צחי כתבת שלטאנדם אין ספיד סיסטם כמובן שאין הרי מי יכול לדרוך על ספיד בר כשנוסע לפניו אבל כן ניתן למשוך ידית אם היתה. אולי ראית את הידיות המאולתרות בתמונה ששמתי וזה היה לדעתי עוזר לאדרי להתקדם מבלי להתיחס לקצב השקיעה המוגבר וכמובן איתור מקומות נחיתה אופציונלים או ביכלל לא להמריא שכל אלו מובנים מאלחיהם ודיבור עליהם
מיותר בקרב חבורת טייסים שמאחוריהם הרבה שנות טיסה. אנחנו מדסקסים את החדש. ובאשר הינו אפליקטיבי.
אני במקום לשפוך מילים בפורום לקחתי את התבשיל של שייקה שכבר התבשל אצלי זמן רב והוצאתי אותו לפועל בתירגול.
התוצאה היתה לא חד משמעית. אחד, אני, עדיין לא מספיק מתורגל לעבוד עם הידיים בתנועות הפוכות לאלו של הברקסים. אבל הרגשתי שהדבר השפיע על הפניה ונתן לי את האופציה ברוח מאד חזקה להתקדם תוך פניה במקום להיסחף עוד אחורה על כל נגיעה קלה בברקס (שזה כשלעצמו חשוב ומשמעותי במצבי חירום שכאלה).
לגבי הסיכוי לפרונטל מול רוח חזקה וגאסטית עם אוזניים גדולות אזי צודק אתה באומרך שזה יכל לקרות אבל הסיכוי קטן משמעותית למיקרה קיצון שכזה. כלומר עודף המישקל על שטח כנף הקטן משמעותית נותן לחץ חופה שמקשה עליה להתפרנטל. לגבייך איתי, למרות היותך טייס וותיק ומוערך,לדאבוני זה לא ממש תורם לדיון הספיציפי קובץ האותיות שכתבת לכן אתעלם.
באשר לעזיבת הידיים. אדגיש שמול רוח חזקה מאד הסיכון מהפרונטל פחות מוחשי מהסיכון מהטיסה אחורה בתוך וונטורי והתרסקות על איזה בית.
המסקנות שלי (שהן אינן חד משמעיות) 1. לפני ניסיונות הטסה יש צורך לתרגל המון (אני עדיין לא מתורגל)
2. הניהוג עם הספיד שמחובר לידיות משפיע ומיצר פניה מהירה יותר כמו גם עם ספיד בר רגל לא סימטרי.
3. יש לקחת בחשבון התנהגות יותר רדיקלית של מצנח.
4. היתי רוצה ספיד ידני לטאנדם
5. כל דבר שמגדיל את טווחי הטיסה יכל להיות ברכה ויכל בידיים לא נכונות להיות קללה

6. אם יהיה טאנדם עם ידיות ספיד סיסטם וטרים ונעילה לאוזניים אהיה הראשון שיקנה.
7. יש לקחת בחשבון שבמישקלי |(53 קילו) אין לי את הפריבילגיה של להיות כבד על המצנח כמוכם , אפילו על המורפיוס או הטוויסטר המהירים וקטנים (17\16) ולכן האצה ופניות מואצות בישבילי הינן בגדר בטיחות אקטיבית.