כתב נושא: חזרה להר במבוא חמה - גוזלים זה בשבילכם  (נקרא 5162 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק הילד

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא

מנותק מתן וייס

• מפעיל בובקט מתקדם
איזה טייס :)

:o :o :o

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
לפי מה שנראה זאת לא תאונה קלאסית של המראה מחוץ למגבלות אלא תאונה שנגרמה בגלל חוסר איזון הגלשן
ברור שהרוח החזקה היא הגורם שבגללו לא הצליח הגולש לעמוד לאזן באופן עצמאי את הגלשן.
אתר צוק כמו מבוא חמה מאד לא סלחני בטעויות של יציאת כנפיים לא מאוזנת ולכן כשהרוח חזקה הוא הופך מאתר אידאלי להמראה קלה לאתר עם סיכון לא מבוטל לגולש הלא מיומן.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
אני מציע 4-5 מעדרים ו5 דקות של ניקוי העמדה משיחים בשם הבטיחות.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
התאונה הזאת היא בדיוק הדוגמא לכמה כל טעות של חוסר איזון/עוזר/משב צד מביאים את הגולש ברוח חזקה למצב אבוד שבו שום פעולה מצידו לא תאזן בחזרה את הגלשן !
המראות מעבר למגבלות יכולות להיגמר ככה או בתרחישים (קלאסים) אחרים ..

שי הסרטון מלפני 3 שנים בערך , על איזה שיחים אתה מדבר ,במדרון ?? כי בעמדה כבר לא נשארה יותר מדי צמחיה :(

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
וואלה טוב לשמוע.

אני בביקור מחו"ל ניקיתי את המדרון הדקמי לפניי 3 ו5 שנים.

שי

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
תקנו אותי אם אני טועה
בסרטון הוא לא נתן ריצת המראה אלא פשוט הרים את האף ברוח חזקה
שנית למה העוזר נגע לו בספיד בר לפני ההמראה?
אם שעות נסיעה לעמדה היו נרשמות בלוגבוק הייתי כבר דרגה 5 וחצי

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
המקרה הזה הוא מקרה של חוסר תקשורת עם העוזר , שגרם לעזיבה מוקדמת מדי ,ועליה לא מאוזנת מיידית בגלל עצמת הרוח .

ואפרופו רעון חוקי אצבע לעבודה עם עוזרים :

* חפיפה עם העוזר לגבי השלבים של העזרה והשפה בה אתה משתמש (משפיע/לא משפיע ,עזוב , תפוס,דווח שעקפת אחורה וכו..)
* עדיפות תמיד לעוזר אחד , ולא יותר (אם צריך יותר זה כבר מוכיח בדרך כלל שהתנאים חזקים מדי,מעבר להוספת הסיכונים ביד נוספת)
* ברוח חזקה לדעתי העוזר חייב להיות גולש , עם עדיפות גבוהה לטייס שאתה מכיר ומכיר אותך !
« עריכה אחרונה: July 10, 2012, 02:41:54 pm על ידי gider »

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
מתן,
נשמח מאוד אם תספר על התנאים שהיו, מה הרגשת?
האם היום עם ניסיון שיש לך ואותם תנאים כמו שהיו אז באותה המראה, תצא?
Email: [email protected]
Phone: 0525295056

מנותק הילד

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
אז ככה החזרה להר נגרמה בגלל מספר דברים בעיקרם
חוסר תקשורת עם העוזר
רוח חזקה עם רכיב צפוני
ביטחון מופרז

בגלל הביטחון מופרז ניסיתי להמריא ברוח הזאת כמו החברה בשבוע שעבר.. ולמזלי אני חושב קרה מה שקרה... כי אם לא הייתי חוזר להר לא הייתי מקבל את הכאפה שהייתי צריך כל כך.. וזה אומר שהיא הייתה באה במשהו אחר שאולי לא הייתי שורד אותו... אז חברה בבקשה אני מתחנן אליכם יש את כל החוקים האלה מסיבה מסויימת אל תנסו להמציא את הגלגל ובטח שאל תאכלו כאפות שאנשים כבר אכלו.. תלמדו מהטעויות שלנו אני ישמח לספר לכם על הכאפות שלי ויש הרבה אז בבקשה מכם קחו אחריות על החיים שלכם.. ו
אני אומר את זה פה עכשיו ברישמיות...
פעם הבאה אני חותך כבלים
תודה ויום נעים

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
ילד
אני מאוד מעריך את האופן שאתה דואג לנו ואת הדוגמה שאתם שלושת המוסקיטרים נותנים לנו הצעירים.
יש נושא שקצת מטריד אותי מאז התקרית בשבת:
לפני כחודש וחצי טסתי בתנאים של מכבסה.
הרוח בהמראה לא הייתה מעבר למגבלות, אבל הטיסה ההיא הייתה טיסה שממנה ירדתי מבוהל עד עמקי נשמתי.
הסינקים שפגשתי איימו להדביק אותי למדרונות הרכס.
מזלי הוא שכשבוע לפני כן חגי העיר לי שלא לרכס במשולש שבין המדרגה לרכס (הערה שחזרה אח"כ גם לרועי) ושאנשים כבר נחתו נחיתה לא רצונית על המדרגה בסינקים. אילו לא שמרתי מרחק ביטחון בטיסה ההיא, הייתי בטוח נוחת נחיתה לא רצונית.
בסינק אחר, שבו ניסיתי להתקדם מערבה בשביל להתרחק מהרכס, מצאתי שאני מאבד גובה במהירות כזו שחששתי שאני עלול פשוט לנחות בירידה על המדרון עם האף לכיוון מערב. זה שכנע אותי סופית שהטיסה הזו מיצתה את עצמה. ביקשתי משפע שתבוא לאסוף אותי משדה הנחיתה העליון ויצאתי לנחיתה.
עד היום זו הטיסה המבהילה ביותר שהייתה לי, וכנראה גם המסוכנת ביותר. ההמראה הייתה במסגרת המגבלות, אבל הטיסה אולי לא.
כשצעקת עלי בשבת שלא אמריא ברוח שהייתה, חשבתי (ואני עדיין מוצא שלמחשבה הזו יש משקל בראשי) שהמראה ברוח שבמסגרת המגבלות היא לא מדד לטיסה בטוחה. המדד היחיד שהיה לי באותו יום היה צנחן שירד מטיסה ואמר שהאויר בחוץ מכבסה. עליתי לשמיים ולמדתי מה זה אומר.
אין לי משהו ספציפי שאני רוצה לשאול, אבל זה בגלל שאני לא יודע מה לשאול.
אני בעיקר רוצה אינפורמציה לסימנים מקדימים שטיסה עלולה להיות מסוכנת, סימנים באויר שטיסה יוצאת משליטה, והתארגנות באויר כשמזהים מצב של מזג אויר שכדאי לא לטוס בו (למשל, האם לצאת לנחיתה, או לצבור גובה שירחיק אותי מסכנה ולהמשיך בטיסה).

דבר נוסף.
באותה טיסה הגעתי בזמן קצר לגובה 900מ' מפ"י, ושם כבר לא חששתי מאדמה שמתקרבת מהר. עדיין לא היה לי נעים בטיסה ושמחתי לסיים אותה. היום אולי לא הייתי מסיים טיסה במזג אויר כזה כל כך מהר. עם גובה מספק אני כבר לא מרגיש כל כך מבוהל. האם יש מצב שגם פה יש סמפטום של ביטחון יתר, או שזה נשמע סביר?

תודה על השיתוף,
יוסי.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
יוסי - בעניין הבנת האוויר בטרם המראה:
א. ימים שנראים בסדר יכולים להפתיע לרעה
ב. ימים שנראים סוערים יכולים להפתיע לטובה
ג. יום שהתחיל רגוע עלול להחריף ואף להיות מסוכן, ואם זה תופס אותך כשאתה באוויר - לא נעים.
ג. ההמלצה שלי: תן למישהו מנוסה להמריא לפניך ולקבל דיווח - או שתרים טלפון לנתי, הוא יודע הכל...

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
נתי יצעק עליך שלמה יצאתה מהבית בכלל
אם שעות נסיעה לעמדה היו נרשמות בלוגבוק הייתי כבר דרגה 5 וחצי

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
יוסקה , זה לא פשוט לקחת את הימים ולקמט אותם למסוכן לא מסוכן בכל דרגות הקשת ...

בסופו של דבר יום מסוכן ,מאלו שלא נכנסים בקטגורית - מעבר למגבלות , או עם ענני CB וכו , מבחינתך זה יום שבו התנאים מרגישים לך מפחידים/לא נוחים וזה אומר שאתה בשלב הזה נמצא  ביום כזה בסיכון .

אנחנו עכשיו בשיא העונה , וזה אומר תנאים , ותנאים חזקים זה הרבה פעמים לונפארק ובלגאן .

החכמה היא תמיד לקחת את הספייר הנכון + + -> המראת והאוויר בועט ועצבני , דבר ראשון תתרחק מההר , אין ספק שכמו שכבר אמרת כשאתה גבוה בספורט שלנו הרגשת הבטחון עולה , בצדק .
גם ביום קיץ כחול , עם אוויר מג'ועג'ע וטרמיקות וסינקים משוגעים , מעבר לבחילה הסיכוי שיקרה לך משהו גבוה הוא נמוך מאוד .

הסכנה היא כשמתקרבים לקרקע (או מתרחקים ממנה) , ובימים כאלו הטרמיקות ממשיכות להשתולל גם בשדה הנחיתה ולהפתיע ברגעים האחרונים (אחת הסיבות המרכזיות של הגעה עם עודף מהירות לנחיתה)

לסיכום , מהנסיון המועט שיש לי אני מציע שתנסה לאסוף כמה שיותר אינפורמציה מראש ובשטח .

לראות כלים אחרים באוויר וההתנהגות שלהם  (פתאום כבר אין מצנחים באוויר ,התחזק? אוויר אלים ?) ,לנסות לדבר עם אנשים באוויר ולהבין איך התנאים באוויר , להיות מודע לשינויים הצפויים לפי התחזית/התקדמות היום/מפנה האתר והפינות שבו...ולצבור נסיון בהדרגה .

ושורה תחתונה להיות שקול ולהתחבר ל"פחד הבריא" שמגן עלינו , ולא להרגשת האובר בטחון הנאיבית .

כמו שמוניקה הצרפתיה סיפרה לי על אחד המדריכים שלה שדיבר איתה על הפחד הזה , וסיכם :

"ביום שלפני ההמראה לא יהיה לך פיפי , תתחילי לדאוג" ;) , ולמזלה עדיין יש לה אחרי 25 שנות גלישה .

« עריכה אחרונה: July 11, 2012, 02:48:19 pm על ידי gider »

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
היה יום בתבור שהתלבטנו כמה חברה אם להמריא, רוח ומשבים חזקים.
טיפ שקיבלתי מצחי היה לשים לב לא רק לעוצמת המשבים (שהיו קרובים למגבלות, אבל לא חד משמעית), אלא גם למהירות השינוי (רוח עולה/יורדת במכה). מה ששכנע אותי בסופו של דבר לא להמריא (וגם זה לא בלב שלם) זו התנהגות של מצנח אחר באוויר.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אם הפרש המשבים מרמז לנו על עוצמת התרמיקות (לפחות אלו שעוברות על העמדה), והזמן בין המשבים מרמז לנו על צפיפות התרמיקות. אך מתבקש שמהירות השינוי בכניסה והעלמות המשב תרמוז לנו על אופי השוליים.

בימים שהמשבים נכנסים במכה ונופלים בפתאומיות אתה די בטוח שתחטוף כפות באוויר. מנסיון.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
אם הפרש המשבים מרמז לנו על עוצמת התרמיקות (לפחות אלו שעוברות על העמדה), והזמן בין המשבים מרמז לנו על צפיפות התרמיקות. אך מתבקש שמהירות השינוי בכניסה והעלמות המשב תרמוז לנו על אופי השוליים.

בימים שהמשבים נכנסים במכה ונופלים בפתאומיות אתה די בטוח שתחטוף כפות באוויר. מנסיון.

אני בתור גולש חדש ומתלמד על מצנח.

הספקתי להכיר את ההרגשה על גלשן ביום של רוח חלשה עם תרמיקות צרות וחזקות.
מכבסה אמיתית, בסינקים חזקים רצועת התלייה ממש משוחררת.
לונפרק אחד ענק, ואין מסילה שרומזת לך על ירידה חזקה.

מעניין אותי (מפחיד אותי) מאוד להיות ביום כזה עם המצנח.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא

קבל טיפ חינם:
כדאי מאוד ללמוד לשלוט בו טוב לפני.  ;)

אבל זה לא טיסה משעממת  ;D
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא

קבל טיפ חינם:
כדאי מאוד ללמוד לשלוט בו טוב לפני.  ;)

אבל זה לא טיסה משעממת  ;D

לפני מה? לפני שעולים להרים?