קשר עם טייס ותיק יותר ולמד ממנו -כולם לרוב רוצים ומוכנים לעזור
תשאל תמיד למה למה ולמה ועוד פעם למה.

אין לטוס סתם כול טיסה יש לה תוכנית טיסה עם  מטרה ברורה
ללמוד וליקרוא כמה שיותר על מצנחים מזג אוויר וכול מה סהספורט כולל וזה אף פעם לא ניגמר תמיד יש מה ללמוד
ביום שאתה מחליט ללכת לרחף תשאיר את האגו בבית
קחו את הזמן שלכם ועל תמהרו לשום מקום באיחוד בהמראה.
הרכס בנתניה הוא לא כמו הטיסה בהרים.
טוב מקווה שזה נתן לטייסים המתחילים קצת חומר למחשבה

יונתן

« עריכה אחרונה: July 23, 2012, 09:52:31 pm על ידי jonatan »

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
עוצמת רוח??? עוצמת משבים???

הכל תלוי בעמדה...

סתם דוגמה, בצרפת היינו בעמדה שבשעה 3 פתאום ה-"רוח" התחזקה מעבר למגבלות לדעתי בין 20 ל-40 קמש  רוב הזמן מעל 25 קמ"ש (צחי, תקן אותי אם אני טועה) באוויר הרוח היתה לא יותר מ-10 קמ"ש באותה שעה. מפתיע לא???

אין תחליף להכרת העמדה!

אין תחליף לחוקים שנכתבו בדם עבור הרמות השונות של הטייס!

והכי חשוב, חינוך חינוך חינוך!!! המצב בקנטים! תתעוררו!!!

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
צחיק !
שים לב ששי לנואל כתב בדיוק את מה שאמרתי, אלא במילים אחרות.
הערה קטנה נוספת !
במידה ומהירות המצנח שווה למהירות הרוח  באויר מחותחת הטייס עלול להכנס ללחץ , למשוך קצת ברקסים והוא טס ברוורס

בתקווה שכל הערות הבונות בפורום
ימנעו תאונות בעתיד (לצערי , אני סקפטי)
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
צ'ינו אני מבין שאתה מדבר על סנט וינסנט, לא דוגמא טובה למה שקורה בארץ. צרפת רוחות העמק הן המכתיב העיקרי בגובה נמוך והמערכות בגובה, אין בעייה שבעמדה הנמוכה שם תהיה רוח של 40 (לדעתי רוב הזמן היה מעל 30) ו300 מטר מעל יהיה 10 קמ"ש. בארץ הבריזה היא המכתיב הדומיננטי.

ג'ונתן (שלטר) אהבתי את מה שכתבת. למרות שאלו שהיו עדים מעדיפים עדיין רק לרמוז מה היה ולא לכתוב בדיוק נראה לי שהתאונה הייתה מחוסר אוויראות יותר מאשר קשורה למזג האוויר. למרות שגם לבחור באיזה תנאים לטוס זה חלק מהאוויראות שנדרשת מכל אחד מאיתנו.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
אפרוח,ביום שישי בזמן שהמראת היו הפרש משבים של 25 קמ"ש ויותר וזה לא קשור שיכלת להמריא.שני אנשים היו צריכים להחזיק אותך.עומרי וצוק דיווחו על אויר בועט וגם אחד הגלשנים נפצע במהלך נחיתה ופונה לבית חולים.

ביטחון זה דבר מצוין עד שמגיע להפריע הביטחון מופרז,את פוטנציאל טוב שמרי על עצמך...

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
ניר, הדיון הזה לא עלי. אני לא נכנסתי בשום כבלים של חשמל.
אם אתה רוצה לדבר על הטיסה שלי, אתה מוזמן לפתוח שרשור נפרד בפורום המתאים. כאן לא המקום לנתח את המגבלות שלי (ואת חוסר ההבנה שלך).
מאד חבל שאת התסכול (המאד מובן) שלך מהרמה המקצועית של הטייסים בענף שלך אתה מוציא עלי. חבל ולא ראוי.
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא

אפרוחית...אולי חכי כמה שנים לפני שאת צווחת כתרנגול?

אף אחד לא מנסה לרדת איתך לפסים אישיים...ראית כמה כיף לנו מסביב למנגל.

שתי קצת מים וקבלי את העצות באהבה...זה אף פעם לא מזיק.

ו...פעם אחרונה שאת פונה ל"הורס" בטונים כאלה... hug

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כולם לנשום עמוק ולשתות מים ....... יופי.

ניר אתה יודע מה המגבלות של הפרש משבים לגלשן?   גם אני לא. זה לא התחום שלנו, כמו שזה מגוחך בעיני שגולשים (גם ותיקים) מנסים לנתח סרטים של מצנחים (ולא מבדילים בין קריסה והזדקרות) נראה לי מגוחך שמרחף יעיר לגולש/ת על תנאי ההמראה.

וחזרה לנושא:

לדעתי הקשר של לימוד מדידת הרוח וההבנה של המדידה לתאונה הוא שוב אותו ביטוי - אוויראות.

כי בקורס לא צריכים ללמד רק איך להטיס את המצנח פיזית אלא גם איך להתנהג באוויר ואיך להבין מה קורה מסביב. שמירה על קשר עין עם כלי טייס אחרים באוויר, קריאה של שינויי מזג האוויר לפי הסביבה וכן גם חיפש של מכשולים בשדה הנחיתה לפני הנחיתה. כל אלה ועוד הרבה נכנס בביטוי הזה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אחרי 4 דפים מלאים, עוד לא עלה אף עד ראייה שטס במצנח רחיפה שיתאר במילים כתובות את מה התרחש שם וכיצד הגיע הבחור ופגע בכבלי המתח.
מה? לא היה שם אף אחד?
אם על דיווח כזה אין מדווחים מה הפלא שהספורט הזה הגיע לאן שהגיע..

בשעה 10 היינו בצומת מגידו כשקיבלנו דיווח מחברה בתבור שהרוח בעמדה היא מעבר למגבלות - אז עשינו אחורה פנה ושבנו על עקבותינו.

אמנון 

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
1. רוח במגבלות, אויר רגוע מספיק לטיסות של טייסים מוסמכים ועצמאיים.
2. לא היו חניכים בעמדה, היו טייסים שקיבלו אישור לטוס עצמאית אחרי הקורס עם מכשיר קשר למקרה חירום בלבד! קוראים לזה שלב "חניכה" וזה שלב שבו הטייס עצמאי ומחליט לבד הכל אבל נמצא ביחד עם המועדון שהוא גורם מגביל, לאחר הוכחת רמת הטסה עצמאית מספקת במהלך עשרות טיסות הקורס שבהן יש מדריך מנחית - אני, שגם לא מתערב בהטסה אלא מזכיר לחניך את שלבי הנחיתה ומתערב רק במקרה שיש בעיה או החלטה לא נכונה.
3. ראיתי את התאונה במו עיניי, כתבתי עדות למשרד החוקר הראשי בה מוסבר הכל מתוך מה שראיתי + דברים שתרמו לתאונה (רמז, זה קשור בהדרכה שלו, בציוד שלו, בהסמכה שלו בתור טייס טאנדם).
4. אין לי דבר וחצי דבר נגד צחי, להיפך! כואב לי הלב עליו. ישבתי איתו עד שהמסוק הגיע, שאף אחד לא ידמיין שיש לי אינטרס אחר מאשר טובתו ובטיחות הספורט לכולנו.
5. רומן מוסר שאם למישהו יש שאלה הוא מוזמן להתקשר אליו.
6. שמרו על עצמכם בבקשה!

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
צחי! לא צריך להבין בגלשנים בשביל להבין שזה מסוכן גם לגלשנים,או ספציפית לגולשת צעירה!
צחי! לא הערתי לה,אחרים עשו זאת! לפי מה שהבנתי ממך גם לא צריך להעיר.

אפרוחית יקרה הדיון כבר מזמן לא על צחי (מהתאונה)ובטח לא מתרכז באיך קרתה התאונה אלא איך חוסר הבנה בסיסי וקפיצה מעל הפופיק הם הגורמים לתאונה של צחי.

יש לי מלא תיסכולים מחברים שנהרגו\נפצעו רק היום דיברתי עם חבר שזה שינה לו את כול החיים,ואם רק היה אפשר להחזיר את הגלגל אחורה... עדיף לדבר על דברים וללמוד מאשר להסתיר מקרים ולשמור אותם בששו.

את יכולה לכעוס עלי עד מחר,תמיד אמרתי שטוב חבר כועס חי מאשר חבר אוהב מת.

נ.ב
מישהו יכול לעדכן מה מצבו של הבחור?

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מה זה "רוח במגבלות".
האם יש נתונים ממד רוח שמישהו לקח במקום כראוי?
מה  היה כוון הרוח?

אם ראית את התאונה במו עיניך, אנא בבקשה תאר לנו את מה שראית במילים כתובות:
איך התחיל, כיצד התפתח ומה אירע.

תודה.
אמנון

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
וואו !
עומרי מכשיר קשר לחניכה , למקרי חרום בלבד ..... זה לא נשמע לך כמקרה חירום?

כול הרעיון של חניכה הוא שהחניך ילמד ויקבל עזרה בזמן כלומר הוא עדיין תחת השגחה.

הבנתי שלרון גם היה חניך עם רגליים שבורות בחו"ל לאחרונה למה אין תחקיר? 
לא ברור לי כל הקטע של החוקר הראשי  לא בא לכם למנוע עוד תאונה מתחקור של עדי ראיה?
עומרי אתה מדריך? מדריך שראה הכול אמור להיות יכול לספר מה ראה ומה הוא חושב ומה יכול היה למנוע את זה ואת התאונה הבאה!

למה רומן (החונך אם הבנתי נכון) לא התערב ברדיו?

שי

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
את הרוח לא מדדתי בעצמי, הנפתי טאנדם וחזיתי בהנפות חניכים פשוטות וקלות, גבהים של מצנחים אחרים והתנהגות הכנף באויר על פי מראה וגם על פי תחושתי בטאנדם.
אבל הרוח נמדדה ע"י אנשים בשטח והם סיפקו ויספקו את הנתונים שאין לי.

אני ראיתי אותו מספר דקות מוקדם יותר נמוך ועמוק מדי בתוך הרכס מתנדנד ולא מבצע פעולות לשליטה בנדנוד בציר העלרוד שנוצר בגלל הרוטור. באותו רגע נפלט לי "שיט" בקול רם וכשהנוסעת שאלה אותי מה קרה, אמרתי לה "הוא לא אמור לטוס איפה שהוא נמצא, אבל הכל בסדר הנה הוא יצא משם".
חזרתי להטיס את הכנף ולהתעקש על תרמיקות כדי להגיע בשיא ל-100 מטר מעל העמדה, מי שלא התעקש מאוד ירד למטה, למעשה רק שניים אולי מלבד רוג'ר ואני בטאנדמים הצלחנו לשרוד ולהגביה מעל העמדה (כן, התנאים לא היו חזקים, כמו שאמרתי).
בזמן האירוע תוך כדי הסתכלות סביב ראיתי אותו טס בקו ישר במקביל לרכס מדרום לצפון, בגובה של חוטי החשמל, פחות או יותר (או בדיוק) במשך כשניה או שתיים (החזרתי את המבט מסביב אליו) ואז שפת הזרימה הימנית התקפלה (הוא משך בברקס ימין, לא קריסה ולא שום דבר חריג) והוא פנה 90 מעלות ימינה, טס במשך כשניה או שתיים ונכנס חזיתית בחוטי החשמל כאשר הוא טס ממערב למזרח עם הרוח.

לא רציתי להכנס לפירוט מטעם צנעת הפצוע אבל יאללה, האמת בפנים.
אין לי דבר נגד צחי, להיפך. כאב לי הלב לשבת לידו, לזיין לו את המוח שימשיך לדבר ולהסביר לו למה על אף הכאבים העזים אסור להזיז אותו ולהחזיק אותו בכוח כשהוא מנסה, לשמוע על הילדות שלו...
כואב הלב, באמת. אבל הטעות הייתה נטו שלו.
ואם יש פה אשמים נוספים, הגיע הזמן לשאול למה הוא טס על מצנח DHV-1.2, מי מכר לו אותו בתור מצנח ראשון מתאים,  למה הוא לא יודע איפה נוחתים למעלה ומה זה הרוטור, למה הוא לא יודע לשמור כיוון בקריסה, למה הוא לא מונע קריסה בתנאים שאף אדם אחר כולל חניכים טריים לשעבר, למה הוא פונה לתוך הרכס, למה בהמראה הראשונה הוא היה צריך עזרה מילולית כדי לצאת, ואיך לעזעזל הוא קיבל אישור לטוס עצמאית ועוד הוסמך להטיס טאנדם!

אז כשאתם מחפשים אשמים (לא, הוא לא היה חניך במסגרת קורס ולא היה שם חניך במסגרת קורס אלא טייסים עצמאיים כמו שציינתי קודם), שימו לב שאתם מאירים עם הפנס על המטבע הנכון.

זאת הסיבה שאני קצר סבלנות - הסיבה לתאונה ברורה מאוד אבל היא לא נעימה לשמיעה ובטח לא לאמירה.
אני כועס, כמוכם.
אבל הייתי שם בניגוד לרובכם והאמת ברורה לי כמו שהיא תתברר לכולם בתחקיר.

צחי תחלים בהקדם, צר לי שנפגעת ושמחתי לקבל עדכונים משמחים כל כך.
הייתי בטוח שכרגע חזיתי באדם נהרג על שטות ואני מאושר שקיבלת הזדמנות נוספת לעשות את זה בצורה נכונה, או לא - אבל העיקר לגדל את המשפחה שלך בבטחה.
 hug

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
וואו !
עומרי מכשיר קשר לחניכה , למקרי חרום בלבד ..... זה לא נשמע לך כמקרה חירום?

כול הרעיון של חניכה הוא שהחניך ילמד ויקבל עזרה בזמן כלומר הוא עדיין תחת השגחה.

הבנתי שלרון גם היה חניך עם רגליים שבורות בחו"ל לאחרונה למה אין תחקיר? 
לא ברור לי כל הקטע של החוקר הראשי  לא בא לכם למנוע עוד תאונה מתחקור של עדי ראיה?
עומרי אתה מדריך? מדריך שראה הכול אמור להיות יכול לספר מה ראה ומה הוא חושב ומה יכול היה למנוע את זה ואת התאונה הבאה!

למה רומן (החונך אם הבנתי נכון) לא התערב ברדיו?

שי

שי צחי לא היה חניך ולא בחניכה. לא נרשם לקורס ולא שילם, לא היה אמור להיות עם מכשיר קשר והיה עליו אחד כי הוא ביקש שאל אותו למה הוא ביקש, אינני יודע. שאל את רומן למה הוא הסכים לתת לו (כן, לא יהיו מכשירי קשר אצל אנשים שאינם חניכים ביום הדרכה מסודר).

אני לא הייתי באירוע שהתרחש בחו"ל ולכן אני לא מוסיף לשמועות. אני גם שמעתי את התאונה ממקור ראשון של הפצוע ואינני מוסמך לדבר בשמו.

שי אני מזמין אותך לסימולטור שבו אני עם מכשיר קשר באויר ואתה על הקרקע.
אני אפנה לתוך הרכס (מעשה די לא צפוי לטייס עצמאי) ואתה תנסה לעצור אותי, סבבה?
בוא נתערב שאני מתחשמל לפני שאתה לוחץ על ה PTT?

את תיאור התאונה כתבתי והסברתי גם למה לא כתבתי עד עכשיו, אבל הנה זה שם.
גם לא ראיתי את השניות לפני האירוע, רק את 4 השניות האחרונות, אולי.
לכן התיאור שלי מוגבל - יש עדויות שאומרות שהוא עבד בתרמיקה, אני מסיק מכך שהטיסה הישרה שאני ראיתי הייתה חלק מהעבודה בתרמיקה.

קרא את הכל, אענה על מה שאני יודע.

מנותק רומן

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
שלום לכולם. צחי לא היה חניך שלי ולא היה תחת הדרכה בזמן תאונה ולפני.
הוא היה בוגר קורסים בבית הספר סיתבנית וטייס אצמאי.
יום לפני דיבר איתי לגבי להירשם לקורס מיני מצבי חירום. באותו יום לא התנהל קורס מיני מצבי חירום.
לפי משה ראיתי הוא היה בגובה נמוך 10מ מעל  וצמוד לרכס 100מ צפונית לעמדה טס צפונה ופשוט פנה ימינה לכיוון חוטי חשמל.
למה? אני גם שואל?
הרגשה היתה שהוא רצה לנחות למלא  כמו ברכס, אבל שכח שיש חוטי חשמל מאחורה וזה לא אתר רכס.

מאכל החלמה מהירה לצחי.

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
אופס,
פתאום התאוריה מקבלת גם תוכן.
טיסת גובה לא דומה לטיסת רכס.
טיסת הרים מורכבת ועלולה להיות מסוכנת לאלה שלא מבדילים בין השוני בתנאים בין הרכס לתנאים באתרי הגובה.
להבין, להפנים ולנהוג בהתאם.
אריה

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
עומרי
אתה כתבת:
. לא היו חניכים בעמדה, היו טייסים שקיבלו אישור לטוס עצמאית אחרי הקורס עם מכשיר קשר למקרה חירום בלבד! קוראים לזה שלב "חניכה" וזה שלב שבו הטייס עצמאי ומחליט לבד הכל אבל נמצא ביחד עם המועדון שהוא גורם מגביל, לאחר הוכחת רמת הטסה עצמאית מספקת במהלך עשרות טיסות הקורס שבהן יש מדריך מנחית - אני, שגם לא מתערב בהטסה אלא מזכיר לחניך את שלבי הנחיתה ומתערב רק במקרה שיש בעיה או החלטה לא נכונה.

לכן הנחתי שהוא בחניכה במידה וזה לא המקרה אז למה כתבת את את זה?

אני בסך הכול הגבתי על הכתוב.

הרעיון  של החניכה שהוא מראש לא היה מגיעה לפינה הזאת ולכן בסימולטור לא היית מגיע לשם.

ולרומן תודה על התגובה.
לעניות דעתיזה רק יעזור לך לתקשר יותר אם הפורום ולהשאיר פחות שמועות ויותר עובדות.

החלמה מהירה לצחי
שי

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
כתב יפה יונתן
תקראו שוב!!!!!
כל התאונות מאופיינות "אישי צוות אוויר "
כלומר באשמת שיקול דעת מוטעה של הטייס
פה נכנס לימוד תאורטי ומעשי
כלומר שוב חוזרים לחניכה
כמו שכתב אמנון - ב10:00 בבוקר הוא הסתובב ולא הגיע לאתר במבוא חמה
אז מה יגידו אזובי הקיר
תחשבו על זה
 לפני שאתם קופצים לענות
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
שי הייתה תלונה שהתנאים חזקים מדי לחניכים - היחידים שהיו שייכים למועדון היו בשלב החניכה, לכן לא היה מדריך מנחית.
אדרי אמנון הסתובב בחזרה ואילו אנחנו טסנו מ 5 וחצי בבוקר עד לרגע התאונה עם מעט מאוד הפסקות - הייתי שם, לא שמעתי במשהפון מה התנאים.
אזובי הקיר מקבלים החלטות עצמאית אך מבוקרים ע"י מי מהמועדון שנמצא שם באותו יום.