יובל תרגיע.
אתה תמליץ לאנשים להשתמש בפיזיקה שלך ולהישאר בשכיבה כמה שיותר(טיפ קטן- בא נקצין את המצבים ונניח שהמשולש היה באורך צלע של 10 מטרים....נו , מה אתה אומר עכשיו?) ואני אצטרך מנסיוני עד שיוכח אחרת להמליץ על מצב עמידה בו אני מאמין ניתן לשלוט הכי טוב ומהר בשמירת איזון הגלשן בשלב הנחיתה.
אני מניח שבסוף כל אחד יעשה מה שנח לו , אני יכול להעיד רק על עצמי שנחתתי כבר בהרבה סיטואציות לא פשוטות ואני לא מוצא שום צורך לנסות טכניקה חדשה .
אני מקווה שיום אחד אוכל להביא סרט דוגמה כדי להדגים כמה קל לרסן את הגלשן במצב עמידה זקופה וכמה מהר ניתן להגיב בהשוואה למצב שכיבה.
לגבי ההסתייגויות הפיזקליות שלך
1.במצב עמידה זקופה תבדוק בעצמך כמה זמן לוקח לך להצמיד את כל הגוף למקסימום ימינה(למשל) ואחרי זה תנסה את זה בשכיבה. אני מניח שאתה מבין בעצמך את ההבדל.
2.ידיים גבוהות הן לצורך הפלייר , לא לצורך שמירת האיזון. בקיצור- לא קשור.
3.מרכז הכובד לא ממש משתנה כשעוברים לעמידה - יש חלק שעולה ויש חלק שיורד. בכל מקרה נקודת החיבור לרתמה היא הזרוע שפועלת פה והיא כאמור לא משתנה. אגב ...ברב הרתמות עם מסילה , מעבר לעמידה דווקא מוריד את מרכז הכובד ומאריך את הזרוע כך שלמעשה אם תחשוב שוב על הסעיף הזה תתבהר התמונה.
חגי,
מה אתה רוצה מהחיים שלי?
איפה בשרשור הנ״ל המלצתי משהו למישהו?
אם תקרא טוב את הודעתי הראשונה (מספר 12 בשרשור) תראה בעצמך שאפילו כתבתי שעדיף להגיע לנחיתה בעמידה.
היחיד שמדבריו ניתן להבין שהמלצתי על משהו הוא אתה אז אנא ממך אל תשים דברים בפי.
כל התגובות שלי בשרשור זה הן על טעויות הבנה של המכאניקה בגלגול ללא קשר לשלב הטיסה (שממש אין לי כח או רצון להמשיך לתקן, ולפי חלק מהתגובות אני רואה שהעסק די אבוד).
לגבי ההסתייגויות בהודעה שלך:
1) מי דיבר על זמן? אמרתי שכאשר המנוף קטן אז הכח שצריך להשקיע דול יותר והדרך שצריך לעבור על מנת לקבל גלגול זהה קצרה יותר (זמן הוא תוצר של השניים ולא תמיד הוא יהיה קצר יותר).
נקודה למחשבה- בעמידה קצה הטווח יוצר מומנט גלגול קטן ממומנט הגלגול שנוצר בשכיבה בגלל מגבלת התנועה, לפחות אצלי הכתפיים נוגעות בצלעות מהר מאד (ומי שלא מגיע לצלע כנראה לא משוך מספיק) בעוד שבשכיבה אני יכול לנוע המיקום שיפיק מומנט גלגול גדול יותר.
ובכלל, כפי שכתבתי קודם, אני חושב שצריך להגיע בעמידה לנחיתה.
2) אכן לא קשור, אני מדבר על גלגול כל הזמן.
3) מנגנון ההחלקה אכן מקטין את ההשפעה אבל אני דיברתי על מקרה כללי (יש אין סוף משתנים שניתן להוסיף). באופן כללי חלק הגוף העולה כבד (ראש, בית חזה) כבד מהחלק היורד (רגליים) ולכן מרכז הכובד כן עולה. אבל יותר חשוב מגובה מרכז הכובד הוא הפרש הגובה בין מיקום הפעלת הכח (גובה הידיים על הצלעות) לגובה מרכז הכובד, הפרש זה גדול יותר בעמידה והפרש זה מקטין את היכולת להפעיל כח כשאתה תלוי).
חגי, עכשיו לסיכום העניין בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים על על חלק מהטכניקות/השפעות גורמים שונים על טיסת הגלשן, ההבדל בנינו הוא שאתה טייס ראשי ולכן יש לך אחריות. לי אין ולכן אני לא ממליץ כלום.
אם זאת אני חושב שיש מקומות בהם אתה פשוט טועה, חובתי היא להעיר ומי שרוצה יקח מזה מה שהוא רוצה.
במקום לעקם את הדברים שלי תתחיל לדבר על קרוסים וטרמיקות ותראה שאשתה כל מילה שלך... :-)