כתב נושא: סרטון מהיום בגלבוע (בטיסה שלא היה לי מסמר במיתרים...).  (נקרא 4047 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עמרי בנדטי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא

מנותק SENTINEL

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • www.Y-Fly.co.il
    • הדרכה/טיסות היכרות/ציוד
    • דוא
...אבל למה לנחות במכוון על השדה החקלאי??? boxed

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
כמו שזה נראה  אתה על הקצה להמרח על השדה ,זה באמת שווה את הסיכון ?
ההיסטוריה מעידה שכל מי שמותח את הקצה ,נפגע !

נראה קטלני

תשמור על עצמך

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
כיוונתי לשביל אבל כשאתה מסיים ספירלת קרקע הדאגה העיקרית שלך זה לסיים אותה בצורה מבוקרת ולנקז את האנרגיה בלי לפשל כי אם טיפסת ל 4 מטר בסוף הספירלה - לא יישארו גובה ומהירות לפלייר והפגיעה תהיה איטית אך במהירות שקיעה גדולה.
לכן מתרגלים את זה כשהרוח לא פקטור (רוח אפס עד חלשה מאוד) ומתרגלים את זה עד שלאט לאט מצליחים לסנטז בין האנרגיה לגובה ולכיוון. זאת רמה מאוד גבוהה שעוד אין לי ואני עדיין מתאמן עליה.

בינתיים כדי לתרגל בבטחה צריך שדה שבו לאן שלא תצא - אתה בלי מכשולים שיכריחו אותך לשנות משהו בזוית הפניה כדי לחמוק ואז נשאר תמיד הבטחון של לנחות לכל כיוון שבא לך.
לפעמים מפספסים את הבול והמשמעות של זה היא לדרוך מספר צעדים על שדה.
אין פה זלזול בחקלאי והיציאה מהשדה מתבצעת דרך הפסים הלא שתולים בצמצום הנזק עד כמה שניתן.

לא אידאל והשאיפה תמיד לנחות על השביל, חלק מהתמרונים דורשים נחיתה על השדה או החלטה להתרסק... אני יודע במה אני בוחר.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
ציטוט :"חלק מהתמרונים דורשים נחיתה על השדה או החלטה להתרסק... אני יודע במה אני בוחר."

אולי אתה צריך לבחור לא להתאמן מעל שדות מעובדים?
למה פרנסתו של אחר צריכה להיפגע בשביל התחביב שלך?

שי

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
שי ההבדל ביני לבין אחרים, הוא שאני לא מתבייש להעלות סרטון אע"פ שפישלתי ונחתתי בשדה, ואינני משקר או מסתיר.
חלק משאר החבר'ה נוחתים בשדות ופשוט מסתירים או לא מעלים סרטים של זה, ומביעים ביקורת חופשי על הבר..

יכולתי לשבת ולהסביר למה אבל אני רואה לאן זה הולך כבר - אז פאק איט, לא הולך לבזבז אנרגיות (שומר אותן לאויר - אני טס מדי פעם בין שרשור למריבה בפורום  ;))

שלום עולמי ואהבת אחים  :-*

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
מילים יפות ריקות מתוכן!

מותר להתנצל ולא לחזור על הטעות הזאת שוב ושוב שוב.........

תאר לך שהחקלאי הנחמד ילמד את הבן שלו לנהוג בטרקטור ואופס בטעות דרס לך את חופת הטאנדם ממנה אתה מתפרנס?

ואז הוא יגיד לך .......

fuck it shit happenes

אה כן שלום עולמי ינחם אותך

שי

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
אז איך אני אמורה להרגיש כשאני ממש מתכוונת לנחות על השביל אבל בסוף מפספסת ונוחתת באמצע שדה? זה לא בכוונה, זה לא מתוך זדון, מה נסגר איתכם ילדים? אין רוח אז מייצרים אותה?
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
הרוח קיימת כבר הרבה זמן והיא די חזקה, יש כאלה שמשקיעים לא מעט מאמץ לצמצם אותה. החקלאים מאוד כואבים את הנזק שנגרם להם כל שנה.

בכל שנה כמעט מישהו מאיתנו (בד"כ איתי או אני) צריך להרגיע את החקלאים שלא יחסמו את דרך הכניסה לשדה הנחיתה כדי שנוכל להכנס עם הרכבים או כמו לפני שנתיים שלא יחרשו את עמדת ההמראה ויהרסו אותה להמראות.

החלק העיקרי של השכנוע שישאירו לנו את המקום לטוס הוא הבטחות שלנו שנבהיר שוב לכולם שצריך להשתדל ביותר לנחות על השבילים, אנחנו גם מסבירים לחקלאי שלפעמים מפקששים קצת או במקרים נדירים מטעמי בטיחות נוחתים בשולי השדה אבל באותה הנשימה אנחנו גם מבטיחים שמי שנוחת בשדה יצא ממנו מייד ויקפל על השביל.

אבל החקלאים לא כלכך טיפשים כמו שהם נראים, שהם רואים ש70% מהנחיתות בשדה ועוד חברה שמכוונים למרכז השדה והכי גרוע מקפלים בתוך השדה ..... אז זה עושה לנו עבודה די קשה לשכנע אותם שוב.

קרה ונחתת בשדה, צאי החוצה בדרך הקצרה ביותר בגרימת מינימום נזק. לקפל אך ורק מחוץ לשדה אין שום סיבה בטיחותית לקפל בתוך השדה.
בתי הספר אמורים לדעת להסביר את זה לחניכים שלהם ככה שמי שמגיע לטוס עצמאי אמור להכיר את זה כבר. אבל זה לא ממש עובד.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אז איך אני אמורה להרגיש כשאני ממש מתכוונת לנחות על השביל אבל בסוף מפספסת ונוחתת באמצע שדה? זה לא בכוונה, זה לא מתוך זדון, מה נסגר איתכם ילדים? אין רוח אז מייצרים אותה?

את אמורה להרגיש רע מאוד!

1. אם את מכוונת לשבילים כאלו ארוכים ובסוף נוחתת באמצע שדה שלא במתכוון, אין לך מה לצאת לאויר ללא מדריך מנחית.
2. אם ההנאות שלך תלויות בלהרוס לאחרים, תרגישי רע!

צחי- אני לא חושב שצריך להסביר ל-"ילדים" כמה אתה צריך לרכך את בעלי השדה כדי שלא יסגרו לנו אותו, מספיק שהם ביקשו שלא נעשה זאת- קצת דרך ארץ. ואם הבטיחות מעל לכל- אז לא ממריאים.

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
שלום .
במקרה של הקורס שלנו, ירון מדגיש בכל המראה, לנחות רק בשבילים. ומי שנוחת בכ"ז בשדה בגלל איזה רכיב דרומי, אז שזה יהיה בשוליים, ומיד שיצא מהשדה מבלי לדרוך על הערוגות, כלומר בתלמים שלאורך השדה.
חוץ מזה, כמובן שאנו צריכים להרגיש רע כאשר נחתנו בשדה.
אפי צוקרל

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
שמח לשמוע שירון מקפיד על כך, לצערי במצנחים יש מדריכים שפחות מקפידים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
אם לא היה ברור מקודם, אז גם אני חניכה של ירון, ובאמת שאני מנסה לנחות על השביל, אבל מה לעשות שרק בטיסה השביעית שלי הצלחתי. ואף אחד לא מנסה לעשות דווקא או להרוס בכוונה (חוץ מרוכב אופניים אחד בעמדה שנסע לאחד מאיתנו על השחיפים  >:( ).

קרנהשפע

(מה שלא פחות מעצבן, אם כבר פתחנו צינור איוורור, זה אנשים שמקפלים את המצנחים שלהם באמצע הפיינל, וגם אחרי ששלושה אנשים כמעט נוחתים עליהם לא מבינים ומתפנים משם. אבל זה גם טעות שלנו שלא ביקשנו  מהם לזוז. אז הנה, אני מבקשת יפה, ואם אפשר להעביר את זה הלאה: לא לקפל על השביל שיוצא מהשיבר הגדול לכיוון המאגר, זה מסלול הנחיתה שלנו, וזה מאלץ אותנו לנחות בשדה כדי לא ליפול לאנשים על הראש. בתודה מראש, הגוזלים של ירון).
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק השיפוצניק1

• הגעתי לאנטרטיקה
  • פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
  • יצחק שלמה כהן
    • תאוריה מיוחדת על החיים
    • דוא
קודם כל רואים שהבחור מנסה לעשות לופים כאלה מסוכנים ולהיכנס למצבי חרום עם המצנח
כי הוא חושב לאמן את עצמו לרגע האמת שבו יזדקק
הבעיה שכשקורה משהו בחיים אתה אף פעם לא מוכן לו.....
אצלנו בירושלים אומרים:
 שאם אדם שואל  או מציב שאלה מאת ה(סדר העולמי)
אז הוא בדרך כלל עלול לקבל גם תשובה וזה לא תמיד נעים !!!

((כדאי  להשתדל לא להרים את הראש מעבר לעמדה יש צלפים))
בהצלחה hug
הו ארץ אהבתי שדותייך קמלים בכרם אין בוצר
רק שועלים . הו ארץ אהבתי אמרי עד מתי כך יעלה
באש חלום חיי

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
לגבי הנחיתות בשדות - לאלו מכם שלא מעודכנים קיים שרשור מקביל בפורום של הסמרטוטים ושם נתתי תגובה שעיקרה הוא: "לא מכוון לשדה אף פעם". לפעמים מפספס ונוחת בשדה כשמתרגל דברים שמסתיימים בקרקע וצריך לנקז אנרגיה כדי לנחות טוב - לפעמים זה אומר להאריך או לקצר את הפניה האחרונה לפני הנגיעה והאנרגיה מכתיבה את הטון, לא כיוון הנחיתה - פה זה השלב שאם טעית בחישוב (קשה לחשב ודורש אימון) אתה צריך לנקז ולנחות ולא מעניין אותך איפה ולאיזה כיוון.
לכן לא אתייחס לזה יותר (כי אין מה לשכנע - אני יודע שזה לא בסדר וחשוב להבין שזה לא בכוונה).

לגבי סגנון הטיסה המסוכן - זה דווקא נושא שבו יש לי דעה מאוד ברורה והנה המקום להביע אותה (זה לא קשור לאיזה כלי אתה מטיס או מסיע או גולש או כל דבר אחר).
שיפוצניק אני מאמין שכדי להיות טייס טוב יותר יש למתוח את המגבלות שלך בצורה מבוקרת ובטוחה תוך שימוש בידע שקיים בעולם (בארץ מעט מאוד כי מעט מאוד עושים את זה פה, בינתיים).
אני לא מנסה לעשות לופים מסוכנים, אני מבצע שני תרגילים מוגדרים שרכשתי בהם מספיק נסיון ואימונים בגובה גבוה מאוד כדי לדעת את המגבלות שלהם ולשכלל את היכולות שלי בהם. רוב הטיסות שלי הן מצב חירום מתמשך ונשלט, המון הזדקרויות, קיפולים, טיסה רוורס, ספינים, ותרגילים שהם שילוב של הנ"ל.
אני לומד אותם ולומד איך להשתמש בכל טווח היכולות של המצנח, ועל הדרך נהנה מאוד מאוד גם מהעוצמות וגם מגרף השיפור שלי שעליו אני עובד קשה כדי לשמור.

עכשיו בוא נשים בצד את האקרובטיקה, לא כולם נהנים ממנה ואנשים מתייחסים אליה כטיסה מסוכנת (צודקים בעקרון) - לדוגמא, ספירלת קרקע לא תעזור לך באף מצב חירום שאני מצליח לחשוב עליו והיא נטו תרגיל אקרו שאני רוצה להשתפר בו. אבל ספינים והזדקרויות הם תרגילים שיעזרו לך המון בחיים האמיתיים של קרוסים או מה שלא יהיה.

בוא ניקח מצב היפותטי שבו אני באויר ונתקלתי במצב חירום.
בוא ניקח טייס שלא מתאמן על מצבי חירום על בסיס יומי שנתקל במצב חירום.

מי אתה מעדיף להיות ברגע האמת שכבר קרה משהו וצריך לתפעל אותו?

קורס מצבי חירום ותרגול מצבי חירום הוא בסיס לחיים ארוכים בכל פעילות שדורשת יכולות תפעול
מי שטס רגוע וסבבה כל טיסותיו, סביר שיבהל או יטעה ברגע האמת.
זה כמו להכנס לבית בושת בלי קונדומים ולקוות שלא תדבק... יכול להיות שתצליח, אולי לצאת מזה סבבה. אבל האם אתה מוכן לקחת את הסיכון?  :)

מנותק דודו עזרא-א.ד.

• מצאתי פסיפס
  • עף על החיים....
    • דוא

...נכתב באויר עם עפרון בפה-תוך ביצוע ספירלה בגובה נמוך-ולפני נחיתה על השדה של צחי-והכל רק באהבה

<a href=http://www.antitoolbar.com >antivirus[/url],  <a href=http://www.pandora-music.name/ >pandora[/url],  <a href=http://www.limewire.name/ >limewire[/url]

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
רק סייג קטן לדברי עמרי
מה שהוא כתב נכון (אולי) לו (שטס במצנחי רחיפה).

אצלינו לא קיים "קורס מצבי חרום", והוא כמובן שלא נדרש.
הכנף שלנו אינה רגישה למצבים אליהם רגישה כנף המצנח, ומעטפת הביצועים שלנו שונה מהותית מזו של המצנחים.
מכאן שכל הטיעון של עמרי לגבי הגעה "לגבולות", וכך להיות מוכנים למצבי הקיצון אינו רלוונטי בגלשנים.
אדגיש את הנקודה: בטיסה רגילה במסגרת המגבלות וללא התגרות קיצונית מצד הטייס, הגלשן לא יגיע למצב חרום בלטי נשלט באוויר. במצבי גזירת רוח קיצוניים מספיקה התערבות רגילה של הטייס עמ"נ להחזיר את הכנף לטיסה רגילה.

להזכיר לכולם שאווירובטיקה אסורה באופן גורף בטיסה על גלשן בארצינו, והיא (אווירובטיקה) מוגדרת ע"י כל היצרנים כחריגה ממעטפת הטיסה הבטוחה של הגלשן.

דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
ילד האם בעולם קיימת מסגרת מסודרה בה מבצעים אוירובטיקה עם גלשנים?

האם בארץ האיסור נקבע ע"י העמותה שלכם?
ונניח שאני רוצה להכנס לגלשנים בשביל אוירובטיקה - האם אני לא יכול?

סקרנות משולבת במחשבות על הוספת עוד צעצוע מעופף לאוסף...

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #18 ב- : January 09, 2012, 08:53:36 pm »
עמרי,
לצערי הרב מה שתיאר דוד נכון כיום (מבחינת האיסור החוקי).
אני מודה שאני נוטה יותר לכיוון שלך, אווירובטיקה אמנם מעלה את רמת הסיכון אבל אם שומרים על מגבלות ואם מבצעים תהליך הכשרה מסודר אני לא רואה שום בעיה עקרונית עם אווירובטיקה (להיפך) זו עוד רמת מקצוענות בעולם הרחב של הטיסה החופשית. חניכים בקורס טיס לומדים אווירובטיקה בשלב הטיסות הראשוני הרבה לפני שהם שולטים בשאר רזי הטיסה.
באופן אישי אני בטוח שיום אחד אבצע אווירובטיקה בגלשן אך כרגע אני לא מצליח לשמור על רצף טיסות מספק לאימון בטוח.
לשאלתך בחו״ל (ארה״ב) יש סדנאות מסודרות עם הדרכה צמודה.
האיסור בארץ מקורו בספר העזר המבצעי שנכתב מזמן ומתוך כוונה אלטרואיסטית להגן על הרוב הממוצע. בפועל מי שרוצה ומסוגל מבצע אווירובטיקה, יש לא מעט שטעמו אבל לא תשמע פה סיפורים.
תמיד יקומו אנשים שיצעקו שאתה משוגע, צריך להזכיר להם שיש אנשים אחרים שחושבים שהם משוגעים כי הם טסים על גלשן/מצנח. הכל עניין של ניהול סיכונים וסדרי עדיפויות.

(למען הסר ספק, אווירובטיקה בגלשן אסורה לפי ספר העזר המבצעי ואין בדברי שום המלצה לאף אדם לבצע אווירובטיקה. אסור, מסוכן, לא בריא, לא לעשות אף פעם).
יובל ענבר

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
ושכחת להזכיר יובל את אלו שניסו אווירובטיקה והניסיון לחלקם היה טיסתם האחרונה.
ארוע אחד הסתיים בנס בפתיחת מצנח בזמן וצניחה על מדרון מבוא חמה.
הארוע השני הסתיים בסחרור הפוך כשהגלשן נשבר בשתי הכנפיים באזור 2/3 והבחור בפגיעה בקרקע שובר הרבה עצמות בכל הגוף ומבלה תקופה ארוכה של שיקום.
אני יכול להעיד על עצמי די בוודאות שלופ כנראה לא יהיה ברפרטואר הטיסתי שלי על גלשן אוויר.