סיכום יום שישי (מבחינת גולשים):
בתבור- מיקי, גרד, דן שוחט, גלעד נבו ואני.
במבוא חמה - עומר, דוד, אדריאן, אסי, יוסי ושפע, אפי, רוזנסקי (וסליחה אם שכחתי מישהו).
בתבור היתה רוח דרום מערבית בעוצמה בינונית (15-20 קמ״ש), האוויר פעיל.
גרד ממריא ראשון ומיד נעלם (טס לגולני-טבריה-יבניאל-מבוא חמה).
מיקי אחריו, נלחם כמה דקות לשרוד בסייקל רע עד שטופס אחת שמרימה אותו מעל האינברסיה ל 1500 מ׳, משם כלום עד נחיתה בצמח (קרוס של טרמיקה אחת).
אני ודן ממריאים בהמשך, יש תקרה של אינברסיה ב 900 מ׳, דן מתפתה לצאת באחת כזו ונוחת בשרונה. אני מתעקש להמתין לטרמיקה שתפרוץ את האינברסיה ורק אחרי יותר משעה מגיעה האחת שמרימה אותי ל 1600 מ׳. כיוון שהאיסוף שלנ במ״ח אני שם אף ישר מזרחה (קצת מותש). תדלוק קטן אני בדרך בפוריה והרבה מידי סיבובי סרק על פלוצים שרק גורמים לי לאבד גובה, מגיע ממש בגובה העמדה למ״ח, 10 דקות של חיפוש פעילות על הרכס ונחיתה למעלה מזרחית לעמדה.
במ״ח אין בריזה אבל יש פעילות שדורשת מיומנות במציאת הטרמיקות, הגולשים המתחילים עשו גליידים והשאר המתינו לשיפור/בריזה.
בהמשך אני וגרד ממריאים שוב לטיסה זריזה למטה על מנת לקצר טווח לטרמפ הביתה.
וכאן הפדיחה שלי:
מגיע לנחיתה בשדה התחתון במ״ח, אפס רוח, אסי מודיע לי שהוא מצלם אז אני עושה שיפוט לנחיתה לידו (ליד שער הכניסה לשדה).
השיפוט היה באמת אחד הטובים אבל בגובה ממש נמוך לפני נחיתה השדה הפעיל מרים אותי כמה מטרים וזה מספיק בשביל לתת לי עודף אנרגיה שבגלשן מתקדם שם אותי בבעיה מול העצים בסוף השדה.
אני לא מתבלבל ונכנס באופן מסודר לעצים :-)
הצלחתי להקטין את האנרגיה ולכן אין נזקים לגוף או לגלשן (בעיקר לאגו).
יש לי מספר טעויות בשיקול הדעת ואיתם לקחים אבל אותם אכתוב אחרי שאצליח להעלות את הסרט (ותודה ליוסי ואסי שצילמו ואיפשרו לי לתחקר את האירוע המביך...).
סרט בקרוב.