כתב נושא: טיסות ראשונות על הT2, עולם אחר!!  (נקרא 8570 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק יובל ענבר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
בעניין: טיסות ראשונות על הT2, עולם אחר!!
« Reply #20 ב- : June 13, 2012, 12:12:23 am »
תודה לכולם-אני ממש ממש מאוהב
אני מרגיש כאילו עברתי מטוסטוס לr1 (אופנוע  כבד ממש מהיר) ,
טסתי על ה"בייבי" שלושה ימים ברציפות  ובא לי לטוס גם עכשיו - ממש התאהבתי..

השליטה בו לא כל כך שונה ממה שהכרתי ואני מרגיש שדי התחברתי אליו ,שיקולי הנחיתה צריכים להיות טובים וחוץ מזה אין ממש קושי - אני לא אומר שלא יהיו הפתעות בעתיד אבל זה לא מה שחשבתי, בהמראה אפילו יותר קל לי( הוא "לוקח" אותי יותר מהר )
חגי - אני מושך את הויגי קצת יותר משליש בהמראה ובנחיתה (יכול להיות שצריך למתוח עוד)??
יובל כמו שכתבת - נחיתה עם ידיים על הצלעות גורמת לאיבוד שליטה ניקר - אני עובד על השיטה של יד אחת על הספיד בר וא6חד על הצלע (לי באופן אישי מרגיש הרבה יותר בטוח )אתמול הנחיתה הייתה מושלמת, אשים את הסרטון מאתמול היום בערב
צחי - צודק  ;) ;)
1/3 VG סביר בשבילך בשלב הזה
בהמשך תכיר את הגלשן יותר ותוכל למשוך אפילו חצי- כמובן בתנאי שהתנאים בהמראה/ נחיתה לא טרמליים מדי
לגבי חוסר היכולת לשלוט טוב בגלגול בעמידה- זוהי אגדה אורבנית שמפיץ חברינו הטייס וחבל שנפלת בפח הזה.
השליטה הטובה והמהירה ביותר בגלגול מתבצעת בעמידה זקופה

חגי ידידי,

באגדות אורבניות אני מודה שאין לי מושג כמוך...
אבל פיזיקה אני יודע קצת...
אם תצליח להסביר לי פזיקלית את הטענות שלך אני עשוי לשנות את דעתי אבל בניגוד אלי לא נראה לי שיש לך הסבר כזה.
(גם בנושאים אחרים כמו תנוחת הגוף בנחיתה).

אבל הי, אתה הטייס הראשי אז אתה בטח צודק...

בהערכה (אמיתית).
יובל ענבר

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #21 ב- : June 13, 2012, 09:55:01 am »
תודה לכולם-אני ממש ממש מאוהב
אני מרגיש כאילו עברתי מטוסטוס לr1 (אופנוע  כבד ממש מהיר) ,
טסתי על ה"בייבי" שלושה ימים ברציפות  ובא לי לטוס גם עכשיו - ממש התאהבתי..

השליטה בו לא כל כך שונה ממה שהכרתי ואני מרגיש שדי התחברתי אליו ,שיקולי הנחיתה צריכים להיות טובים וחוץ מזה אין ממש קושי - אני לא אומר שלא יהיו הפתעות בעתיד אבל זה לא מה שחשבתי, בהמראה אפילו יותר קל לי( הוא "לוקח" אותי יותר מהר )
חגי - אני מושך את הויגי קצת יותר משליש בהמראה ובנחיתה (יכול להיות שצריך למתוח עוד)??
יובל כמו שכתבת - נחיתה עם ידיים על הצלעות גורמת לאיבוד שליטה ניקר - אני עובד על השיטה של יד אחת על הספיד בר וא6חד על הצלע (לי באופן אישי מרגיש הרבה יותר בטוח )אתמול הנחיתה הייתה מושלמת, אשים את הסרטון מאתמול היום בערב
צחי - צודק  ;) ;)
1/3 VG סביר בשבילך בשלב הזה
בהמשך תכיר את הגלשן יותר ותוכל למשוך אפילו חצי- כמובן בתנאי שהתנאים בהמראה/ נחיתה לא טרמליים מדי
לגבי חוסר היכולת לשלוט טוב בגלגול בעמידה- זוהי אגדה אורבנית שמפיץ חברינו הטייס וחבל שנפלת בפח הזה.
השליטה הטובה והמהירה ביותר בגלגול מתבצעת בעמידה זקופה

חגי ידידי,

באגדות אורבניות אני מודה שאין לי מושג כמוך...
אבל פיזיקה אני יודע קצת...
אם תצליח להסביר לי פזיקלית את הטענות שלך אני עשוי לשנות את דעתי אבל בניגוד אלי לא נראה לי שיש לך הסבר כזה.
(גם בנושאים אחרים כמו תנוחת הגוף בנחיתה).

אבל הי, אתה הטייס הראשי אז אתה בטח צודק...

בהערכה (אמיתית).

יובל  שאלה:
ההסבר  עד  עכשיו  לא  היה  פיזיקלי ?

באמת  לא  הצלחת  להבין ?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #22 ב- : June 13, 2012, 10:36:56 pm »
בעמידה זקופה ניתן להזיז את הגוף הרבה יותר בקלות ממקסימום ימינה עד מקסימום שמאלה
בשכיבה זה הרבה יותר קשה גם פיזית וגם זה לוקח יותר זמן. הכל עניין של פיזיקה בסיסית.
נקודת האחיזה של הידיים על המשולש מאפשרת הפעלת מעט כח כדי ליצור מומנט מקסימלי כשהידיים גבוהות . ככל שהידיים נמוכות יותר על המשולש הדבר דורש מאמץ שרירי גדול יותר וכמובן גם זמן רב יותר- שוב הכל פיזיקה של מכניקה בסיסית.

ברטוס שצפה בנחיתה שלי בערב הבטיחות במבוא חמה העיר שהשתוללתי עם הגוף ימינה ושמאלה כל הנחיתה.
מה שנראה כמו השתוללות היו תנועות קלות של הזזת הגוף מקסימום ימינה ומקסימום שמאלה בעמידה זקופה. לא דרש הרבה כח, אולי זה נראה מאד אגרסיבי אבל בשורה התחתונה ...הגלשן נשאר מאוזן לחלוטין כל הדרך עד לפלייר
« עריכה אחרונה: June 13, 2012, 10:39:33 pm על ידי חגי »

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #23 ב- : June 14, 2012, 12:03:49 am »
הסבר רצוף טעויות פיזיקליות.
ככל שהמנוף גדול יותר הכח שצריך להשקיע דווקא קטן יותר (וטווח התנועה גדול יותר).
ידיים גבוהות = מנוף קטן לגלגול = גלגול קשה יותר.
גוף בעמידה = מרכז כובד גבוה יותר = מנוף קטן יותר = גלגול קשה יותר.

אבל שוב, אל תתן לחוקים פיזיקלים לבלבל אותך...
יובל ענבר

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #24 ב- : June 14, 2012, 08:22:53 am »
בבקשה,

ההסבר הפיזיקלי שרצית, יובל.

עמוד 7-8

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #25 ב- : June 15, 2012, 08:02:49 am »
עודד הפתעת אותי,
1) זה לא הסבר פיסיקלי, זה בסך הכל שרטוט.
2) זה בכלל לא הנושא עליו דיברתי, השרטוט מדבר על מישור העלרוד ואני מסכים לגמרי עם מה שמתואר שם. אני מדבר על מישור הגלגול.
לא יעזור איך שתסובבו את זה, ידיים גבוהות וגוף בעמידה יוצרים גלגול קשה יותר.

הדיון הזה באופן מוזר הצליח לעצבן אותי, הוא התחיל בסרטון ודיון מעניין על טכניקה, המשיך בהשמצה עלי (יש לציין שחסרת כל הבנה בסיסית בפיסיקה) וממשיך עכשיו כשאני קצת המום מהעובדה שאני צריך להגן על הפיסיקה.

אז די, איש הישר בעיניו יעשה, אם מישהו לא מבין, אשמח להסביר לו בעמדה.
יובל ענבר

מנותק SENTINEL

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • www.Y-Fly.co.il
    • הדרכה/טיסות היכרות/ציוד
    • דוא
« Reply #26 ב- : June 15, 2012, 09:10:53 am »
הבעיה העיקרית במצב עמידה וביכולת לשלוט בגלשן היא בהסתת מרכז הכובד אחורה ומעלה (במיוחד בריתמות בעלות "בק-פלייט")
ולכן לכשרואים גולש עם גלשן ורתמה מתקדמים הוא עובר לעמידה בשניות האחרונות ומסתמך בכך על יכולתיו ומיומנותו, אם כי תמיד רצוי לעבור מוקדם מאד ובתחילת הפיינל.
« עריכה אחרונה: June 17, 2012, 12:20:01 am על ידי SENTINEL »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #27 ב- : June 15, 2012, 02:51:52 pm »
יובל תרגיע.
אתה תמליץ לאנשים להשתמש בפיזיקה שלך ולהישאר בשכיבה כמה שיותר(טיפ קטן- בא נקצין את המצבים ונניח שהמשולש היה באורך צלע של 10 מטרים....נו , מה אתה אומר עכשיו?) ואני אצטרך מנסיוני עד שיוכח אחרת להמליץ על מצב עמידה בו אני מאמין ניתן לשלוט הכי טוב ומהר בשמירת איזון הגלשן בשלב הנחיתה.
אני מניח שבסוף כל אחד יעשה מה שנח לו , אני יכול להעיד רק על עצמי שנחתתי כבר בהרבה סיטואציות לא פשוטות ואני לא מוצא שום צורך לנסות טכניקה חדשה .
אני מקווה שיום אחד אוכל להביא סרט דוגמה כדי להדגים כמה קל לרסן את הגלשן במצב עמידה זקופה וכמה מהר ניתן להגיב בהשוואה למצב שכיבה.

לגבי ההסתייגויות הפיזקליות שלך
1.במצב עמידה זקופה תבדוק בעצמך כמה זמן לוקח לך להצמיד את כל הגוף למקסימום ימינה(למשל) ואחרי זה תנסה את זה בשכיבה. אני מניח שאתה מבין בעצמך את ההבדל.
2.ידיים גבוהות הן לצורך הפלייר , לא לצורך שמירת האיזון. בקיצור- לא קשור.
3.מרכז הכובד לא ממש משתנה כשעוברים לעמידה - יש חלק שעולה ויש חלק שיורד. בכל מקרה נקודת החיבור לרתמה היא הזרוע שפועלת פה והיא כאמור לא משתנה. אגב ...ברב הרתמות עם מסילה , מעבר לעמידה דווקא מוריד את מרכז הכובד ומאריך את הזרוע כך שלמעשה אם תחשוב שוב על הסעיף הזה תתבהר התמונה.
« עריכה אחרונה: June 15, 2012, 03:05:07 pm על ידי חגי »

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #28 ב- : June 15, 2012, 08:30:19 pm »
יובל תרגיע.
אתה תמליץ לאנשים להשתמש בפיזיקה שלך ולהישאר בשכיבה כמה שיותר(טיפ קטן- בא נקצין את המצבים ונניח שהמשולש היה באורך צלע של 10 מטרים....נו , מה אתה אומר עכשיו?) ואני אצטרך מנסיוני עד שיוכח אחרת להמליץ על מצב עמידה בו אני מאמין ניתן לשלוט הכי טוב ומהר בשמירת איזון הגלשן בשלב הנחיתה.
אני מניח שבסוף כל אחד יעשה מה שנח לו , אני יכול להעיד רק על עצמי שנחתתי כבר בהרבה סיטואציות לא פשוטות ואני לא מוצא שום צורך לנסות טכניקה חדשה .
אני מקווה שיום אחד אוכל להביא סרט דוגמה כדי להדגים כמה קל לרסן את הגלשן במצב עמידה זקופה וכמה מהר ניתן להגיב בהשוואה למצב שכיבה.

1.במצב עמידה זקופה תבדוק בעצמך כמה זמן לוקח לך להצמיד את כל הגוף למקסימום ימינה(למשל) ואחרי זה תנסה את זה בשכיבה. אני מניח שאתה מבין בעצמך את ההבדל.
3.מרכז הכובד לא ממש משתנה כשעוברים לעמידה - יש חלק שעולה ויש חלק שיורד. בכל מקרה נקודת החיבור לרתמה היא הזרוע שפועלת פה והיא כאמור לא משתנה. אגב ...ברב הרתמות עם מסילה , מעבר לעמידה דווקא מוריד את מרכז הכובד ומאריך את הזרוע כך שלמעשה אם תחשוב שוב על הסעיף הזה תתבהר התמונה.

מעבר  לעמידה  יוצר  מרכז  כובד  נמוך יותר  מאשר  מיקום  ידיים  ולכן  יוצר  מומנט  עילרוד גדול  יותר של  הגוף  בדחיפה .

במצב  שכיבה מרכז   הכובד  ומרכז  המומנט  של  הידיים נמצאים באותו  קו  ולכן מומנט  העילרוד מהדחיפה  קטן .

עד  כאן  פיזיקה .

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #29 ב- : June 15, 2012, 09:59:07 pm »
לניהוג הגלשן בעמידה יש את היתרון שניתן לנהג מחוץ לגבולות המשולש, ימינה ושמאלה.
לניהוג בשכיבה יש את היתרון של המשיכה אך מגבלה של צלעות המשולש לצדדים.

כשמטיסים בעמידה יותר קל להרים את הידיים לקראת הסוף בשביל ה"פלייר", וגם בשלב ההטסה ניתן לשנות את גובה הידיים למיקום שנוח לנהג ממנו, לא חייב להיות גבוה מידי...

רושם כמתלמד מתחיל, תקנו אותי אם צריך.
נועם.
Email: [email protected]
Phone: 0525295056

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #30 ב- : June 15, 2012, 11:23:03 pm »
יובל תרגיע.

חגי,
מה אתה רוצה מהחיים שלי?
איפה בשרשור הנ״ל המלצתי משהו למישהו?
אם תקרא טוב את הודעתי הראשונה  (מספר 12 בשרשור) תראה בעצמך שאפילו כתבתי שעדיף להגיע לנחיתה בעמידה.
היחיד שמדבריו ניתן להבין שהמלצתי על משהו הוא אתה אז אנא ממך אל תשים דברים בפי.
כל התגובות שלי בשרשור זה הן על טעויות הבנה של המכאניקה בגלגול ללא קשר לשלב הטיסה (שממש אין לי כח או רצון להמשיך לתקן, ולפי חלק מהתגובות אני רואה שהעסק די אבוד).
לגבי ההסתייגויות בהודעה שלך:
1) מי דיבר על זמן? אמרתי שכאשר המנוף קטן אז הכח שצריך להשקיע דול יותר והדרך שצריך לעבור על מנת לקבל גלגול זהה קצרה יותר (זמן הוא תוצר של השניים ולא תמיד הוא יהיה קצר יותר).
נקודה למחשבה- בעמידה קצה הטווח יוצר מומנט גלגול קטן ממומנט הגלגול שנוצר בשכיבה בגלל מגבלת התנועה, לפחות אצלי הכתפיים נוגעות בצלעות מהר מאד (ומי שלא מגיע לצלע כנראה לא משוך מספיק) בעוד שבשכיבה אני יכול לנוע המיקום שיפיק מומנט גלגול גדול יותר.
ובכלל, כפי שכתבתי קודם, אני חושב שצריך להגיע בעמידה לנחיתה.
2) אכן לא קשור, אני מדבר על גלגול כל הזמן.
3) מנגנון ההחלקה אכן מקטין את ההשפעה אבל אני דיברתי על מקרה כללי (יש אין סוף משתנים שניתן להוסיף). באופן כללי חלק הגוף העולה כבד (ראש, בית חזה) כבד מהחלק היורד (רגליים) ולכן מרכז הכובד כן עולה. אבל יותר חשוב מגובה מרכז הכובד הוא הפרש הגובה בין מיקום הפעלת הכח (גובה הידיים על הצלעות) לגובה מרכז הכובד, הפרש זה גדול יותר בעמידה והפרש זה מקטין את היכולת להפעיל כח כשאתה תלוי).

חגי, עכשיו לסיכום העניין בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים על על חלק מהטכניקות/השפעות גורמים שונים על טיסת הגלשן, ההבדל בנינו הוא שאתה טייס ראשי ולכן יש לך אחריות. לי אין ולכן אני לא ממליץ כלום.
אם זאת אני חושב שיש מקומות בהם אתה פשוט טועה, חובתי היא להעיר ומי שרוצה יקח מזה מה שהוא רוצה.
במקום לעקם את הדברים שלי תתחיל לדבר על קרוסים וטרמיקות ותראה שאשתה כל מילה שלך...  :-)
יובל ענבר

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #31 ב- : June 16, 2012, 12:32:31 am »
אתם חמודים.
ממילא לא מצליחים להבין כלום ממה שאתם אומרים וזה רק נהיה יותר ויותר משעשע...
תמשיכו ככה :)

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #32 ב- : June 16, 2012, 09:19:04 pm »
לניהוג הגלשן בעמידה יש את היתרון שניתן לנהג מחוץ לגבולות המשולש, ימינה ושמאלה.
לניהוג בשכיבה יש את היתרון של המשיכה אך מגבלה של צלעות המשולש לצדדים.

כשמטיסים בעמידה יותר קל להרים את הידיים לקראת הסוף בשביל ה"פלייר", וגם בשלב ההטסה ניתן לשנות את גובה הידיים למיקום שנוח לנהג ממנו, לא חייב להיות גבוה מידי...

רושם כמתלמד מתחיל, תקנו אותי אם צריך.
נועם.

לניהוג הגלשן בעמידה יש את היתרון שניתן לנהג מחוץ לגבולות המשולש, ימינה ושמאלה.לא   נכון  !

כל  הרעיון במעבר לעמידה  הוא  מומנט עילרוד עדיף ,    הידיים מעל מרכז  הכובד על  כן  המנוף חזק  יותר .

החיסרון  בעית  הגילגול  , מכאן  יש  מספר  טכניקות  כפי שיובל  כתב  בתגובה  האחרונה  שלו .
אלו  שמעבירים  ידיים  נמוך עושים  זאת  בשל  בעית הגילול  בענמידה  אך  עדיין  עוברים  לעמידה .

אין  לניהוג  בעמידה  שום יתרון  נהפוך  הוא  רק  חיסרון  מבחינת ניהוג  אך  יתרון  מבחינת  מומנט  עילרוד .

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #33 ב- : June 17, 2012, 12:16:56 am »
נתי

שללת את כל מה שרשמתי וזה בסדר מצידי למעט שלא הבנתי את מה שרשמת.

1. איך להטסה "בעמידה יש יתרון מבחינת מומנט עילרוד" אם הרגליים עוצרות לי את הביס?
בנוסף לכך חוקי הפיזיקה לא משתנים, עם המנוף גדל במישור הגלגול כך יהיה במישור העלרוד, לא כך?

2. כשאני מטיס בעמידה יש באפשרותי להזיז את הגוף ימינה ושמולה את מחוץ צלעות המשולש מהסיבה שאני מחוץ לו. למה שללת?

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
« Reply #34 ב- : June 17, 2012, 01:03:13 am »
אם אפשר להצטרף לדיון אז:
במצב עמידה מרכז הכובד נמוך יותר מאשר בשכיבה, מפני שהרגליים יורדות נמוך מהבייס.
ולכן, במצב עמידה, כל שינוי קטן בגלגול, יוצר אפקט מהיר יותר וחזק יותר, מפני שפלג הגוף התחתון, זז ימינה ושמאלה, הרבה יותר ביחס לגלשן. יותר מהמותניים והכתפיים.
ולכן עדיף בהרבה להיות במצב עמידה.
 לגבי אורך המנוף, לא צריך מנוף גדול מפני שכל שינוי קטן ככל שיהיה יוצר אפקט חזק. זה כאילו שאתה כבד יותר.
לגבי כמות הכוח,אין צורך בהרבה כח מפני שאפשר להשאיר את הידיים באותו גובה על הצלעות או על הבייס. כך שהמנוף נשאר אותו מנוף. למרות שזה לא משנה כי התנועות קטנות.
ודרך אגב, הדבר נכון גם לגבי העילרוד, לא צריך תנועה גדולה ולא הרבה כח, מפני שבעמידה, תנועה קטנה בפלג גוף תחתון, יוצרת אפקט חזק יותר.
לגבי מה שיובל מתאר, שבעמידה הכתפיים נוגעות בצלעות מהר יותר. בגלשן מתקדם אני לא מבין. אבל בגלשן מתחילים אין את הבעיה הזאת, גם כשאני מושך עד הרגליים, עדיין נשאר לי הרבה גלגול. ואי אפשר להגיד שהכתפיים שלי צרות.
ושוב, לא צריך תנועה גדולה, מפני שמרכז הכובד ירד.

« עריכה אחרונה: June 17, 2012, 01:10:15 am על ידי אפי צוקרל »
אפי צוקרל

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #35 ב- : June 17, 2012, 10:28:05 am »
נתי

שללת את כל מה שרשמתי וזה בסדר מצידי למעט שלא הבנתי את מה שרשמת.

1. איך להטסה "בעמידה יש יתרון מבחינת מומנט עילרוד" אם הרגליים עוצרות לי את הביס?
בנוסף לכך חוקי הפיזיקה לא משתנים, עם המנוף גדל במישור הגלגול כך יהיה במישור העלרוד, לא כך?

2. כשאני מטיס בעמידה יש באפשרותי להזיז את הגוף ימינה ושמולה את מחוץ צלעות המשולש מהסיבה שאני מחוץ לו. למה שללת?

מסיבה  פשוטה.

כי  כדי  שהגלשן  יגיב לגלגול  הוא  חייב  להיות  משוך.

כל  עוד  נמצאים במצב   עמידה לא  ניתן  למשוך   ,  כדי  למשוך  חייבים  להימצא  בשכיבה .
ורק  אז כאשר  הגלשן  משוך הוא מגיב  לגלגול  למרות  שהמנוף  על  פניו  קטן  יותר  כשמסתכלים  בשני  מימדים
אך התמונה  מורכבת  משלושה  מימדים  לא  משניים .

למעשה  כל  תנועה  בגלשן  מורכבת  משלושה  מימדים  ועל  פניו לו  ניתן היה  להקפיא  מצב  בשני  מימדים  אתה  צודק  אך  לא  זה  המצב.

ולכן התיאוריה  לא  לחלוטין פשוטה  אלא  מסובכת  בעמידה  יש  בעיה   לגלגל  למרות  שהמומנט   לכאורה  גדול יותר
אך  בזויות  התקפה   גבוהות  הגלשן  מגיב  בעצלנות  וקרוב  להזדקרות,יתרה  מזו  כל  תנועת  גלגול
מקטינה  את שטח  הכנף  הפעיל  ההיטל  המקביל  לקרקע  ניצב  לוקטור  תאוצת הכובד  ועל  כן צריך  להוסיף  מהירות  על  מנת  לפצות על יקידת  העילוי  ,  כדי  לא  להגיע  להזדקרות  ועל  כן   חייבים  למשוך  לפני  פניה
אך לא  ניתן  למשוך  בצורה  יעילה בעמידה    .

ממליץ  לעבור   בדקדקנות  על  הספרות  שוב  ועל  איך   עובדים הדברים:
HOWSTAFFWORKS

התמונה  לא  פשוטה .

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #36 ב- : June 17, 2012, 06:11:37 pm »
נתי,

אם לא היה ניתן למשוך במצב עמידה מצבינו היה גרוע מאוד בכל נחיתה, בעצם הזדקרות בכל מעבר של מפל רוח קטן.

יותר נכון לומר שבשכיבה ניתן למשוך יותר מאשר בעמידה אבל נראה לי שאין צורך במשיכה כלכך חזקה בזמן ה"פיינל", (לפחות בגלשן מתחילים).

שמח לקבל את ההמלצה לחזור לספרות, אשמך לקבל הפנייה או קישור בספרות שלא ניתן למשוך העמידה.

נועם.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #37 ב- : June 18, 2012, 05:31:51 pm »
נתי,

אם לא היה ניתן למשוך במצב עמידה מצבינו היה גרוע מאוד בכל נחיתה, בעצם הזדקרות בכל מעבר של מפל רוח קטן.

יותר נכון לומר שבשכיבה ניתן למשוך יותר מאשר בעמידה אבל נראה לי שאין צורך במשיכה כלכך חזקה בזמן ה"פיינל", (לפחות בגלשן מתחילים).

שמח לקבל את ההמלצה לחזור לספרות, אשמך לקבל הפנייה או קישור בספרות שלא ניתן למשוך העמידה.

נועם.

מזכיר  לך  את  ההצהרה  שלך .

כתבת  כי  ניתן  לגלגל  יותר  בעמידה  מאשר  בשכיבה  מאחר  ונמצאים  בעמידה  מחוץ למשולש .

חפש  המלצה  לכך  בספרות   ,  לא  לדבר  אחר .

אם  אתה  מבקש  הסבר  בכבוד
אם  אתה  רוצה  להתוכח  אז  תודה  רבה  מותר ..... ::)

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #38 ב- : June 18, 2012, 06:44:29 pm »
אודי תתחדש ותיהנה מהגלשן. תפסיק לפתח תיאוריות ושיטת חדשות לנחיתה. "אמרו את זה קודם, לפני...לא משנה...אני ואתה (כבר לא) נשנה את העולם". שדרג את הוויבר באייפון, ו/או תתקין סקייפ כדי שנוכל לדבר כשתהיו בחו"ל.

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #39 ב- : June 18, 2012, 08:07:43 pm »
נתי, הכל בסדר, מה שרשמתי בציטוט נכון כעובדה לא צריך ספרות כדי לאמת.

ושוב, מהניסיון שלי ורואים את זה המון פה, בטלפון\ב4 עיניים הרבה יותר קל ונכון להעביר ולהסכים על הדברים.
לפעמים בפורום הדיון סתם מתפתח לכיוונים לא נכונים, וחבל.
נועם.