כתב נושא: פנייה עם סס  (נקרא 1094 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אוהד

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
בעניין: פנייה עם סס
« Reply #80 ב- : March 05, 2012, 02:48:20 pm »
אתה שוכח שיש שתי גלגלות שמיצרות רווח כוח ומושכות כפול מיתר. אם לוקחים רק מהגלגלת התחתית תוכל להכפיל את אורך היד. כמובן שאז ניצטרך יותר כוח אבל לאקרו בתנועות קצרות או למנועים זה יכל להוסיף. מהכרותי איתך אני יודע שאתה לא אוהב את שני התחומים הנ״ל כך שלך זה לא יוסיף. ;)

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #81 ב- : March 05, 2012, 03:50:05 pm »
אתה שוכח שיש שתי גלגלות שמיצרות רווח כוח ומושכות כפול מיתר. אם לוקחים רק מהגלגלת התחתית תוכל להכפיל את אורך היד. כמובן שאז ניצטרך יותר כוח אבל לאקרו בתנועות קצרות או למנועים זה יכל להוסיף. מהכרותי איתך אני יודע שאתה לא אוהב את שני התחומים הנ״ל כך שלך זה לא יוסיף. ;)

אם טייסי אקרו היו מוצאים צורך ממשי בהפעלת מערכת האצה בזמן ביצוע תרגילים, כבר מזמן היינו יכולים לרכוש ציוד עם כל
מני פתרנות יצירתיים כמו אלו שהועלו כאן. תחום המהירות העיקרי שמעניין טייסי אקרו הוא תחום ההזדקרות. בספיד סיסטם משתמשים על בסיס קבוע בעיקר טייסי קרוס קאנטרי כמו צחי וכמוני ;)
« עריכה אחרונה: March 05, 2012, 03:54:22 pm על ידי itaytak »

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #82 ב- : March 05, 2012, 04:35:30 pm »
עכשיו נחתתי מטיסה ממונעת בהילטון והסביבה והיתי רוצה מערכת סס ידנית טקסי. אתה כמובן עובד עם הרגליים, במנועים זה פחות נוח למרות שאפשרי ברגליים. בכל זאת קלטתם איזה יום יפה חבל שהמערבית עכשיו קיבלה זוית צפונה. בטוח מישהו חגג ברכס.

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #83 ב- : March 05, 2012, 04:54:58 pm »
עכשיו נחתתי מטיסה ממונעת בהילטון והסביבה והיתי רוצה מערכת סס ידנית טקסי. אתה כמובן עובד עם הרגליים, במנועים זה פחות נוח למרות שאפשרי ברגליים. בכל זאת קלטתם איזה יום יפה חבל שהמערבית עכשיו קיבלה זוית צפונה. בטוח מישהו חגג ברכס.

טרימרים ?? ;)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #84 ב- : March 05, 2012, 06:45:31 pm »
אוהד הכוח שצריך להחזיק את הספיד סיסטם בלי המכפלה של הגלגלות הוא גדול יותר מהכוח שצריך בשביל להחזיק B STALL, אני לא יודע כמה פעמים עשית אותו אבל אחרי 2 דקות ממש כואבות הידיים. בחלק גדול מהמצנחים הרגליים מתאמצות ומתעיפות כשהן עובדות עם המערכת של הגלגלות, ובוא לא נשכח שהשריר ברגל הוא כמעט פי 4 בגודלו מהשריר ביד. מה הסיכוי שמישהו יצליח להחזיק את הספיד משוך ככה יותר מדקה?

אוהד הגלגלות מורידות את הכוח שצריך כי הן מכפילות את אורך המהלך, זה בדיוק מה שכתבתי בהודעה הקודמת.

צר לי להכזיב אותכם אבל את כל הרעיונות שאתם "ממציאים" פה כבר ניסו וחקרו. המצחיק הוא שזה כבר פעם שלישית שאני רואה מישהו שבטוח שהמציא את הגלגל עם העסק הזה. בסופו של דבר כל המפתחים שניסו את הדברים האלו חזרו לס"ס רגלי, אולי הם יודעים מה הם עושים בכל זאת  ;)

כן, לא ממש הבנתי למה טייסי אקרו ומנוע צריכים ס"ס  :-\
« עריכה אחרונה: March 05, 2012, 06:48:20 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #85 ב- : March 05, 2012, 11:45:46 pm »
אין תרגילי אקרו שדורשים ס"ס

בטיסות מנוע בגובה נמוך אפשר להשתמש בס"ס ביציאה מפניה כדי לסגור פחות גז ולטוס יותר מהר בלי לטפס עם האנרגיה של הפניה.

בכל מקרה ס"ס ברגליים כל כך נוח והגיוני שאני לא מבין למה להתעקש על פטנטים אחרים, הסכנות, חוסר הנוחות וסיבוך של ידיות נוספות לא נראות לי שוות את הקטע... במיוחד אם אין תועלת.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #86 ב- : March 06, 2012, 04:50:44 pm »
יש לי עוד פנינה של אחד שחושב שהמציא את הגלגל:

היום מPGforum אחד הציע לחבר את הס"ס למיתרי הסטאבי כדי שזה ימשוך גם אותם. לא ממש ברור מה הוא חשב להרוויח עם זה, אולי לקפל אוטומטית אוזניים כל פעם שהוא לוחץ ספיד או שהוא מחפש איך להסיג גלייד גרוע יותר. בכל אופן אל תנסו בבית רוב היצרנים כדי לשפר את הגלייד מנסים לשטח את הקשת של המצנח על ספיד לא להחריף אותה.

משום מה הזכיר לי את השרשור הזה.  ::)

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #87 ב- : March 07, 2012, 12:13:34 pm »
אין תרגילי אקרו שדורשים ס"ס

בטיסות מנוע בגובה נמוך אפשר להשתמש בס"ס ביציאה מפניה כדי לסגור פחות גז ולטוס יותר מהר בלי לטפס עם האנרגיה של הפניה.

בכל מקרה ס"ס ברגליים כל כך נוח והגיוני שאני לא מבין למה להתעקש על פטנטים אחרים, הסכנות, חוסר הנוחות וסיבוך של ידיות נוספות לא נראות לי שוות את הקטע... במיוחד אם אין תועלת.
לגבי אקרו ישנם הרבה תרגילים (במצנחים מסוימים איטיים) שאתה מאיץ את הכנף כדי להיכנס לתרגיל כגון וינג אווברס.
דבר שני במנוע ההמראה עם סס מסרבלת ואני לא מכיר הרבה שטסים עם הבר משוחרר ברגליים, רובינו עם טרימים. הבעיה שהטרים אינו מתכונן כמו הסס. צחי הרעיון של למשוך את הסטאבי באמת נישמע לא משהו. בטח חשב שזה יעזור לו בפניה. ??? כמו בפורס. עם מנוע כל שימוש במערכת האצה מבורך ולאו דווקא במיקרה של יציאה מפניה. ועומרי כפי שזכור לי כשטסת על המנוע שלי לא היה לך ספיד סיסטם מחובר.
אגב צחי, שלא תחשוב שאני לוקח כמובן מאליו את התנגדותיותך אני מאד אוהב את ההסברים המפורטים ודי השתכנעתי כבר לנתק את הידיות סס מהמורפיוס.

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #88 ב- : March 07, 2012, 08:40:48 pm »
אוהד מצנחי אקרו של היום יודעים לעשות הכל ללא שימוש בספיד סיסטם.
בנוסף לתזמון ברקסים וגוף אתה רוצה להכניס לי גם עוד ידיות? במצנח אקרו אין זמן למשוך עוד משהו בכניסה לתרגיל וגם לא צריך - כי הוא תוכנן לזה.

אם מצנח מסויים לא מגיע לזויות רציניות בווינג-אוברים, זה בגלל שהוא תוכנן להשאר יציב ואיטי כדי להשאיר את הטייס בשליטה ובתחושת בטחון.
מי שמיצה את המצנח שלו ואת רמת האנרגטיות שלו מוזמן להתקדם למצנח מתקדם יותר ומהיר יותר שמתאים לטייסים מנוסים יותר ובהתאם דורש רמות הבנה ותפעול גבוהות יותר.

ס"ס במנועים קיים ובשימוש בעולם, במיוחד בתחרויות פילונים שבהן צריך לטוס מהר מאוד, לפנות חד מאוד וכל זה בטווח גובה של מספר מטרים מצומצם. בכניסה לפניה המצנח מרוויח אנרגיה על חשבון גובה ומפצים על זה ע"י הרבה גז בתזמון הנכון - אין בעיה. הבעיה כשיוצאים מפניה חדה, גם אם עזבת את הגז בזמן המצנח עדיין יתפוס גובה, יצלול ויחזור לטיסה רגילה. אין דרך להמנע מהאנרגיה הזאת של הפניה, אבל יש אפשרות להפוך אותה למהירות במקום לגובה - זה משיגים ע"י דחיפת ס"ס בנוסף לסגירת גז ברגע ההתיישרות מהפניה.
זה לא ניתן לביצוע עם טרימרים ואם הם יהיו פתוחים בכניסה לפניה - עדיין תקבל את הטיפוס שמנסים למנוע.

זה מתבצע ע"י ס"ס שמחובר לרגל אחת אבל מושך בצורה סימטרית את שני הצדדים.

לפעמים אחרי תמרון יש לי יותר מדי אנרגיה ואני רוצה לצאת שטוח ולא לטפס - אני דוחף ס"ס בתזמון הנכון למזער את הטיפוס ולהפכו למהירות, אני עושה את זה עם ס"ס סטנדרטי וסימטרים עם הרגליים וזה הרבה יותר הגיוני מאשר עם הידיים שצריכות לתפעל ברקסים.

לסיכום:
מצנחי אקרו לא צריכים ס"ס כדי לתמרן. לשימושים הרגילים שלו נוח בהחלט להשתמש ברגליים - אין צורך בידיות.
מצנחי קרוס לא צריכים ס"ס ידני, יש להם מספיק מהירות ותמרון ע"י שימוש נכון בס"ס, ברקסים והיגוי גוף.
מצנחי מנוע לא צריכים ס"ס ידני כי אם הם רוצים לטוס מהר יש טרימרים ואם הם רוצים ס"ס לטובת תמרונים - ברגל משתמשים אלופי עולם, למה לחפש איך לגרד את הראש דרך הסאנרוף?

אז שוב, בעצם (אני פשוט לא מבין איך זה עדיין מתגלגל), אם לאף אחד אין שימוש בזה למה אתה מתעקש להמציא יתרונות לא קיימים?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #89 ב- : March 07, 2012, 09:12:00 pm »
רק תיקון ממש קטנצ'יק לגבי הווינגים.

בכל מצנח גם ביציב ביותר אפשר להגיע לווינגים של 120°, הכל שאלה של כמה ווינגים יקח למצנח לצבור את האנרגיה הדרושה. בטוויסטר זה בטח בווינג וחצי, במצנחים יציבים זה יקח 3-4 ווינגים. אבל (וזה אבל מאוד חשוב) את האנרגיה הדרושה אי אפשר לצבור ע"י לחיצה של ספיד סיסטם על צד אחד. זה פשוט לא מוסיף אנרגיה בצורה כזו משמעותית.

סחלבון יותר הגיוני מלנסות אקרו על מצנח איטי ולנסות להאיץ אותו זה לעשות אקרו על מצנח שמיועד לכך (מהיר).
קצת כמו להתלונן שהגלייד במצנח ספידגלייד 13 מ"ר שלי לא מספיק לטיסות קרוס. רוצה לטוס קרוס קח מצנח קרוס רוצה לטוס אקרו קח מצנח אקרו.