גונן קודם כל לשם הסר ספק - קבל את הערכתי הכנה (ואני לא צוחק) על דאגתך לחבר מרחף.
אין צל של ספק במניע שלך לפתוח את השרשור ואני באופן אישי שמח שפתחת אותו - גם אם ההסברים של ה"צד השני" יהיו נכונים ומבוססים משלך (וכרגע הם לא, בגלל חוסר ההסכמה), עדיין גרמת לצוק, לכל המעורבים בשרשור וגם לקוראים חדשים שנכנסים לתחום (אני לא יודע כמה מהם כבר פה, אבל יש גל יפה של חדשים בספורט בימים האחרונים) לחשוב על בטיחות ומגבלות.
קרא את השרשור - יש פה מגוון דעות של כאלו שלא מבצעים תמרונים, כאלה שכן, נסיונות להסביר למה כן ולמה לא - טונות של מידע שממנו ניתן להגיע לאמת האישית של כל אחד וזה שרשור לימודי בהחלט.
עכשיו נסה להבין אותי כשאני אומר בלי להתנשא - לא ביצעת, לא תרגלת, אתה לא מרגיש בטחון בתמרונים האלו ומכאן שאין לך את הידע הדרוש לבצע החלטות בנושא.
זה מתנשא, בדיוק כמו אחד שאינו מרחף יטיף לך שאתה מסכן את החיים שלך יותר ממנו, כי הוא על הקרקע.
הוא צודק כמו שאתם צודקים, אבל אתם צודקים פחות - מי שמתרגל אוירובטיקה ומגבלות המצנח שלו על בסיס קבוע מגיע לרמת שליטה ותחושה שאדם שאינו מתרגל קבוע - לא יגיע אליה לעולם.
אני אומר בפה מלא שצוק כנראה בטיחותי יותר מרוב הטייסים האחרים שמגיעים פעם ב... ומתפעלים לא נכון במצבי חירום ולכן נמצאים בסיכון בעצם היותם באויר (כמו צוק, אבל יותר).
כי כשצוק יפגוש מצב טיסה לא שגרתי באויר הוא יבהל פחות ויתפעל נכון יותר מרוב הטייסים האחרים שאינם מתרגלים על בסיס קבוע, וזה בדוק ולא ניתן לויכוח (מלבד מקרים שרירותיים של אנשים כשרוניים מאוד שאינם מגיעים למצבי חירום מרצון ועדיין יודעים לתפעל במקרה הצורך - בד"כ טייסים ותיקים מאוד).
הבעיה העיקרית היא זהה לכולנו, הקרוסניקים והמסתחררים ואפילו החניכים - איפה הגבול שנכון כרגע, לי, עם הציוד הזה.
ואת זה ללמוד בלי להפריז ולהפגע זה לא טריוויאלי, אבל אפשר לעשות את זה, כל אחד חייב ללמוד את הגבולות של עצמו ולהיות מודע עד מאוד - אחרת עלולים לקבל 50% קריסה והכנס לקסקייד של חירום שנובע מתפעול לא נכון (ושוב סליחה שאני משתמש בדוגמא, היא קלאסית בעיקר כי זה קרה באותו יום).
תתרכזו בלהוציא טייסים שמתרסקים באופן קבוע בנתניה עם נוסעים בתשלום, לדעתי זה יותר חשוב כי ללקוחות התמימים אין ידע שיכול להאיר להם את המנהרה החשוכה של הסכנה שהם נכנסים אליה.
השאלה שוב - מי יגיד למי ובאיזו זכות, ואיזה תגובה תתקבל בנושא - אני מזמין אתכם לנחש

ולמרות שזה נגמר בקריצה זה לא מצחיק ולא קיים רק בטאנדמים, יש מעט טייסים בארץ שמבט על טיסה שלהם לא יביא להתקפי לב קטנים או גדולים מבחינת הנפות, גרירות, קיפולים וכולי... הדרך להעלות את הרמה היא ללמוד ולתרגל, בצורה מבוקרת.
נ.ב
באורגניה (נקודת אימונים נחשבת מאוד בעולם האקרו) טסים בתרמיקות חזקות ומתרגלים מעל הקרקע.
אם מישהו אומר לכם שאקרו מפסיקים לתרגל ב-300 מטר הוא משקר או פשוט לא יודע.
נ.ב.ב
העולם הזה סופר מגניב, תבואו!