כתב נושא: עוד דוגמה לסיכוני הקריסה במצנחים והפעם-גשם!!!!  (נקרא 15372 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
Ozone Enzo - reserve parachute!

האמת שגלשנים מסויימים בגשם עלולים לאבד חלק מביצועי ה L/D
זה קרה לי פעם בזיכרון ונאלצתי בשלב מסויים ללכת לנחיתה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אין לי ממש כוח לזה כבר אבל בעיקרון בכלל לא הבנת כנראה מה אתה רואה, המצנח בסרט לא קרס אפילו פעם אחת להפך הוא הגיע למצב הכי רחוק מקריסה שאפשר.

או גשם לא גורם למצנחים לקריסות אלא להזדקרות !!!
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
צחי אני לא מזלזל לרגע בידע שצברת במהלך השנים ואני לומד ממך כל הזמן עוד ועוד, אבל מה שאני רואה כאן בדקה 2:14 זה קריסה של המצנח.
קריסה=כשל במבנה של הגוף כתוצאה מכוח לחיצה הפועל עליו
ההיגיון אומר שגם הזדקרות יוצרת קריסה במצנחים..

בסרטון רואים בברור שמבנה הכנף כושל לשנייה או שתיים - היא קורסת
אולי מיקי יוכל להסביר לנו יותר טוב מזה קריסה ;)

יאלה שיפתחו לנו את השמיים כבר זה מתחיל להדאיג , איפה אתה טס בימים אלו?
« עריכה אחרונה: April 23, 2012, 04:21:57 pm על ידי אודי טייב »

מנותק amnonlivne

• מצאתי פסיפס
  • OZONE / DELTA 2
    • דוא
אודי הי,
צחי צודק, חד משמעית.
כשמדבקרים על קריסה במצנחים ולא על קריסת מערכות או קריסת הבורסה, אז יש שפה אחת ואין בילתא.
קריסה סימטרית או אסימטרית =שפת ההתקפה, החלק הקדמי של החופה קורס: ימין, שמאל,  קריסה סימטרית של כל שפת ההתקפה וכל מה שבינהם.
לעומת זאת מה שראו בסרטון זוהי היזדקרות של הכנף וגם כאן יש מצבים שונים של היזדקרות והכוונה שהחלק האחורי של החופה הנקרא שפת זרימה מקבל כיוון מטה בעוד שפת ההתקפה עולה והחופה מזדקרת, רק כאן בניגוד לגילשון, יש לנו כנף רכה וסמרטוטית ולכן בעין בלתי מקצועית שרואים סמרטוט מתבלגן קוראים לזה קריסה ולא היא.
מקווה שיצאתי בסדר מההזדקרות, אחרת צחי יתן לי על הראש.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
קצת חידוד של הנקודה,

הזדקרות כמו בכל כנף מתרחשת כתוצאה מהתנתקות זרימת האויר מהפרופיל האוירודינמי.

במקרה שבסרט מדובר על הזדקרות כתוצאה מכפלים ושלוליות מים על המפרש העליון.

ההזדקרות שבתחילת האירוע בסרטון היא "הזדקרות עמוקה" deep stall - בהזדקרות זאת המצנח נשאר פתוח אך שוקע למטה בקצב מרשים.
ניתן לזהות זאת בסרטון על פי המפרש התחתון ששקוע פנימה במקום ליהיות מתוח ובולט החוצה.

ההזדקרות השניה היא הדקרות מלאה (הטיפים הפוכים אחורה דרך שפת הזרימה) - שנוצרה כתוצאה מפעולות החלצות של הטייס מהזדקרות עמוקה.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
אני בטוח שכולנו , טייסי גלשנים  - מבינים לעומק כמה חשוב להבחין בין הזדקרות ובין קריסה (סימטרית/ א- סימטרית/ אליפסית ומזזוזואיקנית) ועל כך תודתינו העמוקה.

אבל לא שכחנו את המרחף המסכן שלמזלו ,העצים הגבוהים מנעו מפגש לא ידידותי עם הקרקע?
כל הפואנטה היתה להביא עוד דוגמה עד כמה מסוכנים מצנחי רחיפה עקב המבנה הלא קשיח שלהם ונטייתם לקרוס או להזדקר או להסתמרטט ברגעים די קריטיים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
חגי אני מתחיל לחשוד שכל ההבנה שלך של המושג בטיחות הוא שגוי לגמרי ולא רק ההבנה של איך מצנח רחיפה בכלל עובד.

המפגע הבטיחותי בסרט הוא הטייס בלבד לא מבנה המצנח לא ממה הוא עשוי לא התקינה שלו ולא נעליים. טייס שבמודע טס מעבר למגבלות של הכלי עליו בחר לטוס מעלה משמעותית את רמת הסיכון שלו ולא משנה על מה הוא טס.

אפשר למצוא מליון דוגמאות למשוגעים ביוטיוב אבל אם אתה מגיע למסכנות לפני שהבנת בכלל מה אתה רואה, זה קצת ילדותי לא?
הרי החלטת שהסרט מוכיח מעל כל ספק שמצנחי רחיפה יותר מסוכנים מגלשנים עוד לפני שהבנת מה אתה רואה. אז בסדר צודק אנחנו מתאבדים סדרתיים שטסים על כנפיים שאין לנו שום יכולת לשלוט עליהן והן עושות מה שהן רוצות מתי שהן רוצות וזה כמובן להרוג את הטייס שלהן. פעם החזקתי ממך רציני.

בסופו של דבר גם אני וגם איתי טסים מעל 18 שנה (איתי יותר ממני) בלי אף תעונה בלי לשבור כלום ובלי אף פציעונת, יש עוד מרחפים כמונו. כמה גולשים יש בארץ שיכולים להגיד את זה?
« עריכה אחרונה: April 23, 2012, 08:20:38 pm על ידי צחי רייל »

מנותק EldadYagen

• הגעתי לאוסטרליה
חגי האובססיביות שבה אתה עוסק בלחפש סרטוני מצנחים גורמת לי לחשוב שאתה מפלרטט עם הרעיון לעבור למצנחים..  אל תתבייש ... :)   אם תרצה דבר איתי אני אקח אותך לחוף לשיעור שתיים..:)

ובנימה מעט יותר רצינית כ"טייס ראשי" של גלשני אוויר גלה בגרות ועסוק בעניינך ותרום מנסיונך העשיר במקום להיתקע על נקודה שלא מוכיחה כלום.

יצא לי לבלות ערב עם חבריי הגולשים... ובמשך הערב הם הציפו אותי בסרטי גלישה מרהיבים [באדיבות יוטויב]
וסרטי מצנחים שמתרסקים.... [סוג של תרבות פנאי אצל גולשים - מעניין מאיפה היא מתחילה..] 

חברס תוציאו את הראש מהטוסיק, שניי ענפי הספורט מהפנטים...  ומסוכנים!

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
באבו אל תלכלך.. ארואסטה התעקש שהסרטון ימשיך  ;)

אבל אני אתך - שני הענפים מהפנטים ומסוכנים!!

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
אל תדאג אלדד.
טסתי על מצנחים עוד הרבה הרבה לפניך. לא  מצאתי בזה כל ריגוש אני חייב להודות. בעיקר נוחות בקיפול ובפרישה.

את הנקודה לא צריך להוכיח אבל משעשע אותי כיצד אתם מגינים על הסמרטוט הזה שכל שנה גובה לפחות קרבן אחד בארץ בשל קריסה (או הזדקרות)
אני לא מחפש כלל סרטונים- פשוט כל פעם שמישהוא שם קישור לסרטון גלישה טוב (השיא הבריטי) אז צמוד אליו סרטון קריסה של מצנח.
אגב- קצת משעשע שמרחף מעביר ביקורת בפורום גלשנים על מה צריך להתרכז....
אני חושב שכל גולש חייב להבין את הסכנה במצנחי הרחיפה ולהימנע ככל האפשר מלהמצא מתחתם ולכן יש פה עניין מובהק ומקצועי שלא לדבר על פרופר בטיחות.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
חגי, אם זה מרגיע אותך, גם אני לא אוהב להמצא מעל כלי טיס אחרים, כנף קשיחה או רכה.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
זה מראה רק שאתה כנראה לא מדחיק בניגוד לכמה מחבריך שמככבים פה.

ולצחי- אני לא מנסה להוכיח דבר שהוא ידוע וברור ...זה יהיה קצת מטופש מצידי.
מי שמתעקש לטעון שמצנח בטוח באוויר כמו גלשן זה אתה ואני רק "הרמתי להתמודדות" בעניין.
זה מתחיל להיות מעיק ומיותר כל הוויכוח הזה.
תודו שטעיתם בגדול ונסגור ת'עניין בכבוד.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בארץ במצטבר יש לפחות פי 10 שעות טיסה של מצנחים מגלשנים בשנה, ז"א הרוג בכל שנה במצנחים = הרוג פעם ב10 שנים בגלשנים. במצנחים הממוצע הוא הרוג פעם בשנתיים לא שנה. הסטטיסתיקה אומרת שרמת הסיכון שווה לא אני.

אגב עוד לא ענית לי כמה גולשים שטסים 18 שנה ולא שברו כלום יש בארץ.

הסיבה שלא תצליח לשכנע אותי שקריסות הן הסכנה הגדולה במצנחים היא שמספר הקריסות שעברתי הוא תלת ספרתי, סטטיסתי הייתי אמור להפצע או לפתוח רזרבי לפחות פעם אחת אפילו אם יש לי המון מזל.

אני חוזר, אין אף תאונה שקריסה היא הגורם היחידי. לעומת זאת טעות טייס זה הגורם/אחד הגורמים ב90% מהתאונות במצנחי רחיפה.

חגי בעיקרון האבחנה שלך לרמת הרחיפה בארץ כמעט נכונה, אבל המסכנה שלך ממש לא נכונה. זה לא שמצנחי רחיפה מסוכנים יותר אלא יש יותר מדי מרחפים שרמת האוויראות שלהם לא מספיקה, זה גורם להם לקבל החלטות לא נכונות שמעלות את רמת הסיכון שלהם. לדוגמא אנשים שלא שולטים טוב בהנפה ומניפים ברוח חזקה בתבור, מנקודת המבט שלך המצנחים לא נשלטים אבל זה לא בגלל שאי אפשר לשלוט בהם אלא בגלל שאיפה לבינוניות שקיימת בחלק מבתי הספר. לשמחתי גם בזה יש שיפור ניכר בשנים האחרונות אם כי יש עוד הרבה מה לשפר.
אכיפה על רמת ההדרכה ומבחנים לקבלת דרגה כמו בגלשנים היו מורידים את מספר התאונות במצנחים להרבה מתחת הרמה שיש כיום בגלשנים.
« עריכה אחרונה: April 23, 2012, 11:37:15 pm על ידי צחי רייל »

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
מצנחי רחיפה מסוכנים בטירוף! לא כדאי לכם להצתרף ובטח לא לטוס לידם. בכלל אם אתה נמצא בתרמיקה ואתה רואה מצנח, צא דחוף מהטרמיקה! כשאתה רואה מרחף פורס את החופה שלו, קח את הדינוזאור עם הטונה עצמות פרק אותו שוב ושים בפינה כי המייתרים יכולים להיתפס ולשבור לך צלע.
וחגי יש לי הרגשה שהביס לא במקום הנכון :-) באהבה
ואודי רק בשביל לראות את הפרצוף של אלדד היה שווה להמשיך.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
דבר נוסף : אין אצלנו סדר,אין אגודה ואין טייס ראשי שינסה לעשות סדר. כל אחד יכול לעלות על מצנח ולרחף איפה שהוא רוצה
גם ללא קורס.
לא ממש תורם לבטיחות בענף.

מנותק EldadYagen

• הגעתי לאוסטרליה
חגי, בגישתך המיושנת של ״הם״ ו״אנחנו״ וטון דיבור לעגני משהו על המצנחים, אתה שמשמש דוגמא כטייס ראשי וכאושייה ותיקה בענף , מחנך את ה״אפרוחים״ החדשים לשיח נגטיבי עם השותפים הכי טבעיים שלהם ( ראה ערך את רב האגודות רחיפה המשולבות בעולם).
דעתי.
ואכן כמו אירע - גם אני ורב הגולשים/מרחפים לא שמחים עם שום דבר שטס להם מעל הראש בין אם הוא גלשן, מצנח, או ג׳מבו...

ודרך אגב אני גם גולש, גם אם לא פעיל מאד, אבל בשיח איתך אני בחברה טובה :) .

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
חגי, בגישתך המיושנת של ״הם״ ו״אנחנו״ וטון דיבור לעגני משהו על המצנחים, אתה שמשמש דוגמא כטייס ראשי וכאושייה ותיקה בענף , מחנך את ה״אפרוחים״ החדשים לשיח נגטיבי עם השותפים הכי טבעיים שלהם ( ראה ערך את רב האגודות רחיפה המשולבות בעולם).
דעתי.
ואכן כמו אירע - גם אני ורב הגולשים/מרחפים לא שמחים עם שום דבר שטס להם מעל הראש בין אם הוא גלשן, מצנח, או ג׳מבו...

ודרך אגב אני גם גולש, גם אם לא פעיל מאד, אבל בשיח איתך אני בחברה טובה :) .
אני מרגיש ממש כמו בגנון
אחזור שוב על קביעתי שהסיכון באוויר למצנח הוא גדול פי 50 מהסיכון לגולש אוויר.
הם ואנחנו זה בראש שלך אלדד. אם אתה מרגיש שלועגים לך זאת גם בעייה בהבנת הנקרא שלך
צחי - אני לא צריך למנות לך כמה גולשים לא נפצעו- זה לא הדיון
אני טס מראשית 1990 ולא נפצעתי עדיין -בכל מקרה גם אתה הצטרפת לגנון כי זה כלל לא היה מלכתחילה הדיון
תסלחו לי שלא אגיב יותר , פשוט הגעתם למחוזות לא רלוונטים כלל .

מנותק דודו עזרא-א.ד.

• מצאתי פסיפס
  • עף על החיים....
    • דוא
קביעתך מוכיחה שאין לך מושג אמיתי בתעופה
הסיכון הוא זהה תמיד לחלוטין
רק הטייס-קובע את גודל הסיכון
כלי טייס בהגדרה----הדבר הבטוח ביותר שקיים

מנותק נועם

• מפעיל בובקט מתקדם