כתב נושא: אתמול בתבור  (נקרא 3113 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
אתמול בתבור
« ב- : May 19, 2012, 02:31:58 pm »
רוח משבית מעל 20 קמ"ש, הרחיקה את המצנחים ששניים מהם בכל זאת המריאו, אחד כמעט כיסח גלשן בדרך והשני, למראה הפלא היה טאנדם... נפלא מבינתי איך החברה האלה לוקחים נוסעים במצבים שחבריהם לא ממריאים כלל, כי הם מזהים שהתנאים הם מעבר למגבלות. ראובן בן צבי ז"ל אמר על זה כי לטבע יש סלקציה משלו (לצערנו, אותה סלקציה שהחליטה יום אחד להכניס גם אותו לסטטיסטיקה שלה).
אודי המתלהב סחף את רובנו להמראה מוקדמת שגררה גיהוצים אינסופיים במשך שעה, כשכל פעם הטרמיקות מעפילות לגבהים גבוהים יותר. בתחילה 650 מ' ולאחר שעה כבר הגענו ל1000 מ' אודי שייקה ואני יצאנו לדרך, כשאודי חותר צפונה ושיקה עושה כמוהו, שניהם מאבדים גובה ושייקה חוזר בשלב מסויים דרומה ונוחת ליד כפר קיש. לדבריו, לאחר שעה של מלחמה בתבור, הוא איבד קצת את רוח הלחימה ולא התעקש מספיק על פיפסים שהיו לו בדרך. כשראיתי מה קורה לשניים, החלטתי לטוס בסגנון שמרני ופשוט נשארתי על הטרמיקה ונסחפתי איתה לאט לכיוון כפר תבור ואחר"כ שדמות דבורה. אודי נלחם על חייו באזור שרונה ואני מזהה בטיסה מזרחה שאני נמצא ברחוב ובעצם כמעט ולא מאבד גובה. עם תדלוק אחד בדרך הגעתי לאלומות ב900 מ'. הרכיב היה דרומי והחלטתי לטוס צפונה. הגעתי לבי"ח פוריה ב600 מ' והרגשתי שהאזור לא מרים וככל שאני מצפין יש פחות טרמיקות. לכן החלטתי לטוס לכיוון צמח. מכיוון שמעל לכינרת הרוח כמעט תמיד צפונית, טסתי מעליה, לא רחוק מהחוף המערבי, מעל למים, כשהרוח באמת צפונית והטרמיקות בשפע. לצמח הגעתי כבר ב-1200 מ'. ויתרתי על המשך טיסה כי הייתי תשוש וגם כי לא רציתי להכביד על איסוף והסיבה העיקרית הייתה כנראה ארומה בצמח...(קראו בהמשך אודות הסיבות שמציינים אנשים לעשייה או לחוסר עשייה). אודי הציל בשרונה מ 100 מ' והגיע די גבוה (600 מ' אם אני לא טועה) ולאחר שבמשך כרבע שעה כמעט ולא איבד גובה, נחת לידי סוף סוף, כמובן עייף ומרוצה מאוד, כמו שהוא תמיד(לא עייף אבל מרוצה) וכשכמעט סיימנו עם הקיפול הגיע אלון B שהמתין לתנאים עוד יותר טובים ואכן הגיע ל1400 מ' והגיע די בקלות. מספר דקות אחריו הגיע גם עומר נאמן שבאמצע הפיינל, בגובה נמוך תפס טרמיקה שהביאה אותו שדה או שניים מזרחה. בשיחה שהתקיימה אחר כך, הוא טען שרצה להגיע למבוא חמה. אחר"כ אמר שפחד משדה הנחיתה בצמח...(נסיוני מלמד שאם מישהו מציין שתי סיבות למעשה מסויים, יש לחפש סיבה שלישית...עומר, מהי הסיבה השלישית?...)
בסה"כ יום מעניין שלא מילא את כל תחזיות מזה"א, שדיברו על פוטנציאל של 3500 מ'. תודה לאלון B על האיסוף ותודה מראש לאודי שצילם כל הדרך ואולי יעלה לפורום את הסרט. גם אני התקנתי מצלמה שגרט "הפעיל" לפני שהמראתי, אבל היא לא פעלה. ה- GO PRO איכזבה עד היום, לא הצלחתי לצלם איתה כמעט כלום. מישהו מכיר את המצלמה? כי המניואל שלה חובבני ומסורבל.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: אתמול בתבור
« Reply #1 ב- : May 19, 2012, 02:43:52 pm »
ציטוט
למראה הפלא היה טאנדם... נפלא מבינתי איך החברה האלה לוקחים נוסעים במצבים שחבריהם לא ממריאים כלל, כי הם מזהים שהתנאים הם מעבר למגבלות.

סתם לידע כללי, מצנחי טנדם מהירים יותר ממצנחי סינגל ועם נוסע כבד יכולים להמריא גם ב40 קמ"ש.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אלון Bee

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
  • Bee Wise-Bee Happy
    • אפיתרפיה-מרכז טיפול והדרכה לרפואה אלטרנטיבית
    • דוא
« Reply #2 ב- : May 19, 2012, 05:05:36 pm »
היה באמת יום מעולה
ושווה את כאבי הצוואר
טיסה מאתגרת ושמרנית כמו שאמרת, לא מוותרים על שום פיפס
תודה לכולם על האיסוף

שבוע דבש
א

מנותק עומר נאמן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
לא מוותרים על שום פיפס
« Reply #3 ב- : May 19, 2012, 08:40:10 pm »
כמיטב המסורת, אני ממריא אחרון בתבור, אבל בשעה 12:30, לרוח של 25 קמ"ש.   חצי שעה של גיהוצים, הכללו:

1) התפרצות עצבים  עזה בקשר על שלושה גולשים אחראים הנמצאים באותה תרמיקה ומקפידים היטב על כווני סיבוב הפוכים (הפרש הגובה בין העליון לאמצעי לדוגמא היה 100-150 מטר) . אני מצרף המלצה להסתכל תמיד סביב, וגם על הצל שלך מידי פעם כדי לוודא שמי שמצטרף מעליך בתרמיקה לא בחר להסתובב בכוון הפוך....

2) חילוץ מגובה 120 מטר מעל שדה הנחיתה.

3) מפגש עם דורס יפה בדרך למעלה, ל-1350.

מש דהרתי מהר למפגש הנחלים שאחרי שדמות דבורה, שם מצאתי אחת ב-600 ואיתה עליתי לאט לאט עד ל-1270 מטר, מתחת ענן קטן וטרי שזה עתה נוצר... תוך הסחפות מזרחה כמובן. הייתי בן זוג מסור של התרמיקה הזו, ונשארתי בה עד שהענן מת. נפרדתי ממנה לשלום מעל רכס יבניאל ודהרתי עד לצמח.

משם ,קצת לפני צמח, ניסיון נואש ואחרון לעלות חזרה מגובה נמוך לגובה סביר שיתן לי גלייד לשיפולים הראשונים של מבוא חמה -הצלחתי להרוויח 250 מטר בלבד . וכמו שהרווחתי אותם, כך הפסדתי אותם במהלך התעקשות היתר שלי להמשיך ולהסחף עם תרמיקה שבעצם איבדתי..

במהלך ההסחפות העקשנית שלי מזרחה פסחתי על השדה שנחתו בו מיקי , אודי ואלון  (הסיבה ראשונה) שלטעמי , ביום עם רוח משמעותית איננו בחירה אידיאלית לנחיתה, במיוחד כשיש בסביבה שדות טובים ממנו, בגלל שהוא קצת צר, הקצה המערבי שלו מוסתר מאחורי ברושים גבוהים והצד הצפוני שלו מוסתר ע"י מבנים גבוהיםשל מפעלי צמח וקצת עצים ממזרח להם (הסיבה השניה) .

בשנים הקודמות השדה של צמח היה רחב יותר ואז לא היתה כל בעיה לנחות בו בחלק הדרומי שלו, רחוק מהעצים ומהמפעל.

"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : May 19, 2012, 11:08:43 pm »
השדה צר...? קשה לי להאמין
העצים בחלק המערבי נשתלו במיוחד בשבילנו לטובת פרוק בצל ואם אתה נוחת 50 מטר מהם אין להם שום השפעה.
« עריכה אחרונה: May 19, 2012, 11:37:01 pm על ידי אודי טייב »

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : May 19, 2012, 11:41:15 pm »
מהצד שלי..
הגענו לתבור די מוקדם מחשש להצפנה וכבר מ10 הייתה רוח של כ-20+ והאויר התחיל להתעורר
המראתי ראשון  בסביבות 11 וחצי וכמו שמיקי כתב "דירבנתי את כולם לצאת מוקדם" הוא רק שכח להגיד שהאויר היה פעיל וסיבובי הטרמיקות הם אלה שגרמו להם לצאת גם מוקדם.. :P
אחרי שעה בתבור יצאנו מזרחה, שייקה פנה דרומה כדי לעשות משהו קצת יותר מעניין מתבור - מבא חמה
לצערו הוא נכנס לרחוב שוקע ונפל די מוקדם, הגעתי לשרונה עם גובה של כ- 200 מ', פותח ריצרץ שולף גלגלים ובום דפיקה על הכנף וצפצוף קל בוריאו ::) המשיח הגיע..,הבום הזה העיף אותי ל1400מ' עד עלומות-מיקי - עליתי איתה ל-1400מ' לא ל-600 ;D
, אומנם עם פלוס חצי רוב הדרך למעלה אבל אני לא מתלונן ;D
רציתי לחצות את הכנרת אבל לאור הצפונית והעובדה שעשיתי את הנתיב הזה שבת שעברה, רציתי לנסות לנתב דרומה לבית שען, שמתי את האף דרומה, תוך כדי מייקל מנסה לשכנע אותי בקשר לנחות לידו בצמח ומוסיף שאם אנחת לידו - קפה קר עליו! ,כל הדרך דרומה לצמח קיבלתי סינקים מטורפים איבדתי איזה 600 מ' בדקה, הגעתי לצמח די נמוך ואי אפשר להמשיך דרומה מצמח אם אתה לא גבוה(בעיות שדות נחיתה)
נחתתי ליד מיקי בצמח וכמו שהבטיח נהנתי מקפה קר(אחרי שעתיים וחצי טיסה הטעם של האייסקפה משתדרג!!)
תודה לשייקה את אלכס איסופים.
סרטון מאותו יום..
תהנו :)

תבור צמח מאי 2012

« עריכה אחרונה: May 20, 2012, 03:08:22 pm על ידי אודי טייב »

מנותק liad

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #6 ב- : May 20, 2012, 12:36:20 am »
התחלתי להאמין שיש טרמיקות

היה אחלה בתבור... המראה ב11 בערך טיסה בגובה של 960 הייתי בטוח שהיום אני אגיע ל1000 אבל כנראה שיש עוד זמן..
היה מלמד מהנה די שמרתי על גובה רוב הטיסה.
 היינו איזה 7 גלשנים עד שדרגות 3 עזבו לטובת קרוסים.
הנחיתה:
טסתי לכיוון השדה לנחות בדרך הרגשתי פיפסים הסתובבתי עליהם בלי כוונה בכלל לעלות בגובה אמרתי בא ניראה מה יהיה והופפפ בכמה שניות לגובה 900 שוב הסחפות מעל המנזר ושוב להתקדם לשדה כבר הייתי לחוץ לנחות ( פיפי לוחץ) ואז אני מעל השדה בגובה 480 ורק עולה 510 ואחרי דקה 600 מת לנחות מוצא איזה סינק מסתובב עליו שלושה  סיבובים ויאאלה 300 אפשר להתחיל לתכנן הפיינל. נחיתה לבסוף טובה על הרגליים .
בשבילי זאת הייתה אחת הטיסות הטובות שעתיים של טיסה עם עוד גלשנים היה אחחחחחלה
שאלה: איך אפשר לזהות בדיוק הכי מרבי את כיוון הרוח בנחיתה ...??
« עריכה אחרונה: May 20, 2012, 12:38:11 am על ידי liad »

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : May 20, 2012, 01:08:42 am »
מיקי
דבר עם איתי לנואל (כן אח שלי) הגו פרו קלה להפעלה ונותנת תוצאות מרשימות.

תדאג שהוא יכוון לך את הסאטינג אח"כ זה רק לחיצת כפתור או שתיים מה שתבחר.

שי

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : May 20, 2012, 01:33:48 am »
עודי, מה עובר עליך? עברת עולפן לעברית? האמת? יש לך פתעום כל כך מעט שגיעות שהחלטתי לפסוח על תיקונים (חוץ מעין רעה על "עלומות" "ובית שען" - צ"ל אלומות ובית שאן) הרב ממש בסדר. כל הכבוד לעברית ולטיסה. היה כיף גדול לחלוק איתך טרמיקות ואייס קפה.
בקשר לשדה הנחיתה? השיקולים של עומר לא ברורים. אתה רואה מספר גולשים בשדה נחיתה שאומרים לך בקשר שהכל בסדר ומפחד לנחות לידם? השדה אכן עלול להיות מסוכן אם לא לוקחים בחשבון רוטורים וכיווני רוח, אבל בעצמת הרוח (האפסית) שהייתה שם לא הייתה שום בעיה. זה שדה בגודל 700X250 מ' !!! אפילו דאון יכול לנחות שם בלי בעיה.

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : May 20, 2012, 06:53:50 am »

א) בזמן כשהייתי מעליכם התרמיקות נסחפו עם הרוח.  זה לא קורה ברוח 0.

ב)  במקום שנחתתי פגשתי רוח של 15+.

א+ב) אם הרוח בשדה צמח הייתה 0 בעת שצפיתם בי - זו בדיוק ההסתרה שאני מדבר עליה.

ג)  אולי אני שמרן מידי. 

"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : May 20, 2012, 08:47:57 am »
צחי ברצינות?
40 קמ"ש בתבור להמריא עם טאנדם???
גם ב30 קמ"ש צריך לשלול לטייס הנ"ל את הרישיון!
זה לא רכס וזה לא מתקרב ללהיות בטוח.

תרגיש חופשי להעביר את זה לפורום המתאים אבל מיקי צודק.

שי

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : May 20, 2012, 06:53:45 pm »
ציטוט
למראה הפלא היה טאנדם... נפלא מבינתי איך החברה האלה לוקחים נוסעים במצבים שחבריהם לא ממריאים כלל, כי הם מזהים שהתנאים הם מעבר למגבלות

ציטוט
סתם לידע כללי, מצנחי טנדם מהירים יותר ממצנחי סינגל ועם נוסע כבד יכולים להמריא גם ב40 קמ"ש.

ציטוט
40 קמ"ש בתבור להמריא עם טאנדם???

שי, איפה כתוב שהטנדם המריא ב40? כתוב שהוא המריא כשסינגלים (רובם- לא כולם) לא המריאו.

לשם הבהרה, לא הייתי שם, אני מתבסס רק על מה שנכתב.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #12 ב- : May 20, 2012, 08:37:52 pm »
2 הערות
לאודי- לטוס מצמח לבית שאן זה נתיב מסוכן מאד אלא אם כן אתה ב 1500 מטר ומעלה וגם אז הייתי נזהר.
אם תיסע בקטע הכביש הרלוונטי תבין שיש קטעים לא מעטים אחרי גשר ללא שדות נחיתה ראויים שלא לדבר על כך שהכביש כמעט נושק לגבול עם ירדן בקטע של 3-5 קמ.
לליעד- זיהוי כיוון הרוח מתאפשר דרך הרבה רמזים ופוינטרים. כיוון נחיתת ציפורים, סימני רוח על פני מים , עשן באזור הנחיתהאו דיווח בקשר של חבר על הקרקע. אם באופן חריג אין אף אחד מהנ"ל פשוט אפשר לעשות פניית 360 מיוצבת ואיטית(פנייה של 18-20 שניות) בגובה 40 עד 50 מטר ולראות לאן נסחפת. מומלץ להתחיל את הפנייה בכיוון שבו מעריכים שהינו מול הרוח.

מנותק liad

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #13 ב- : May 20, 2012, 10:08:18 pm »
תודה חגי
פשוט שנחתתי ראיתי שגלשן לוקי לי טיפ שמאלה אז תוך כדי הדחיםה אני מתקן ימינה הייתה נחיתה בסדר אבל הבנתי שאני לא הייתי בדיוק מול הרוח

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #14 ב- : May 20, 2012, 10:46:54 pm »
אין קשר בין כיוון הרוח ובין העובדה שהגלשן פנה שמאלה או ימינה.
גם אם אתה נוחת ב 90 מעלות לרוח אין סיבה שהגלשן יגלגל.
גלגול לקראת נחיתה נגרם בדר"כ מתיקון יתר של הגולש או מפעילות טרמלית על הקרקע.