כתב נושא: לבקשת יובל ,אני מעלה את הסרט של הנחיתה שלו בשישי במבוא חמה  (נקרא 3702 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ASI ZEMACH

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
יובל יקירי, בדיוק למצבים כאלה קיים מצנח העצירה. נסה ותיהנה. יש נזק לגלשן?

מנותק eyal bo

• מפעיל בובקט מתקדם
הספר יותר מפחיד מהסרט...
« Reply #2 ב- : May 05, 2012, 11:13:11 pm »
גם אני הייתי בשדה הנחיתה וראיתי בעיני את האירוע. במציאות זה נראה היה לי עוד יותר מפחיד.
מאוד שמחנו לראות שיובל יצא מזה עם שריטות קלות בלבד. הגלשן נראה אף הוא שלם לחלוטין.
בעיני, החלק המוזר ביותר היה לראות כיצד בכל פנייה הוא מרוויח גובה ולא מאבד אותו.
טיסות בטוחות לכולנו.
איל

מנותק liad

• מפעיל בובקט מתקדם
יובל תודה רבה על השיתוף.
תודה לאל שיצאת מיזה בזול, אני מקווה.
גם לצאת ממצבים כאלה במינימום נזק צריך לדעת.

אייל ספר איך היה לך?

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
תודה אסי,
את סיפור היום המלא כתבתי בשרשור אחר אז לא אחזור עליו.
בגדול, טיסה ראשונה מהתבור למ״ח.
זו הטיסה השניה עליה המראתי רק כדי לנחות כמה שיותר מהר למטה ליד אסי שהציע לי טרמפ הביתה.
כיוון שהייתה מצלמה ניסיתי לנחות ממש ליד אסי, השיפוט ההתחלתי היה מצויין אבל הפתיעה אותי בועה חמה בשדה שפשוט הרימה אותי כמה מטרים (רואים בסרט מרחוק) ומשם הצלחתי לעשות את כל הדברים הלא נכונים.
אין שום נזק לי או לגלשן (שפשופון עדין בשפת התקפה ימין).

להלן התחקיר שלי:
1) לקחת ספייר, לתכנן נחיתה מספיק רחוק מהעצים, בתכנון המקורי לא השארתי מרווח להפתעות כגון זו שחוויתי. תכנון נחיתה לקוי.

2) הטרמיקונת שהרימה אותי גרמה לי לגלגול ימינה, ניצלתי את זה כדי לעשות s קטן אבל מימין יש קו מתח לכן הייתי חייב לתקן חזרה. בדיעבד הייתי צריך להלחם איתה ולא לתת לה להכתיב לי את הכיוון, בנקודה הזו דווקא פניה שמאלה דרומה הייתה נותנת לי מרחק נחיתה יותר גדול (כשהתישרתי מערבה חשבתי על זה אבל בגלל הגובה הנמוך ויתרתי על המשך הפניה).

3) ממש לפני העץ ניתן לראות שאני מנסה לדחוף ולהקטין את המהירות (גורם לי גם לטפס מעט). הפעולות נעשו מתוך אינסטינקט והן טעות. צריך לשמור אנרגיה מספיקה כדי לבצע פלייר חזק לפני העץ (גם אם מטפסים קצת בגובה). בפועל אני מגיע לעץ כמעט מזוקר ולכן הדחיפה שלי לא מצליחה להרים את האף מספיק לבלימת ההתקדמות.

בסופו של דבר אני מצליח להגיע לעץ עם אנרגיה יחסית נמוכה וכיוון שהפגיעה היא בצד ימין נוצר סבסוב ימינה שלדעתי הציל את הגלשן מנזק ע״י ספיגת חלק ניכר מהאנרגיה.

לסיכום, מי שחמור אוכל קש... פאדיחה רצינית.
לדעתי אני זוכה בתואר המפוקפק של נחיתה הכי קרובה לרכב (מאחורי העץ).

לגבי מצנח, מיקי אתה צודק לגמרי,
הכי עצוב הוא שאני טס עם מצנח עצירה כבר שלוש שנים ועדין לא העזתי לבדוק אותו (למרות שזה כמובן לא תרוץ לנחיתה המביכה).

חוץ מזה היה אחלה יום!
יובל ענבר

מנותק מתן וייס

• מפעיל בובקט מתקדם

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
השיפוט ברוחות חלשות עם גלשן מתקדם קשות ,

המלצה שלי לאסי ולמצלמים , תמיד לרוץ לאמצע השדה , לשפוט לקצה במבוא חמה מיותר :)

יובל, באיזה שלב העברת ידיים לצלעות ?

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
 :-\
משהו ששכחנו להגיד לך ברענון של שדה הנחיתה מרוב שזה כבר היה לנו מובן מאליו, (ירון פמפם לנו את זה כל הקורס) - בשדה הזה ההנחיה שקיבלנו היתה גם במערבית לעשות פיינל מהפינה הדרום מזרחית לכיוון צפון מערב, וברגע האחרון להתיישר מערבה ולעצור. באופן כזה גם אם בועה חמה מעלה אותך (קרה לי כבר בשתי נחיתות מאז סיום הקורס, מסתבר שזה משהו צפוי בשדה הזה) יש לך מספיק מקום גם ל-S-ים הצידה (מזרח<->מערב) וגם עוד אורך לפני קווי המתח שבקצה הצפוני.
(מרגישה קצת לא נעים בגלל זה, אבל למדתי שאין מובן מאליו ועדיף להגיד משהו ידוע ולא לדלג על אינפורמציה שמתבררת בדיעבד כחשובה).
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק נדב ארידן

• מצאתי פסיפס
ואו יובל, שמח שנגמר בטוב.

קרה לי אירוע דומה לפני שנתיים,הזדקרות ושתילה כדי להימנע מהכביש, עיקמתי צלעות 2 מ' מקו העצים.

המסקנה העיקרית שלי הייתה שבמבוא חמה אין שום סיבה לנחות לכיוון מערב..

מזכיר ומספר למי שלא מכיר- פתחתי קובץ גוגל דוקס לשיתוף מסקנות בטיחות.
אני ממש אשמח אם כל אחד יעלה לשם בכמה מילים אירועים (גם קטנים) שקרו לו כדי שכולם
ובמיוחד הגוזלים יוכלו ללמוד מהטעיות שלנו
https://docs.google.com/document/d/1akbsw5czCpCse7Tl_sLrLd0JlHrYfLVN1t1ZY7RXiGY/edit?pli=1

מנותק רן

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
יובל תודה על השיתוף ..

אבל חברה שחררו קצת לחץ יובל טייס מספיק מנוסה וקורה גם לטובים שביננו לעשות טעויות
ועל זה נאמר אף אחד לא מושלם..

כמו שאמר שי בגלשנים מתקדמים השיקול לפיינל שונה מאוד מגלשני מתחילים וזה בעיקר בגלל מהירות הטיסה שלהם.

שמח שנגמר בשלום ללא נזק , לפי דעתי הבלימה שביצעת לקראת ההתנגשות מנעה את הנזק לגלשן וכמובן לך כי ההתנגשות היתה במהירות מאוד נמוכה ..
לגבי פלייר חזק זה הכל עניין של אינסטינקט באותו רגע נתון.

מנותק מתן וייס

• מפעיל בובקט מתקדם
אל תשכחו שזה קרה הפעם ליובל, אבל רוב הגולשים במבוא חמה מנסים לנחות כמה שיותר קרוב לשער

אני לא טס הרבה ובכל זאת אני ראיתי הרבה מקרים של נחיתות מטרים מהעצים והשער...חבל

זה מעצבן ללכת עם הגלשן באמצע השדה הזה, בעיקר בקיץ, אבל זה בריא יותר  ::)

מהעמדות שאני מכיר, רק במבוא חמה זה ככה.. האוטו נמצע בסוף השדה ולכן כולם מנסים לנחות כמה שיותר קרוב לרכב.

אולי אפשר למנוע את המקרים המיותרים האלה (ויש הרבה) בכך שכבר בקורס מלמדים אותך להיכנס לשדה מאזור הבננות בחלק הדרומי (הכניסה לאנדרטת הטייסים הטורקים). זה לא דורש יותר נסיעה ואולי אפילו נוח יותר לחנות את האוטו (שטח גדול) + קרוב יותר לאלונית  :P וכך אנחנו שוברים את הקיבעון הזה של לנחות בסוף השדה.

שם צריך בדיוק ההפך, לנסות לנחות כמה שיותר קרוב לרכב עם פיינל קצר gogle שזה אחלה תרגול להיות מסוגל לנחות בכל שדה כאשר מגיעים לדרגה שלוש ולקרוסים

מנותק נדב ארידן

• מצאתי פסיפס

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
וכאן צילום נוסף של הנחיתה, בעיקר החלק שבו רואים את התרמיקה מרימה את יובל לגובה...

Yuval on Mevo Hama 4/5/12

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ציטוט
ממש לפני העץ ניתן לראות שאני מנסה לדחוף ולהקטין את המהירות (גורם לי גם לטפס מעט). הפעולות נעשו מתוך אינסטינקט והן טעות. צריך לשמור אנרגיה מספיקה כדי לבצע פלייר חזק לפני העץ (גם אם מטפסים קצת בגובה). בפועל אני מגיע לעץ כמעט מזוקר ולכן הדחיפה שלי לא מצליחה להרים את האף מספיק לבלימת ההתקדמות.

אם אתה באובר שוט אתה רוצה לבזבז אנרגיה ולא לשמור אנרגיה, שזה אומר לדחוף הרבה יותר מוקדם (ולהסתכן בשתילה), לא?

אני לא טס על גלשנים אבל באופן כללי אם היית מזהה יותר מוקדם שאתה בעודף גובה לא היה עדיף להרוס את הגלייד ע"י דחיפה?

אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
צוק,
לשאלתך, בגדול אתה צודק אבל צריך שהקטנת המהירות (דחיפה) תתרחש באנרגיה מספיקה כדי שאף הגלשן באמת יעלה ויגיע למצב ניצב לכיוון ההתקדמות, במקרה שלי הקטנת המהירות ההדרגתית מביאה אותי לנקודה בה למרות הדחיפה הסופית אף הגלשן כמעט ולא עולה (מתחיל תהליך של הזדקרות שהיה נגמר בשתילה אם לא היה שם עץ).
למעשה מהסרט של יוסי אני רואה בברור שאם הייתי שדוחף 5 מטרים לפני העץ (כשהייתי ניצב ליוסי) הייתי קצת מטפס אבל בסוף נעמד על הרגליים לפני העץ.

חברים, הרגשתי בחלק מהתגובות שחלקכם מרגישים לא נעים להעיר לי (אולי אני טועה), אז אין סיבה, אני לא נפגע, טעיתי כי הייתי מטומטם, תעירו חופשי ומהדיון נרוויח כולנו.

לגבי ההערות על תכנון כיוון הנחיתה, כפי שכתבתי בתחקיר אני מסכים בהחלט, חייב להודות שלא נחתתי בשדה הזה כמה שנים טובות ולדעתי אף פעם עם הגלשן המתקדם.
יובל ענבר

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
1. טעות ללא ספק לתכנן לבול קרוב לעצים בשדה הנחיתה של מבוא חמה כשבאים בפיינל לכיוון מערב- הכיוון היורד של המדרון ובמיוחד עם גלשן מתקדם.

2. החזקת ידיים גבוהה יותר היתה מאפשרת פלייר מלא(בסוף תלמד....) ובמיוחד ברגע המצורף בתמונה.
במצב זה היה נמנע המגע עם העץ (למרות שבסופו של דבר זה לצאת בפוקס ממצב שחכם לא היה נכנס אליו)
« עריכה אחרונה: May 06, 2012, 09:20:25 pm על ידי חגי »

מנותק Tamir

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • אתר החברה שלי - בולוורקס
סתחיין על הפתיחות. מאוד חשוב לשתף ושכולם יוכלו ללמוד מטעויות.
תרבות התחקור של חיל האוויר ללא ספק עובדת ואני מקווה שכולם ינהגו כמוך.

מילה של צעיר (בתחום) - טיסה עם גלשן מתקדם (בעיקר שלב הנחיתה) - זה ממש מפחיד...
רואים שיש פער קטן בין השיפוע (מורד) של השדה לבין יחס הגלישה של הגלשן. משאיר מעט מקום לטעויות.

תמיר לביא
http://www.bulwarx.com