כתב נושא: תחקור מקרה בטיחות - חזיה בהמראה  (נקרא 215 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק טדי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
תחקור מקרה בטיחות - חזיה בהמראה
« ב- : May 12, 2012, 10:48:01 am »
תחקור קצר ותובנה בצידו:
ביום שישי, 11.5.2012 יום בהיר ומעולה לטיסה, צפיפות בעמדה, לחץ להמריא, בד"ח שלם פרט לבדיקת מצנח פתוח לחלוטין (לא היה מקום לפרוס לפני ההמראה, ובעמדת ההמראה לחץ), הנפתי וכבר עם פנים החוצה, מזהה חזיה משמאל וגם נועם צועק "חזיה". אני מביט מעלה, להוריד? לא להוריד? "לא נעים להוריד, אני אעכב את התור" משוכנע שזה יפתח באויר ויוצא. חזיה על 2 תאים, לא היתה שום בעיה לטוס ישר ואופקית, לא התכוונתי לנחות אלא לנסות לפתוח באויר, כמו שעשיתי כמה פעמים עם חזיות קטנות שכאלה.
התרחקתי, טיפסתי ובאיזור מרוחק וגבוה התחלתי מאמצים לשחרר: סתבי, ברקסים, פרונט – כלום. החזיה עיקשת. שוב ושוב, כלום. החזיה לא זזה מילימטר.
השלב הבא היה פול סטול, בקורס SIV למדתי שזה מפרק כל חזיה. ניסיתי פעמיים, אבל החזיה היתה שם וכלום לא עזר. אגב פול סטול: לא לישום על ידי מי שלא עבר קורס SIV!

אז נחתתי וחוויג' בטובו בא לאסוף אותי

בדיעבד הסתבר שהמיתר שיצר את החזיה, ליפף אחד מהשחיפים המאוד גמישים בשפת ההתקפה של הנובה ואחז בזה חזק, וכל תרגיל שכתוב בספר לא שיחרר אותו.

מסקנה לבעלי המצנחים המתקדמים: יש אלמנט חדש במצנחים החדישים – השחיפים הגמישים, שביחד עם חזיה גורמים להתנהגות שונה של המצנח ממצנחים ללא שחיפים, והרגלים ישנים (כמו שלי, לפתוח חזיות באויר) לא עושים רושם עליהם. הנכון היה להוריד את המצנח בעת הגילוי לפני ההמראה, לפתוח חזיה ולהמריא שוב בבטיחות, למרות הלחץ בעמדה ולמרות שמאבדים את התור בהמראה.

למזלי, לא "שרפתי" את היום כי חוויג' בא מהר ואסף אותי ויכולתי לצאת שוב. תודה לחוויג'.
רק טיסות טובות

דוד פרנק

• אורח
בעניין: תחקור מקרה בטיחות - חזיה בהמראה
« Reply #1 ב- : May 12, 2012, 11:10:07 am »
טדי, תנסה בפעם הבאה פול סטול דינמי עם יציאה להליקופטר, אולי כן יסתדר...
« עריכה אחרונה: May 12, 2012, 11:12:08 am על ידי דוד פרנק »

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
« Reply #2 ב- : May 12, 2012, 12:16:01 pm »
תודה על השיתוף טדי,

באמת מעניין אם החופות החדשות האלו מתנהגות שונה בחזיה או שזה מקרה נדיר.

דרך אגב אני נגד לקרוא לספורט הזה ספורט, כי מאז שהתחלתי אותו אני לא שחיף וממש לא גמיש >:(
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
« Reply #3 ב- : May 12, 2012, 12:57:40 pm »
תודה על השיתוף טדי,

באמת מעניין אם החופות החדשות האלו מתנהגות שונה בחזיה או שזה מקרה נדיר.

דרך אגב אני נגד לקרוא לספורט הזה ספורט, כי מאז שהתחלתי אותו אני לא שחיף וממש לא גמיש >:(

ליאור
שליטה קרקעית והרבה
ואם זה לא מספיק, כמה יציאות לאוויר בפלמחים ועליה בחזרה לעמדה עם המצנח על הגב  ;D
אני בונה על זה ממש בעוד חודש, אחרי שאסיים את כל עבודות ההגשה והמבחנים  :P, אני גם מוסיפה לזה שחיה יומית.  :)
« עריכה אחרונה: May 12, 2012, 01:26:43 pm על ידי סיגי »
אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק Nir Ben-Dor

• מצאתי פסיפס
  • Nova-Mentor 2
    • דוא
« Reply #4 ב- : May 12, 2012, 01:51:07 pm »
תודה על השיתוף טדי,
נובה סיימו תקינה לא מזמן גם למצנח Ion2 שחולק טכנולוגיה זו.
לטענתם המצנח מתאים גם לבתי ספר.
מסכים על החשיבות של בניית קיר מסודר לפני ההנפה ובדיקה מלאה.
לדעתי במקרה כזה יש לבטל למרות נימוסי העמדה  hug

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
« Reply #5 ב- : May 12, 2012, 03:38:45 pm »
טדי, רוצה להתייחס לכמה דברים שכתבת:
1. ההנפה ההפוכה, שלה כולנו רגילים, נועדה בדיוק בשביל לראות את החופה לפני שמסתובבים ורצים. הבעיה לדעתי התחילה הרבה לפני שהסתובבת- היית צריך להוריד את החופה ולבקש ממישהו לטפל לך בבעיה. שלב ההמראה הוא שלב קריטי בטיסה מבחינה בטיחותית ולכן שום שיקול חברתי לא צריך לגרום לך להסתובב ולהמריא עם חזיה.
2. כל מי שהמריא בשלב שאתה המראת , עשה את זה ממקום נמוך מדי , קרוב מדי לקצה. זאת בעיה שחוזרת על עצמה שוב ושוב. במקרים של רוח לא חזקה צריך להמתין בחלק העליון של העמדה ולא לגרום לאנשים להמריא המראות מסוכנות רק בגלל שלא נשאר להם מקום. כולנו רצינו להמריא אתמול אבל ההמתנה באמצע העמדה לא רק שלא מזרזת המראות אלא  מעכבת אותן. כבר דברו על זה המון ושום דבר לא משתנה....
ובהזדמנות זאת אני מבקשת להודות לנועם שעשה קצת סדר בעמדה, עד כמה שאפשר היה, ועזר לאנשים להמריא בשלב הלחץ . זה גרם ליציאות לתקתק ואיפשר לאחרונים להמריא מגבוה יותר.
« עריכה אחרונה: May 12, 2012, 05:33:32 pm על ידי מיכל מור »

מנותק Efrat

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #6 ב- : May 13, 2012, 08:11:01 am »
2. כל מי שהמריא בשלב שאתה המראת , עשה את זה ממקום נמוך מדי , קרוב מדי לקצה. זאת בעיה שחוזרת על עצמה שוב ושוב. במקרים של רוח לא חזקה צריך להמתין בחלק העליון של העמדה ולא לגרום לאנשים להמריא המראות מסוכנות רק בגלל שלא נשאר להם מקום. כולנו רצינו להמריא אתמול אבל ההמתנה באמצע העמדה לא רק שלא מזרזת המראות אלא  מעכבת אותן. כבר דברו על זה המון ושום דבר לא משתנה....
ובהזדמנות זאת אני מבקשת להודות לנועם שעשה קצת סדר בעמדה, עד כמה שאפשר היה, ועזר לאנשים להמריא בשלב הלחץ . זה גרם ליציאות לתקתק ואיפשר לאחרונים להמריא מגבוה יותר.

אני רוצה להודות גם לבני שבמקביל לנועם עזר לאנשים לצאת ונתן לי לצאת בהרגשה רגועה ולפצות על היציאה הראשונה שלי.

אבי שאול יקירי - בדקתי, ואני במועדון :)