אוהד מצנחי אקרו של היום יודעים לעשות הכל ללא שימוש בספיד סיסטם.
בנוסף לתזמון ברקסים וגוף אתה רוצה להכניס לי גם עוד ידיות? במצנח אקרו אין זמן למשוך עוד משהו בכניסה לתרגיל וגם לא צריך - כי הוא תוכנן לזה.
אם מצנח מסויים לא מגיע לזויות רציניות בווינג-אוברים, זה בגלל שהוא תוכנן להשאר יציב ואיטי כדי להשאיר את הטייס בשליטה ובתחושת בטחון.
מי שמיצה את המצנח שלו ואת רמת האנרגטיות שלו מוזמן להתקדם למצנח מתקדם יותר ומהיר יותר שמתאים לטייסים מנוסים יותר ובהתאם דורש רמות הבנה ותפעול גבוהות יותר.
ס"ס במנועים קיים ובשימוש בעולם, במיוחד בתחרויות פילונים שבהן צריך לטוס מהר מאוד, לפנות חד מאוד וכל זה בטווח גובה של מספר מטרים מצומצם. בכניסה לפניה המצנח מרוויח אנרגיה על חשבון גובה ומפצים על זה ע"י הרבה גז בתזמון הנכון - אין בעיה. הבעיה כשיוצאים מפניה חדה, גם אם עזבת את הגז בזמן המצנח עדיין יתפוס גובה, יצלול ויחזור לטיסה רגילה. אין דרך להמנע מהאנרגיה הזאת של הפניה, אבל יש אפשרות להפוך אותה למהירות במקום לגובה - זה משיגים ע"י דחיפת ס"ס בנוסף לסגירת גז ברגע ההתיישרות מהפניה.
זה לא ניתן לביצוע עם טרימרים ואם הם יהיו פתוחים בכניסה לפניה - עדיין תקבל את הטיפוס שמנסים למנוע.
זה מתבצע ע"י ס"ס שמחובר לרגל אחת אבל מושך בצורה סימטרית את שני הצדדים.
לפעמים אחרי תמרון יש לי יותר מדי אנרגיה ואני רוצה לצאת שטוח ולא לטפס - אני דוחף ס"ס בתזמון הנכון למזער את הטיפוס ולהפכו למהירות, אני עושה את זה עם ס"ס סטנדרטי וסימטרים עם הרגליים וזה הרבה יותר הגיוני מאשר עם הידיים שצריכות לתפעל ברקסים.
לסיכום:
מצנחי אקרו לא צריכים ס"ס כדי לתמרן. לשימושים הרגילים שלו נוח בהחלט להשתמש ברגליים - אין צורך בידיות.
מצנחי קרוס לא צריכים ס"ס ידני, יש להם מספיק מהירות ותמרון ע"י שימוש נכון בס"ס, ברקסים והיגוי גוף.
מצנחי מנוע לא צריכים ס"ס ידני כי אם הם רוצים לטוס מהר יש טרימרים ואם הם רוצים ס"ס לטובת תמרונים - ברגל משתמשים אלופי עולם, למה לחפש איך לגרד את הראש דרך הסאנרוף?
אז שוב, בעצם (אני פשוט לא מבין איך זה עדיין מתגלגל), אם לאף אחד אין שימוש בזה למה אתה מתעקש להמציא יתרונות לא קיימים?