כתב נושא: אורח לרגע רואה כל פגע  (נקרא 931 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gadbuganim

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
  • כמה מהר אפשר לחרב את היופי הזה שנקרא חיים
    • דוא
אורח לרגע רואה כל פגע
« ב- : October 18, 2011, 07:28:37 pm »

צעיר אני בפורום צעיר בענף
 אולם קשה שלא לחוש את העוינות הבולטת בין מובילי התחום אני מניח שאף אחד אינו חף מטעויות בתחום ככ רגיש הנתון לחסדיו של הטבע
תחושותיי כצופה מהצד שנבנתה משום מה בועת ביטחון מופרז ומדומה בועה בגודל של כדור פורח והתאים של הכדור מתפוצצים בפרצוף לכולנו אחד אחד בתכליתיות וברצף
האם הכאב הנוראי עקב התאונות האחרונות לא מצדיק איזה עוצר רחיפות והתכנסות של חברי הענף לדיון הסקת מסקנות והפקת לקחים
האם לא כדאי להתעלות מעל שיקולי האגו הנפוח שתפח לממדים בעיתיים ולהתחיל לשתף מידע במקום לקטול חבורת מרחפים את חברתה
בחרתי לפרסם את הודעתו של שימי הנגבי מסיתוונית גם שאנני משוכנע לגמרי שהוא שלם לגמרי עם בקשתי
תודה לכל מי שמוכן להקשיב

לכל חברי סיתוונית בעבר ובהווה.
 פרטים ראשוניים על התאונה -- השלישית בשבוע האחרון !!
 מרחף בשם דודו עזרא - לא בוגר סיתוונית ואין לי מושג היכן למד.
בדיווח האחרון הוא הובא לבית החולים עם פגיעות גב.
היו שמועות שאמרו שהוא נהרג. נכון לרגע זה, הדבר לא נכון לשימחת כולנו.
מקווים ביחד שהוא שורד את האירוע.
 שימו לב ניכבדי !
ענף מצנחי הרחיפה בישראל עובר טלטלה וזעזוע שלא זכור לי כמותו.
האווירה החברתית בתוך הענף -- בשפל
אווירת הבטיחות בקרב המרחפים -- בשפל
הדברים הולכים ומתדרדרים באופן כזה - שאנו עלולים לאבד את הענף לטובת חקיקה שתוציא אותנו אל מחוץ לחוק, בקצב הזה של האירועים.
 יש לי לא מעט דברים לאמר.
אני פונה ברגע זה לכל בוגרי סיתוונית לדורותיהם -- בעבר ובהווה, להתעלות מעל לכל שיקולים אישיים ולהגיע לערב בטיחות חובה !! אשר יתקיים בקרוב.
 שימו לב בבקשה - חברים יקרים.
אנו אנשי ובוגרי סיתוונית בעבר ובהווה שימשנו ומשמשים דוגמא ומופת להתנהלות מקצועית נטו בכל הקשור ללימוד ההכשרה וההתמדה.
חובה עלינו לשמש דוגמא ומופת גם בנושא ההובלה בנסיון להציל את הענף מהתדרדרות נוספת.
 ערב בטיחות, הסקת מסקנות, הבעת דיעות, פתיחות וההאזנה -- הינם חובה מוסרית שלנו כמובילים לכלל המרחפים.
בוגרים וחניכים יקרים -- מבקש להזכירכם שוב, להגיע לערב הבטיחות שייתקיים בימים הקרובים.

מנותק EldadYagen

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: אורח לרגע רואה כל פגע
« Reply #1 ב- : October 18, 2011, 08:49:47 pm »
מר גד היקר..

תרשה לי להתעלם מן ענייני המחנאות [סיתוונית או כל שם אחר של "גוף רחיפה" כזה או אחר]

אני לא מבין על איזה שפל חברתי אתה מדבר??   

החיבוקים שקיבלתי מכלל המרחפים חבריי הקרובים יותר וקרובים פחות בהלוויתו של חברנו זיכרונו לברכה.

רק חיזקו לי את ההרגשה שאנחנו משפחה אחת ששותפה לטראומה משותפת ללא מחנאות כזו או אחרת

והיום יותר מאתמול אני גאה להיות חלק מהקהילה של מרחפים חברים אחים ואחיות שחובקים אחד את השני

ברגעי משבר ומפרגנים [גם כשמקללים] ברגעי תהילה....

נהפוך הוא עצם העובדה שאנחנו מדברים, מספרים על פחדינו ומבעים דעותינו גם אם הן מנוגדות זו החוזק

שלנו כמשפחה של מרחפים.

אני אישית חושב שאנחנו בסדר גמור.

ואם יש ערב בטיחות ששווה לבוא אליו אז ללכת לא כי אני סיתוונית עפולאית רומנית או כל גוזל אחר... אלא כי

אני מרחף שרוצה לגדול כציפור..
« עריכה אחרונה: October 18, 2011, 08:51:40 pm על ידי EldadYagen »

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : October 18, 2011, 09:15:32 pm »
גד
תוציא מהמכתב שלך את כול השטויות ושטיפת המוח ששימי עשה לך ואז זה יהייה מכתב לעיניין  ואולי גם הזמנה נאותה לערב בטיחות.
מאיפה אתה יודע מה האווירה החברתית בספורט?

אתה מדבר על בטיחות שימי מעולם לא הוסמך כמדריך באף מדינה!

כול התאונות שלו ושל חניכיו הם ארועי בטיחות לא תאונות ואסור לתחקר אותם, רק לו מותר לדבר עליהם!

בקיצור ערב בטיחות הוא רעיון מצויין  במידה ופתוח לכולם לתחקר ולעלות נושאים ולא דיקטטורה.

בהצלחה
שי לנואל

מנותק david_ab2002

• לביצים אסור לריב עם אבנים.
  • מצאתי פסיפס
« Reply #3 ב- : October 18, 2011, 10:04:22 pm »
התחלנו......

למה כל דבר צריך להיגמר ככה?

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #4 ב- : October 18, 2011, 11:04:02 pm »
התחלנו......

מה לעשות שמי שהיה פעם בסיתוונית צריך קצת מרחק כדי ליראות את היער.....
לא בא לי להיכנס בוויכוח.. אבל תישאל פעם אחד למה כל כך הרבה עוזבים בכל דור של טייסים.
ואני קורא את המכתב של שימי ושואל... מה קרה עם הדרישות שלכם לתחקר את התאונה אחרונה שחניך סיתוונית היה מעורב  בה. במקום זה ....אופס... יצאנו לפגרה...
תשאלו לבוגרים אחרים (אל תשאל אותי ) אם הציוד היה ציוד מתאים למתחילים...או שאולי המדריך תפס דיל טוב ומחר מה שלא היה צריך.
ואחרון חביב. אני משומר את כל החברים שלי מסיתוונית (מהשכבה שלי מעליי ותחתיי)למרות שהמדריך ניסה בכמה דרכים לעצור חיבוקים בעמדה... או לשמש אותי כדוגמה רעה כי עזבתי ולא רציתי להיכנס לקורס תרמיקה חודשיים אחרי גובה.
והוספתי כמות של חברים שב 50 שנות חיי לא היו לי. ו(כמו שאלדד אמר), עם כל הכאב עמוק שהיה לי ויש לי בגלל פטירתו של חבר,  דני, רק חיזק בי את ההרגשה של משפחה גדולה ותומכת.
ההרגשה על עובדן היא נוראית... המצב חברתי תבדוק קצת יותר לעומק או תיתצא מהביצה.....
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #5 ב- : October 18, 2011, 11:17:35 pm »
התחלנו......

דוד יש לך טעות, השרשור הזה לא נגמר ככה הוא התחיל ככה.

תקרא שוב. השרשור הזה מתחיל בהאשמות כלפי כל קהילת המרחפים (חוץ מסיתוונית כמובן) שהם במצב חברתי גרוע ומזלזלים בבטיחות ככלל.

האמת לא חשבתי שההודעה הראשונה של גד שווה יחס בכלל, אני עדיין חושב.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק Assafm25

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #6 ב- : October 18, 2011, 11:33:18 pm »
באחת מהודעותי הקודמות היום כתבתי שזו הסיבה שהמדריכים כבר לא כותבים על גבי האינטרנט

תקיפוץ
השמצה
ופגיע בשם של כל אחד ואחד מהם

אכן גם אני לומד בסיתוונית
לא נכנס לעניין הזה בכלל

אבל לא רואה כל פסול בהודעותו של שימי שפורסמה פה
כתב את מה שכולנו דנים ובו כבר מספר ימים

שחבה לעשות ולשמר את רמת הבטיחות בתחום

זה שיש לכם ענייניםכאלו אן אחרים עם שימי אתם מוזמנים לסגור את זה אישית אבל לא לעני כולם כשאין כל סיבה או מטרה לערה לאף אחד

צריך ואפילו חובה לעשות כמה שיותר ערבי בטיחות/ערבי תאוריה/מפגשים או כל דבר אחר
בלי קשר עם אתה מסיתוונית
או אבובית או ברווזונית

"חיבוקים שקיבלתי מכלל המרחפים חבריי הקרובים יותר וקרובים פחות בהלוויתו של חברנו זיכרונו לברכה.
"

לזה אתה מייחל?חיבוקים בהלוויות של חברים?
זה הבעיה שרק פה אתה רואה כמה המשפחה גדולה במקום בארועים שמחים יותר

ומי אשם בזה?
אנחנו

אני אתה וכל אחד מאיתנו שאנחנו חיים בתוך הבועה של עצמנו
בגלל דעות אישיות
אמונות תפלות
עצלנות
או כל סיבה אחרת

כלונו צדיקים עד לרגע המכריע

והיא דוגמה טובה היום
אחד החברים לפורום שלנו העלה סירטון (מדהים אני חייב לציין) של קרוס מצויין
טיסה מרהיבה נחיתה יותר ממושלמת

אבל מה?המראה שסיכנה אותו ואת הסובבים אותו
בגלל ?חוסר מקצועיות?לא ניראה לי
זילזול?אולי לא יודע לא מכיר את הבן אדם
המראה בלי שתיהיה שליטה מלאה בהגיים
בלי בדיקות לפני
בלי הסתכלות לכל הכיוונים
הנפה ביד אחת

במזל זה נגמר בהמראה לא מוצלחת ובטיסה מרהיבה

אבל איפה היינו עכשיו עם זה היה נגמר אחרת?

« עריכה אחרונה: October 18, 2011, 11:36:23 pm על ידי Assafm25 »

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #7 ב- : October 18, 2011, 11:56:24 pm »
לא הולך לערב בטיחות מאורגנת במישהו שמזלזל בבטיחות לטובת הכיס שלו. נקודה.
יש  כמה ארועים בשנה (אתה מוזמן ), פורים, ימי מהולדת של רוח הקודש ועשרות מפגשים ספונתנים יותר או פחות. נישארים לישון, קמים וטסים עם יש תנאים. ויש גיטרות ועל האש והמון סיפוק חברתי (כלולים חיבוקים). ההרכב משתנה כל הזמן. האווירה לא.
אלדד נתן דוגמה של רגע הכאב (הכי גדול בשבילי עד היום ) שבכל זאת ההרגשה הנוראית של לעבד  חבר מתערב עם תמיכה של חברים.
אני מצתער שאתה לא מוריד את הווילון שבעיינך אבל כמוני, וכמו חברים יותר וותיקים ממך בסיתוונית, אני בטוח שבעתיד אתה תחשוב אחרת ותגלה שיש  תלמידים אחרים חדשים שיהיו במקומך...ואז תנסה בעדינות לשכנע ששטיפת מוח לא בא מכאן...
רולי

« עריכה אחרונה: October 19, 2011, 12:01:12 am על ידי Rolly »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #8 ב- : October 19, 2011, 12:18:44 am »
אסף סליחה אבל שימי לא כותב כאן בפורום לא בגלל שום השמצותת תקיפות או פגיעה בשמו.   אתה אפילו לא יודע על מה אתה מדבר כשאתה מטיף לנו.

לעומת זאת השמצות מכיוונו על כמה רוח הקודש הורסים את הספורט הזה שמענו כבר. ולפי הדעות הקדומות שאתה מגיע הנה על כמה יורדים ומשמיצים כאן אני מבין שזה עוד ממשיך.

תאמין לי אין לי שום דבר נגד סיתוונית שימי או כל מועדון  או מדריך אחר, אבל התמונה שאתה חושב שאתה רואה היא מאוד חד צדדית ומסולפת.

עד היום אני זוכר את הפעם הראשונה שפגשנו את אשר, הוא היה בשוק שהיינו נחמדים אליו אחרי הסיפורים ששמע על רוח הקודש.

מנותק Assafm25

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #9 ב- : October 19, 2011, 12:27:25 am »
צחי ידידי

חשוב לציין שלא הגעתי לכאן עם שום דעה קדומה ואפילו עכשיו אין לי אחת כזו
כל הדברים שכתבתי עד כה לקשורים ולא היו קשורים לסיתוונית
אתם קישרתם אתם בצורה זו או אחרת לסיתוונית

לא מעניין אותי מה הסיבות שאנשים כאלו או אחרים לא פה
אני יודע למה אני פה ובזכות מי ולמה

לא הטפתי לאף 1 וסליחה אם זו הרוח שמבינים מדברי

כשאמרתי שמדריכים לא כותבי לא התכוונתי לשימי מכל סיבה שהיא או מכל דעה שהיא

אלה מאחר וחבר לפורום כתב בדיון אחר שהמדריכים לא מגיבים כי הם חוששים מדעות של חברים לפורום

אין מה לחפש אשמים צריך למצוא דרכים למנוע ארועים כפי שיש לנו בימים האחרונים
אם בתוך חדש בתחום ועם בתור וותיק זה חובה שלי ושלך בספורט המאתגר הזה

צריך לשבת ולחשוב כיצד משפרים את הידע של כולנו  בכדי שלא יהיו ארועים כאלו ואחרים

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : October 19, 2011, 12:47:23 am »
לא ממש ברור לי איזה מדריכים לא כותבים פה בפורום.

שימי כותב ונותן עצות בפורום שלו. זכותו.
רומן כותב ונותן עצות בפורום שלו. זכותו.
ארנון מעולם לא כתב ונתן עצות בשום פורום למעט פרסום. גם זכותו.
שי כותב כאן באופן קבוע (גם אם חלק לא אוהבים את צורת הכתיבה שלו)
איתי כותב כאן באופן קבוע.
איתי אלמוג כותב כאן מדי פעם שהדיון נראה לו מספיק חשוב/מעניין. לא ידוע לי שאי פעם נפגע פה ממשהו.

יש עוד מדריכים שלא כותבים בפורום שאולי עושים זאת כי נפגעו?

בואו נהיה אמיתיים רגע, חוץ משי ושני האיתיים רוב המדריכים לא נותנים עצות חינם בפורום כי הם מעדיפים לקבל על זה תשלום.

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #11 ב- : October 19, 2011, 12:52:40 am »
שלום לכולם,

מזמן לא יצא לי להתנסח כאן על דפי הפורום ויוצא לא מעט פעמים שאני מבשל איזה פלפול ואז מוחק הכל כדי לא ליצור עילעול של חכמים יודעי דבר שיגידו שמושמצים אנשים ונפגעים אחרים.
מנסיוני הדל ויכולתי המוגבלות יוצא לי לראות שוב ושוב וכבר ממש ללא הפתעה שממש אין חשיבות לאיפה למדת מי היה המדריך שלך ומתי סיימת את ההדרכה  מה שקובע פה זה פשוט אישיות ותפיסת בטיחות עצמית של כל אחד ואחד מאיתנו(זה קשור לחינוך בשלב הרבה יותר מוקדם בחיים לא בהכרח להכשרה אווירית).

יש פה אנשים שעושים קרוסים חלומיים אבל מתנהגים כמו שוטים כשהם חושבים שזה לגטימי לטוס באמצע שבוע כי יש להם שבוע חופש ולגלח מטוסי קרב או מטוסים אזרחיים בנתיבי טיסה פשוט נראה להם מגניב.

יש פה אנשים עם הרזומה מרשים בחיים היומיומיים שלהם: מנהלים גדולים, גנרלים ובעלי אחריות מפה ועד הירח אבל ברגע שהם נרתמים לציוד הם נהפכים לפרחחים טיפשים וחסרי אחריות.

יש פה אנשים שיש להם יכולות מוגבלת ובאמת רמה נמוכה של טיסה והם נגררים מעלה על ידי אנשים אחרים שבמקום להעמיד אותם במקומם ולהגיד להם חלאס צריך להאט המקום הזה לא מתאים לך, נותנים להם עצות מפגרות ולא מוסכלות ואז קוראים  כמעט כל שבוע על אחד שטס ברוורס ואחד שנמרח בהמראה ועוד אחד שנפל על סלעים.

יש גם את אלה שלא מבינים כמה הם לא מבינים וכותבים שטויות כדי לתרץ את שיקולי הדעת הטיפשיים שלהם שהביאו אותם לעשות שטות ולהמרח  איפה שהוא על משהו וכמובן יש גם כוכבים שנופלים שוב ושוב ומקבלים פה רוח גבית להחלמה במקום בעיטה לפנים כדי שיצאו מהשאננות ומההרגשה החברית, טיפשים צריך להוקיא ולא לעודד !!!!! .

צריך להתעורר ולנער את המצעים אנשים פה ישנים ברחיפה יש פה קומץ אנשים שיודעים מה שהם עושים כל השאר מגששים או סתם עושים מה שהם יודעים כי הם היו במקום כל שהו מתי שהו ויצא להם לטוס ביום עם אחלה תנאים.

תגיבו אל תגיבו תפנימו או אל תפנימו תקשקשו ותמלאו עוד מקום בזכרון על שרת שמאכלס את הפורום הזה. חוץ מלקרוא על התלקקות קבוצתית ופגיעה בכל מי שלא מתאים או תוקף אין יותר מידי ערך לכל מה שקורה פה יש פה אנשים זהב שלמזלינו מחזיקים פה את הפורום וגם מדליקים פנס לעיתים לשוטים כדי שלא יאבדו כיוון בכלל
יש פה את התאומים שבתשובותיהם הציניות מנסים לחדור לתוך הראשים הקטנים והקשים של אנשים שגם עם ניקוד לא מסוגלים להבין הסבר לגודל הטעות שלהם וגם עבודתם ברוכה .  
יש פה את צורפי המידע והזכרון אבל לצערי נראה שהעבודה ברוכה רק כעבודה ולא כמקור משמעותי על מנת להתקדם ולהרוויח ערך מוסף מהעיסוק הזה

תהנו תטוסו לא שווה לחזור בסוף יום הביתה עם כאב בשום מקום בגלל שום סיבה וגם לא לגרום כאב לאנשים הקרובים שאוהבים ותלויים בכם בגלל העיסוק הזה

לא לכולם מתאים להיות באויר למרות שזה מגניב מפתה וזמין, אם אתם רוצים להיות חברים טובים בענף הזה פשוט צריך לעודד אנשים לא אחריים לעזוב את התחום או להיכנס לתלם יש ספר עזר מבצעי של האגודה בדימוס. פשוט צריך לגרום לו להתממש

אם חושבים על זה בור באדמה עולה כמו 2 סטים של ציוד, לא חבל לבזבז ?
« עריכה אחרונה: October 19, 2011, 01:24:11 am על ידי זיו אגרי »

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
« Reply #12 ב- : October 19, 2011, 07:48:46 am »
התכוונתי לפתוח שרשור לפני שראיתי את השרשור הזה ודווקא לכתוב אחרת....אני יחסית חדשה וגם לא תמיד קלה לעיכול, מאוד רגשנית ורגשית ועקשנית ולעתים מתלהמת ונלחמת מלחמות של אחרים ו...(אתם יכולים להוסיף...רולי יש לך משהו לכתוב?) לא עם כולם מסתדרת למרות שתמיד מחייכת ותמיד מאוד מאוד מאוד משתדלת. במיוחד כי היה חשוב לי לא רק להכנס לספורט אלא גם להכנס ולהיות חלק מהקהילה שמקיפה אותו.

תמיד היו פה אלו שנזפו בי ואלה שחינכו אותי ואלו שאמרו לי לחכות או לא למהר ונתנו עיצה טובה. מצאתי פה המון חברים אבל ביום של ההלוויה הבנתי מה זה בעצם קהילה.

לא קל להגיע להלוויה כחבורה של אנשים שהאשמה איתם, אנחנו הרוח שלקחה את דני אנחנו החברים שאיתם הוא ריחף, רוצים או לא רוצים אנחנו מייצגים את מה שהרג אותו בעיני המשפחה שלא בטוח שהיא בכלל מבינה מה זה מצנחי רחיפה או מה אנחנו עושים שם אחרי שקופצים מההר (כן אמרתי קופצים, יש למישהו בעיה עם זה?) וכולם הגיעו עמדו שם, גם אחרי ההלוויה, חיבקו, תמכו. גם אנשים שאולי לא נמנים עם מעגל החברים שלי ראו את הדמעות בעיניים ונתנו לי חום.

בזאת נמדדת קהילה! לא בכמה אירועי על האש הם עושים או אם הם מסכימים על הכל או השד יודע מה. היחד והתמיכה שהפגנו אחד כלפי השני וכלפי המשפחה. אני גאה להשתייך אליכם. תודה

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #13 ב- : October 19, 2011, 09:03:58 am »
זיו
״ כל מליה בסלע ״
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #14 ב- : October 19, 2011, 09:55:23 am »
הדרך הטובה ביותר לשלוט באנשים היא באמצעות פחד.
את זה שימי עושה מעולה.

מנותק maayan

• משחק בארגז החול
« Reply #15 ב- : October 19, 2011, 10:52:32 am »
אני חדש בענף, כרגע בשלב גובה
האם יש כאן באתר או מקום מרוכז אחר של סרטונים לימודיים בתחום טיסה, מטאורולוגיה, בטיחות וכו

תודה

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #16 ב- : October 19, 2011, 10:55:42 am »
אני חדש בענף, כרגע בשלב גובה
האם יש כאן באתר או מקום מרוכז אחר של סרטונים לימודיים בתחום טיסה, מטאורולוגיה, בטיחות וכו

תודה
הכל מול העיניים שלך.. גם באתר עצמו וגם בפרוויקי שבתוך האתר
רולי
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק ערן ברבי

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
« Reply #17 ב- : October 19, 2011, 11:27:27 am »
תעופה ריתקה אותי מגיל צעיר, חלמתי להיות טייס וכשזה לא התגשם נהייתי מכונאי מסוקים, העיקר להיות ליד המכונות האלה שעפות. עד היום כשאני רואה כלי טיס ממריא זה מעורר בי התרגשות. זאת הסיבה שהגעתי לתחום הרחיפה ולא בעקבות חיפוש אחר חברים וקהילה (אלה הם תוצרי  לוואי חיוביים).

טייס הוא מקצוע של תכונות, אחת מהתכונות היא היכולת לחזור על סדרה של פעולות ברצף שוב ושוב מבלי להתבלבל. תכונה נוספת, היא היכולת לשמור על שלוות רוח ברגעי לחץ ומצוקה קיצוניים ולבצע סדרה של פעולות שנלמדה מבלי להתבלבל.
לדאבוני, מקצוע הרחיפה לוקה בחוסר מקצוענות בתחום ההכשרה וההרשאה (אין רישיון רחיפה, אין חוקים) בעוד שתהליך הכשרתו של טייס בחיל האויר מלווה לכל אורכו בנקודות מבחן בהן מחליטים, אחרים, האם החניך ראוי להמשיך בהכשרתו או לא, ברחיפה, היחיד שמחליט האם הוא ראוי או לא זהו המרחף עצמו. האם אנחנו באמת מצפים שהמרחף עצמו יהיה בעל ביקורת עצמית כ"כ גבוהה ויאמר לעצמו:

" אין לי את זה ועלי לחדול מהעיסוק"?

אם נתעלם לרגע מהיכולת, המוטלת בספק, של אנשים לפעול לגבי עצמם באותה מידת שיפוטיות שהם נוהגים באחר, עדיין נשאלת השאלה האם קיימות בכלל אמות מידה לצורך קבלת החלטה כגון זו?
קחו את כמות התאונות שהייתה השנה ועכשיו דמיינו שהן קורות על מסלולי ההמראה והנחיתה של המטוסים הממונעים. תמונה מפחידה, לא?

המוות המיותר של דני זעזע אצלי את אמות הסיפים. נפגשנו שלוש פעמים כשהייתי בשיעורי גובה וגיליתי איש משפחה, אקדמאי עם עבודה מסודרת, שקול, שאוהב לרחף. בדיוק אותה סדרת הגדרות שמתאימה לי. תשאלו, למה מיותר? כי קודם כל, הוא היה איש משפחה. הריחוף הוא הגשמת חלום אישית שאין בה הכרח, גידול הילדים הוא הכרח הן ברמה האישית והן ברמה הקהילתית.
קצתי בגיבובי התרוצים בהם מתמלא הפורום בכל פעם שמתרחשת תאונה: לא היה מדריך מנחית, הציוד היה למתחילים אבל מהסוג שמגיב חריף, הזהרנו אותו אבל הוא לא הקשיב (אין חוק אי אפשר לאכוף), האוויר היה פעיל מידיי לרמתו (מי קובע את הרמה ומה הם התנאים?). מדוע אני מכנה את כל אלה תירוצים? כיוון שאין אמות מידה ברורות על פיהן הם נמדדים. אני מתחבר למילותיו של זיו, יש קומץ של אנשים שיודעים מה הם עושים והשאר מגששים באפלה, אני בין האחרונים.

דני היה איש יקר ובמותו הוא ציווה לי חיים.

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
« Reply #18 ב- : October 19, 2011, 11:32:01 am »
ובמותו ציווה לך....

זה אומר מה? פרישה?

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
« Reply #19 ב- : October 19, 2011, 11:33:35 am »
ערן כנס לספר העזר המבצעי הוא קובע אמות מידה מאוד ברורות אתה ואחרים יכולים לאמץ אותן במידה הראויה כיוון שהן עודכנו לאחרונה לפני כ 10 שנים.