אותי יותר מפחיד נפילת כנף עם סבסוב קרוב להר (ואיבוד שליטה רגעי מספיק לגמרי) מאשר קריסה שאני יכול לטוס איתה ישר. וכנראה בדיוק מאותה סיבה שאותך יותר מפחיד קריסה.
מקרה של טרמיקה חזקה ישר אחרי המראה היא ארוע די נדיר ואיבוד שליטה וחזרה להר כתוצאה מכך נדיר שבעתיים. בתנאים קיצוניים כאלו למצנח לא יהיה שום יתרון ולטענתך שתוכל להמשיך לטוס ישר- נו ...זה שטויות קצת. ראינו כבר מספיק קטעי וידאו של מצנחים עם קריסות של חצי כנף שההמשך ממש רחוק מטיסה ישרה.
גם לא חסר קטעי וידאו של קריסות בגובה של 300 מטר ומעלה שנמשכו עד לעצים למטה.
גם ציפורים גדולות הראו לנו לאחרונה שהם יכולות להפיל מצנח - לא שזה ארוע ששווה לקחת בחשבון ההסתברויות , אבל הוא מראה בדיוק את נקודת התורפה של כלי טיס שאינו מבנה קשיח.
זכור לי מקרה נוסף בתבור שזכיתי לראות תוך כדי טיסה מעליו של מצנח שלא הפגין אוויראות גדולה ונסחף מעט מעבר לקו הזרימה , המצנח קרס ולמזלו העצים והשיחים על המדרון בלמו את הנפילה. גם המפכל לשעבר זכה לתאונה עקב קריסה ויש עוד עשרות דוגמאות , חלקן פטאליות לצערנו (יבנאל /מבוא חמה).
בקיצור אתם יכולים להרגיש בטוח כמה שאתם רוצים אבל באוויר גלשן הוא ללא ספק כלי בטוח יותר בלפחות 2 דרגות(יעני בערך פי 50).
לגבי המראות ונחיתות אין ספק שגלשן דורש טכניקה ומיומנות רבה יותר וללא ספק ששלבים אלו מסוכנים יותר לעומת נחיתה והמראה במצנח. לא ניתן לנחות בכל מקום ושיקולי נחיתה (או המראה)שגויים עלולים בגלשן לגרום לתאונה מה שבמצנח - כמעט שניתן לנחות בכל מקום למעט בתוך רוטור.