יוסקה , זה לא פשוט לקחת את הימים ולקמט אותם למסוכן לא מסוכן בכל דרגות הקשת ...
בסופו של דבר יום מסוכן ,מאלו שלא נכנסים בקטגורית - מעבר למגבלות , או עם ענני CB וכו , מבחינתך זה יום שבו התנאים מרגישים לך מפחידים/לא נוחים וזה אומר שאתה בשלב הזה נמצא ביום כזה בסיכון .
אנחנו עכשיו בשיא העונה , וזה אומר תנאים , ותנאים חזקים זה הרבה פעמים לונפארק ובלגאן .
החכמה היא תמיד לקחת את הספייר הנכון + + -> המראת והאוויר בועט ועצבני , דבר ראשון תתרחק מההר , אין ספק שכמו שכבר אמרת כשאתה גבוה בספורט שלנו הרגשת הבטחון עולה , בצדק .
גם ביום קיץ כחול , עם אוויר מג'ועג'ע וטרמיקות וסינקים משוגעים , מעבר לבחילה הסיכוי שיקרה לך משהו גבוה הוא נמוך מאוד .
הסכנה היא כשמתקרבים לקרקע (או מתרחקים ממנה) , ובימים כאלו הטרמיקות ממשיכות להשתולל גם בשדה הנחיתה ולהפתיע ברגעים האחרונים (אחת הסיבות המרכזיות של הגעה עם עודף מהירות לנחיתה)
לסיכום , מהנסיון המועט שיש לי אני מציע שתנסה לאסוף כמה שיותר אינפורמציה מראש ובשטח .
לראות כלים אחרים באוויר וההתנהגות שלהם (פתאום כבר אין מצנחים באוויר ,התחזק? אוויר אלים ?) ,לנסות לדבר עם אנשים באוויר ולהבין איך התנאים באוויר , להיות מודע לשינויים הצפויים לפי התחזית/התקדמות היום/מפנה האתר והפינות שבו...ולצבור נסיון בהדרגה .
ושורה תחתונה להיות שקול ולהתחבר ל"פחד הבריא" שמגן עלינו , ולא להרגשת האובר בטחון הנאיבית .
כמו שמוניקה הצרפתיה סיפרה לי על אחד המדריכים שלה שדיבר איתה על הפחד הזה , וסיכם :
"ביום שלפני ההמראה לא יהיה לך פיפי , תתחילי לדאוג"

, ולמזלה עדיין יש לה אחרי 25 שנות גלישה .