כתב נושא: היום (שישי) במבוא חמה  (נקרא 3805 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Tamir

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • אתר החברה שלי - בולוורקס
היום (שישי) במבוא חמה
« ב- : April 28, 2012, 12:25:08 am »
מצב הרוח התחיל להתרומם בערב הקודם, לאחר תיאום עם עומר ושי לנסיעה למ"ח.
בשבילי ובשביל שי מדובר בטיסות ראשונות מסיום הקורס. לעומר - טיסה ראשונה מזה זמן רב.
בעמדה כבר היו ירון עם אפי ואוהד (שעברו את מבחן ההסמכה בהצלחה),
קרנהשפע, יוסי ואדריאן שנשארו לילה.
ליעד, מרינה ודן הגיעו בהמשך. (אם שכחתי מישהו, אני מתנצל).

טיסה ראשונה היתה גלייד ישר למטה. המראה טובה, נחיתה סבירה - לא הייתי מטריח אתכם בשביל זה.
הטיסה השניה כבר היתה משהו אחר לגמרי.
יצאתי מיד אחרי מרינה וליעד שנתנו לי השראה.
רוח מערבית לא חזקה מדי ולא חלשה מדי, כ- 20 קמ"ש ומיד הרגשתי את ההרמה מהרכס.
במרחק בטוח מהרכס לקחתי ימינה ומשם המשכתי לפי מה למדנו.
בתוך כמה דקות דקות מצאתי את עצמי כ- 100 מטר מעל העמדה ובלי וריומטר.
וואו!!! זה היה מטורף! הנוף, התחושה, הגשמת חלום...

ירון יצא עם טנדם, הצטרף אלי לרכס ואחרי כמה יעפים לקח אותי אחריו לראות את עין שוקו.
יכולתי להמשיך עוד דקות ארוכות, אבל יצאתי לנחיתה מעט אחרי ירון (בשדה למטה. מה שבטוח, בטוח).

הנחיתה החזירה אותי לקרקע - תרתי משמע!
נחיתה ללא רוח ומבט קרוב מדי הביאה לכך שהקרקע רצה מהר מדי - והסתיימה בנחיתה על הגחון (מזל שיש לי גלגלים).
כאילו להזכיר לי שאני רק בתחילת הדרך ושהשתן לא יעלה לי לראש.
המסר נקלט!
עוד מסר חשוב הוא שאנחנו לא מורגלים לטיסות ארוכות.
"לא להתפתות לעיסקאות בשטח, אחרת אתה אוכל אותה, אוכל אותה בחזק, ואוכל אותה בגדול"

תודה לעומר על התדרוך המפורט, לדן שהוציא אותי בצורה מקצועית ונעימה, ולירון שפשוט היה שם (בכל מובן!)

נ"ב - אני צריך וריומטר. מישהו מוכר?

תמיר לביא.

[youtube=425,350]wfhogOiRSpw#t=2m50s[/youtube]
« עריכה אחרונה: April 29, 2012, 12:29:05 am על ידי itlv »
תמיר לביא
http://www.bulwarx.com

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
בעניין: היום (שישי) במבוא חמה
« Reply #1 ב- : April 28, 2012, 01:04:29 am »
איזה כיף לך.
ירון סיפר לי בדרך הביתה על הטיסה שלך, ועל הגאווה שהוא מרגיש (הגוזלים עזבו את הקן).
גם יוסי ריכס 20 דקות, ונהנה מאד.
joessepe, ספר איך היה.
אני פיספסתי את התנאים הטובים שנוצרו אחה"צ וסיימתי את ההמראה השנייה בגלייד למטה.
אפי צוקרל

מנותק eyal bo

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #2 ב- : April 28, 2012, 08:12:36 am »
נשמע אחלה.
המון המון מזל טוב לאפי ולאוהד שהוסמכו!
איל

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : April 28, 2012, 10:48:12 am »
שכחת שגם אני הייתי שם??? מזלך שהמראת בשעה שהמראת. כשאני הייתי באוויר, כשעה-שעתיים קודם, התנאים היו מערבולתיים מאוד והיה צריך להלחם קשה כדי להשאר באיזור הרכס. לא פעם מצאתי את עצמי 100-200 מטר מתחתיו. רק כשהתחלתי להרגיש רע, לאחר כ-40 דקות של מלחמה, נחתתי למעלה. כל הכבוד לאסי, שגם הצליח לנחות למעלה אחרי שהיה עמוק למטה. בדיקה בוואריו הראתה טרמיקות +5 עד -4 לפעמים בהפרש של שניה אחת. זה מסביר הכל, כולל את מיצי הקיבה שכמעט השפריצו לי מהאזניים.

מנותק Shay In The Sky

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #4 ב- : April 28, 2012, 11:20:20 am »
תמיר, היה פשוט תענוג לראות אותך טס !!!
אם זה לא יכול להרוג אותך, זה לא ספורט, זה משחק.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #5 ב- : April 28, 2012, 12:02:25 pm »
תמיר, תענוג לקרוא על הטיסה שלך. חוויות הטיסות הראשונות הן נפלאות. אני עדיין חווה אותן :).

בנוגע לוואריו - נכון שרואים הרבה חבר'ה טסים עם וואריו, תופסים עילויים בגבהים בהם אין נקודת התייחסות מול רכס\הר\נקודה קבועה ומגיעים רחוק מאוד.
אבל... אני מציע להמתין מעט עם רכישת הוואריו. נכון לעכשיו אני טס בלי וואריו (כ-4 חודשים בארץ) ומשתדל להרגיש את האוויר. הרעיון מאחורי התפישה הזו, מלבד העובדה שצפוייה לי תקופה ללא טיסות בקרוב, הוא השאיפה לפתח את היכולת הזו וכך הוואריו יהפוך להיות עזר, לא הכרח. אם אלמד להרגיש עילויי רכס או טרמיקות אוכל לטפס בהן גם בלי הוואריו.
המדריך שלי גם כן אמר לי שהוא טס בלי וואריו ומצליח בסדר גמור. מודה שלא ראיתי אותו בפעולה ויכול להיות שהוא תמיד נצמד למרחפים אחרים שלהם יש ואריו.

העצה הזו מגיעה ממרחף. אני מודה שאני לא יודע איך מרגישים טרמיקה בגלשן וכמה קל לתפוס אותה.
בכל מקרה אתה יכול להעיף מבט \ לפרסם הודעה בפורום הפרסומי. כך אני מצאתי את הרתמה שלי תוך מספר ימים.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : April 28, 2012, 02:01:34 pm »
מיקי ,אנחנו היינו בחמישי

מנותק רן

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #7 ב- : April 28, 2012, 02:43:04 pm »
מיקי היקר אתה צודק אכן גם אתה היית שם אבל זה היה ביום חמישי ולא אתמול.
כשאני הגעתי עם הרכב בדיוק ראית אותך ואת אסי בשדה אחרי הנחיתה..
אפילו ציצפתי לכם בהתלהבות..

לגבי התנאים גם כשאני הייתי באוויר היה צריך להילחם חזק בשביל להישאר בגלל זה אמרתי שהטיסה היתה מאוד מעייפת
האמת אחת המעייפות!!

ההצלה שלי מגובה 70 מ' למטה לקחה לי בערך 30 דקות עד שעליתי איתה ובהחלט התישה אותי.
התרמיקה שעבדה הכי טוב דווקא היתה מעל הכביש בין השדות לעמדה , שם תפסתי אחת שהעלת אותי קצת מעל ל 1000 מ'
ואחרי זה כבר נגמר הכוח אז ירדתי לנחיתה.

« עריכה אחרונה: April 28, 2012, 03:28:43 pm על ידי Ran »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : April 28, 2012, 03:00:20 pm »
את הסופ"ש התחלנו עם אדריאן ביום חמישי. אדריאן הוציא אותי ואת שפע לטיסה קצרה ובטוחה, ראשונה ללא ירון. הוא יצא מייד אחרינו ונחת כמעט איתנו בשביל לוודא שעברנו את הסולו הראשון בבטחה ובלי בעיות מיותרות (וגם כי לא הייתה ממש רוח חזקה והתנאים לא הספיקו לטיסה ארוכה, אני חושב). השעה הייתה מאוחרת ולא היה לנו איסוף, אז חיכינו לצנחנים שיעלו אותנו ללמעלה (תודה לרומן והחניכים שלו אלכס ואלון) והתכוננו ללינה בעמדה. המדורה נמשכה עד חצות, ואח"כ התפננו לשינה. למחרת בבוקר לקחנו את הזמן באיזי. אוהד ואפי יצאו למבחן ועברו שניהם, אח"כ יצאנו שפע ואני לטיסת בוקר קצרצרה. הרוח הייתה בין 0 ל- 5 קמ"ש, ובחוץ עוד לא היו טרמיקות. הטיסה שלי הייתה הראשונה עם הואריו שלא מצא שום סיבה קטנטנה לצפצף. מבלי לבצע אפילו 360 אחד, סיימתי טיסה קצרצרה בנחיתה בטוחה למטה.

לאחר קיפול וחזרה לעמדה, יצאנו אוהד ואני לטיסת צהריים.
הרוח הייתה מערבית יציבה, בערך 15-20 קמ"ש.
ידעתי שהמתנה תביא להתחזקות התנאים, אך עם זאת, הרגשתי שגם התנאים האלו טובים מספיק, ושמהירות הרוח אידיאלית עבורי להמראה כגולש מתחיל.
לאחר ההמראה פניתי צפונה והתחלתי לחוש בעילוי. זו הייתה הטיסה השניה שלי עם ואריו, וכעת היה לי קל יותר לזהות את מיקום העילוי ושם לבצע את פניות ה-180, כפי שהדריך אותנו ירון. עם כל ביצוע פניה כזו, התחדד לי קצת הבטחון והתזמון. בהתחלה עברתי את העילוי עד שביצעתי את הפניות והן היו רחבות. לאט לאט תזמנתי טוב יותר את ה-180 וחידדתי אותן יותר, ובתוך זמן קצרצר מצאתי את עצמי לראשונה בגובה של כ 15מ' מעל לעמדה. היה מרגש מאוד :)
זמן קצר אחרי המריאה מרינה. ידעתי שהיא עומדת להמריא ולא הייתי מופתע לגלות אותה בשמיים. עם זאת, לאחר פניית 180 חזרה דרומה, מצאתי שאני עף אל הכיוון שממנו היא מגיעה. חלפנו במרחק שאותי, כגולש מתחיל, עדיין קצת מלחיץ. עוד לא יצא לי לטוס עם כלים אחרים בקרבה אלי, ושמחתי מאוד שרק אני ומרינה בשמיים ושהמצנחים כבר לא. השתדלתי לשמור מרחק, וממילא מרינה המנוסה יותר נמצאה גבוה ממני תוך זמן קצר מאוד, ושוב הרכס היה "כולו שלי". המשכתי לנסות לתפוס גובה, אך בעצם, בעיקר מה שהצלחתי היה לא לאבד. באחת מפניות ה-180 מצאתי את הרוח מסובבת אותי סיבוב יתר לכמעט 270, וראיתי את הרכס מולי. מייד משכתי ובצעתי פניה שתרחיק אותי מהרכס. זו הייתה הנקודה המפחידה ביותר בטיסה שלי. ירון הזהיר אותנו חזור והזהר מפני מצב כזה שבו אנו עלולים למצוא את עצמנו עם הגב לרוח והפנים לרכס. שמחתי ששמרתי את גבולות הבטחון שירון מנחיל לנו, שלא טסתי קרוב מדי לרכס (בהתאם לרמת השליטה שלי בגלשן) ושלא עלה על דעתי לרגע לבצע 360 במיקום שבו הייתי. ריכוס נראה קל כשאחרים עושים זאת, אבל עבורי הוא עדיין אתגר. לאחר כ 10 דקות של ריכוס בקרבת העמדה מצפון ומדרום , מצאתי שאני כבר בגובה דיי נמוך ומתקרב למדרגה. החלטתי שזה זמן טוב לצאת להמשך הטיסה, גם בגלל שאני כבר לא מנצל היטב את הרכס (ההתרגשות הורידה אט אט את רמת הביצועים שלי) וגם כי זכרתי את הזהרותיו של ירון שלא להאריך את הטיסות הראשונות מדי, כך שאשאר מפוקס ועירני לנחיתה. מעל הגבעות ניסיתי קצת לתפוס תרמיקות, בעזרת ההקשבה לואריו. ביצעתי המון (במונחים שלי) 360, כשאני מנסה להרגיש מאיפה בא העילוי. בשלב הזה לא הסתכלתי כלל על הואריו ורק הקשבתי והתרכזתי בטיסה. לאט לאט הבחנתי שלמרות שאני מאבד גובה בקצב איטי מאשר בטיסות הקודמות, אני לא ממש מטפס. הבחנתי שהגובה שלי יאפשר לי רק להגיע בבטחה לשדה הנחיתה, ומיד יצאתי לכיוונו. עם ההגעה לשדה הנחיתה, פתיחת הרתמה (סגורה רק עד לברכיים בשלב הזה) ואומדן שהגובה לא יספיק לי להקפה רחבה. ביצעתי הקפה צנועה ויצאתי לפיינל מסודר ונחיתה רכה.
מעט אחרי נחת אוהד עם תזמון פלייר מושלם. עבור אוהד הייתה זו הטיסה הראשונה בלי ירון. מה שאני מכנה, הסולו האמיתי הראשון.
אוהד זכה למקלחת מים קלה כיאה לסולו ראשון  ;D
חיבוקים מלאי התרגשות של טיסות ראשונות בלי "אבא", וחוויות מהטיסה רצו תוך כדי הקיפול.
איזה כיף להיות גולשים מוסמכים :)

תודה לכולכם על היותכם משפחה כיפית ואוהבת כל כך.
ומז"ט גם לאלכס מהמצנחים על טיסה ראשונה בלי המדריך בתקופת החניכה שלו. היה מרגש להיות שם ולראות אחים לשמיים עושים גם הם את צעדיהם הראשונים.

יוסי.

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : April 28, 2012, 03:30:18 pm »
בנוגע לוואריו - נכון שרואים הרבה חבר'ה טסים עם וואריו, תופסים עילויים בגבהים בהם אין נקודת התייחסות מול רכס\הר\נקודה קבועה ומגיעים רחוק מאוד.
אבל... אני מציע להמתין מעט עם רכישת הוואריו. נכון לעכשיו אני טס בלי וואריו (כ-4 חודשים בארץ) ומשתדל להרגיש את האוויר. הרעיון מאחורי התפישה הזו, מלבד העובדה שצפוייה לי תקופה ללא טיסות בקרוב, הוא השאיפה לפתח את היכולת הזו וכך הוואריו יהפוך להיות עזר, לא הכרח. אם אלמד להרגיש עילויי רכס או טרמיקות אוכל לטפס בהן גם בלי הוואריו.
המדריך שלי גם כן אמר לי שהוא טס בלי וואריו ומצליח בסדר גמור. מודה שלא ראיתי אותו בפעולה ויכול להיות שהוא תמיד נצמד למרחפים אחרים שלהם יש ואריו.

העצה הזו מגיעה ממרחף. אני מודה שאני לא יודע איך מרגישים טרמיקה בגלשן וכמה קל לתפוס אותה.
בכל מקרה אתה יכול להעיף מבט \ לפרסם הודעה בפורום הפרסומי. כך אני מצאתי את הרתמה שלי תוך מספר ימים.

עירה, זה לא מדוייק.
בעצמך כבר הסברת חלק מהעניין כשהזכרת את עניין נקודת ההתייחסות.
יש להבדיל בין טיסה ברכס לבין טיסה בהרים.
גם אני נמנע למטוס עם ווריו ברכס...
ראשית, כי זה מיותר. בקירבה כזאת לקרקע אין בעייה להבין האם אני עולה או לא.
שנית, במקרה שאני נרטב בנחיתה קרובה מידי לקו המים, חבל על הווריו  ;D
אבל בהרים הסיפור שונה. אל תטעה ותחשוב שאתה יכול "להרגיש" תרמיקה.. מה שאתה יכול "להרגיש" זה "קצב שינוי תנועה", דהיינו תאוצה.
הנה, אתן לך דוגמה אחת (מתוך הרבה אפשרויות) בה אתה תהיה בטוח שאתה בתרמיקה, ובעצם אתה לא...:
אתה נמצא בסינק שהתחיל חלש והתגבר בהדרגה (נניח) ל 3- קבוע.  לא הרגשת שהסינק התגבר כי, כאמור, זה היה די בהדרגה. בשלב זה, נניח שהסינק נחלש ל 1-. אתה "תרגיש" בלימה בשקיעה (תאוצה כלפי מעלה), ותהיה בטוח שאתה בתרמיקה. במידה שהסינק נשאר 1- קבוע , אתה בכלל תחשוב שזה רעיון טוב להסתובב. ואז אתה מוצא את עצמך מתרמל בסינקים.. :D
וזו רק דוגמה קטנה.
ד"א, להבדיל ממצנחים, גולש בדרגה 2 (מתחיל) לא טס ברכס. רק בהרים. גם מבוא חמה לא ייחשב לרכס לצורך העניים, למרות שלמעשה כן טסים ברצועת העילוי. אבל, בדרגה הזו טסים מספיק רחוק מהרכס כך שאין ממש נקודת התייחסות כמו בארסוף, לדוגמא.
אני כן חושב שצריך ללמוד "להרגיש" את האוויר. אבל לדעתי זה חייב להיות בקורלציה עם ווריו כדי להבין טוב יותר "מה מרגישים".
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #10 ב- : April 28, 2012, 03:43:07 pm »
דוד, קיבלתי, ונכון לעכשיו אני חושב שאין מן הנמנע שתירמלתי בסינקים בהזדמנות או שתיים.
מאידך, כשאתה מתרמל בסינק, מאוד מהר אתה מבין שמשהו לא בסדר ושהקרקע מתקרבת בזמן שהיית מצפה ממנה להתרחק.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #11 ב- : April 28, 2012, 05:14:55 pm »
אני מדי פעם מכבה את הואריו בטיסה בתרמיקות, בד"כ אני מחליף סוללות רק אחרי שנגמרה לי הסוללה באוויר.
אין לי מושג לגבי תרמול עם גלשן, עם מצנח אני מרגיש הבדל בין יציאה מסינק וכניסה לתרמיקה. ההבדלים הם מאוד קטנים וקשים לתאור מדוייק במילים אבל כשמתרגלים את החוש הזה זו טיסה יותר מדוייקת מלפי ואריו.
האמת גם כשאני טס עם ואריו הוא מכוון על ממוצע של 10 שניות ככה שהוא רק מראה לי את הקצב הממוצע של התרמיקה את כל התיקונים הקטנים אני עושה לפי תחושה.
יובל דרורי טס כבר שנים בלי ואריו והוציא קרוסים יפים מאוד.

אבל שוב אני לא יודע איך התחושה בגלשן, במצנח גם יש תחושה טובה מהרתמה שמחוברת בשני צדדים וגם תחושה מהברקסים.
מעניין אם מישהו ניסה לטוס קרוס בלי ואריו עם גלשן. (בלי להכנס לויכוח המאוד מעניין של השרשור ההוא)
don't fly faster then your guardian angel

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #12 ב- : April 28, 2012, 06:29:59 pm »
אני לא בטוח שרכיבה על סוס ללא אוכף הופכת את הרוכב לטוב יותר. יש לי חבר שמתגלח עם תער, אותו הוא משחיז על רצועת עור... ומכר אחר החליט שהוא לא משתמש בחיים בטלפון נייד. אני לא חושב ששימוש בטכנולוגיה זמינה מיותר או שהויתור עליה מחדד את החושים. ניתן כמובן להשתמש בשמוש מושכל: להשתיק מידי פעם את המכשיר, כדי להראות לו שאנחנו לא ממש תלויים בו, אבל מכאן ועד לויתור מוחלט עליו, הדרך נראית לי רחוקה ומיותרת.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #13 ב- : April 28, 2012, 06:32:34 pm »
צודקים, התבלבלו לי הימים. מישהו יכול להגיד לי איזה יום היום?
דרך אגב, עברתי היום בעמדה בזיכרון ולהפתעתי ראיתי שחסמו את הכניסה לעמדה בשער ברזל. תגידו: כל העולם נגדנו או שאני סתם פראנואיד?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #14 ב- : April 28, 2012, 10:14:45 pm »

אבל שוב אני לא יודע איך התחושה בגלשן, במצנח גם יש תחושה טובה מהרתמה שמחוברת בשני צדדים וגם תחושה מהברקסים.
מעניין אם מישהו ניסה לטוס קרוס בלי ואריו עם גלשן. (בלי להכנס לויכוח המאוד מעניין של השרשור ההוא)

ברור שברקורד שלי יש גם קרוס בלי ואריו. יש גם קרוס בלי רתמה ...אבל זה בהזדמנות אחרת.

יום חזק מאד בזיכרון והואריו נשכח בבית.
מה עושים?- טסים צפונה לאורך קו הרכס.
זו היתה בהחלט טיסה מאד מיוחדת. שקט שלא רגילים אליו. החושים מאד נדרכים אבל תכלס באמת לא היה לי חצי מהזמן מושג. להערכתי עליתי עם הטרמיקות לגובה של מקסימום 600-650 מטר ואחרי שהייתי מסתובב על ריק לתחושתי הייתי מתחיל גלייד צפונה עם סטייה מערבה מול הרוח ובגישה להיות בטווח לשדה נחיתה.
לפחות 3 פעמים ירדתי לגובה 100 מטר ואולי אף פחות. בגבהים האלו הטרמיקות היו מאד מורגשות וקלות למרכוז. מעבר לתחושה הפיזית המיידית של התרוממות אפשר לראות מהר מאד את הקרקע מתרחקת . מעל גובה 300 זה היה כבר קשה מאד אבל כפי שכתבתי זה היה יום מאד פעיל וטרמלי כך שהתנאים עשו את רב העבודה.
נחתתי בחוף הקשתות ממש בכניסה לחיפה.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #15 ב- : April 29, 2012, 12:02:20 am »
חגי אני מחכה לסיפור על הטיסה ללא רתמה.

מנותק liad

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #16 ב- : April 29, 2012, 01:15:09 am »
הייתה טיסה טובה
מזל טוב לגוזלים החדשים אפי ואוהד
תמיר שיחקת אותה היה כייף לראות אותך עושה רכס בפעם שניה שלך כמוסמך מן  המניין
ועכשיו לטיסה
המראה בשעה שלוש טרמיקות יפות שמרימות 3-4
קצת רכס שתומך שכבר מאבדים תקווה ושוקלים לנחות למעלה
עוד כמה טרמיקות שמרימות יפה וחזק ל600 מטר ואז יציאה לשדה העליון לנחיתה
נחתתי ממש רחוק מהשדה בגלל גידולים סה"כ טיסה של שעה מהנה ומלמדת
 סרטון בקרוב

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #17 ב- : April 29, 2012, 06:53:16 pm »
מזל טוב לאוהד ואפי (התותח) !!! 15 טייסים חדשים , איזה כבוד !!!

איזה כיף לשמוע את ההתלהבות של ההתחלה , ולדעת שמצפה לכם עוד המוווווווווווון חוויות מטורפות והכל ממש בקרוב :)

ממליץ לכם בחום לעשות את השעות הראשונות רק במבוא חמה , מקומות אחרים יחכו לכם אל תדאגו .

ומקומות כמו מצוקי דרגות  והר הארי  , ממש לא מתאימים לתקופה הראשונה , בטוח שהבוס כבר אמר לכם .

גם אנחנו טסנו בחודשים הראשונים בלי ואריו , וזה היה מלמד מאוד ומגניב (ולא כואב כמו לרכב בלי אוכף ! )

נתראה בקרוב !!

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
« Reply #18 ב- : April 29, 2012, 07:57:51 pm »
gider ספר איך היה בשבת. טסתם?
אפי צוקרל