כתב נושא: יש למישהו פרטים על התאונה במבוא חמה  (נקרא 2460 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק elad_sinai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
אני באמת לא מבין מה הבעיה שלכם???

הוא וחבריו בסדר גמור!!! הם בסך הכול עושים מה שמלמדים אותם...

גם בקורסים חניכים טסים בתנאים חזקים שלא מתאימים להדרכה, אז למה לא אחרי הקורס?!

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
לדעתי על החוק החדש לגבש גם מבחני תאוריה שבתי הספר יצטרכו להעביר את החניכים שלהם לפני הרישוי,
צריך גם בוחנים בלתי תלויים.

יש הבדל בין מה שאמרו לחניך למה שהוא קלט,
אפשר לגמור קורס גובה בלי להפנים הרבה תיאוריה.

ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
אדרי המסוק נחת שם אחרי יותר מחצי שעה, התנאים התגברו משמעותית בזמן הזה עד למצב שהיה ברור מאוד שלא טסים יותר (גם מי שמסוגל אחרי חוויה כזאת).
המסוק נחת פעם אחת, המריא בלי הפצוע וחג מספר פעמים בנסיונות נחיתה כושלים עד שדקר את הנקודה... בינינו ראיתי מסוקים צבאיים שנוחתים בתנאים יותר "מוזרים" ואפילו אזרחיים בצורה יותר יעילה מהטייס ההוא  ;)

בזמן התאונה אני הייתי באויר עם טאנדם (לא טוויסטר) ובסייקלים הטובים יותר הצלחתי לטפס כ 100 מטר מעל העמדה.
כשקרתה התאונה מתחתיי לקח לי מספר דקות לאסוף גובה לנחיתה בשדה מאחורה באיזור הפצוע (אבל רחוק מספיק מהרוטור).
חניכים היו באויר בלי קריסות בלי שום בעיה, גם הטאנדם לא ניפנף בטיפים.

יוגי
מי שנחת שם לפני, לא הודרך לנחות שם אלא היה טייס עצמאי בוגר קורס טאנדם בבית ספר אחר, שרצה להצטרף לקורס מתקדם ובא לקבל אישור ע"י הצגת רמה מינימלית של טיסה עצמאית, בתנאים שבהם חניכים שסיימו זה עתה, היו באויר עצמאיים ובאישור וללא בעיות או קריסות. הוא ננזף ע"י רומן והוסבר לו למה זה מסוכן.
אותו טייס היה היחיד שקיבל קריסה של פחות מ-50% שהובילה  לחזייה מוזרה (המצנח נתפס לאורך המיתרים החיצוניים ולא נכנס בינהם). הוא לא הצליח לשמור כיוון ובזכות העובדה שהוא ביקש מכשיר קשר "שיהיה" לפני הטיסה, הודרך ע"י רומן רגע אחרי רגע משמירת כיוון עד לשחרור החזיה ע"י הסטאבי.
הכנף, אגב היא הכנף הראשונה שלו ובעלת תקינה DHV1.2 גבוה, כלומר לא כנף ראשונה הכי מתאימה שיש.
זה אותו אחד בכל האירועים האלה, כולל העמוד.  :(

ליאור אתה צודק.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
עמרי,

ותיקים ומנוסים ממך שהיו על הקרקע ובאויר לא חושבים כלל שהתנאים היו רגועים לאורך כל היום הזה (למרות ההמראות בשעה 5:30 לטיסת רכס), אך אין לזה קשר לסיבוב וחצי המוזרים הללו שנסתיימו בחוטי החשמל.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
איך אתה מסביר את המצב המוזר הזה שהיו שם מספר אנשים שאומרים שהיה רגוע וכאלה שטוענים שלא?
אם חוקר מקבל שני דיווחים סותרים, אז הוא רושם את הקיצוני ביותר נכון?
Email: [email protected]
Phone: 0525295056

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עוצמת רוח היא דבר שמשתנה , צודק צחי , יש לשים לב גם לתדירות המשבים ועוצמתם,
לפעמים מתבלבלים עם חלון הזדמנויות .
ישנה סברה , כשאהייה באויר הכל יהיה שונה,
חברים יקרים למדנו בקורס ראשון מהם מגבלות הרוח , מגבלות כוונים ומגבלת משבים ,

איתי אלי תרענן ללהוטים שאולי שכחו?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אני גם אומר דבר נוסף, שאתם מתארים את התנאים תעשו את זה במספרים בלבד. רגוע/לא רגוע זה מאוד סוביקטיבי ומה שמתאים לעמרי בטנדם לא בטוח מתאים לטייס מתחיל במצנח שמתקדם מדי בשבילו גם ככה, 10-25 קמ"ש זה אבסולוטי ואפשר להבין מזה מה היו התנאים ולמי הם התאימו ולמי לא.
גם אין דבר כזה 10-20 עם משבים של 25 זה אותו דבר כמו 10-25.

אז אם אני מבין מבין השורות (כי אף אחד לא מתאר מה היה) הבחור ניסה לנחות מאחורי קו החשמל למעלה והגיע אליו לפני שנחת.

חשוב שבתי הספר יחדדו לחניכים שוב ובכלל למי שעוד לא מכיר איכשהו:
נחיתה למעלה במבוא חמה שלא בעמדה עצמה - כניסה לנחיתה מינימום 100 מטר מעל הרכס, הנחיתה באזור הכביש עדיף מאחורי הכביש, מי שמנוסה בהרבה נחיתות שם יכול לנחות קרוב לכביש לפניו אבל צריך לדעת לתכנן נחיתה טוב.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
נראה לי שאנשים לא מדייקים , ולהשערה בלבד:
אם הרוח היתה 25 קמ"ש שזה עדיין במגבלות וובנוסף היו הפרשי משבים של 15 קמ"ש
 ובמקרה המרחף היה באזור כבלי המתח וקרוב אליהם כשהמהירות מגיעה ל-40 קמ"ש  ואולי נבהל קצת
אז ברור שיכולה להיות תאונה.
בלי שום קשר הרוח היתה משבית באזורים מסויימים גם במישור החוף (לא בדדו כי שם טסתי)
« עריכה אחרונה: July 22, 2012, 11:10:45 pm על ידי עמוס פרל »
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אם הרוח היתה 25 קמ"ש שזה עדיין במגבלות ומאידך היו הפרשי משבים של 15 קמ"ש

עמוס אתה סותר את עצמך. הרוח לא "25 קמ"ש ומאידך הפרש משבים של 15 קמ"ש" הרוח היא 10-25 קמ"ש ז"א משב מקסימלי 25 והפרש של 15, עכשיו אפשר לטעון שהרוח במגבלות רק כדאי לציין במגבלות של מי!

תנאים בהחלט במגבלות של מי שטס 6-7 שנים אבל לא במגבלות של מי שסיים קורס לפני שנה וחצי. ובטח שלא במגבלות להוציא חניכים!

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
נועם,

אני אישית נותן קרדיט לעניין היכולת להעריך תנאים לחמישה מרחפים וגולש אחד אשר עפים יותר מעשור או שניים (כל אחד מהם), מלמרחפים צעירים (שנה+) אפילו אם הם טסים טנדם ועושים אקרו.

אפילו בפורופ הגלשנים מדברים על יום עם תנאים חזקים.

בכל מקרה התאונה לא קשורה לתנאים ממה שאני שמעתי על מקרה מאותם עדי ראיה.

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
תיקון קטן לגבי המסוק:
הטייס המריא וחג מספר פעמים כדי לשרוף דלק ולא כי הייתה לו בעיה בנחיתה או במיקום. המידע נלקח מהאחראי שטיפל באירוע ואשר פסל את האפשרות להוביל את הצחי ברכב.

בתור גוזל עם שעות ספורות באויר אין לי כוונה לאמוד את התנאים בזמן האירוע אבל אוכל להעיד על הקלות שבה יצאו החניכים וגלשו לכיון שדה הנחיתה פחות מעשרים דקות לפני התאונה המצערת. בנוסף לא שמעתי מאף טייס שנכח במקום אזהרה או תהייה לגבי טיסה/המראה בדקות הנ"ל - מצנחים וגלשנים כאחד.

החלמה מהירה צחי
וטיסות בטוחות לכולם
נדב

מנותק alexeyf

• מפעיל בובקט מתקדם
    • ביה"ס לרחיפה 7winds
    • דוא
אני מקווה שזה יעזור קצת בנושא התנאים.

אני שומר במסד נתונים את כל נתוני השבשבות ולהלן הם:

גרף ממוצע + משב מקסימלי (ממוצע דקה בה נמדד)
גרף הפרש משבים

והקובץ עם כל הנתונים לרוצים לחפור בו.
בקרו אותנו ב www.7winds.co.il

מנותק עמוס פרל

• הגעתי לאוסטרליה
  • המקום האהוב עלי
    • צביעה תעשייתית,צביעה תעופתית ,החדרת הליקוייל ודפוס משי
    • דוא
צחי ! לא סתרתי את עצמי תקרא שוב מה שכתבתי
בשורה התחתונה יכול להיות שבזמן התאונה מהירות הרוח + משב נוסף מביא את המרחף למצב שהוא טס ברוורס ללוא ספיד בר
היות ואין לי פרטים מדוייקים אני לא קובע עובדות אבל אני חושב שתנאי הרחיפה לא היו אופטימלים באותו זמן נתון
אופטימטל צביעה תעשייתית וצביעה תעופתית
http://optimetal.co.il
ערוץ היוטיוב שלי
http://www.youtube.com/user/optimetalvideos

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
עמוס אין דבר כזה מהירות הרוח+משב, כי אז זה מהירות הרוח. אם הרוח היא 15 ונכנס משב של 25 אז הרוח היא 25 לא 15.

מה שאתה מנסה להגיד זה שיתכן והרוח התחזקה בזמן שהיה באוויר. כן זה קורה הרבה פעמים אבל בד"כ לא קופץ מ15 ל40 בפחות מדקה.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לפעמים מדלגים בפורום הזה על האמירות החשובות באמת.
מחזיר אתכם כמה שורות אחורה לאלעד סיני:
ציטוט
אני באמת לא מבין מה הבעיה שלכם???

הוא וחבריו בסדר גמור!!! הם בסך הכול עושים מה שמלמדים אותם...

גם בקורסים חניכים טסים בתנאים חזקים שלא מתאימים להדרכה, אז למה לא אחרי הקורס?!

אם זה לא מדליק אצלכם נורה אדומה אז מה כן ???

אגב, הפרש בין משבים כפי שנראה בגרפים של אלכסי מעיד על הפרש בין משבים של למעלה מ 15 קמ"ש עם עוצמת רוח של 30 קמ״ש מ 10:20 בבוקר לפי הטבלה , אגב שימו לב לנתון המפתיע של רוח בעצמה של 36 קמ״ש בשעה 11:00

זה אויר רגוע?
זו נורת אזהרה עם צופר מתמשך!
באיזור קווי המתח במצב כזה יש ערבול אויר שאלוהים ישמור.
יש פה אי הבנה בסיסית לגבי מה אפשר ומה אי אפשר לעשות עם החופה הזו.

צריך להחזיר פה דחוף כמה ברגים להידוק הקופסא!

היה מזג אויר מה זה רגוע :o

חברה להתעורר מהשינה ומהר!

אורי שמיר
« עריכה אחרונה: July 23, 2012, 01:01:01 am על ידי אורי שמיר »

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
צחי ! לא סתרתי את עצמי תקרא שוב מה שכתבתי
בשורה התחתונה יכול להיות שבזמן התאונה מהירות הרוח + משב נוסף מביא את המרחף למצב שהוא טס ברוורס ללוא ספיד בר
היות ואין לי פרטים מדוייקים אני לא קובע עובדות אבל אני חושב שתנאי הרחיפה לא היו אופטימלים באותו זמן נתון

(1) הוא לא היה ברוורס, הוא היה עם הפנים לקווי המתח, וכיוון שהם היו בדיוק מעל הראש שלו, אם הוא היה טורח ומסתכל קדימה (בגלשנים מלמדים להסתכל קדימה ורחוק גם בנחיתה, לא יודעת מה מלמדים אצלכם) הוא היה רואה אותם מולו, בגובה שלו. יוסי המריא עם הגלשן בערך רבע שעה עד עשרים דקות לפני האירוע, והרוח שמדדתי לפני ההמראה שלו היתה קבועה 20-25 קמ"ש (קבועה = יותר משלוש דקות) עם משבים רגעיים של 30-35 קמ"ש (פחות מדקה למשב).
(2) ממה שראיתי עד היום רומן מאד מקפיד לשמור על מגבלות הרוח עם החניכים שלו, והיו חניכים באוויר, אז תפיקו מסקנות לבד.
בזמן האירוע הרוח היתה מאד חלשה, כי יוסי לא הצליח להחזיק עם הגלשן על הרכס ויצא לחפש טרמיקות מעבר למדרגה.

תפסיקו להאשים את הרוח, ותתחילו לחשוב איך אתם מתקנים את כל מה שבאמת עקום. אני לאמא שלי יכולה להגיד "זה מצנחים, זה לא אותו הדבר". מה אתם אומרים לאמא שלכם, זו בעיה שלכם.

אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
אפרוח יקר
הרקע שלך הוא כנראה לא ממצנחים אלא מגלשנים.

20-25 עם משבים עד 35 זה נקרא 20-35 קמ"ש עם הבדלי משבים של 15 קמ"ש.

אלו תנאי חזקים למצנחי רחיפה ואינם מתאימים לרוב המרחפים בארץ ובטח לא למרחף מתחיל.
משב תרמלי של 35 קמ"ש גם יצור סחיפה אחורה מן הסתם.

ההסבר הנ"ל לא קשור לתאונה אלא רק ליכולות של מנצח רחיפה והטייס היושב בריתמה.

שי

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אני רק שאלה...
אם הרוח משתנה במשך מספר דקות סביב ה-22 קמ"ש, עולה יורדת מ-20 ל-23 ל-20 ל-22 ל-25 ל-21- ל-22 ל-24 וכו', אנחנו קוראים לזה רוח של 20-25 קמ"ש. למה אתם מתעקשים להחשיב אותה כ-20 קמ"ש? הרי יש סיכוי טוב שכאשר המשב מגיע, מהירות הרוח הייתה מספר דקות דווקא באיזור ה-25. המדידות שאני מבצע בעמדה הן בד"כ כאלו. עוד לא ראיתי רוח שבשלב היציב שלה היא קבועה על ערך בדיד. תמיד היא נעה קלות סביב נקודה כלשהי.
שאלה נוספת:
כשאומרים משב, מתכוונים בד"כ לטרמיקה. רוח שעולה לגובה, ומצטרפת לרוח האנבטית שעל הרכס. רוח כזו, כשהיא נמדדת מהעמדה, יכולה להמדד כ-35 קמ"ש, אבל באויר אלו 35 קמ"ש שעולים ללמעלה, ולכן כיוון הסחיפה הוא לא אופקי (מה שיגרום לסחיפה לכיוון אחת מרוחות השמיים), אלא לגובה (מה שיגרום לטרמול). אני מבין למה בהמראה משב של 35 קמ"ש הוא מעבר למגבלות (אגב, זה מעבר למגבלות גם אצלנו בגלשנים), אבל אם אתה כבר באויר, אני לא מבין למה משב כזה הוא לא לוקסוס של טרמיקה. לגבי רוח בעלת כיוון אופקי, אין צורך להסביר. ברור מאוד למה 35 קמ"ש אופקי זה בעייתי למצנח. אני מתייחס כרגע רק לטרמיקות - שמורגשות בעמדה כמשב.
« עריכה אחרונה: July 23, 2012, 06:46:33 am על ידי joessepe »

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
מסכימה עם כל מילה של צחי.

גם אם לעצמת הרוח ולהפרשי המשבים לא היה קשר לתאונה הנוכחית- עדיין, אנשים אצלינו לא מבינים מה הם לא מבינים.
בתבור ביום שישי היה מישהו שמדד רוח וכששאלתי אותו כמה ? הוא ענה לי 16 ! 16 מה? מקסימום? מינימום? אז מסתבר שגם למדוד צריך לדעת והנתון של הפרשים בין משבים צריך להיות בדמו של כל מרחף עוד הרבה לפני שהוא נרתם לציוד שלו.

במקרה הזה אני מבינה מכל ההתכתבויות כאן שהרוח היתה משהוא כמו 20-35  וחניכים / מתחילים היו באויר????????

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
נדב,

שוחחתי עם החברים שלך בטלפון (במקרה) לפני התאונה בעניינים שלא קשורים לאירוע.

הם היו מופתעים שמדריך מגיע ביום כזה לעמדה רק בשעה 10 והתנאים כאלו (לא מדובר רק ברוח!) מוציא חניכים.

לאחר שעה או יותר התקשרו לספר שכרגע קרתה תאונה.

קשה לי להאמין שבשעה המדוברת התנאים נרגעו ולא התחזקו.

אבל אציין שוב, שלדעתי אין כל קשר בין התנאים לתאונה.