כתב נושא: עם כול מה שקורה אצלינו ובארצנו,קצת לחזור לשיגרה. קרוס ראשון שלי.  (נקרא 665 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ניר ארואסטי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
אז אחרי סערת הרגשות שאנחנו עוברים לאחרונה,הרשתי להציג סרט של הקרוס הראשון שלי אחרי חמש שנות פעילות במצנחי הרחיפה.  במיוחד בעת הזאת אני שמח על הקצב שלי בהשגת המטרות האיטי אבל בטוח. מי שמכיר אותי יודע שלתבור לקח לי שלוש שנים להגיע . ההיתי מאות פעמים בתבור והמראתי עשרות פעמים בודדות,לרגע לא התביישתי לומר זה לא מתאים לי למרות שהחברים המריאו וחגגו,ולצמח הגעתי בעיקר כדי לבצע איסופים.   

אז מה היה לנו שם... עמדה עמוסה  בגלשנים ומצנחים,המראה אקרובטית משהו :) יציאה החוצה בגובה 1100 טרמיקה וחצי בחוץ וסינק כמעט לכול אורך הדרך נחיתת צנחנים ותום שנחתה יזום לידי.

paragliding in israel

מנותק EldadYagen

• הגעתי לאוסטרליה
תרשה לי להיות הראשון שמברך אותך כאן באתר....  אוהב אותך איש יקר ...
תמשיך בבטחה בקצב שתבחר ושהתרמיקות יאירו לך פנים  ויכירו לך את צמח והלאה...

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
מברוק אחינו יאללה מכאן הדרך כבר סלולה  ;)
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ניר אני שמח בשבילך על הקרוס אבל רואים בבירור מההמראה שלך שאתה לא ממש שולט בהנפה הפוכה,והחיוך היה יכול להיגמר אחרת,מהמראות כאלו אנשים מגיעים למקומות ממש לא נעימים,כאן יצאת בזול ורק כימעט חירבת איזה גלשן,תמשיך להינות אבל תיתאמן על ההנפה,כי מי ששלט פה זו החופה בךולא ההיפך וכמובן המזל ,רק טיסות בטוחות,והמראות בטוחות.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ניר, כל הכבוד על הקרוס ועל הזהירות שאתה נוקט :P

אם היה אפשר לותר על 34 השניות הראשונות  ???
בעצם...
34 השניות הראשונות הם המתנה הכי טובה שקיבלת מיום זה!
לעזוב ידיים!!! ועוד בתבור??? הידיים שלך חייבים להיות כל הזמן על ההגאים ויהי מה.
אם עד עתה לא סיגלת לעצמך שיטת הנפה כזו אז הגיע הזמן שתסגל לך כזו!

בכל מקרה אני בחוות רונית מחר מהשעה 4, אשמח לעבור איתך על שיטת הנפה שתתאים לך hug

אורי שמיר

מנותק tomtom

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
יקירי
שוב פעם כל הכבוד גאה בך
ועכשיו כמו שאבי אומר זה הרבה יותר פשוט

נועם ארואסטה הוא אחד האנשים היחידים שמשקיע הכי הרבה בשליטה קרקעית על בסיס קבוע כבר חמש שנים!!!
והוא אלוף בזה ...
אין ספק שלא צריך לזלזל ומה שיכול להתפתח מהנפה לא טובה בתבור או בכל עמדה בהחלט יכול להיגמר לא טוב
וצריך ללמוד מזה כל הזמן
אולי התזמון היה לא נכון ביחס למשב אבל התפעול וקור הרוח שיחק פה תפקיד וזה תוצאה של הרבה שליטה קרקעית

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
ארואסטה
בשעה טובה וכן ירבו!

תום תרשי לי לחלוק עליך.
איזה שליטה יש כשהידיים לא על הברקסים!

גורם המזל ומצנח מתחילים היו חלק גדול מידי בהמראה הזאת.

קור רוח היה לבטל את ההמראה גם עם זה אומר שהחופה מהייתה נופלת על גלשן.
כנ"ל בנחיתה.

הכול באהבה ארואסטי

בשמחות
שי

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
זה מעולה להיתאמן בהנפות ולישלוט בחופה אבל,איך ממריאים מבלי לבדוק מה קורה כמה עשרות מטרים לפני העמדה ?האם ניכנס משב?אולי הוא ניראה חזק ?אני רואה רבות אנשים שממריאים בהרים כאילו הם ברכס,וזאת מבלי לבדוק מה קורה בחוץ וזה כל כך חשוב!!כמה תלישות ללא שליטה,היסחפויות אל הלא נודע וגלגולים לאורך ולרוחב העמדות היו נימנעים אם מרחפים ייסתכלו לאחור יחושו וייראו מה קורה בחוץ?הריכוז בהנפה הוא חשוב אבל אם הוא לא מלווה השלב התיזמון של ההמראה הוא לוקה בחסר
לפי התמונות לא הייתי חושב שניר מיתאמן בהנפות כי הוא ביצע כל טעות אפשרית,והעיקרית היא שהמיצנח טס ללא טייס בהגאים וזה אומר הכל,אז נכון שמזל עוזר לנו ליפעמים וקצת קור רוח לא מזיק,אבל זה ניראה רע

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
וניר כל הכבוד שאתה מספיק בוגר ואין לך אגו מנופח שאתה מוציא סרט שאתה לא יוצא בו מיליון דולר ,רק ככה נילמד  hug

מנותק aviv hemed

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
איזה כיף מזל טוב מאחל לך טיסות ארוכות ובטוחות  hug  8)

מנותק gavriel

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
איחולי להמשך טיסות ארוכות ומוצלחות !   היה שווה לצפות בסרט ולו רק כדי לראות את האושר והסיפוק על פניך לאחר הנחיתה.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק alexz3

• משחק בארגז החול

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אוויסטי מברוק על הקרוס, למרות שדיברנו כבר בטלפון.

עכשיו תרשו לי לנתח את ההמראה קצת:

הטעות הראשונה והעיקרית כמו שאמרה תוםתום זה התזמון של המשב, וכמו שאמר נועם זה יכול להביא להתדרדרות קטסטרופלית של הארועים.
לפי העליה של המצנח אתה מניף עם תחילת התחזקות המשב ואז שנכנס המשב באמת אתה נתלש, זה מביא להמשך ההתדרדרות. כמו שנאמר מצנח סלחן וקור רוח והצלחת לקחת שליטה בחזרה (מצנח כמו של נועם לא היה מאפשר חלון זמן כזה ארוך).
בתבור דווקא יש יתרון מבחינת תזמון משבים כי יש את עצי האורן מול העמדה, אתה יכול לראות את הרוח על הצמרות גם ברוח קלה ובהשוואה למה שאתה מרגיש אתה יכול לדעת אם הרוח שבאה אליך מתחזקת או נחלשת ולקבוע את התזמון שמתאים לך.
תיזמון המשבים אמור לשאוף לזרימה אידיאלית. ההנפה הנוחה ביותר היא ברוח של כ20-15 קמ"ש מה שאומר שברוח חלשה שהמשב הגבוה הוא עד 20 צריך לכוון את התזמון למשב הגבוה. ז"א אם הרוח על הצמרות נראית גבוהה יותר ממה שאתה מרגיש ההתחזקות עוד לפניך, חכה כמה שניות שהמשב יתייצב ותן לשיא שלו להגיע אליך ותניף לשיא שלו (לא לפניו). ברוח חזקה יותר (בה המינימום הוא קרוב יותר ל20-15) תן לשיא לעבור אותך ותניף להחלשות, הרעיון הוא שאם אתה מניף במינימום אתה עלול לפגוש את כניסת ההתחזקות של המשב הבא עד שתספיק להמריא (כמו בסרט) כשאתה מניף להחלשות שאחרי השיא אתה מקטין למינימום את האפשרות הזו ואתה מסיים את ההנפה בהחלשות וממריא למינימום. כאמור מדובר על הנפה ברוח חזקה וגם המינימום הוא רוח מספיקה להניף בקלות.
תיזמון משב זה לא למצוא את המשב האידיאלי אלא למצוא את הזמן האידיאלי במשב נתון. בטח שמתם לב שיש אנשים שתופסים את העמדה זמן רב ומחכים למשב המושלם בעוד אחרים ממריאים במשב הראשון שיש להם, השניים פשוט מתזמנים טוב על מה שיש.
« עריכה אחרונה: October 19, 2011, 12:06:32 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
מגיע לך איש יקר וחבר יקר.
תהנה מתחושת הסיפוק ותפיק לקחים על טעויות והחלטות נכונות דרך תחקור וצפיה בסרטון.
 hug

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
איזה נשמה גדולה אתה.
נהניתי לראות אותך נהנה.
אגב כולנו בזמן זה או אחר ניתלשנו בתבור.
אני מסכים עם צחי לגבי התיזמון.
אבל כשיש לחץ בעמדה וכולם כבר רוצים לטוס
מתקשים למצוא את הפריבילגיה של תיזמון.
בליגה זה היה תמיד כמו יציאת צנחנים ממטוס , אחד אחרי השני
לא לפספס חלונות המראה.
במיקרה של משב חזק פעמים רבות היתי מבצע המראה אחורית וסיבוב באויר
בלית ברירה, וגם זה צריך לתרגל לפני ברכס . ואז דריכה על הספיד בר כדי לצאת החוצה.
אהבתי איך מסודר לך הקוקפיט שהוא רזרבי חיצוני שמחובר לשקלים של המצנח ולא העליונים בכתפיים.
אגב לפעמים זה המצנח שעושה את ההבדל בין קרוס ארוך לקצר. יחס הגלישה של המצנח שלך משמעותית פחות טוב משל
חגי או ויקטור ולכן הקרוסים קצרים יותר, אין מה להתבייש. אוהב אותך חבר. שמור על הגחלת.

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
נועם ושי היקרים,אני שמח על תגובתכם ועוד הנכונה. עם אני ההיתי רואה את עצמי מבלי להכיר ההיתי פוסל את עצמי לטוס ועוד בטח בתבור.     אין מה לעשות פישלתי בהמראה הזאת,שאננות עם הרבה טיפשות,עמדה עמוסה שאני לא זוכר לחץ וקריאות מהסובבים,בסירטון המלא הגלשן הזה, רואים שגונב לי את המטר וחצי היחידים שהיו חסרים ושוב אני חוזר שאננות וחוסר מדידה בסיסית של הרוח ורק הידיעה איפה המצנח נמצא והמון מזל, מונעים פה מקרה אחר לגמרי.
צחי אתה צודק במאת האחוזים בניתוח,בשלב ההנפה עזבתי את הידים ממיתרי הA מוקדם מידי כי חשבתי שהמשב יספיק להרים אותו,בשניה החסרה המצנח הפך למפרש ובחוסר מקום התחרבשות היא בלתי נמנעת.
ולאחר שראיתי את הסירטון,ההיתי צריך לבטל המראה ברגע שאני מבין שהוא לא עולה,למשוך שתי ברקסים ולרוץ למצנח,מקסימום נופל עדין על הגלשן.תבור זה לא מקום לשחק בשליטה ובטח לא ביום עמוס.
שליטה קרקעית היא מהחשובות ברחיפה,אני משקיע המון שעות בשליטה קרקעית ולשמחתי לא נמאס לי מזה ההפך אני נהנה מהדבר היחיד שאפשר לקוא לו ספורט אצלינו ;D
אני קורא כול הזמן על פתיחות בספורט הזה,אני חושב שזה לא "פדיחה" אלא באמת המקומות הנכונים בשביל ללמוד מה לא לעשות! מקרים כאלו שלומדים מהם יכולים אולי למנוע את הפצוע הבא או חס וחלילה יותר מזה.
נועם ושי וצחי תמשיכו להעיר,תמיד טוב לשמוע דעת חכמים ממך, ובשביל להרגיע אותכם קצת הנה מקבץ המראות,יש עוד הרבה אבל אין לי כוח,כמעט כול טיסה שלי מתועדת.

המראות

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
ניר אח (קטן) יקר...
א) מברוק!!!!!!!!!!!!!!!!!!! והמשך  של מיליון טיסות  מוצלחות hug hug hug
ב) לכל אחד יש לו את ההמראה הנוראית... (אתה זוכר את  הטיול שלי בארסוף?)...דווקא שלך היה צריך להיות ביום של הקרוס הראשון.??..... יכול להיות שזה היה הטריגר לקרוס... ;D
ג)מגיע לך (הקרוס. לא ההמראה)... ואני אוהב את הגישה שלך. גם לקבלת ביקורת.וגם לבקר את מי שלא שומר כללי בטיחות.  וגם לפרסם המראה בעיתי   משהו... אבל פעם אבאה אתה, עם כל ההמראות היפות שלך למה לא לערוך המראה נורמלית יותר?? lugh lugh.
פעם הבאה שתמריא כך ואני לא מחזיר לך ת' דרכון!!! :P

« עריכה אחרונה: October 19, 2011, 07:01:01 am על ידי Rolly »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח