כתב נושא: עוד דוגמה לסיכוני הקריסה במצנחים והפעם-גשם!!!!  (נקרא 15410 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Shay In The Sky

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
ועוד משהו ברמה האישית.

ברור שאי אפשר להשוות את עניין הלוגיסטיקה בין הכלים ויש פה יתרון עצום למצנחים.
מצד שני גם אין מה להשוות את עניין חווית הטיסה למרות שזה כבר עניין של טעם וריח.

אבל לדעתי, בסופו של דבר הסיבה שיש בערך פי 10 יותר מצנחים מגלשנים היא בדיוק הסיבה בגללה 90% מעם ישראל נוהג על רכב אוטומט לא ידני...
« עריכה אחרונה: April 26, 2012, 12:07:07 pm על ידי Shay In The Sky »
אם זה לא יכול להרוג אותך, זה לא ספורט, זה משחק.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ציטוט
לאומת זאת אנחנו נחליט ברוב המקרים לאן לטוס ונוציא טסקים מעניינים..

כן, אבל ....... רובכם לא מנצלים את היתרון שיש לכם בטיסה מול הרוח. אלא אם אתה קורא לטיסה של שעה בתבור ונחיתה בשרונה מעניין  ;)

מצנחים טסים מול הרוח ולכיוונים מעניינים הרבה יותר ממה שנדמה לך, פשוט לא צריכים לחכות שהרוח תתחזק ועושים את זה ברוח חלשה שגלשנים עוד לא ממריאים בה. כמה גלשנים טסו השנה מהתבור להר הארי?  4 מצנחים רק מתחילת השנה. גם לעפולה ולמגידו טסנו מהתבור השנה. לבית שאן אני בכלל לא סופר, עשיתי את זה כבר בכל כיוון רוח אפשרי גם בדרומית.
מצד שני כשמחכים בתבור שהרוח תעבור את ה35 קמ"ש גם רוב הגלשנים כבר לא טסים מול הרוח אלא איתה. חוץ מגרט ועודד.

עוד יתרון של מצנחים הם שדות הנחיתה, בעוד למצנח כל האזור מהתבור לכינרת זה שדה נחיתה אחד ענק לגלשנים יש הרבה קטעים בדרך ללא נחיתה ואז מתפשרים על הטיסה למרות הביצועים העדיפים.

שי צודק באמת אין מה שהשוות את נוחות הטיסה. לי מעולם לא התחילו לכאוב כל מיני שרירים אחרי שעתיים טיסה  ;)

אגב הסיבה שרוב העולם נוהגים עם גיר אוטומט ולא ידני היא שהוא פשוט יעיל יותר חסכוני יותר בדלק ופחות מתיש את הנהג  ;D
(אני יודע אני נוהג על ידני)
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
שי היקר,

1. הבחור בגלשן בסרטון השלישי מזקר כנף ונכנס לספין. בצלילה של ההתאוששות הוא נשתל במים.

2. למצנח בסרט גשם מתחילת השרשור לא היה כשל מבני היה כשל טייס (בדיוק כמו לבחור בענן שזרק רזרבי - זה עם הגלשן).

מה שטוב בשירשור הזה שכולם אוהבים ונהנים וחגי עוד לא כתב פעם אחת ש"ז.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק Shay In The Sky

• פורום גלישה אוירית
גיר אוטומטי יעיל וחסכוני יותר מגיר רגיל ??
That's a damn lie

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
that was a lie 20 years ago.

כיום זה כבר נכון מאוד. והאמת שהמכוניות קצת מפגרות אחרי הטרקטורים (כן גם זה הפוך ממה שהרוב חושבים) והגיר הרציף עוד יותר חסכוני, לא ואריאטור זה לא יזיז טרקטור אלא Infinitely Variable Transmission.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
שי כדי להיות חסכוני אתה צריך לנסוע בהילוך הגבוה ביותר האפשרי, בלי לאמץ יותר מידי את המנוע.

אני באופן אישי הרבה פעמים מתעצל להעלות הילוך כשאני יודע שזה לשניות בודדות ומיד אחר כך אצטרך להוריד שוב.
האוטומט אף פעם לא מתעצל ;D
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כמו שצוק כתב אוטומט תמיד נוסע בהילוך המיטבי אבל יותר מכך מתחילת המילניום הבקרה של ההילוכים גם שולטת על הבקרה של הזרקת הדלק ומשנה את יחס ההזרקה וההילוך בהתאם לעומס לצריכת דלק מינימלית מה שבגיר ידני לא קיים.

אגב בגיר רציף של ג'ון דייר הבקרה גם מורידה טורים כשהמנוע לא מתאמץ. עיבודים שטרקטור משנות ה90 היה עושה ב10 ליטר/שעה טרקטור של היום עם גיר רציף עושה ב5 ליטר/שעה. מה שהופך קניה של טרקטור ב100000 יורו למאוד כדאית.
« עריכה אחרונה: April 26, 2012, 09:28:40 pm על ידי צחי רייל »

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
צחי צריך לתת להם הפסקה
עוד בסוף אם יגלו שכל תפיסת עולמם מוטעית  ;D
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
צחי צריך לתת להם הפסקה
עוד בסוף אם יגלו שכל תפיסת עולמם מוטעית  ;D

לא עוצרים הסתערות באמצע  :P

יאללה מחר לתבור.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
קודם כל אודי ידידי היקר אני שמח מאוד על תגובתך
זה ממש היה מביש לראות חלק מהגולשים קוראים ולא מגיבים . לא שאני לא מבין למה
אבל עדיין צריך היה להגן על כבודכם האבוד (כבר שקלתי אני לעשות את זה )

ועכשיו קבל את תגובתי לפי סדר הפוסט שלך

הרכבה
ביום שאני יראה גלשן מורכב ב 15 דקות יגיעו ימות המשיח .
שלא לדבר על כל הסבלות שלפני ההגעה לעמדה ממש כמו פיגומים הכלי שלכם

המראה
לי באופן אישי אין בעיה להניף ב 35 יציבה ובעד 30 לא יציבה . אבל שמדברים על הכלל
נכון ברוח של מעל 30 קמש לא יציבה אנחנו סוגרים את היום וטוב שכך כי כנראה שגם בחוץ
כבר לא מי יודע מה הפסד גדול. תיהנו לכם אתם על תרמיקות גזורות ורכס שבשביל זה
לא צריך לנסוע עד הצפון

טיסה
כאן נפלת בגדול אפשר לחשוב שאתם יושבים על מטוס קרב
אם תוריד את התחרותיים ואנחנו גם . לא תגיע רחוק מול הרוח !!
וכשאני אומר רוח בוא נדבר על 25 קמש מעניין אותי לראות אותך מגיע מול 25 קמש
נגיד לנין לא רחוק. סביר להניח שאתה תרד כמו אבן ותשרוף עוד יום כמו שאתם רגילים לעשות

תנאים
אני חוזר שוב על סעיף ההמראה כשיש רוח של מעל 30 קמש תגיד לי
איזה תנאים בדיוק יש ?  רכס זה תנאים תרמיקות שבורות בשבילך זה תנאים
מתיי תלמדו שהתנאים הכי טובים זה בזמן שאנחנו ממריאים שאתה עולה בתרמיקה ל1700 מטר
ועדיין אתה נימצא מעל התבור אבל אתם מפחדים להמריא ללא תמיכת רכס וכל שנה עושים את אותה
הטעות ומחכים לבריזה כדי לא לקחת את הסיכון של לנחות למטה ולשרוף יום
לנו במיקרה הכי גרוע יהיה עוד ניסיון לכם לא !!!

איסופים אתה אומר
וואלה יש לך אומץ להזכיר את הסעיף הזה
אני במקומך הייתי מנסה להשכיח את נושא האיסופים
אצלנו אנשים חזרו להר אחרי 10 דקות על קטנוע של מקומי וטסו שוב

חווית טיסה:(האורגזמה האמיתית)
קרעת אותי וואלה אתה יותר חזק מגורדון  ;D
על מה בדיוק אתה מדבר ? כמו שאתה אומר אנחנו יושבים כמו על כורסה
ומה אתם סופרמן? ציפור? קבעת כבר תור לאורטופד ?? עדיין לא ? על תדאג זה יגיע סופרמן
אחרי שעה וחצי של סופרמניות אתם בטח מבואסים שאתם לא בתאילנד ככה היה לכם מסאז
טוב לצוואר  ישר אחרי הנחיתה

ולסיום
הכלי שלכם כבר פסה בשביל מה שאתם עושים תמורת מה שאתם מקבלים אני כבר ממזמן
הייתי מוותר . (לא יעיל)
בגלל זה אין הרבה גלשנים בארץ זה פשוט לא פרקטי עובדות בשטח
הסבל שאתם עוברים כל פעם מחדש לשרוף יום שלם לגירזון קטן מפתיע אותי כל פעם מחדש
אני מקווה שלא תפנימו כלום מהשירשור הזה ככה אנחנו נסמן לכם את התנאים ואתם תחכו לבריזה
ולנו לא יהיה צפוף באויר

דרך אגב על באמת הכול באהבה אין לי שום דבר נגדכם (רק קצת כואב לי אליכם)
ושום דבר לא אישי
בכבוד רב
אבי שמברך כל יום שלא בחר בגלשנים

מה יהיה ? אבי עוד לא הבנת שאתה רק מנסה לשכנע את עצמך ?

יאללה נמשיך בשיטה שלך  8)

הרכבה
--------
עוד לא ראית גלשן מורכב ברבע שעה ? הילד מרכיב ב5 ,אודי ברבע שעה כשהו רגוע , אני לדוגמא לוקח תזמן כי זה כיף ואני לא ממהר לשום מקום .. ::)
סבלות ? אפשר לחשוב שאת ה"עצלן" שלך אתה לא סוחב .. מה לעשות שאנחנו קצת יותר חזקים  lugh
בסופו של דבר אתם יושבים מתחת לפיגומים שלנו ומחכים איתנו או לתנאים או שזה שלא יודע להניף יפנה סוףסוך ת'רחבה
(וזה לא כולל התרת קשרים אחרי ביקור בשיחונים)

המרעה
--------

וואי וואי וואי ,זאת בדיוק הבעיה -
אתם מניפים ברוחות חזקות למגבלות שלכם , חלק מצליח במין ניתוק אחורה שמאיים על הגלשנים היפים שלנו, ואז השענות מוזרה קדימה בכורסא כדי לרחף החוצה..והחלק השני פשוט נגרר לכל מני מקומות , עם או בלי נוסע  ???
בקיצור תעשה טובה , אל תמריא לי ב30 (יציבה או רועדת). גם ככה אין טרמיקות בכלל בכזאת רוח , השמיים פשוט הולכים לישון
או שאם כבר המריאו כמה ביצירתיות, אלו שנשארו ישאו מבטם בארשת פנים מודאגת ויסננו .. "הם עומדים במקום תראו"

טיסה
-------

שוב אין לך שום הבנה על יכולת אחיך לשמיים .
ברוח 25 אין שום בעיה לטוס קדימה , קיץ שעבר טסתי ליבניאל ובחזרה ועוד עם גלשן שמקביל לארטיק שלכם , ולא מתקדם כמו של גרט/ד ,ברוח של 30.
ובכלל היכולת לטייל לכל הכיוונים , למתוח כנפיים ולרוץ מול הרוח , באלכסון , צפון דרום , לגמוע מרחקים בדקות בין הטרמיקות .. בגלל זה גם ברוחות חזקות אנחנו נהנים !
וסתם שתדע , גם ב30 קמ"ש יש טרמיקות .. בעצם עזוב .. אין אין  :-X

תנאים
-------

מה אתה אומר ?!? האמת שעל זה אין לי כח להגיב , אבל מבטיח לך להמריא לפניך בעונה הקרובה יותר מפעם אחת

אורגזמה
---------

עדיף שבאמת לא תבין על מה מדובר , כי אז תתבאס מלהרגיש כמו מטוטלת על כורסת טלביזיה  :P

בכל מקרה הגב והצוואר שלי ממש מרגישים טוב , והחוויה באמת כמו בן אדם עם זוג כנפיים ,סופרמן גם תופס

אבל גם ערסל ישיבה זה סוג של כיף  ;D

(גם תנוחה הרבה יותר בטוחה דרך אגב, על גולש עם פגיעה בחוליות עוד לא שמעת)

לסיכום
---------

תמשיכו לצנוח , ואנחנו נמשיך לטוס ,ואין צורך לרחם על אף אחד

כי כולם ממש ממש נהנים!!   hug

באהבה

שי

« עריכה אחרונה: April 26, 2012, 10:13:37 pm על ידי gider »

מנותק נדב ארידן

• מצאתי פסיפס

!@#$%@#$% ש"זים(שקיות זבל) !!!

@#$#$%#^&^ גועלשנים !!!

שמעתי שיש פורום טיסנים ,רוצים לאחד כוחות ולרדת עליהם ?

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
זמן הרכבה:

זה בדיוק כמו לכתוב שהנסיעה מירושלים לת"א אורכת כ- 40 דקות. בפועל מרגע ההתנעה עד לכיבוי האוטו, עוברת למעלה משעה.

זמן הרכבה זה מרגע שמכבים את האוטו ועד למצב של המתנה למשב הנכון כדי להסתער קדימה, לרבות הוצאת הכלי מהרכב והגעה איתו לעמדה (כמובן להוריד את זמני ההמתנה והדחקות), אני בטוח שמצנחים עושים זאת ברבע זמן בממוצע.

מנותק Shay In The Sky

• פורום גלישה אוירית
צוק - הוכחה בדיוק את מה שרציתי להגיד

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
וואלה, מזמן לא נהנתי ככה משרשור בפורום  :)
אבל בכל זאת, אם לחזור לנושא הראשון בשרשור הזה, אז איזה כלי בטוח יותר?
אני עובד בחברה שמטיסה לקוחות על שני הכלים. חלק מהטייסים שלנו מטיסים טנדם על שני הכלים, לפי דרישה.
אין יום שלקוחות לא שואלים איזה כלי יותר בטוח.
אין פה טייס טנדם שמטיס גלשנים ומצנחים, שלא יענה בפה מלא שהמצנח בטוח מהגלשן.
ישנם יתרונות וחסרונות (וכרגע אני מדבר על בטיחות, לא ביצועים) לשני הכלים, אבל בסיכום ושקלול כל הגורמים המצנח לוקח בגדול.
כדי להשאר אובייקטיבי אנסה להשוות עובדות בלבד:
לפני הכל, מכיוון שמדובר בכלים עם מעטפת ביצועים שונה, בואו נגדיר שבחינת הבטיחות כאן היא במסגרת מעטפת מז"א של הכלי.
יציאה ממעטפת מז"א אוטומטית מגדירה את הכשל ככשל טייס.
לשם נוחות, אפרט בנפרד 3 רמות סיכון המובנות בכל טיסה: המראה (סיכון גבוה), טיסה (סיכון נמוך) ונחיתה (סיכון בינוני).

להלן העובדות:

המראה:
במצנח- הכנף נמצאת כ 7 מטר מעל הטייס ושוקלת פחות מ 10 ק"ג. עם הנפת המצנח, החופה נושאת את משקלה ומושכת להתרחק מהטייס.
בגלשן- הכנף נמצאת כחצי מטר מעל הטייס ושוקלת כ 30 ק"ג. הטייס נושא את משקל הכנף במהלך הריצה עד להשגת מהירות אויר מינימלית של כ 10 קמ"ש, בה הכנף תתחיל לשאת את משקלה.

השלכות על נסיון לעצור המראה (מכל סיבה שהיא):
0 רוח או רוח חלשה:
במצנח-  על הטייס לעצור רק את המאסה של עצמו. עם אובדן מהירות תאבד החופה את תכונותיה האוירודינמיות ותיפול ארצה. ידיו של הטייס פנויות להגן על עצמו. רתמה מודרנית מספקת הגנה יעילה לגב, אגן וצד.
בגלשן- על הטייס לעצור את המאסה של הגלשן בנוסף על זו שלו. אם מדובר במדרון סביר להמראה, האינרציה המעורבת לרוב תמנע עצירת המראה יעילה והסיכון לנזק לציוד או לגוף גבוה.

* יתרון ברור למצנח במקרה של עצירת המראה.
* יתרון נוסף: במצנח ניתן להמריא בבטחה ברוח גב קלה.

רוח אופטימלית:
במצנח-  ניתן להניף מצנח ולהחזיקו מעל הראש (KITING). עצירת המראה תדרוש לרוב התקרבות לחופה עם הפלתה כדי להוריד עומס ולהמנע מגרירה. בשל משקלה הנמוך של החופה, טייס סביר יוכל לגרום לחופה ליפול עם הרוח, ולנוע בעליה. תמרון יחסית קל ופשוט.
בגלשן- קשה מאוד לעצור המראה לאחר תחילת ריצה. הכוחות האוירודינמיים על הכנף מבוססים, ודחיפה תביא לניתוק. האינרציה על הגלשן תקשה על עצירת הריצה במדרון. הסיכון לנזק לציוד או לגוף גבוה.

* יתרון ברור למצנח במקרה של עצירת המראה.
* יתרון נוסף: במצנח ניתן להמריא ברוח מקבילה לרכס.

רוח חזקה:
במצנח- בעית חדירות כל עוד הטייס במגע עם הקרקע. החופה הופכת למפרש עם הפלתה. נדרשת תנועה מהירה של הטייס אל החופה כדי למנוע גרירה. סיכון גבוה לניתוק לא רצוני ולנפילה מואצת (מטוטלת).
בגלשן- שליטה טובה לטייס על רגע הניתוק באמצעות הבר. הגלשן נושא את משקלו העצמי ללא מהירות קרקעית. עצירת המראה פשוט ע"י הטסת הכנף בעמידה על הקרקע.

* יתרון ברור לגלשן במקרה של עצירת המראה.

השלכות על רמת הסיכון בהמראה (אחרי נקודת אל חזור):
במצנח- מרחק החופה מעל הקרקע מאפשר יציאה בזוויות הטיה של עד 45 מעלות (טייס עדיין על הקרקע, לרוב נגרר) ועדיין להוציא המראה ללא נזק. עומס הכנף הנמוך (ביחס לגלשן) מכתיב מהירות ניתוק נמוכה ולכן אנרגיה קינטית נמוכה (שוב, ביחס לגלשן) עמה יש להתמודד במקרה של פגיעה לא מתוכננת בקרקע. רתמה מודרנית מספקת הגנה טובה לגב,אגן וצידי הטייס.
שליטה לקויה של הטייס יכולה לאפשר לחופה להגיע לזווית התקפה שלילית בזמן המראה, דבר שיגרור קריסת שפת ההתקפה.
גזירת רוח בזמן המראה יכולה לגרום לתופעה דומה.
* מיומנות הטסה בסיסית דורשת מהטייס את היכולת להטיס את המצנח לכיוון הרצוי לו גם כשהוא קרוס חלקית.
* טכנית, כל מצנח רחיפה בעל תקינה כלשהי ניתן לשליטה כיוונית מלאה כאשר הוא קרוס חלקית, עד 50%. חופות מתחילים ורמת ביניים ניתנות לשליטה כיוונית מלאה גם כשהן קרוסות 60%, וקצב השקיעה בזמן קריסה שכזו יהיה נמוך מירידה על רזרבי, אם הטייס מונע פנייה של החופה.
בגלשן- קרבת הכנף לקרקע עלולה לגרום לפגיעת קצה הכנף בקרקע\עצמים צמודי קרקע במקרה של הטיה בהמראה. עומס הכנף הגבוה (ביחס למצנח) כתיב מהירות ניתוק גבוהה ולכן אנרגיה קינטית גבוהה (שוב, ביחס למצנח) עמה יש להתמודד במקרה של פגיעה לא מתוכננת בקרקע. בזוויות פגיעה מסויימות גוף הגלשן יספוג אנרגיה רבה ויגן על הטייס. במקרים אחרים הטייס עלול לספוג פגיעות נוספות משברי הגלשן.
אין סכנת קריסה (למעט כשל מבני). גזירת רוח תגרום להטיה לא רצונית.

סיכום סיכונים בהמראה:
* יתרון שרידות לטייס המצנח במקרה של פגיעה בקרקע לאחר המראה.
* יתרון למצנח בהמראות ברוח 0\חלשה\גב קלה בשל מהירות מינימום נדרשת נמוכה. יתרון למצנח במקרה של צורך בעצירת המראה.
* יתרון למצנח מבחינת שדה ראיה.
* יתרון לגלשן ברוח חזקה (היעדר צורך להתמודד עם מפרש, יתרון מהירות\חדירות), ובמקרה של צורך בעצירת המראה.
* יתרון לגלשן בהתרחקות מהירה מההר.

טיסה:
תקלות כשל מבני:
במצנח- 99% ממבנה המצנח מבוסס על חיבור בד לבד\מיתר. למעט מדגמים תחרותיים מסויימים, יתירות המיתרים מאפשרת קריעה של מספר מיתרים ללא אובדן שליטה (תלוי כמובן במיקום המיתר הקרוע). טייס יכול במקרים מסוימים להנחית מצנח שנקרע ופוצל ל2 חלקים
incredible collision in grappa mountain
היעדר חלקי מתכת וברגים (חלקם נסתרים) ופשטות המבנה מפחית באופן משמעותי את הסיכון לכשל מבני.
מצנח ניתן לשליטה והנחתה בקלות גם אם 50% מהחופה קרוס.
לטייס ששכח לרכוס אבזמי רתמה במצנח יש סיכוי לעשות זאת לאחר ההמראה (קיימת תרגולת שנלמדת בקורס).

בגלשן- כשל מבני משמעותו ברוב המקרים אובדן שליטה.
חלקי מתכת רבים, כבלים, ברגים וגלגלות. נושא של עייפות החומר הרבה יותר בעייתי למדידה (לרוב במתכת אין סימן ויזואלי)
נקודת התליה של הגלשן נמצאת בגב הטייס, קל בהרבה לשכוח להתחבר. כמעט בלתי אפשרי לעשות זאת לאחר המראה.

* יתרון בולט למצנח בהתמודדות עם כשל מבני.

בטיחות אקטיבית:
במצנח- טייס מצנח יכול ליזום שקיעה נשלטת של יותר מ 20 מ\ש (ואם נעזר במצנחן ANTI G גם להחזיק זאת לאורך זמן).
בגלשן- טייס גלשן יכול ליזום שקיעה נשלטת של כ 4.5 מ\ש.

*יתרון בולט למצנח בבטיחות אקטיבית.

מצנחי חירום:
במצנח-קיימות חופות רזרביות ניתנות לניהוג.
הירידה תחת רזרבי במצנחים היא בתנוחה המאפשרת נחיתה על הרגלים. הרתמות המודרניות מספקות הגנה טובה בפני פגיעות גוף.
בגלשן- חיבור המצנח הוא לרוב בגב הטייס. הגלשן פוגע בקרקע לפני הטייס, שברי מתכת עלולים לפגוע בטייס.
התוצאה באם הגלשן הגן על הטייס מפגיעה או החמיר אותה היא אקראית.

* יתרון בולט למצנח בירידה על רזרבי.

נחיתה:
ברוח 0\חלשה\גב:
במצנח- קלי קלות. פלייר מוקדם\מאוחר\חלש - המצנח סלחן מאוד לכל אלה. טייס בכושר סביר יפצה בקלות עם רגליו על טעויות הנחתה.
שינויי רוח בפיינל לא יגרמו לקצה הכנף לפגוע בקרקע.
מהירות נמוכה ויח"ג תלול מאפשר לטייס מיומן הנחתה טובה באי תנועה מוקף חוטי חשמל.
יכול להסתפק בפינל של 10מ, לא מושפע מאפקט קרקע.
בגלשן- לא סולח. דורש פיינל ארוך שעלול להתארך עוד בשל אפקט קרקע. מהירות אוויר גבוהה דורשת תזמון פלייר מדויק. שינוי רוח בפינל עלול לחרב את הנחיתה. סיכון של נגיעת קצה כנף בקרקע.
לא מאפשר נחיתות חירום מוצלחות בשטחים מצומצמים.

* יתרון בולט למצנח בנחיתות ברוח 0\חלשה\גב

ברוח אופטימלית:
במצנח- קלי קלות.
בגלשן- פחות נורא מאשר בלי רוח.

* יתרון למצנח.

ברוח חזקה:
במצנח- על הטייס לרוץ אל החופה כדי לנטרל את כוח הרוח.
בגלשן- על הטייס להטיס את הגלשן לאחר נחיתה כדי למנוע התהפכות.

* יתרון למצנח.

לסיכום, במבט על העובדות בלבד, ללא תוספת רגש, המצנח הינו כלי בטוח יותר בהנחה שהטייס שולט במיומנות הטסה בסיסית.
לראיה, המצב בארץ כיום בו אחוז ניכר מהאנשים שלומדים לטוס על מצנחים לא עוברים דרך מסלול מתאים, ועדיין לא נדרשים לכסא גלגלים.

במצב הקיים, של לימוד בשיטת הברירה הטבעית, למצנחים יש סיכוי מהותי לשרוד לאחר הכחדות הגלשנים, גם אם לא לזמן רב.

הערה לגבי קריסות במצנחים:
it's not a bug, it's a feature!
האפשרות לקריסת המצנח מובנית בעצם תכנונו.
המצנחים מתוכננים לקרוס ולהתאושש. נסיונות בעבר ליצור מצנח שאינו קורס (שפת התקפה מוקשחת, שחיפים ושאר פטנטים) הביאו מצנחים שכמעט לא קורסים, וכמעט אף פעם לא מתאוששים.

האפשרות לקריסת המצנח באופן יזום, וקלות השליטה בו כשהוא קרוס, הביאה את היצרנים להתקין מערכות עזר לקריסה מבוקרת (BIG EARS).
אפשר להאשים את היצרנים בחבלה מכוונת בבטיחות אבל לא תשיגו הרשעה.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
מאמר מצויין
מאד נהניתי. מודה שלא התעמקתי אלא ירדתי לתכלס ולשורות התחתונות :* יתרון ברור למצנח
רק שאלה קטנה...קטנטנה...
(נרשמה בפורום מצנחים כדי שהדיון יאפשר גם כיוונים חדשים ומפתיעים)

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
ההשוואה שאיתי כתב מעניינת , אבל ממש לא מדוייקת .
חוסר הידע בתחום הגלשנים ניכר ..
הוא בעיקר משווה כדאיות של טנדם של המצנח על הגלשן , ותאכלס על זה אין ויכוח .
ולכן להוציא רשיון טנדם בארץ מצריך דרגה 4 + מבחן מיוחד והמון נסיון ,ואין דבר כזה כאן טנדמיסט מסוכן או לא אחראי .
לצערי אצלכם יש , ואני כבר ראיתי פעמיים נוסעים נגררים ונוחתים על עץ או למטה בשיחים עם אחד כזה, שרק במזל לא נגמר בפציעה קשה .
טנדם בגלשנים מצריך התאמה מראש , ומתאים (אם מתייחסים אליו ברצינות) לתנאים מסויימים בהמראה .
הכוונה שלרוב יעדיף הטנדמיסט לצאת ברוח חזקה יחסית , ואז לא נדרש כמעט שיתוף פעולה מהנוסע .
ובתנאים יותר חלשים ,אם מדובר בטנדמיסט מקצועי הסיכון שואף ל0 , פשוט דורש קצת יותר מאמץ .
בניגוד אליכם אצלנו הצורך ב"ביטול המראה" הוא נדיר. לא צריך להניף כמה פעמים עד שמצליחים..
לגבי הטיסה , אין כמעט דבר כזה כשל מבני של הגלשן באוויר ! אם תמצא לי דוגמא אחת של גלשן טנדם ש"נשבר" באוויר , או בעצם גם גלשן רגיל (לא כולל לופים ואוירובטיקה שמוגדרים כמסוכנים לכלי) אשמח מאוד לראות !
ובכלל "כשל מבני" מה אתה רציני ? מצנחים : חזיה זה לא כשל מבני ?! חול /אבנים שנתקעו במצנח (התאונה הפטאלית לפני שנתיים)?! נפילה לתוך המצנח לאחר קריסה?! ... וכו ..
ולגבי הנחיתה ,רוב הטנדמים נוחתים עם גלגלים ואז מלבד הצורך בשדה יחסית ארוך אין שום סיכון בכל התנאים.
אז נכון , מצנח הוא הרבה יותר פרקטי , אבל בטוח ?!
אתה מכיר את עמותת אתגרים ? חברה מגניבים שעושים ספורט למרות שחלקם כבר לא יצעדו ברגל לעולם .
אני מכיר שם 3 אנשים שהתחילו את דרכם במצנחי רחיפה .
צריך לזכור שסוג הפציעות במצנח רחיפה , למרות ההגנות והטכנולוגיה ,הם קשות ומסוכנות בהרבה וזאת עובדה !!
ולסיום אני שוב מזכיר את שלדעתי הסיבה היחידה שגורמת לספורט שלכם להיות יותר מסוכן פה בארצנו הקטנה,זאת רמת הטייס ושיקוליו (לדוגמא מתי להמריא או לא) .
ביום שקורס מצנחים יקח לפחות חצי שנה כמו אצלנו, ובתי ספר יהיו מבוקרים ורציניים  ,אז להבדל בין הכלים תפסיק להיות משמעות .
אפרופו מה אחוז המרחפים שעשה קורס SIV ? ויש מקומות בעולם שזה חובה ?

טיסות בטוחות לכולם

שי
« עריכה אחרונה: April 27, 2012, 12:04:18 pm על ידי gider »

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ובשביל לסתום לכם את הפה, קבלו:

Fastest way to paraglider packing

(האמת- הכל בחום ואהבה, הרי עשה לנו רק טוב שצרפו אתכם אלינו לפורום וכמו שכתבתי כבר- כל עוד הדברים נכתבים בטונים רגועים, הכל מבורך)
« עריכה אחרונה: April 27, 2012, 06:19:14 pm על ידי באבי שחר »

מנותק נדב ארידן

• מצאתי פסיפס
סרט דוקומנטרי על חייו של מצנח רחיפה

The Majestic Plastic Bag - A Mockumentary

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ציטוט
נפילה לתוך המצנח לאחר קריסה?! ... וכו ..

להפך שיקה. מצנחים מתוכננים לקרוס מעבר לזווית התקפה מסויימת בדיוק בשביל למנוע נפילה לתוך המצנח. במצנחים של היום צריך לבצע תרגילי אקרו די קיצוניים כדי להצליח ליפול לתוך המצנח.
כמו שאיתי אלמוג כתב "איץ נות א באג איץ א פיצר", קריסה היא לא כשל מבני של המצנח הוא מתוכנן לקרוס ולהתאושש במצבים מסוימים, הוא גם מתוכנן להמשיך לטוס כשחלקו קרוס.

מה שניתן בפירוש להבין מהשרשור הזה זה שכל אחד מפחד מהכלי שהוא לא מכיר ולא יודע להטיס. אבל אוביקטיבית רמת הסיכון דומה בשניהם כשהגורם המשפיע ביותר עליה זה רמת הטייס. (כמו שכבר אמרתי בתחילת השרשור)

השד לא כלכך נורא: (חניך בקורס SIV)
SIV Frontal and Asymetric Collapse