כתב נושא: פירסום דו"ח  (נקרא 1252 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: פירסום דו"ח
« Reply #40 ב- : November 15, 2011, 02:06:00 pm »
כולם לקחת כוס מים ולהרגע ........

אז שימי אמר לדוד שהאגודה העתיקה את הסע"מ מהאינטרנט ומסתבר שזה לא ממש נכון, לא נורא לא קרה כלום ולא על זה הדיון.

הדיון הוא על חניך שנפצע תחת הדרכתו של שימי ועל השאלה שאם לשימי יש אחריות כלפי החניך.
את דעתי כבר הבעתי.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק דיסקין

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • סבלנות אין קץ מביאה תוצאות מיידיות
    • דוא
« Reply #41 ב- : November 15, 2011, 02:22:04 pm »
אני קורא את שטף המלל שאתם כותבים על הדוח - ומתחלחל מגועל. המלל והתפלספות לא יסתירו את העובדות.

רבותי - לא צריך להיות מומחה ברחיפה / טיס / ספורט - כדי להבין שהמדריך לא שמר על החניך באירוע הזה.

זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם מסבכים:

המדריך דיבר בטלפון בזמן שהחניך יצא בפעם הראשונה לטיסת גובה.

אני כמאמן אישי בפגישות אימון לא עונה לטלפון מכבוד לזמן של המאומן, והכי מסוכן אצלי שכוס הקפה תישפך.

על אחת כמה וכמה ומכופלת האחריות של מדריך טיסה שיקדיש את כל תשומת ליבו לחניך ששילם מיטב כספו.

זוהי חוצפה, זילזול בחיי אדם והזנחה לדבר בטלפון בזמן הדרכה - הן באוויר והן באימוני קרקע.

זה רשלנות פושעת. וכל השאר - זה התוצאות:

קרסול מרוסק שעדיין לא השתקם, חוליה בגב שבורה, הגבלה של הליכה לתקופה של שנה לפחות.

מנותק david_ab2002

• לביצים אסור לריב עם אבנים.
  • מצאתי פסיפס
« Reply #42 ב- : November 15, 2011, 02:29:33 pm »
צחי אתה הדובר שלי ????

אף אחד לא אמר לי כלום.

זה מה שאני חושב !!! לכולם יש את אותו סע"מ עם שינויים כאלו או אחרים.
אני לא מאמין שהסע"מ נכתב מכלום על ידי האגודה ז"ל, זה כמעט אותו העתק שקיים בכל אגודה אחרת בעולם.

יש לי כאן עכשיו הרבה מיים (ויורד עכשיו גם גשם), ואני רגוע.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #43 ב- : November 15, 2011, 03:50:18 pm »
לפי הדו"ח מדובר על עבר של לפחות 5 תאונות רחיפה קטלניות באתר מבוא חמה.

אני זוכר רק את התאונות של שחר דיין ז"ל ושל אמיר בלץ ז"ל.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #44 ב- : November 15, 2011, 03:55:54 pm »
אני הדובר של הנהלת הפורום לא שלך.

אז תעזב מי כתב את הסע"מ ולמה זה לא משנה, זה שבית ספר מחזיק סע"מ ומצהיר שהסע"מ הוא דרך הפעולה שלו אבל בפועל לא עומד בכללים שהצהיר מראה על רשלנות מסויימת לפחות. גם אם זו לא עברה על החוק.

אם הסע"מ כזה זניח למה טורח בית הספר להחזיק בו בכלל? למה להעתיק סע"מ שאתה לא מתכוון לעבוד לפיו?

אגב ברור שבכל העולם סעמ"ים יהיו דומים. בכל העולם מדובר באגודות של מצנחי רחיפה, בכל העולם המצנחים זהים, בכל העולם נפצעים ומתים מאותם דברים ובכל העולם חוקי הפיזיקה זהים.
ביננו מה חשבת שרק בישראל לחניכים מותר להמריא בהפרש משבים של פחות מ10 קמ"ש ובארה"ב לחניכים יהיה מותר להמריא ב20? ברור שזה יהיה דומה.
בכל העולם המהירות המותרת לנסיעה בעיר דומה. גם אם בישראל "העתיקו" את זה מהאינטרנט עדיין מי שמדבר בטלפון בנהיגה ודורס הולך רגל מואשם בהריגה ברשלנות.

גונן אחרי אמיר בלץ ז"ל גם נהרג גולש בשם יוסי צרפתי ז"ל ובשנות השבעים המאוחרות או השמונים המוקדמות נהרג עוד גולש ששמו לא זכור לי. סה"כ 4 לפי הספירה שלי. (מבחינת הרשויות כנראה אין הבדל בין מצנח לגלשן)
« עריכה אחרונה: November 15, 2011, 03:57:59 pm על ידי צחי רייל »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #45 ב- : November 15, 2011, 06:56:43 pm »
חברים יקרים ערב טוב,

קצת ארוך אבל השתדלתי לקצר.

מבלי להיכנס לכל הפינות וכל הדיונים על קוצו של יוד ישנן פה עובדות ודברים פשוטים אשר אינם נתונים לפרשנויות שונות.

1. בעמוד הראשון של הדו"ח כתוב "לצורכי בטיחות בלבד". איך הדו"ח הזה תורם משהו לבטיחות רק רזצ'יק (החוקר ראשי) יודע.

2. המדריך לא הסכים לתת את הציוד לבדיקה – צודק המדריך !!! מתוקף איזה חוק עליו לשתף פעולה עם החוקר הראשי? החוקר הראשי פועל מטעם משרד התחבורה אשר עדין לא החליט מה מעמדנו בחוק.

3. מאשימים פה את רת"א והקודקוד (הגדרה משונה), למה? במדינת ישראל ישנו משרד תחבורה אשר כפוף לשר התחבורה וכנסת ישראל. אני ישבתי בישיבות ועדת הכלכלה בכנסת הנושא חוק הטיס לשנת 2011 ושמעתי את ראש רת"א מסביר שמי שבוחר לקפוץ מהר עם מצנח רחיפה זאת בעיה שלו והוא אינו רואה כל הבדל בינינו לבין "סאגווי" מבחינת חוסר העניין של המדינה ברישוי ואכיפה. ח"כ וקנין שניהל את הדיונים אמר שתשובה זאת לציבור (אשר דרש סדר ורישוי) אינה מספקת את הועדה אך הוא מעביר/מאשר את החוק.
מכיוון שזאת צורת ההתנהלות של המדינה מה אתם רוצים מרת"א או הקודקוד?

4. בסירטון של ההמראה לטיסה אשר בה קרתה התאונה המצנח נראה תקין לחלוטין! ההמראה מבוצעת ברוח דרומית מאוד, מה שמוביל לאויר פעיל ומערבולתי מאוד כתוצאה מהבנה הטופוגראפי של ההר. יתכן והרתמה היא אשר גורמת למשיכה ימינה (מעבר לרוח הדרומית).

5. איני רואה כל בעיה בכך שמדריך עוזר לחניך להמריא ותומך בו בהנפה (בטח בטיסת גובה ראשונה). אני רואה בעיה בהמראה ברכיב דרומי כל כך מהצד הצפוני של העמדה.

6. דויד כתבת שאינך רואה בעיה במזג האויר ועמדת להמריא אחרי אבי, אם היית חניך באותו יום כיצד כבר הספקת לרכוש תבונות של מדריך? שימי טוען בפורום שלו ובסרטים שהוקרנו מיום התאונה של אמיר בלץ ז"ל שמז"א היה מתאים לטיסות חניכים. כל אחד אחר בעל ניסיון שהיה באויר באתר באותו יום טוען אחרת (דימיון מזעזע למצב בו אנו דנים). איך זה נגמר כולנו יודעים.

7. אם ספר העזר המבצעי הוא בדיחה אחת גדולה, מדוע טרחו בסיתונית כל כך קשה על כתיבת אחד שכזה? ואגב אין כל דימיון בין הסע"מ של האגודות השונות בעולם.

8. מדריך מנחית – היה חובה בעבר ! אני אישית הדרכתי משנת 93 בעזרת מדריך מנחית ואני דווקא חושב שהנושא שווה הרבה מאוד התייחסות. זה אולי (אפילו ניתן לומר בטוח) היה מציל את חייו של אמיר בלץ ז"ל וכמעט בטוח היה עוזר לאבי ימין, תשאל למה? משום שתפקידו של מדריך מנחית הוא לדאוג לחניך מרגע שעזב את ההר וקיבל בקשר הוראה לשבת ברתמה ולטוס לשדה הנחיתה. מדריך מנחית היה דואג לאבי בזמן שהמדריך המשלח עונה לטלפון ומכוון לקוחות לעמדת ההמראה. המדריכים המנחיתים נעלמו מהאופק ביום שנעלמה האגודה, למה? זה זול יותר לא לשלם משכורת למדריך מנחית. לו חקרה המשטרה לעומק תאונות אלו מתוך ניסיון אמיתי להגיע לחקר האמת, אולי מדריכים היו מבינים את הסיכון בתיק פלילי על רשלנות, רשלנות פושעת, רשלנות תורמת, גרימת מוות ברשלנות וכו'. כל חוקר מתחיל במשטרה צריך לשאול את עצמו מדוע יום אחד נעלם המדריך המנחית (אפילו בבית ספר עם ותק של 30 שנה).

9. תגובתו של המדריך ראויה?
ואם המדריך היה נפצע כתוצאה מהנחיתה לצד החניך, את מי היו מפנים קודם ובמי מטפלים קודם? ואם הוא היה נוחת על מוקש והורג את שניהם?  אולי היה הרבה יותר אחראי לנהל את החילוץ מרחוק ו/או לרדת לפצוע ברגל?

10. דויד, איזה אחריות רת"א לקחה על התחום?

11. צחי, עמדת ההמראה במבוא חמה נקראת על שם יורם מוהליבר ז"ל אשר נהרג עם גלשן אויר לאחר שהתקין עליו מצלמות אשר הוציאו אותו מאיזון בזמן פניה חדה. לצערי לפני מספר שנים נפל השלט בכניסה ולא הוחזר חדש במקומו.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #46 ב- : November 15, 2011, 09:16:16 pm »

אדון לנואל, מדריך מנחית אינו דבר יקר... את זה אני יודע בוודאות - הנחתתי גם לך ,גם לכנפיים ונדמה לי שאפילו לעגור...
 lugh lugh lugh lugh

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #47 ב- : November 15, 2011, 09:42:52 pm »
דוד
זה יפה שאתה עונה רק לא לעיניין.
לא השבת על כלום ממדריך מנחית למז"א  ודיבור בטלפון!

לא קראתי לך שקרן אמרתי שכדי לכתוב עובדות ושאל תכתוב שטויות ושקרים (לא בטוח שאתה יודע שאלו שקרים שהוזנת בהם), במידה ולא הוזנת בהם אז מאיפה אתה מביא את המידע הבדיוני הזה?

תענה לשם שינוי לעיניין.

שייקה שאל את רולי תום ושאר חניכיו לשעבר על דאגתו ואכפתיות כלפי חניכיו.

צחי
יש הרבה שוני בין הסע"מים בעולם

לילה רטוב
שי
« עריכה אחרונה: November 15, 2011, 09:55:47 pm על ידי shaison »

מנותק david_ab2002

• מצאתי פסיפס
« Reply #48 ב- : November 15, 2011, 09:53:18 pm »
איתי,
אני מסכים.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #49 ב- : November 16, 2011, 08:33:56 am »
דויד,

דבר נוסף שלא כתבתי.

סעיף 2 שלך:

תמוהה בעני העובדה, שמייד לאחר התאונה, במשך שבוע, החוקר פונה למספר מאוד מצומצם של אנשים, נותש את החקירה (ומודיע שהתאונה לא תתפרסם), ורק לאחר פניות חוזרות ונשנות מצד נשוא התאונה, מחליט מי שמחליט לפתוח אותה מחדש כחודש לאחר מכן.....לחקור משהו שהתרחש מספר שבועות לפני נשמע לא רציני בעליל.

אינו נכון כלל ולא ברור לי מדוע אתה חושב כך.

החוקר הראשי חוקר תאונות בקצב שלו ועל פי התפתחות הדברים מצידו.

ישנן תאונות שדו"ח החקירה שלהן פורסם לאחר חודש וכאלו שלקח שנה למרות שהכל היה ידוע כבר בהתחלה.

מנותק david_ab2002

• מצאתי פסיפס
« Reply #50 ב- : November 16, 2011, 05:49:54 pm »
את זה איתי, אני יודע באופן אישי !
הוא פנה לשני חניכים בלבד, בנוסף לאבי.
לאז נעלם...התאדה...
לאחר שבועיים הוא בעצמו התקשר ואמר שחשבו לא לחקור/לפרסם ולאחר שפנו באופן בלתי מתפשר לחוקר הראשי, הוא הורה לו לשוב ולחקור !!!
רק אז, הוא התחיל סבב טלפונים.....

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #51 ב- : November 16, 2011, 07:13:09 pm »
אז זה מה שהוא (אני מניח דורון) מספר, אז מה !

עברתי קורס חוקרי תאונות אצל רזצ'יק ואורי דיין בסוף שנת 2002 (הקורס הראשון שהתקיים אני חושב), השתתפתי במספר חקירות ופרשתי מהגשת עזרה ישירה בחקירות (לא נראה לי אופן ההתנהלות מול החוקרים).

אין מצב שרזצ'יק החליט לפתוח בחקירה ואז לא לחקור/לפרסם !

כשתכיר אותו יותר מקרוב תבין שאני צודק (מעבר לניסיוני האישי איתו).

מנותק דיסקין

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #52 ב- : November 16, 2011, 11:41:31 pm »
עדיין ממשיכים את הברברת...

אין שום מורה - בבתי הספר של משרד החינוך, מרצה במכללות, ופרופסורים באוניברסיטה שמרשים לעצמם לדבר בנייד שלהם בזמן שהם מעבירים שיעור.
אין שום פסיכולוג, מטפל, מאמן שמרשה לעצמו לדבר בטלפון בזמן SESSION.

לא צריך בשביל זה חוק מהכנסת. יש כללי התנהגות בסיסיים טבעיים - של כיבוד התלמידים.

אבל בהדרכת טיסה, שחיי אדם תלויים להם על סמרטוס - זה מותר ?!

הציפייה שלי הייתה שהמדריך המנוסה והמתהדר בניסיונו הרב יבצע תחקיר, יסיק מסקנות, יבצע תיקונים ויתנצל.
במקום זה, במשך השבועות לאחר האירוע , המדריך היה עסוק בטיוח ובתירוצים.

הדוח מצביע ומבהיר בלשון שאינה משתמעת לשני פנים - האחריות הישירה לתאונה היא של המדריך.

אין קשר למצב המצנח, הרוח הייתה סבירה ובמגבלות טיסה לחניכים, ונוכחות מדריך מנחית לא הייתה תורמת.
נטישת המשמרת של המדריך היא הסיבה הישירה - והאחריות על כן היא עליו - ושום ברברת לא תטשטש את האחריות הזו.

כמה טוב היה ללא הטלפונים הניידים ... רק רע הם עושים
[- אולי IPHONE או סלקום הם האחראים לתאונה ? ... ]

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #53 ב- : November 17, 2011, 12:09:57 am »
נועם אני מסכים עם רוב דבריך רק:

1) תפקידו של מדריך מנחית הוא לא רק להנחית אלא להדריך את החניך לכיוון שדה הנחיתה. אחרי שהחניך ממריא ומתישב המדריך המשלח מעביר אותו למדריך המנחית וממשיך להתעסק עם הנעשה בעמדה. במקרה שהיה מדריך מנחית המדריך המשלח יכל לענות לטלפון אחרי שהעביר את החניך למנחית והיה עם החניך מדריך בקשר בזמן הארוע ואולי היה מונע אותו.

2) ברברת זה התפקיד היחידי של פורום. פורומים קיימים כדי שאנשים יביעו בהם את דעותיהם השונות. לצפות שלא תהיה ברברת בפורום זה כמו לבוא לקולנוע ולהתפלא שיש סרט.

3) אם תתיחס לדבריהם של אחרים כ"ברברת" הם יתיחסו לדבריך כ"ברברת". לא יזיק להתיחס לדבריהם של אחרים באותו הכבוד שאתה מצפה שיתיחסו לדבריך.

4) לפי ההנפה בסרט כיוון הרוח לא היה מתאים לחניכים. לפחות איתי ואני חושבים ככה, יכול להיות שעם הנסיון שלך אתה צודק ואנחנו לא יודעים על מה אנחנו מדברים אבל לפחות במקרה של איתי זה מאוד לא סביר.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #54 ב- : November 17, 2011, 06:30:57 am »
מצפייה נוספת בהמראה, גם אם הרכיב דרומי מידי, לא נראה לי שזה היווה גורם לתאונה כיוון שההמראה עברה בשלום והחניך התרחק מההר. מה שקרה לאחר מכן לא נראה בסרט, אך בטיסה ראשונה לאחר התרחקות מההר הולכים לשדה הנחיתה ורכיב דרומי לא אמור להפריע לכך.

מנותק ישראל

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #55 ב- : November 17, 2011, 06:50:57 am »
אני רוצה קצת לחדד את מה שאני חושב שנועם מתכוון אליו ואני באופן אישי מסכים איתו.
רק הבהרה לפני כן , לא לגבי הברברת , הפורום הוא מקור מידע מעולה , כמובן שצריך מידי פעם לסנן , ותודה לכל אלה שעונים על שאלות , גם אם לוותיקים יותר הם נראים כמובן מאליו.
וחזרה לנושא השרשור..........
לא מזמן לפני קצת יותר מחצי שנה , אני ביצעתי את טיסת הגובה הראשונה שלי בדיוק באותו מקום , ולכן אני ואני מניח שגם נועם זוכר את הטיסה הזו . לחניך בטיסה ראשונה 500 מעל הקרקע 10 שניות בלי לשמוע מילה בקשר זה הרבה זמן , והראש מתחיל לעבוד ולפעמים עושים דברים שלא אמורים , אני חושב שגם אם כל מה שכתבו פה נכון , יש דבר אחד שלגביו תהיה הסכמה , אם המדריך היה מתרכז רק בחניך , במיוחד לאור העובדה שרואים את השניות הראשונות  שבהם הוא מתרחק מההר, התאונה היתה נמנעת.
ולמי שלא שמע אני מציע לצפות שוב בסרט ההמראה שפרסם נועם לא צריך לראות , רק להגביר את הווליום ולא להאמין.
טיסות בטוחות ישראל.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #56 ב- : November 17, 2011, 07:03:43 am »
נעם וישראל,

כשלא קוראים לא מבינים.

אין לנו ויכוח לגבי נושא שיחת הטלפון . לו היה מדריך מנחית שיחת הטלפון הנ"ל לא היתה משנה כלל.

אגב,

ההנחיה שאמורה לעבור למרחף מתחיל בראש גם בטיסת הגובה הראשונה שלו (כמובן אם לימדו אותו נכון) היא: שמירת כיוון והתרחקות מההר.

בשביל זה לא צריך מדריך, לא למעלה ולא למטה (וראיתי בחיי יותר מטיסת גובה ראשונה אחת שבה מכשיר הקשר הפסיק לתפקד).

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
בעניין: Re: פירסום דו"ח
« Reply #57 ב- : November 17, 2011, 07:53:48 am »
כן אני אחת מבנות המזל שאיבדו קשר בטיסה ראשונה. ונכון ידעתי בדיוק מה אני אמורה לעשות. כי אמרו לי. מה שכן לקח ליהמון זמן להבין שהשתיקה מצד המורה היא כי אין לי קשר.

Sent from my GT-I9100T using Tapatalk

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
« Reply #58 ב- : November 17, 2011, 02:18:12 pm »
בתור מי שעבר טיסת גובה ראשונה אצל שימי, אני יכול להעיד שחלק מהתדריך לפני טיסה היה - מה קורה אם אין קשר (טסים ישירות לכיוון שדה הנחיתה, שמירת כיוון, שמיניות וכו'). זה היה די מזמן ואני מקווה שעדיין קיים.

מצד שני אני לא מצפה שתלמיד בטיסת גובה ראשונה יידע להתמודד עם שמירת כיוון בקריסות ולכן אני מסכים עקרונית עם נועם. חבל שהתחקיר לא נכנס לעומק בנושא הזה.

ערן

מנותק דיסקין

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #59 ב- : November 17, 2011, 10:45:20 pm »
תודה לתגובות.

מה שהתכוונתי לגבי ה"ברברת" זה שמרוב ניתוחים תיאורטים יש סיכוי לפספוס הלקח והשיעור.

כן - קשר יכול להתנתק, וכן - בדר"כ בתדריך המדריך נתן את המקרים והתגובות ביניהם מה קורה שקשר אובד.

א ב ל  - צריך לעשות הכול שכן יהיה  ק ש ב  של המדריך לחניך. וזה יהיה חסר אחריות לומר - שקשר יכול להתנתק, אז זה לא נורא אם המדריך מיוזמתו מאבד את הקשר עם החניך....

ומניסיוני עם המדריך הזה - בשיעורים - קרקע, פגישות במשרד, ובשיעורי טיסה - הוא לרוב ענה לשיחות שנכנסו לו - ובכך שם את התלמידים בעדיפות השנייה (הרי הם כבר שלמו, והשיחה זה אולי קונה פוטנציאלי...).

ומכיוון שאני הייתי למעלה ליד המדריך שזה קרה, אני מעיד שנכנסה לאחר מכן עוד שיחת טלפון, וגם לה ענה המדריך.
בשיחה השלישית שנכנסה - אני ראיתי את המדריך במצוקה, וניגשתי ולקחתי לו את מכשיר הטלפון ואני התחלתי לשוחח עם הזוג שחיפש את העמדה לטיסת טנדם איתו ! ואז תוך כדי שאני משוחח עם הזוג - אני שומע את המדריך צועק - קרתה תאונה, תביא לי את המים וצלצל לחילוץ.

ומה שאני מבקש - שכולנו נלמד את השיעור והלקח.
מה שהמדריך עשה - זה לדבוק בצדקנות במקום ללמוד.

זה מזכיר לי דרשה שפעם שמעתי (חז"ל או קונפוציוס - לא זוכר מי):

גם חכם וגם טיפש עושים טעויות.
החכם אומר - "עשיתי טעות, מה אני יכול ללמוד כאן?"
הטיפש מחפש תירוצים להצדקת הטעות.

ועלינו לזכור - שטעויות בשמיים (כמו גם בכבישים) הורגות... בניגוד לטעויות אחרות כגון טעויות במע' ביחסים וכולי...