כתב נושא: פירסום דו"ח  (נקרא 1210 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: פירסום דו"ח
« Reply #20 ב- : November 14, 2011, 01:52:48 pm »
יש לציין שדורון גם לפעמים עושה או עשה בעבר טנדמים לבית הספר שנחקר בדו"ח, אין פה ניגוד אינטרסים?

לגבי הרוח הדרומית מדי, ידוע לי שדורון היה מודע לזה לפני כתיבת הדו"ח (דיברנו בטלפון). ידוע לי גם שלא דורון כתב את הדו"ח אלא אנשי משרד החוקר הראשי לפי מה שנראה להם מהנתונים של דורון, אז אולי אסף את החומר מישהו שטס על מצנחי רחיפה אבל לא כתב אותו מישהו כזה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רביבו

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
« Reply #21 ב- : November 14, 2011, 05:32:16 pm »
בקשר לחופה חניך שריחף איתה  לפני התאונה לא רצה להשתמש איתה שוב
כי היא משכה לו כל הזמן והוא ביקש משימי לא לטוס איתה ואז היא עברה לאבי
והסוף ידוע

מנותק רביבו

• משחק בארגז החול
« Reply #22 ב- : November 14, 2011, 07:23:07 pm »
אסף בקשר "לשעה" גם אם זה היה שעה וחצי זה עדיין לא מספיק החניך לא היה מוכן וזו עובדה.
ועוד דבר קטן נתסה לפתח דיון על הנושא הזה בפורום של סיתוונית
« עריכה אחרונה: November 14, 2011, 07:25:06 pm על ידי רביבו »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #23 ב- : November 14, 2011, 10:00:50 pm »
תשובות:

1) הרוח הייתה ברמה סבירה אבל לא בכיוון סביר.

2) גם בעייני תמוהה.

3) הוכח כבר בבית משפט שחתימת ויתור כזו לא פוטרת את בית הספר מאחריות.

4) ספר העזר המבצעי מפורסם באתר סיתוונית כספר הנוהלים של הבית ספר, ז"א אין קשר לספר שהיה לאגודה ואין כשר אם יש או אין אגודה. המדריך עבר על הנוהלים שקבע לעצמו והבטיח לחניכים שלפיהם ילמד. ולמען האמת הספר תופס משפתית יותר מהחתימה של החניך, ז"א גם אם החניך חותם שהוא מוכן לטוס ברוח צד של 90° אבל בספר העזר של בית הספר כתוב שלא ממריאים ביותר מ30° האחריות היא על המדריך (מה החניך בדיוק מבין במיצנחים כשהוא חותם?).

5)למה חבל?  בכל העולם משקיעים את המאמץ הזה כדי לחסוך בחיי החניכים, למה לא בארץ?

אני גם חושב שהדו"ח לא מקצועי אבל כנראה שמהסיבות ההפוכות ממה שאתה חושב.

ואגב לאף אחד ממי שהגיב פה אין יריבות עסקית מול בית הספר. היחידים שיש להם הם רומן וארנון ושניהם לא כתבו פה מילה.

ואגב לאסף לפי המודיעין שלי אבי היה שני שעורי שליטה קרקעית ו3 טיסות בגובה נמוך לפני התאונה הנ"ל.
רצוי אולי לציין שלפחות בבית ספר אחד חניכים לפעמים עושים 3 חודשים שליטה קרקעית ויותר לפני שהם עולים לטוס.

מנותק דיסקין

• מפעיל בובקט מתקדם
  • סבלנות אין קץ מביאה תוצאות מיידיות
    • דוא
« Reply #24 ב- : November 14, 2011, 10:14:56 pm »
יש מצב לראות את הוידאו של ההנפה?

אולי יש גם וידאו של הארוע?

להלן סרטון (שאני צילמתי) של ההמראה של אבי ימין (התלמיד שנפגע). הקשיבו היטב לפס הקול.
מה שקרה אחרי זה שהמדריך פשוט לא היה בקשר עין וקשר רדיו עם החניך (בטיסתו הראשונה בגובה !).
לדעתי זה גם בניגוד לסע"מ הפומבי של בית הספר הנ"ל, וגם רשלנות.

סרטון ההמראה ראשונה של אבי ימין

ואני קורא את התגובות המגינות על שימי - ופשוט לא מאמין.

ה"מדריך" הזה מעלה 5 חניכים מתחילים (שאין להם יותר מ 5 טיסות כ"א) בו זמנית באוויר. גם טייס F16 היה מתקשה בחלוקת קשב לחמישה חניכים באוויר בו זמנית.
ניסיתי בכל דרך לקבל התחייבות ממנו להעלאת רמת הבטיחות - ובתגובה הוא חסם אותי מהפורום שלו, הודיע לי שאני יכול לחפש מדריך אחר, ובכלל מי אני (ששילמתי לו כסף ואני לקוח) שאדרוש ממנו משהוא.

מה שהיה ב 15 ביולי 2011 זה רשלנות:
היינו 10 חניכים.
שימי הגיע מאוד עייף לשדה הנחיתה ב 07:20 (באיחור של 20 דקות).
שעלינו לאתר ההמראה במבוא חמה - הרוח הייתה קרובה לאפס קמ"ש (לא יותר מ 5 קמ"ש) עם משבים מכיוון דרום-מערב.
התארגנו להמראות קדמיות.
החניך הראשון (יהודה) שיצא לא טוב - קיבל קריסה שמאלית ונפל במדרון על גדר התייל.
לאחר שאני יצאתי וחזרתי - בסביבות 10:30 - שימי הוציא את אבי ימין ע"י כך ששימי מניף לחניך ומשגר אותו - ראו סרטון.

כל השאר - רשום בדוח החקירה.

מסקנה : הטלפון הנייד הורג בכבישים וגם יכול להרוג בגבהים.
אנא המנעו משיחות בטלפון בזמן שאתם מדריכים או טסים.

שיהיה לנו שנה נפלאה, מלאה בתרמיקות, ו ב ט ו ח ה !!

« עריכה אחרונה: November 14, 2011, 10:36:40 pm על ידי noamd »

מנותק רביבו

• משחק בארגז החול
« Reply #25 ב- : November 14, 2011, 10:17:15 pm »
דוד שמורים אצלנו כל האימלים שכתבה על האירוע ועל שימי .
משום מה נישמע כאילו אתה מדבר מגרונו.

מנותק דיסקין

• מפעיל בובקט מתקדם
  • סבלנות אין קץ מביאה תוצאות מיידיות
    • דוא
« Reply #26 ב- : November 14, 2011, 10:40:50 pm »

ואגב לאסף לפי המודיעין שלי אבי היה שני שעורי שליטה קרקעית ו3 טיסות בגובה נמוך לפני התאונה הנ"ל.
רצוי אולי לציין שלפחות בבית ספר אחד חניכים לפעמים עושים 3 חודשים שליטה קרקעית ויותר לפני שהם עולים לטוס.

לא צריך "מודיעין" - זה רשום בדוח החקירה !
אבי היה שבועיים בקורס (כמה כבר הספיק לבצע שליטה קרקעית?) ואחרי 4 (ארבע!) טיסות בגובה נמוך!

בבוקר התאונה אני שאלתי את שימי איך הוא מעלה את אבי כל מהר לטיסות גובה - בתשובה הוא אמר:
"אבי עושה kite surfing - הוא כבר מוכן..."

מנותק רביבו

• משחק בארגז החול
« Reply #27 ב- : November 14, 2011, 11:12:46 pm »
אבי אתה מוזמן למחוק את ההודעה שלך גם בפורום סיתוונית המנוהל ע"י "צוות סיתוונית"

מנותק david_ab2002

• לביצים אסור לריב עם אבנים.
  • מצאתי פסיפס
« Reply #28 ב- : November 14, 2011, 11:16:44 pm »
לאחר שמחקתי את התגובה, הרהרתי.....
זאת הדעה שלי, בזה אני מאמין וזה מה שאני באמת חושב.
מי שהושב שאני פיו של מישהו אחר, שיבוסם לו.
אלו תובנות שהצתברו במהלך מספר חודשים....

מה שנסיתי לכתוב כאן, זה שבעצם הכל כאן לא מסודר, אם אין חוק, מדוע יש חוקר, ומה הטעם בכלל בפרסום הדו"ח (של זה ושל הבאים אחריו).
אם כולם טומנים כאן את הראש בחול וטוענים שמדריך X בטוח יותר ממדריך Y אז כולכם צבועים.
גם את ארנון כולכם כאן שחטתם על המזבח....
מצד אחד כולם יודעים שאין חוק ואין דין ואן דיין והספר המבצעי האחרון של כל בית ספר הועתק מלפני מליון שנה מהספר שהאגודה בעצמה העתיקה כניראה מהאינטרנט. אבל אוהו....זה הפך פתאום להיות התנך...???!@#!#
כולכם חופרים לעצמכם את השכל.....תשקיעו את המאמץ בלהפוך את כל הספורט הזה לחוקי ולא להתפלסף מאחורי המקלדת.
אז יהיו חוקים מחייבים. מי שלא יעמוד בהם יתן את הדין. וישלם !!!! אם זה חוקי ומסודר, כל עובר על החוק יתן את הדין וישב אם צריך מאחורי סוגר ובריח !!!! וזאת כל הכוונה בהודעה שלי.
לעורר הד, שתבינו שכולנו חיים בסרט....
וכל מי שחושב אחרת, שיבושם לו.

להלן שוב תגובתי המקורית
++++++++++++++++

חברים, בואו נעמיד מספר דברים על דיוקם מפי אחד שבאמת היה שם מתחילת הארוע ועד סופו.

אני אתייחס למספר נקודות שקשורות ישירות לדו"ח

1) לגבי מזג האויר, ריחפתי באותו היום ראשון ועמדתי לצאת מייד אחרי אבי. בנוסף, היו באויר וביציאה לאויר חניכים מעוד בית ספר, ולעניות דעתי, הרוחות היו ברמה סבירה לחלוטין.

2) תמוהה בעני העובדה, שמייד לאחר התאונה, במשך שבוע, החוקר פונה למספר מאוד מצומצם של אנשים, נותש את החקירה (ומודיע שהתאונה לא תתפרסם), ורק לאחר פניות חוזרות ונשנות מצד נשוא התאונה, מחליט מי שמחליט לפתוח אותה מחדש כחודש לאחר מכן.....לחקור משהו שהתרחש מספר שבועות לפני נשמע לא רציני בעליל.

3) לגבי ביטוחים - כל חניך בבית הספר חותם ומצהיר שהוא מודע לכך שאין הוא מבוטח מטעם בית הספר ופונה ללמוד בו מרצונו החופשי, ומצהיר שהוא מחוייב לבצע בעצמו ועל חשבונו ביטוח מתאים.

4) ספר העזר המבצעי הוא בדיחה אחת גדולה !!! - אם לא קיימת אגודה, אם לא קיים חוק, אם אין מי שמפקח ואין מי שמסמיך, על איזה ספר בדיוק מסתמכים ?

5) הסמכות להדרכה  - למי מהמדריכים כיום יש  הרי אין אגודה......אין חוק אין דיין, כל אחד עושה מה שעולה על רוחו !!!! יש עוד מדריכים בענף (למי בדיוק יש הסמכה ? ומטעם מי ?) - מי הסמיך טנדמיסטים ? מי בודק שיש להם ביטוח ? מי בדיוק מסמיך טייסים ?? אני מכיר כאלו שלא למדו מעולם אצל אף אחד, ולוקחים "אזרחים" בנתניה לטנדם !!!!

6) מדריך מנחית......חבל על המאמץ

אני מאחל לאבי ימין רק בריאות והחלמה מהירה מכל הלב, באמת מכל הלב.

למה בדו"ח הנ"ל לא מופיע למשל, פנייה למדריך הנוסף שהיה בארוע וראה כמעט את כולו ? (אולי לא פנו אליו)

ומה עם התגובה של המדריך ?
על זה שהוא לקח את הציוד שהיה מולבש כבר עלי, ויצא איתו, מבלי לחשוב פעמיים, לאתר את החניך, ונחת על זיז בכדי להגיש לו עזרה ראשונה/מיים/צל תוך כדי סיכון עצמי אל שטח ממוקש ונשאר איתו עד שהגיע החילוץ.
הרי הוא יכל "לשבת" מלמעלה ונהל את החילוץ ב REMOTE....

אז אני באמת מבין יריבויות על בסיס עסקי, וזה שאחד מכרסם בפרנסה של השני ולכל אחד יש את האישיות המיוחדת שלו ומעגל האוהדים שלו (למי יותר ולמי פחות).

היתה תאונה באמת חמורה שיכלה להסתיים אחרת לחלוטין ובנס הסתימה כפי שהסתימה.
אין לי ולו מאומה בעד פלוני או אלמוני. אבל לדעתי, הדו"ח הנ"ל נחקר/נכתב/פורסם בצורה לא מקצועית, מגמתית ושערוריתית.

וזאת דעתי האישית, מבלי לפגוע בחוקר מבלי לפגוע באבי ימין ומבלי לחלק ציונים לאיש.

ושוב
אני מאחל לאבי ימין רק בריאות והחלמה מהירה מכל הלב, באמת מכל הלב.
« עריכה אחרונה: November 14, 2011, 11:44:00 pm על ידי david_ab2002 »

מנותק Assafm25

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #29 ב- : November 14, 2011, 11:56:38 pm »
חשוב לציין שאבי ממש אבל ממש לא היה שבועיים בקורס

והוא עבר הרבה יותר משעה וחצי של שעות קרקעיות
אין לי שום אינטרס ובטח ובטח שאני מאחל לאבי החלמה ובריאות הכי מהירה שיש

אבל כשעושים דוח יש להביא את הדברים לדיוקם

אני ואבי נרשמנו באותו יום לקורס (היום בו הכרנו כל חברי הכיתה)
הצאק הראשון שלי שנתתי לסיתוונית הוא 17.6.11 התאונה קרת חודש אחרי זה כבר לא שבועיים
במהלכם לפי מיטב זכרוני אבי עשה שעות קרקעיות מספקות ואף הציג שליטה טובה במצנח עקב נסיונו מהקייטים
לפי מיטב זכרוני היו ימים בהם אבי וחבר הגיעו לשעות קרקעיות משעות הבוקר מה שמוכיח כמה הם היו יותר משעה/שעה וחצי בשעות קרקעיות

אין לי כל אינתרס למרות שאני לומד בסיתוונית אבל מה שכן חשוב לי זה שהדברים יעמדו על דיוקם ולא יכפישו,יעליבו ויבגעו באדם בפני רבים

יש לכם משהו אישי נגד שימי/סיתוונית?
יש את הדרכים המקובלות לפנות אליו

אל תשתמשו באינטרנט ובפורום ככלי תחמושת
« עריכה אחרונה: November 15, 2011, 12:01:03 am על ידי Assafm25 »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #30 ב- : November 15, 2011, 12:05:02 am »
דוד אז מה שאתה אומר בעצם זה שזה שנפצע חניך בזמן שמוישלה לימד אותו לא אומר שלמוישלה יש אחריות בנושא? רק כי אין חוק מפורש שאוסר עליו ללמד?

כמו במקרה של ארנון אני אתן שוב את דוגמאת הסנפלינג:

בארץ אין שום חוק שמחייב הסמכה כדי ללמד סנפלינג גם לא צריך רשיון כדי לגלוש. אם צחי רייל אומר לאמיר מליק "יש לי בית ספר לסנפלינג בוא ללמוד אצלי", וצחי מוציא את אמיר מצוק של 200 מטר למרות שבכל העולם מלמדים קודם במדרון מתון ולא מצוק. ולא רק זה אלא גם עם חבל ישן בלוי שלא נבדק שנים וקרבינות בלויות ורופפות.
ידידי המלומדים - אם אמיר נופל ונהרג צחי עף לכלא !!!       כי גם עו"ד בן יומיים יכול להוכיח מעל לכל ספק "הריגה ברשלנות"

השאלה היחידה שלי היא למה במצנחי רחיפה זה לא ככה?!

מנותק david_ab2002

• מצאתי פסיפס
« Reply #31 ב- : November 15, 2011, 12:39:28 am »
צחי,
אני חושב שבמצחי רחיפה זה לא ככה, כי מישהו לקח עלנו חסות, רשות שדות התעופה, ולכן לרשויות נוח להתעלם מכל מה שמתרחש כאן בנושא זה, לראיה, בזמן התאונה, הגיעו עשרות שוטרים לשטח, ברגע שהם שמעו שיש חוקר מטעם רתע, כולם התחפפו, לא נשאר אף אחד, לא נלקחה עדות, לא אומתו פרטים, כלום. שום דבר.

כנראה שהחוק, לא תופס עלנו.......מוזר, במדינה מסודרת זה לא היה יכול לקרות, אבל ישראל זאת לא מדינה מסודרת....
 אני טוען שהדוח לא רציני.
אם הוא היה כזה, הוא היה מתבצע כפי שדוחות מסוגו בתחום התעופה מתבצעים. הגעה לכל המעורבים, ספיחים והוגי דעות באותו היום. חקירת כל המעורבים מייד !!!
אבל, כנראה, שהדוח לא באמת חשוב ברשות ולראיה הם מודיעים על כך כבל עם ועדה בכל הזדמנות שהם לא מעוניינים לקחת חלק בזה.... אז כנראה, הם מעבירים את החקירה לקבלן מישנה שקיבל הכשרה כזו או אחרת ומכניס לדוח דברים מסויימים ואחרים מתעלם מהם מטעמיו הוא.
הדוחות נועדו ומוגדרים כדוחות בטיחות, הם אינם אמורים לקבוע אשמים, הם אמורים לספק אינפורמציה על הארוע בצורה אמינה וכנה בכדי שקהילת המעופפים תוכל להסיק מסקנות בטיחותיות.
המשטרה צריכה לקבוע אם רשלנות ולא חוקר כזה או אחר מטעם הרשות....לרשות הנל אין סמכות.
אני בכלל חושב שבכל ארוע מסוג זה או אחר המשטרה צריכה להוביל את החקירה ולא אף אחד אחר.

דוד
« עריכה אחרונה: November 15, 2011, 12:45:18 am על ידי david_ab2002 »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #32 ב- : November 15, 2011, 01:18:52 am »
רת"א - רשות תעופה אזרחית. ועל כלי טייס אזרחיים יש לה סמכות.

ושים לב שהדו"ח לא קובע מי אשם אלא למי הייתה אחריות.

גם אני חושב שהדו"ח לא מקצועי ברמה של יציאת ידי חובה, אני רק מסכים עם המסכנות שלו. האחריות הראשונה לבריאות החניך עד סוף הקורס היא של המדריך, בדיוק בשביל זה משלמים לו, כדי שילמד אותך לטוס בטוח בלי שתהרוג את עצמך בדרך.

הדבר החמור באי לקיחת האחריות במקרה של תאונה של חניך זה שגם לא נלמדים הלקחים המתאימים, מה שאומר שלא מבוצע מספיק למנוע את התאונה הבאה.
תמיד הצעד הראשון לפתרון בעייה זה להבין שיש בעייה.

כבר היו בעבר תאונות בגלל המראה ברוח צד במבוא חמה (חלקן השתקו טוב יותר מאחרות), אם היה נלמד הלקח בפעם הקודמת התאונה הזו לא הייתה קורת. ואם לא ילמד הלקח מהתאונה הזו התאונה הבאה היא בלתי נמנעת.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #33 ב- : November 15, 2011, 05:15:24 am »
דוד כמה שאתה מושפע ולא רואה את התמונה הכללית של העניין, מדריך כזה צריך להוקיע אותו ולהזהיר מפניו ולא לסנגר עליו ואיך שהוא לתת לגיטימציה שהוא יעשה זאת שוב.

אני מכיר כול כך הרבה אנשים ששכבו על הגדר בשבילו,ואחרי שהוא חצה הוא ירה לכולם בראש.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #34 ב- : November 15, 2011, 08:50:37 am »
דוד כתבת "מצד אחד כולם יודעים שאין חוק ואין דין ואן דיין והספר המבצעי האחרון של כל בית ספר הועתק מלפני מליון שנה מהספר שהאגודה בעצמה העתיקה כניראה מהאינטרנט. אבל אוהו....זה הפך פתאום להיות התנך...!@#!#"

אם אתה לא יודע את העובדות אל תכתוב שטויות או שקרים!

הסע"מ של האגודה נכתב בארץ לא הועתק מחו"ל או מהאינטרנט, ועודכן בדם של חברים יקרים ושעות של עבודה של חברים ואנשי מקצוע.
היו וקיימים בארץ מדריכים שהוכשרו בארץ ובחו"ל ע"י גופים מוכרים !

האם זה נראה לך הגיוני שהמדריך ידבר בטלפון  בזמן הטיסת גובה הרשונה שלך כשאתה מטרים מההר?

למה לא לשים מדריך מנחית? 
למה אתה חושב שזה בזבוז זמן?

כן נשמע שאתה שימי או דוברו אבל זה רק בגלל מה ואיך שאתה  כותב.

בשמחות
שי
« עריכה אחרונה: November 15, 2011, 09:12:30 am על ידי shaison »

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #35 ב- : November 15, 2011, 09:46:38 am »
לידיעתכם
בחוק הטייס החדש 2010 פרק 5 דן בנושא מצנחי רחיפה החוק בתוקף ואושר בכנסת .
עדיין אין תקנות לחוק ( נושא מורכב ומאתגר שלא פה המקום לפתוח את הנושא )

לגבי הדוח
ההתלהמות של דוח לא מקצועי לא מדוייקת
במידה ויש לכם הערות לדוח נא תעבירו בצורה מסודרת ונעביר את זה לחוקר הראשי
חוקר הראשי אינו מומחה בתחום מצנחי הרחיפה ולכן לוקח איש שלנו לטובת החקירה .

שוחחתי עם החוקר הראשי בנושא שוב והוא מבקש את ההערות המקצעיות שלכם בכדי לדעת איפה דרוש תיקון ולתקן במידת הצורך את הדוח
קישקושים במלל לא מבוסס ולא אמין בפורום לא נותנים מאומה לאפקטיביות של הדוח ולפעילות בהמשך
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק רביבו

• משחק בארגז החול
« Reply #36 ב- : November 15, 2011, 11:24:09 am »
דוד רק שאלה אחת.
לדעתך יש רשלנות באירוע הזה? {מקווה לתשובה כנה}

אסף כתבת "דרכים מקובלות לפנות אליו".
חבל שאתה לא מכיר טוב את הנסיון של החברה לדבר איתו .
« עריכה אחרונה: November 15, 2011, 11:31:31 am על ידי רביבו »

מנותק Moshe Grad

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #37 ב- : November 15, 2011, 11:36:41 am »
אדרי ידידי

כל השאלות שהעלתי בתחילת השרשור הזה דורשות השלמת חקירה:

(לנוחיותך אני מעתיק את מה שכתבתי אז ומפרט)

המדריך לא הסכים למסור המצנח לבדיקה? למה? האם זה חוקי, נקודת מפתח שלא מוצתה בחקירה!!

החניך נכנס לספירלה,סיבוב,חיתחות,נבהל,גרם בעצמו לתאונה, מה קרה? מתברר שהיו עדים לארוע , מה הם ראו? למה אין ציטוט, כל מה שכתוב זה " באותה העת נקלע החניך למצב חרום"- אותי זה לא מספק.

דקה שלמה של חוסר שליטה? לא סביר, מי ראה? מה ראה?, חוץ מהתאור המבולבל של חניך בטיסה ראשונה, אין כלום.

יש תיאור מפורט ומעמיק כולל מידות של אתר ההמראה,( העתק הדבק) אבל אפילו לא סקיצה, צילום או תיאור של נקודת התאונה, "מורדות ההר" וזהו. אם זה לא דורש השלמה אז מה כן?

המצנח ידוע לכולם כבלתי תקין, ובכל זאת טסים עליו? נמק הסבר פרט, קשה לי להאמין שזה נכון, אף מדריך לא יתן לחניך להמריא עם ציוד דפוק במודע. דורש השלמה ובדיקה.

ללא תיאוריה? אז כן קיבל תאוריה או לא? כן עשה הרבה שליטה קרקעית או לא, הדיווח ממשתפי הקורס שלו שונה מחומר החקירה.

נפצע ברגל ומוגדר כפצוע בינוני עד קשה? לא סביר! אפשר להשלים גם את נושא הפציעה יותר מעמיק מבלי להכנס לענין חיסיון רפואי.

הרוח בדוח מתוארת כ"מערבית עד דרום מערבית עם משבים עד 15 קמש" מבט אל הווידאו שצולם מראה אחרת, דורש השלמה.

כמו שכתבתי לפני יומיים הדוח במתכונתו הנוכחית איננו מספק!!!

לטיפול החוקר הראשי וטיפולך אדרי

משה גרד
הבלתי מסופק
« עריכה אחרונה: November 15, 2011, 11:55:00 am על ידי Moshe Grad »

מנותק שיקה

• מפעיל בובקט מתקדם
  • 054-6775536
    • דוא
« Reply #38 ב- : November 15, 2011, 01:12:00 pm »
קראתי את הדו"ח.
למרות שאין לי ניסיון רב בכתיבת\קריאת דוחות כאלה נראה שהמסקנות בדו"ח מצירות מצב חריג, למרות שלדעתי הדו"ח כפי שנכתב יכול היה להכתב על כל מדריך. האם שאר המדריכים בארץ ממלאים את כל הנדרש לפי ספר עזר?
כמובן שיש למדריך אחריות על תאונות ולכן תמוה בעיניי שלא מצאתי בדו"ח התיחסות לעדות של המדריך, כצד משמעותי בביצוע החקירה.
אני מצפה למצוא בדו"ח התיחסות מצוטטת של הגורמים המעורבים בארוע.
מעבר לרתחנות של שימי שלעיתים קשה איתה, יש לו המון ניסיון ואכפתיות לחניכים.

בוגר קורס גובה של שימי.
שי

מנותק david_ab2002

• מצאתי פסיפס
« Reply #39 ב- : November 15, 2011, 01:34:22 pm »
שייסון, אני אכתוב מה שאני רוצא, שקרנים אתה יכול לקרוא לחברים שלך, לא לי.