לאחר שמחקתי את התגובה, הרהרתי.....
זאת הדעה שלי, בזה אני מאמין וזה מה שאני באמת חושב.
מי שהושב שאני פיו של מישהו אחר, שיבוסם לו.
אלו תובנות שהצתברו במהלך מספר חודשים....
מה שנסיתי לכתוב כאן, זה שבעצם הכל כאן לא מסודר, אם אין חוק, מדוע יש חוקר, ומה הטעם בכלל בפרסום הדו"ח (של זה ושל הבאים אחריו).
אם כולם טומנים כאן את הראש בחול וטוענים שמדריך X בטוח יותר ממדריך Y אז כולכם צבועים.
גם את ארנון כולכם כאן שחטתם על המזבח....
מצד אחד כולם יודעים שאין חוק ואין דין ואן דיין והספר המבצעי האחרון של כל בית ספר הועתק מלפני מליון שנה מהספר שהאגודה בעצמה העתיקה כניראה מהאינטרנט. אבל אוהו....זה הפך פתאום להיות התנך...

!@#!#
כולכם חופרים לעצמכם את השכל.....תשקיעו את המאמץ בלהפוך את כל הספורט הזה לחוקי ולא להתפלסף מאחורי המקלדת.
אז יהיו חוקים מחייבים. מי שלא יעמוד בהם יתן את הדין. וישלם !!!! אם זה חוקי ומסודר, כל עובר על החוק יתן את הדין וישב אם צריך מאחורי סוגר ובריח !!!! וזאת כל הכוונה בהודעה שלי.
לעורר הד, שתבינו שכולנו חיים בסרט....
וכל מי שחושב אחרת, שיבושם לו.
להלן שוב תגובתי המקורית
++++++++++++++++
חברים, בואו נעמיד מספר דברים על דיוקם מפי אחד שבאמת היה שם מתחילת הארוע ועד סופו.
אני אתייחס למספר נקודות שקשורות ישירות לדו"ח
1) לגבי מזג האויר, ריחפתי באותו היום ראשון ועמדתי לצאת מייד אחרי אבי. בנוסף, היו באויר וביציאה לאויר חניכים מעוד בית ספר, ולעניות דעתי, הרוחות היו ברמה סבירה לחלוטין.
2) תמוהה בעני העובדה, שמייד לאחר התאונה, במשך שבוע, החוקר פונה למספר מאוד מצומצם של אנשים, נותש את החקירה (ומודיע שהתאונה לא תתפרסם), ורק לאחר פניות חוזרות ונשנות מצד נשוא התאונה, מחליט מי שמחליט לפתוח אותה מחדש כחודש לאחר מכן.....לחקור משהו שהתרחש מספר שבועות לפני נשמע לא רציני בעליל.
3) לגבי ביטוחים - כל חניך בבית הספר חותם ומצהיר שהוא מודע לכך שאין הוא מבוטח מטעם בית הספר ופונה ללמוד בו מרצונו החופשי, ומצהיר שהוא מחוייב לבצע בעצמו ועל חשבונו ביטוח מתאים.
4) ספר העזר המבצעי הוא בדיחה אחת גדולה !!! - אם לא קיימת אגודה, אם לא קיים חוק, אם אין מי שמפקח ואין מי שמסמיך, על איזה ספר בדיוק מסתמכים ?
5) הסמכות להדרכה - למי מהמדריכים כיום יש הרי אין אגודה......אין חוק אין דיין, כל אחד עושה מה שעולה על רוחו !!!! יש עוד מדריכים בענף (למי בדיוק יש הסמכה ? ומטעם מי ?) - מי הסמיך טנדמיסטים ? מי בודק שיש להם ביטוח ? מי בדיוק מסמיך טייסים ?? אני מכיר כאלו שלא למדו מעולם אצל אף אחד, ולוקחים "אזרחים" בנתניה לטנדם !!!!
6) מדריך מנחית......חבל על המאמץ
אני מאחל לאבי ימין רק בריאות והחלמה מהירה מכל הלב, באמת מכל הלב.
למה בדו"ח הנ"ל לא מופיע למשל, פנייה למדריך הנוסף שהיה בארוע וראה כמעט את כולו ? (אולי לא פנו אליו)
ומה עם התגובה של המדריך ?
על זה שהוא לקח את הציוד שהיה מולבש כבר עלי, ויצא איתו, מבלי לחשוב פעמיים, לאתר את החניך, ונחת על זיז בכדי להגיש לו עזרה ראשונה/מיים/צל תוך כדי סיכון עצמי אל שטח ממוקש ונשאר איתו עד שהגיע החילוץ.
הרי הוא יכל "לשבת" מלמעלה ונהל את החילוץ ב REMOTE....
אז אני באמת מבין יריבויות על בסיס עסקי, וזה שאחד מכרסם בפרנסה של השני ולכל אחד יש את האישיות המיוחדת שלו ומעגל האוהדים שלו (למי יותר ולמי פחות).
היתה תאונה באמת חמורה שיכלה להסתיים אחרת לחלוטין ובנס הסתימה כפי שהסתימה.
אין לי ולו מאומה בעד פלוני או אלמוני. אבל לדעתי, הדו"ח הנ"ל נחקר/נכתב/פורסם בצורה לא מקצועית, מגמתית ושערוריתית.
וזאת דעתי האישית, מבלי לפגוע בחוקר מבלי לפגוע באבי ימין ומבלי לחלק ציונים לאיש.
ושוב
אני מאחל לאבי ימין רק בריאות והחלמה מהירה מכל הלב, באמת מכל הלב.