כתב נושא: תבור- טיסות בערב  (נקרא 264 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צוק

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
תבור- טיסות בערב
« ב- : June 06, 2012, 10:10:46 pm »
היום עליתי לתבור בערך בשש וחצי. בעמדה רוח צפון מערבית של כ-15 קמ"ש עם משבים דרום מערביים ארוכים מאוד בעוצמה דומה. ציפיתי בשעה כזאת ולפי עוצמת המשבים לתרמיקות עדינות יחסית ולעבודה בעיקר במפנה הצפוני, התנאים שפגשתי היו מאוד מעורבלים, לא ברורים, תרמיקות חזקות אבל מאוד צרות. גם עוצמת הרוח הייתה לא ברורה כשלפעמים היא חלשה ולפעמים חזקה עד גבולית.

בשלב מסויים תוך כדי סיבוב בטרמיקה עדינה יחסית כשאני עם הפנים להר חטפתי סינק מאוד חזק, כמעט ללא ריצה קדימה של המצנח, וקריסה שמאלית די גדולה. האינסטינקט היה כמובן לשמור כיוון ימינה אבל הספקתי לקלוט שעדיף לא בדיוק לשמור כיוון אלא לזרום עם הפניה של המצנח לכיוון הקריסה החוצה מההר. סה"כ האירוע הכי מפחיד שהיה לי עד היום. מסקנה עיקרית מהארוע- בכניסה לסינק חזק, גם אם המצנח לא רץ קדימה להוסיף ברקסים.

בדרך הביתה נזכרתי ששאלתי פעם את צחי למה כמעט לא טסים בתבור בערב והתשובה הייתה שבכל שנותיו הוא טס שם פעמיים בערב- פעם אחת האוויר היה רגוע ונעים ופעם אחת הייתה לו הטיסה הכי מחותחת שהייתה לו.
צחי אתה מוזמן לפרט ולהוסיף אבל מה שהבנתי שככל הנראה בקיץ בשעות הערב נוצר הרבה פעמים שילוב ממש לא טוב של הצפונית ביחד עם האנאבטית החזקה שנותנת אשליה של תנאים טובים.
אני מוסיף גם שהתנאים היו שונים מסתם תנאים של "צפוניות בתבור" ולמשוואה יש כנראה עוד איזה גורם שמוסיף לבלאגן.

בקיצור- תבור בערב- שימו לב ובדקו טוב טוב, מי שיש לו ניסיון דומה או שונה אשמח לשמוע.

אני מוסיף את הסרטון מארוע ועוד קצת מלפני, הנאה מובטחת 8)
קריסה שמאלית

זכרונות טובים מהתבור בערב
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
בעניין: תבור- טיסות בערב
« Reply #1 ב- : June 06, 2012, 10:41:14 pm »
הי צוק
תודה לשיתוף ואני שמח שניגמר טוב
אני גם שמעתי על תבור בערב וה"תנאים המשונים" שיש בהר
הייתי רוצה לטוס גם  אבל יש לי רק תנאי אחד: אתייחס כמו אני מתייחס לאתר חדש: חייב להיות לפניי ווינדמי עם  ניסיון באתר בשעות ערב. או לפחות לראות דרכו שה הכל טוב גם בשבילי. כל אחד לוקח סיכונים...יש  מי שלוקח יותר. אני מעדיף לא לשבור את הרצפה קרח עליו אני הולך אלה להשתמש במקל.... ;D
« עריכה אחרונה: June 06, 2012, 10:50:13 pm על ידי Rolly »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : June 06, 2012, 10:47:04 pm »
צוק
???? אם מצנח לא רץ קדימה עדיין למשוך ברקסים?????

מה ההגיון מאחורי הרעיון?

שי
« עריכה אחרונה: June 07, 2012, 07:06:55 am על ידי shaison »

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : June 06, 2012, 10:56:36 pm »
שי יש מצב שאני טועה, אבל ההיגיון הוא לא למשוך הרבה ברקסים אלא להוסיף קצת כדי להגדיל את זווית ההתקפה ובעיקר להרגיש את המצנח.

מה שקרה לי שרגע לפני הקריסה הייתי בסינק ואבדתי לחץ בברקסים, המצנח לא רץ קדימה אז בעצם לא הייתה לי דרך להרגיש ולמנוע את הקריסה. אולי חוץ מלהסתכל עליו.

אם יש לך איזה טיפ בנושא אשמח לשמוע.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : June 07, 2012, 07:11:35 am »
אני בעד טיסה אקטיבית ןלכן זה הכול תלוי במה עוזר לך להרגיש את החופה.

אין לי מושג אם אם קצת ברקסים היה עוזר אבל לא נשמע כך.

שי

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : June 07, 2012, 07:16:45 am »
רק עכשיו ראיתי את הסרט הנכון...דה
נראה כמו יציאה לא מרוסנת מטרמיקה עם מרווח בטיחות גבולי לתנאים.
נראה גם שאל תמלא לוטו השבוע כבר השמשת בכול המזל השבועי  lugh

שי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : June 07, 2012, 09:26:51 am »
א. אם זה הדבר הכי מפחיד שהיה לך מצבך לא רע (וצפויות לך עוד הפתעות)  ;)
ב. זה הרבה פחות מחותחת ממה שלנו היה, לנו ממש לא הייתה שניה שקט עד מעל לשדה הנחיתה.

כמו ששי אמר, יציאה לא מרוסנת ואם יורשה לי להוסיף משוליים חדים של תרמיקה.

צוק לגבי הטיסה האקטיבית, יש הבדל בין תגובות הברקסים לתנועת הפיץ' של המצנח (לרסן שהוא רץ קדימה) לבין תגובות הברקסים לנפילות לחץ בחופה כגון אלו (לבלום קריסות).
בלימה של קריסה אינה רק שליטה בפיץ', במעבר חד מעילוי לסינק או במפגש של שפת ההתקפה עם ערבול כלשהו זווית זרימת האוויר על שפת ההתקפה משתנה מהר והזרימה עוברת מלתוך הפתחים בטיסה רגילה למעל הקימור של שפת ההתקפה, אם השינוי הוא איטי הכנף מגיבה בצלילה קדימה וצבירת מהירות (פיץ' רגיל) אבל אם השינוי הוא מהיר הכנף תגיב בירידת לחץ וקריסה (כדי למנוע מצב שהכנף עפה קדימה בטיל ועוטפת לך את הרגליים), ברגע נפילת הלחץ אם תתן "דקירה" עם הברקס מין פמפום חד בחלק מהמצבים אם אזור הגזירה קטן הפמפום יספק מספיק לחץ לחופה לעבור את זה בלי לקרוס, במצבים אחרים הוא יכול למזער את הקריסה ובקטעים ממש אנרגטיים לא תצליח לעצור אותה אבל הפמפום יכול לשמור את שפת את שפת הזרימה ישרה יותר ולשפר את זמן ההתאוששות משמעותית, בקיצור בכל מקרה משתלם. רק יש לשים לב שצריך לבצע את זה בנפילת הלחץ או תוך הקריסה אחריה אין לפעולה יותר מידי משמעות וצריך לעבור למוכר והטוב של שמירת כיוון.

אחד החסרונות במצנחי "בלוק" זה שהם משדרים די גרוע מה הולך לקרות. הם אומנם הרבה פחות קורסים אבל את מה שהם כן קשה יותר למנוע כי הם לא מתוכננים לסמוך על הטייס למנוע את הקריסות (בטיחות פסיבית), מצנחים מתקדמים יותר אומנם קורסים בקלות רבה יותר אם משאירים אותם לנפשם אבל הרבה יותר קל לטייס למנוע את הקריסות עליהם. לכן טייס טוב על מצנח מתקדם יקבל פחות קריסות.
« עריכה אחרונה: June 07, 2012, 09:28:40 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

דוד פרנק

• אורח
« Reply #7 ב- : June 07, 2012, 09:40:17 am »
צ׳וק יקירי, רואים לפי הקליפ שלך בצורה ברורה שהרוח חזקה מדי וצפונית מדי לתבור, אז מה הפלא?
תחליף כבר כנף בנאדם  witch

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : June 07, 2012, 09:59:21 pm »
טסתי הרבה פעמים בערב בתבור, למיטב זכרוני הטיסות הרגועות הן בחורף ובעונות המעבר כאשר הכיוון מערבית דרם מערבית ברורה, גם בטיסות אלו לא הכל ברור, הרוח בעמדה יכולה ליהיות גבולית ובנחיתה אין רוח בכלל.

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : June 10, 2012, 07:15:15 pm »
למי שחשב "לי זה לא יקרה..." ומה כבר יכול לקרות....זו רק טיסת ערב...

אז...זה מה שיכול לקרות! וזה גם יכול להגמר רע, במיוחד לטייס לא מנוסה.

יפה שיצאת מזה בשלום צוק, ולכול הגיבורים שלא מודעים לסכנות של לטוס בתבור בערב ושל לטוס במבוא חמה בערב, זה שיעור ראשון :-)

אני זוכר את הטיסה עם צחי אחה"צ בתבור, העמדה ממש שיקרה, הרוח היתה יציבה, דרום מערבית בעמדה. אבל בחוץ העשן על הקרקע הראה צפונית...השאר כבר הסטוריה! צחי נלחם במצנח עד לנחיתה ואני נחתתי בשיבלי בין עצי זית אחרי פרונט ו-80%.

העשן בחוץ בדרך כלל לא משקר, גם אם הרוח דרום מערבית בעמדה.

צחי, אני אשמח אם תפתח שרשור על הסכנות במבוא חמה אחה"צ. לכל הצעירים שרצים לטוס שם בערב יומיים אחרי קורס גובה (רמז...)

תשמרו על עצמכם  :D

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : June 10, 2012, 07:40:41 pm »
אפשר להמשיך פה.

לדעתי שתי הבעיות העיקריות במבוא בערב הן:
1) אתה לא תמיד יכול לרדת כלכך בקלות, ומי שלא יודע טכניקות לאיבוד גובה מהר יכול למצוא את עצמו בחושך ועדיין באוויר. וכבר הייתי ב1400 שקיפול טיפים לא עוזר והשמש כבר נוגעת באופק.

2) אם אתה נכנס מתחת לעילוי של האפקט אתה מוצא את עצמך באוויר מאוד מאוד מחותחת, שוב מי שלא שולט טוב מאוד בטיסה אקטיבית ימצא את עצמו בסרט מאוד לא נעים. גם עם מצנח מאוד יציב. וכבר היו שפרשו מהספורט מהסרט הזה.

הרבה פעמים הראשונים שיוצאים עולים גבוה על האפקט ואלו שממריאים לפעמים גם 10 דקות אחריהם יורדים לשדה הנחיתה במכבסה רצינית.

בכל פעם שאתה ממריא במבוא בערב אתה צריך להיות מוכן לעבור את אחד משני התסריטים, השני אפילו פחות נדיר מהראשון.
don't fly faster then your guardian angel