כתב נושא: יש למישהו פרטים על התאונה במבוא חמה  (נקרא 2471 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Alex Maliarov

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
    • דוא
ביקרתי אתמול את צחי ברמב"ם, במחלקת כירורגיית חזה.
הוא נמצא בהכרה מלאה, מתקשר בסדר גמור.
לא זוכר כלום מהאירוע. זוכר רק את הנחיתה הראשונה, מאז בלאק-אאוט עד להגעה לבית החולים.
יש לו שברים רבים - אף, יד, רגל, אגן, צלעות; פריקת יד ורגל; כויה בכף היד.
למרות זאת הוא מחזיק טוב, אופטימי וטוען שבעוד שבועיים מתכוון ללכת :-)

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
מה לגבי מדריך מנחית בשדה הנחיתה? כבר לא צריך?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מה לגבי מדריך מנחית בשדה הנחיתה? כבר לא צריך?

אם מנחיתים חניכים בקורס גובה למעלה אז כנראה שלא  :'(

אבל גם לא קשור לארוע הזה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
גוז'ף
עם המשב הנמדד הוא 35 אז הוא 35 קמ"ש פלוס עילוי זה לא רק 35 אנכי זה קודם כול אופקי המד רוח מודד ממערב למזרח.

שי

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
ראשית החלמה מהירה ומלאה לפצוע.
השיח כאן מעורר מספר תהיות, ראשית רמת הידע וההבנה התיאורית. מי שלא יודע מספק שלא יתבייש וישאל. המנוסים יענו בשמחה.
שנית, לשמוע בקולם של אלה שמנוסים ויודעים. בעיקר מתי לא להמריא ומה לא לעשות.
להוקיע מעשים מסוכנים לטייס ו/או לסביבה. בשנים האחרונות יש נוהל של פרסום מעשים שגובלים בסכנה ממשית ומוחשית, הרבה פעמים מעשי שטות התאבדות" והרבה מאד חברה חדשים מבינים בטעות שמעשים אלה הם נורמה. יש ששטיות אלה אלה נגמרים בטוב, אבל לעיתים רחוקות לאו. אז אלה המנוסים מרגישים ש"הכתובת הייתה על הקיר", והחברה החדשים בתחום מופתעים פתאום שיש תאונה, פצוע או הרוג.
לדעת המגבלות שלך - הדוגמה של מיכל (תרשי לי) מיום ששי האחרון בתבור. היו תנאים שהתאימו לבודדים להמריא בבטחה. לבודדים ופחות התנאים היו בטוחים גם בנחיתה. לכן אני מעריך מאד את כל אותם חברים שישבו בעמדה וצפו בכמה "משוגעים" שהמריאו. ההבנה הזו, ורק היא, בסופו של דבר תשמור על חייכם.
ועוד הארה על רמת הציוד. חברים תישארו ברמת ציוד בטיחותית. למעט בודדים בארץ שמתחרים ויש להם סיבה לטוס על חופות מתקדמות אין לאף אחד מאיתנו כל סיבה לטוס על ציוד שכזה.
כל האמירות שלי נכתבו בצורה כזו או אחרת על ידי חברים שקולים ומנוסים מאד. דפדפו אחורה ותפנימו.
אריה

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
צחיק...בהחלט קשור לשרשור זה.

מדברים על תאונות והוכח כבר לא פעם שהעדר מדריך מנחית, מעלה את הסיכויים לתאונה בנחיתה.

אז למה אין מדריך מנחית?  ולך תדע איפה עוד חוסכים על הגב של החניכים?

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
יוגי
אני כבר מזמן לא בתחום הלימוד בארץ אבל....
בעיקר בגלל המנטליות הישראלית אי אפשר לחייב חניכים סכום שמדריך יכול לחיות ממנו!!!
השאלה זה למה חניכים חוסכים על הגב של בתי הספר ולא ההפך.
מדריכים מנוסים בורחים כי כול ילד או מטורף תורן מלמד בזול והישראלי המצוי הולך על מה שזול כדי "שלא ידפקו" אותו.

פעם אחרונה שלמדתי בארץ זה היה חניכים מאנגליה ששילמו פי 3 מחניך ישראלי אמרו בסוף תודה וקנו מראש ציוד בלי הנחה.
הם חזרו לאנגליה וסיפרו לכולם כמה היה נפלא וזה ביא לי עוד חניכים ..........לניוזילנד .

שי

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
אפרוח תגידי,אותכם מלמדים להסתכל קדימה,ולישמור על מיגבלות רוח מלמדים? כזכור לי יצאת לאויר ברוח מאוד, אבל מאוד חזקה  למרות כאלו עם נסיון שביקשו ממך לא לצאת.

שימי לב, תמשיכי ככה לשבור גבולות ולא להקשיב לבעלי נסיון זה עניין של זמן עד שתמצאי את עצמך בפינה.

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
ניר, אם אתה מדבר על הטיסה ביום שישי, המגבלות שלי חלות על ההמראה, ועליה בלבד. בניגוד למצנחים שטסים רוורס מאד בקלות, הגלשן יכול לחדור רוח הרבה יותר חזקה ממה שאני אמורה לשמור עליו במגבלות ההמראה. הכלים שלנו שונים בתכלית, מה לעשות.
כשאני המראתי הרוח היתה עמוק בתוך המגבלות שלי. בניגוד להרבה אנשים, אני מבלה הרבה מאד זמן על קצה הרכס עם מד הרוח, לומדת את המבנה של האוויר, של הסייקלים, מודדת זמנים ולא רק מהירות רוח.
אני הפחדנית השמרנית הכי גדולה והכי קולנית בעמדה שמבטלת המראות על כל שטות שלא מוצאת חן בעיני, החל מאנשים שמזיי*** לי בשכל לפני ההמראה ולא נותנים לי להתרכז ועד מצנחים שמסתובבים באוויר ונראים כאילו אין להם מושג מה הם עושים.

אני לא מבינה, אם כולכם אומרים שהתאונה לא היתה בגלל הרוח, אז למה אתם ממשיכים לדבר על הרוח ולא על העובדה שבן אדם (לא חניך!! הוא לא חניך!!) שקיבל לפי מה שהבנתי רשות להטיס טנדם (?!) עושה אירוע בטיחותי אחד אחרי השני במהלך הטיסות ואף אחד לא שם עליו עין, לא אומר לו להרגיע, ולא מתייחס לעובדות האלה ב"תחקור" שאתם עושים פה. אנשים שבכלל לא היו במקום מעלים תיאוריות ורעיונות מדמיונם הפורה, ואנשים שכן היו במקום ממשיכים להתווכח על הרוח במקום על המעשים שקדמו לתאונה.
אחריות אישית תבוא רק עם לחץ חברתי ללקיחת אחריות כזו. אם כולכם תחכו שמישהו יקח אחריות אישית יהיה לנו הגלשנים הרבה יותר מקום לטוס בשמיים, בקצב שאתם מדלדלים את הנוכחות שלכם.
 :'(

אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
אפרוח,
למדוד ברכס זה ספורט נחמד אבל פחות קשור לטיסה במבוא חמה או בכל אתר אחר למעט הרכס.
יפה למדוד את הרוח עם כל הפרמטרים שלה בהרים, או אפילו בזכרון, היות והים לא יוצר טרמיקות והשדות בקדמת העמדה בהרים יוצרות גם יוצרות. תעשי ניסיון אחד בזכרון בשעת צהרים, אז תביני את כל ההבדל. עם כבר ללמוד עדיף ללמוד את התנאים שיוצרים טרמיקה.
אריה

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אז מה שאתה אומר אריה, זה שבעצם הרוח הנמדדת ברכס היא לא מדד לשום דבר, מלבד לפראמטר של הבטיחות בהמראה.
מעניין, כי מה שאמרו כל מי שהיו במקום האירוע ובזמן האירוע זה שתנאי מזג האויר היו נינוחים וטובים, ואפילו קצת מינימאליים לגלשנים.
אבל כנראה שהכי קל זה להגיד שמזג האויר אשם.
במה בדיוק? אם צחי נסחף לכבלים, אז איך זה ששאר המצנחים לא נסחפו אלא המשיכו לטוס בצורה בטוחה ובשליטה מלאה?
והיו עוד מצנחים באויר, לא רק עומרי, ולא רק טאנדמים.

אם אנשים לא יפנימו שטיסה דורשת רמת ריכוז מינימאלית, שהיא הרבה יותר גבוהה מזו הנדרשת לכל פעילות אחרת ביומיום, התאונות לא יגמרו.
אם אנשים ימשיכו לחשוב ששליטה במצנח היא דבר פשוט ולכן טיסה היא דבר פסטוראלי ונינוח, תאונות ימשיכו לקרות.
הספורט קצת מטעה. שקט למעלה באויר ויפה ורגוע ונינוח (במיוחד בתנאים שטובים למצנחים), ויש נטיה לא להבין שגם מאוד מאוד מסוכן.
חבל.
« עריכה אחרונה: July 23, 2012, 02:55:39 pm על ידי joessepe »

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
אפרוח,
למדוד ברכס זה ספורט נחמד אבל פחות קשור לטיסה במבוא חמה או בכל אתר אחר למעט הרכס.
יפה למדוד את הרוח עם כל הפרמטרים שלה בהרים, או אפילו בזכרון, היות והים לא יוצר טרמיקות והשדות בקדמת העמדה בהרים יוצרות גם יוצרות. תעשי ניסיון אחד בזכרון בשעת צהרים, אז תביני את כל ההבדל. עם כבר ללמוד עדיף ללמוד את התנאים שיוצרים טרמיקה.
אריה
רכס = הקצה התחתון של העמדה במבוא חמה. עכשיו תקרא מחדש ותבין אחרת לגמרי.
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
מישהו שהיה במקום יכול לתאר בדיוק מה קרה ? הבחור ניסה לנחות למעלה ? או לתפוס טרמיקה בגירודים על הרכס ? היה לו סינק לפני הכבלים ? מה בכלל קרה שם ?

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
אפרוח,
בסדר. לא ירדתי לסוף דעתך, אם כך יפה.
עדיין אתמקד ברמת המינוח: הרכס -מצוק הכורכר הנמצא לחופו של הים התיכון. (ויש עוד אחרים סביב העולם).
אתר מבוא חמה -אתר גובה, הר! המדרון תלול משהו אבל עדיין לא רכס! טעות גדולה היא להתייחס לאתרי גובה כאילו הם אתרי רכס, יש דמיון רב בהטסה אבל יש גם הרבה מאד שוני. מי שלא מבין ומפנים זאת עלול להיות בבעיה.

אני לא טוען ולא מסביר דבר או חצי דבר על התאונה הספציפית. מנסה רק לעשות "קצת" סדר בהגדרות מונחים ובידע התאורטי.
אריה

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אריה, מדובר בסך הכל באי הבנה לשונית, להבדלים בטיסה בין הרים ורכס אין קשר לדיון...

אגב זה שכשמרחף אומר "רכס", זה ברור לכולם שהכוונה לרכס בחוף הים זאת סתם הבנה שנוצרה ביננו. "רכס הרים", אומר לך משהו?
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כמו כל הדברים גם המינוח הזה קצת יותר ברור באנגלית. למה שאנחנו קוראים "רכס" הם קוראים "דינמי" (עילוי דינמי) ומה שאנחנו קוראים "הרים" הם קוראים "תרמלי".

עכשיו שימו לב לדבר המעניין, רכס מבוא חמה הוא תרמו-דינמי. יש לו גם עילוי רכס וגם עילוי תרמלי.

באתר תרמו-דינמי יש להתיחס לטיסה כטיסת תרמיקות לא כטיסה בעילוי דינמי (או כדברי אריה להתיחס לזה כהרים לא כרכס).
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
צר לי צוק, אי ההבנה הלשונית כאן ברורה. אבל יש רבים שלא מפנימים את השוני המהותי בין טיסת רכס לטיסה בהרים. וכאן יש יותר מבעיה. ראשית בהבנה של המושגים, בהפנמתם ובסוף גם ברמת הביצוע במהלך הטיסה. אם ההבדלים המהותיים הללו לא יופנמו לאלתר היו עוד חברים בסכנה מתמדת. עוד הגיג, יש רבים שיודעים לטוס מעולה ברכס, אך טסים פחות טוב בהרים. מה שנדיר למצוא כאן בארץ זה את המצב ההפוך, קרי, מי שיודע לטוס בהרים ידע לטוס לא פחות טוב ברכס.
אריה

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אולי באמת  ינתן דיווח עדכני על מה שהיה שם
עי עד ראיה מבין עינין ,
רומן למה אתה לא מגיב?

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס