כתב נושא: מחפש שותפים ליום שישי כיפי במבוא חמה  (נקרא 2525 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עומר נאמן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
אני נוסע מחר מוקדם בבוקר למבוא חמה במטרה לטוס טיסת צהריים ארוכה בלבד. lugh lugh lugh

מחפש פרטנרים לטיסה!

מחפש גם פרטנרים לנסיעה - 2-3 מקומות פנויים. בתנאי שלא צריך לעשות סיבובים בכל הארץ בשביל איסופים מהבית.

כך שמי שגר בסביבה שלי (רמת גן\ גבעתיים) או גר או מחכה לי במקום שעל הדרך (כמו חגור או פתח תקווה למשל ;-)) או פשוט עושה ג'סטה ובא עד לחנייה שלי - לא צריך להיות מודאג.

עומר נאמן

052-2738481

"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק eyal bo

• מפעיל בובקט מתקדם
מתכנן להגיע למבוא חמה מחר סביב שעה 12:00. אני מגיע מהצפון + גולש נוסף.
איל

מנותק אלון Bee

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
  • Bee Wise-Bee Happy
    • אפיתרפיה-מרכז טיפול והדרכה לרפואה אלטרנטיבית
    • דוא

גם אני מתכנן להגיע לטיסה ארוכה מקווה
נתראה
א

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
אני דווקא מתכנן להגיע לתבור. בקשר לעומר והסיכויים שאכן יגיע: כמו שחמתי הייתה אומרת: "...לא רוצה להגיד כלום..."

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
גם אני לתבור
יובל ענבר

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
איך היה מבוא חמה?
היו תנאים אחה"צ?
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
סיכום יום שישי (מבחינת גולשים):
בתבור- מיקי, גרד, דן שוחט, גלעד נבו ואני.
במבוא חמה - עומר, דוד, אדריאן, אסי, יוסי ושפע, אפי, רוזנסקי (וסליחה אם שכחתי מישהו).
בתבור היתה רוח דרום מערבית בעוצמה בינונית (15-20 קמ״ש), האוויר פעיל.
גרד ממריא ראשון ומיד נעלם (טס לגולני-טבריה-יבניאל-מבוא חמה).
מיקי אחריו, נלחם כמה דקות לשרוד בסייקל רע עד שטופס אחת שמרימה אותו מעל האינברסיה ל 1500 מ׳, משם כלום עד נחיתה בצמח (קרוס של טרמיקה אחת).
אני ודן ממריאים בהמשך, יש תקרה של אינברסיה ב 900 מ׳, דן מתפתה לצאת באחת כזו ונוחת בשרונה. אני מתעקש להמתין לטרמיקה שתפרוץ את האינברסיה ורק אחרי יותר משעה מגיעה האחת שמרימה אותי ל 1600 מ׳. כיוון שהאיסוף שלנ במ״ח אני שם אף ישר מזרחה (קצת מותש). תדלוק קטן אני בדרך בפוריה והרבה מידי סיבובי סרק על פלוצים שרק גורמים לי לאבד גובה, מגיע ממש בגובה העמדה למ״ח, 10 דקות של חיפוש פעילות על הרכס ונחיתה למעלה מזרחית לעמדה.

במ״ח אין בריזה אבל יש פעילות שדורשת מיומנות במציאת הטרמיקות, הגולשים המתחילים עשו גליידים והשאר המתינו לשיפור/בריזה.

בהמשך אני וגרד ממריאים שוב לטיסה זריזה למטה על מנת לקצר טווח לטרמפ הביתה.

וכאן הפדיחה שלי:
מגיע לנחיתה בשדה התחתון במ״ח, אפס רוח, אסי מודיע לי שהוא מצלם אז אני עושה שיפוט לנחיתה לידו (ליד שער הכניסה לשדה).
השיפוט היה באמת אחד הטובים אבל בגובה ממש נמוך לפני נחיתה השדה הפעיל מרים אותי כמה מטרים וזה מספיק בשביל לתת לי עודף אנרגיה שבגלשן מתקדם שם אותי בבעיה מול העצים בסוף השדה.
אני לא מתבלבל ונכנס באופן מסודר לעצים :-)
הצלחתי להקטין את האנרגיה ולכן אין נזקים לגוף או לגלשן (בעיקר לאגו).
יש לי מספר טעויות בשיקול הדעת ואיתם לקחים אבל אותם אכתוב אחרי שאצליח להעלות את הסרט (ותודה ליוסי ואסי שצילמו ואיפשרו לי לתחקר את האירוע המביך...).

סרט בקרוב.
יובל ענבר

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אתה רוצה שאעלה אותו ?

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
סבבה שים אותו (עד שאני אגיע לזה)
תודה
יובל ענבר

מנותק eyal bo

• מפעיל בובקט מתקדם
סיכומון שלי לשישי:
יוגב ואנוכי נסענו יחד. לאחר תיאום מושלם, נפגשים בשדה הנחיתה עם עומר ואסי. החלפת רכבים זריזה ועליה לכיוון העמדה. פגישה משמחת עם קרנהשפע וג'וספה ובהמשך דוד - ויאללה למלאכת ההרכבה. שמחנו גם להכיר חברים חדשים - אהלן אלון B!
הרוח לא הייתה מאוד משמעותית אז החלטנו לחכות מעט. בינתיים מקבלים כמה עצות מועילות מהחברים הוותיקים ופוגשים עוד כמה מכרים ישנים וחדשים.
הרוח התחזקה בינתיים ועמדה על 15-20 קמ"ש. מרחפים שהמריאו בקצב מסחרר, מצליחים כבר לעלות יפה מאוד מעל העמדה. תוך כדי, דוד שואל אותנו מדוע בעצם אנחנו לא ממריאים. הרי אם הרוח תתחזק עוד, כבר יהיה לא בטוח. הוא כמובן צודק. צ'יקצ'ק נרתמים האפרוחים וממריאים האחד אחרי השני. יוסי מצליח לרכס לא רע. אחריו ממריא יוגב שגם הוא מצליח לתפוס קצת עילוי. בהמשך המראתי אני, ולמרות הוואריו שעובר את טבילת האש הראשונה שלו ( :-X) אני מגרזן לשדה הנחיתה. טרמיקה קלה הורגשה מעל הגבעות הכיפתיות בקצה התחתון של הרכס. נחיתה מסודרת בשדה והליכה לעמדת הקיפול.
סה"כ טיסה קצרה ללא אירועים מיוחדים (וטוב שכך). מצד שני זו הייתה הטיסה הראשונה שלי ללא השגחתו של ירון, וזה הוסיף לי אלמנט לחץ נוסף, שבדיעבד גרם לי לטוס משוך יחסית ולא מספיק משוחרר. לאחר נחיתה תחקור טלפוני מול ירון ויאללה לקפל...
עברנו עוד שיעור חשוב כשצפינו בנחיתה של יובל, אבל זה בפרק אחר.
בשמחות,
איל
« עריכה אחרונה: May 05, 2012, 11:55:06 pm על ידי eyal bo »

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ציטוט
איך היה מבוא חמה?
היו תנאים אחה"צ?

היו אחלה תנאים של רכס עם טרמיקות עדינות כשהבריזה נרגעה, השארתי הודעה במשהפון.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...