כתב נושא: אגודה יקרה .. , מה עם ליגה לבעלי דרגה 2  (נקרא 3716 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק רן

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
אגודה יקרה .. , מה עם ליגה לבעלי דרגה 2
« ב- : February 16, 2012, 11:50:36 pm »
אני חבר באגודה כבר שנה 3 מאז התחלתי את הקורס
ואשמח גם לשיפור מגוון הפעילויות לבעלי דרגה 2

זה שאין לנו עדיין דרגה 3 זה לא אומר שצריך להזניח את הפעיליות שלנו..

שלא תבינו לא נכון המטרה היא להגיע לדרגה 3 אבל כרגע אני עדיין ב 2..

רן.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
ניהול ליגה הוא עסק יקר מאד מבחינת הביטוח. אפשר לנהל ליגה באופן לא רשמי שתתבצע ביוזמה פרטית של מישהוא. עם כל החרדות שיש לצעירים היום מסיכוני תביעה בזו או אחרת נראה שלא ימצא באגודה מישהוא שיקח על עצמו את האחראיות הזו ובטח לא את העלות הכספית הכרוכה בכך.

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
רן וחגי, מה אתם מדברים?

רן, אם לא הבנת.. אם אתם (דרגות 2) רוצים ליגה, עליכם להרים את זה (אני אשמח ללוות בהתחלה את מי שיעשה את זה).
אף אחד לא יעשה את זה עבורכם.
יותר מזה, אפילו יש מנהלת לליגה (קרנהשפע), רק שנראה לי שלא תהיה לה אפשרות להתעסק עם זה בקרוב, לכן יהיה מבורך אם משהו יקח את המושכות לבינתיים.
אם יש הענות לעניין, אתם מוזמנים ליצור איתי קשר.

חגי, על איזו בעיית תקציב אתה מדבר? כמו שיש תשתית לקיים ליגה לדרגות שלוש, כך גם יש לדרגות שתיים.
זה היה כך לפני שנתיים, שלוש וארבע שנים. הסיבה היחידה שזה לא קורה כבר שנתיים היא חוסר יוזמה מצד החדשים (לא מבין את זה כי בזמנו נלחמנו ופעלנו הרבה עמ"נ שתהיה לנו ליגה למתחילים, אבל החברה החדשים כנראה מצפים שיעשו עבורם הכל).
אותו פתרון לעניין הביטוחי המיושם בליגה הבחירה מיושם גם בדרגות שתיים.

סופ"ש גשום  :( לכולם.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
אני בספק אם יש היגיון להוציא 800 שקל למשתתף בליגה דרגה 2 מצד האגודה
עם כל הכבוד- ליגה דרגות 2 אינה ממש מקפצה להשגיות וקידום הספורט ומשתתפיה חלקם לא ימשיך בספורט בעתיד כך שמדובר בהשקעה כבדה בגולשים שחלקם הגדול (לפחות לפי נסיון העבר) לא ימשיכו ויהפכו להיות חברים גם ב 10-20 שנה הבאות.
אני אישית בדיעה שאת הקופה המתרוקנת צריך לשמור לדברים חשובים יותר.
אם משתתפי הליגה לדרגות 2 יהיו מוכנים לשלם חלק ניכר מעלות הביטוח - זה כבר סיפור אחר.

« עריכה אחרונה: February 17, 2012, 01:14:23 pm על ידי חגי »

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
כמו תמיד, אתה ואני לא מסכימים בעניין הזה.
אז נמשיך לא להסכים... ;D

בכל אופן כמו בפעמים עברו, גם הפעם זה לא יהיה רק על כיסו של המתחרה, בדומה לדרגות שלוש.
אבל האמת היא שאין לך מה לדאוג... נראה לי שהחברה לא רציניים השנה, ונראה שגם כך לא תהיה להם ליגה השנה. :P
« עריכה אחרונה: February 17, 2012, 01:26:26 pm על ידי נולד לעוף »
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק רן

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
דוד , רציניים מאוד!!!

לא נשארו הרבה חברה רציניים בדרגה 2 מהמחזור שלי הרבה פרשו ..  ???
נמתין לגוזלים החדשים שיסימו את הקורס ויצברו קצת שעות (עושה הרגשה שהם מורעלים יותר מהחברה במחזור שלי..)
ואז נראה לי שנוכל להרים ליגה לדרגה 2.
 hug

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
שלום חבריה. ותודה על הדיון הזה.

זו דעתי, בתור אחד המורעלים:
 בקרוב נסיים את הקורס לאחר שבעה חודשים.
לקח לנו שבעה חודשים להבין, כמה אנו לא יודעים ויש לנו עוד הרבה ללמוד.
זה שנעבור את המבחן המעשי לא עושה אותנו עדיין ספורטאים מתחרים, שיודעים את הגבולות של עצמם.
בשנה הקרובה אנו ננסה לבוא כמה שיותר לעמדות השונות, בכדי לצבור נסיון וידע.
לא נראה לי שיהיה בטיחותי מצדנו להתחרות זה בזה כשאנו עדיין לומדים ומפנימים ידע בסיסי ובטיחותי.
נכון שתחרות, במקרים רבים, משפרת את הכישורים. אך במקרה של ספורט מסוכן, אני מעדיף -שוואיה שוואיה.

אפי צוקרל

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
אין שום בעייה בטיחותית לעשות ליגה דרגות 2.
מדובר במשימות בסיסיות ופשוטות כגון גובה מקסימלי בחלון זמן נתון, דיוק בנחיתה לבול, תזמון נחיתה מדוייק  ועוד. כל אלו הן משימות שלא דורשות הגעה למגבלות מיוחדות.
העניין כפי שאני רואה את זה הרבה יותר פשוט- בתור מצטרפים חדשים או צעירים באגודה ,לא סביר שהאגודה תממן את הביטוח היקר הנדרש על פי חק לפעילות כזו במידה והיא מאורגנת באופן רשמי.
סבסוד הליגה לדרגות 3 גם הוא יגרום במהרה לקופת האגודה להידלדל אלא אם כן יעלו באופן משמעותי את דמי החבר - דבר שיפגע כמובן בכל חברי האגודה שאינם מתחרים.

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
היו תהיה ליגה לדרגה 2, אל פחד ואל חשש!
מה אלה הדיבורים על מימון הליגה? למה לא דיברו על זה בפגישה השנתית בשום צורה, גם לא על ליגה 3?

אני חשבתי להתחיל את הליגה באיזור אפריל, אני מניחה שאפשר להתחיל לקדם את העניינים ולקבוע תאריכים וכדומה. דוד, אמרת שתעזור, ואני בקרוב אתקשר ונתאם פגישה. רן, אם מתחשק לך לעזור, אני אשמח. יותר קל בשניים, ככה יש גיבוי ועם מי להתייעץ.

אפיכל, המטרות של ליגה דרגה 2 הן די פשוטות - מרחק נחיתה מהבול (שאנחנו בהחלט מסוגלים לעשות כבר עכשיו), וגובה מעל עמדה (במבוא חמה, איפה שאפשר לעשות כאילו רכס די רחוק מהרכס ולעלות גבוה יחסית). יש מטרה שלישית שדוד סיפר לי עליה, של דקירת 3 נקודות שנמצאות במרחק נחיתה משדה הנחיתה, כאילו מיני-מיני קרוס, זו מטרה שנראה לי יותר נכון להכניס לקראת השלבים הסופיים של הליגה, כשבאמת יהיה לנו יותר נסיון גם בשהיה באוויר וגם בשלווה נפשית לקראת נחיתה...

כבר דיברתי עם חלק גדול מהקורס שלנו, ויש די היענות לרעיון של ליגה דרגה 2 (וקצת לחץ פיסי לא מכאיב באמת לאף אחד... witch )

בנוגע ל"צעירות המשתתפים" - אני חושבת ומאמינה שדווקא ליגה לדרגה 2, שבה ממילא הטיסות די משעממות וקשה לעשות את המעבר מטיסות מסודרות במסגרת "חוג לימודי גלישה" לטיסות עצמאיות שמאורגנות באחריות עצמית מלאה, הן משהו שתורם להישארות בספורט, לגיבוש והכרות עם האנשים האחרים שנמצאים פחות או יותר ברמת הגלישה שלי. מעבר לזה, היא משמשת כפתח ללימוד משותף של כולנו, מההצלחות שלנו וגם מהפאשלות שלנו, פה ושם.
בלי לזלזל בכלל ביתרון של אלמנט התחרותיות ותרומתו לחדוות הלמידה וההשתפרות, אכן אפשר לומר שהחשיבות המרכזית של ליגה לדרגה 2 היא במוראל, בגיבוש ובמסגרת ממוסדת חליפית ששומרת על רצף טיסות ושמירת כשירות, ואפילו שיפור איכות הטיסה. לי אין ספק שזה נחוץ, ושזה אינטרס של האגודה, בתור הגוף ששואף להמשכיות של הספורט הזה, לממן ליגה כזו.
(במקום גביעים נסתפק בארוחת בשרים טובה...)

קרנהשפע
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
אני לא חושב שהאינטרס של האגודה הוא  להוציא 800 שקל על חברים שרק לאחרונה הצטרפו ועתידם בספורט , לפחות סטטיסטית , יסתיים תוך 2-3 שנים עבור לפחות 75% מהם.
אם אתם רציניים בעניין ,לפחות לטעמי - יצטרך כל גולש לשלם לפחות 50% מעלות הביטוח .
בכל מקרה רצוי שניהול ליגה כזאת יהיו מגובה בהחלטת הנהלה והבנה שבניהול ארועים כאלו יש גם אחראיות  כבדה יותר של האגודה ומנהליה למקרה תאונה (בתנאי כמובן שיוכח קשר בין ניהול הליגה לתאונה).

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: אגודה יקרה .. , מה עם ליגה לבעלי דרגה 2
« Reply #10 ב- : February 18, 2012, 08:36:10 pm »
לכל החוששים מליגה לדרגות 2,
מנסיוני מלפני כמה שנים (ואני בטוח שגם אחרים יסכימו) הליגה מורכבת ממשימות שהם בדיוק מה שצריך גולש מתחיל ולכן תרמה מאד לרמת הטיסה של כל המשתתפים.
רק תזכרו להשאיר את האירוע בפרופורציה (לא משנה באמת מי מנצח, אין שום סיבה לריבים, רק לעשות כיף).
יובל ענבר

מנותק רן

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #11 ב- : February 18, 2012, 09:23:55 pm »
קרן אשמח לעזור..

כמוני כמוך גם אני חושב שפעיליות אלו תורמות לגיבוש, למורל וגם לרמה..
ובלי שום קשר לכלום תורמות ל- FUN שבספורט המדהים שבו אנו עוסקים.

052-8591341
דברי איתי נערב את דוד גם כן הוא יכול לעזור המון
יש לו את הנסיון בניהול ליגות לדרגה 2.

שבוע טוב לכולנו.

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #12 ב- : February 18, 2012, 10:53:40 pm »
השפע ורן היקרים. כמו שהבטחתי לקרנהשפע, כמובן שאשמח ללוות אתכם ברגע שתפנו אלי.

אפי, יהיה לי חבל מאד שאתה לא תשתתף בליגה. אבל זו זכותך המלאה.

רק אומר דבר אחד:
הליגה הזו קמה עבור דרגות שתיים. וככזו, תוכננה בדיוק לרמת הטיסה המתאימה למסיימי קורס.
בתור אחד שהיה שותף בתכנון ובניית הליגה מאפס, אני יכול להגיד לך ולהרגיע אותך שכל ההתנהלות של הליגה הזו בנויה סביב הקניית רמת בטיחות לצד העלאת רמת הטיסה.
אתה יכול לשאול חברה שהיום מתחרים בליגה לדרגות שלוש (יובל ענבר, עודד, אודי...) כמה דגש ישנו על בטיחות בליגה, וכמה מהרגלי הבטיחות שלהם הם לקחו מהליגה.

ולסיום אפי, רק חשוב על זה שבלאו הכי אתה הולך לעשות את אותה המשימה, באותם אתרים ובאותם מועדים כמו שיהיה בליגה. נראה לי קצת דבילי שאתה אומר שאתה מפחד לעשות במסגרת ליגה את אותו הדבר שאתה הולך לעשות לבד..
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק מתן וייס

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #13 ב- : February 19, 2012, 08:11:52 am »
באופן כללי אני חושב שאם ליגה דרגה 2 מביאה אותנו לגרעון אז הדבר הנכון יהיה לקצץ בשאר הפעילויות, פרסים, אירועים ואם צריך אז לעלות לכולנו את דמי החבר באגודה. דוקה הליגה הזאת היא החשובה ביותר

הליגה לדרגה 2 תורמת המון....מעבר לשיפור רמת הטיסה. זוהי הזדמנות להכיר שוטפים חדשים בספורט.

אני באמת חושב ש 50% מהגולשים הצעירים שפרשו לאורך השנים ,זה בעיקר בגלל מחסור בחברים לגלישה שידחפו אותם לבוא עוד יום שישי לגלוש גם אם זה לא ממש מסתדר בלו"ז.

רואים את זה בשטח טוב מאוד, אין תחליף לגיבוש בין הגולשים... hug

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #14 ב- : February 19, 2012, 10:41:14 am »
קרנהשפע כל הכבוד !! ליגה דרגות 2 חשובה לאללה , ותורמת מלא בהתחלה ..

סוףסוף קצת רעל באוויר :)

ולגבי הביטוחים זה כבר התפקיד של הוועד להחליט (ב2 הליגות דרגות 2 שהשתתפתי אנחנו שילמנו את הביטוח פר תחרות ) .

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #15 ב- : February 20, 2012, 09:09:46 am »
למה לא לעשות כמו בליגה 3, שכל מי שנרשם לליגה שם צ'ק שנפדה רק אם הוא לא הגיע 80% מהפעמים. זה גם ישמש תמריץ לאנשים שנרשמו להגיע ולא להבריז ברגע האחרון.
עם כל ההוצאות ששפכנו עכשיו על ציוד, אני מתקשה לראות איך אנחנו מארגנים *עוד* כסף בשביל הליגה (ואני לא מדברת כרגע ספציצית על שנינו, שצריכים להוציא הכל כפול).
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #16 ב- : February 20, 2012, 10:56:12 am »
למה לא לעשות כמו בליגה 3, שכל מי שנרשם לליגה שם צ'ק שנפדה רק אם הוא לא הגיע 80% מהפעמים. זה גם ישמש תמריץ לאנשים שנרשמו להגיע ולא להבריז ברגע האחרון.
עם כל ההוצאות ששפכנו עכשיו על ציוד, אני מתקשה לראות איך אנחנו מארגנים *עוד* כסף בשביל הליגה (ואני לא מדברת כרגע ספציצית על שנינו, שצריכים להוציא הכל כפול).

ליגה דרגות 2 היא ליגה מצומצמת (כ5 תחרויות) וסימלית יותר .
הוצאות הביטוח הם פחות מחצי מליגות דרגות 3,4 ..ועד היום שילמנו מכיסנו את הביטוח הזה ..ולדעתי זה הגיוני .
אני מציע שבתור התחלה ,תבדקי את מספר המשתתפים , תאריכים , ואז תבדקי מול גל באיזה סכומים מדובר ..

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #17 ב- : February 20, 2012, 08:30:43 pm »
בכל מקרה הוועד צריך לאשר את העניין ולהסביר את אופן הדיווח לביטוח ודרכי התשלום.
שוב אציין שנראה לי קצת מוזר שהאגודה תשקיע סכומים ניכרים בגולשים שאך לאחרונה סיימו את הקורס וסטטיסטית רובם לא ישארו בספורט יותר מ 2-3 שנים.

עלות הביטוח לא יורדת כשמדובר בפחות ליגות מה שיהפוך כל המראה של מתחרה  לתג מחיר של כ 200 שקל עבור האגודה.

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #18 ב- : February 20, 2012, 08:39:15 pm »
חגי, אתה מציב פה בפני פרדוקס מאד מצחיק. מצד אחד, אתה אומר שאין מספיק אנשים כדי לממן את הליגה, וממילא הם לא ישרדו מעבר לשנתיים שלוש (אז מה? אז הם לא משלמים דמי חבר בגלל זה גם? לא מגיע להם פעילויות גם? לא נורא, נמשיך להתווכח בנטיעות). מצד שני, אם יהיו הרבה אנשים (כרגע יש 10, ועוד לא קיבלתי תשובות מכולם) אז תגיד שזה יותר מדי יקר. אכלנו אותה גם אם נבוא בהמוננו, וגם אם לא.  :-X

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #19 ב- : February 20, 2012, 10:24:43 pm »
לא הבנתי מכל מה שכתבת מה טענתך.
אני לא אומר שאין מספיק אנשים לממן את הליגה ....לא ברור לי מה המשפט הנל אומר. אולי התכוונת שדמי החבר לא מחזירים את ההוצאה של האגודה בעניין, לא הבנתי בכל מקרה.
 אני אומר שמדובר בהוצאה יקרה שלא נראה לי שיש הצדקה להוציאה ובמיוחד כשמדובר במצטרפים חדשים שרב הסיכויים שלא יתמידו בספורט ויתקדמו לרמה תחרותית של ליגה 3.
שימוש בכסף צריך להיות בראייה אחראית שמתייחסת לעתיד ולטווח ארוך. אני אישית לא חושב שעלות של 200 שקל להמראה היא עלות סבירה לאגודה שמאבדת את התקציבים שהיא קיבלה בשנים האחרונות לחלוטין ולמעשה בקצב של הגרעון הנוכחי תוך שנים ספורות לא ישאר כסף בקופה .