היום עליתי לתבור בערך בשש וחצי. בעמדה רוח צפון מערבית של כ-15 קמ"ש עם משבים דרום מערביים ארוכים מאוד בעוצמה דומה. ציפיתי בשעה כזאת ולפי עוצמת המשבים לתרמיקות עדינות יחסית ולעבודה בעיקר במפנה הצפוני, התנאים שפגשתי היו מאוד מעורבלים, לא ברורים, תרמיקות חזקות אבל מאוד צרות. גם עוצמת הרוח הייתה לא ברורה כשלפעמים היא חלשה ולפעמים חזקה עד גבולית.
בשלב מסויים תוך כדי סיבוב בטרמיקה עדינה יחסית כשאני עם הפנים להר חטפתי סינק מאוד חזק, כמעט ללא ריצה קדימה של המצנח, וקריסה שמאלית די גדולה. האינסטינקט היה כמובן לשמור כיוון ימינה אבל הספקתי לקלוט שעדיף לא בדיוק לשמור כיוון אלא לזרום עם הפניה של המצנח לכיוון הקריסה החוצה מההר. סה"כ האירוע הכי מפחיד שהיה לי עד היום. מסקנה עיקרית מהארוע- בכניסה לסינק חזק, גם אם המצנח לא רץ קדימה להוסיף ברקסים.
בדרך הביתה נזכרתי ששאלתי פעם את צחי למה כמעט לא טסים בתבור בערב והתשובה הייתה שבכל שנותיו הוא טס שם פעמיים בערב- פעם אחת האוויר היה רגוע ונעים ופעם אחת הייתה לו הטיסה הכי מחותחת שהייתה לו.
צחי אתה מוזמן לפרט ולהוסיף אבל מה שהבנתי שככל הנראה בקיץ בשעות הערב נוצר הרבה פעמים שילוב ממש לא טוב של הצפונית ביחד עם האנאבטית החזקה שנותנת אשליה של תנאים טובים.
אני מוסיף גם שהתנאים היו שונים מסתם תנאים של "צפוניות בתבור" ולמשוואה יש כנראה עוד איזה גורם שמוסיף לבלאגן.
בקיצור- תבור בערב- שימו לב ובדקו טוב טוב, מי שיש לו ניסיון דומה או שונה אשמח לשמוע.
אני מוסיף את הסרטון מארוע ועוד קצת מלפני, הנאה מובטחת
קריסה שמאליתזכרונות טובים מהתבור בערב