כתב נושא: נקודות למחשבה - בטיחות  (נקרא 1042 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק shaison

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
בעניין: נקודות למחשבה - בטיחות
« Reply #40 ב- : October 19, 2011, 09:37:24 am »
ההוא ה"שמנמן מהתאומים"  כתב את הכול רק תפנימו!

לגבי מבוא חמה.....
בתנאי מז"א ללימוד מתחילים המראה, טיסה ישרה החוצה לימוד גישה לנחיתה, אין בארץ אתר מתאים יותר ללימוד!!!

רק קשה לבתי ספר לנסוע עד לשם  ולעשות רק 2 סבבים :'(

כשאנחנו למדנו נפגשנו ב-7 בשדה נחיתה 5 בבוקר יציאה מת"א.

אדווה עם כול העצב האם היה לדני את הרמת טיסה המתאימה לחופה עליה טס?  האם היה לו את הרמת הטסה למז"א באותו היום?

לא פגשתי את דני מעולם אני רק קורא בין השורות.

הדבר שאני הכי מנסה ללמד את חניכיי זה מתי לא להמריא  ושזה שיש מצנחים באוויר זה לא אומר שזה טוב ובטוח עבורי.

בהצלחה

שי

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #41 ב- : October 19, 2011, 09:56:03 am »
אני מבין שנוח יותר להמריא ולנחות במבא חמה, הן לבתי הספר והן לאלו שצוברים נסיון. אולי מפני ששם אין הרבה עומס והעמדה למעלה גדולה.
אבל לא מבין למה האתר הזה נחשב יותר בטוח מהתבור? לדעתי בזמן טיסה, הוא הרבה יותר מסוכן מהתבור.

באבי
הנקודה הקשה לכל מתחיל בספורט (וכנראה גם המסוכנת יותר) היא ההמראה או הנחיתה, שם אנחנו קרובים לקרקע, ושם הסיכון גדול יותר,
עמדה שמבחינת המראה יותר סלחנית, ארוכה יותר להנפה קידמית ולריצת המראה, עמדת נחיתה שניתן להגיע אליה בגלייד גם כשאין תנאים, עמדה ארוכה עם הרבה מקום לתיקונים ושאינה עוברת מעל כפר, היא עמדה אידאלית למתחילים
כמו כן אם אתה חניך או מסיים קורס הסיכוי שלך להמריא במבוא חמה בתנאים טובים גדול יותר מאשר להמריא בתבור (מעבר לצפיפות, אני מתכוון לחלון ההמראות הקטן שיש בד"כ בתבור)
יתרה מזאת, ויתקנו אותי חכמים ובעלי נסיון גדול משלי, הכנרת מבצעת איזו הנמחה/ריכוך של עוצמת הטרמיקות (ההנחה הזאת נכונה לרוב הימים, אבל יש ימים שזה לא נכון, למשל אותו יום שבו נהרג אמיר בלץ ז"ל) אני כותב כאן זאת מנסיוני האישי וממה ששמעתי מאחרים שמרחפים, במבוא חמה לרוב התנאים הרבה יותר נמוכים/חלשים ומרגישים זאת במיוחד כשמגיעים מקרוס מהתבור, פצצות כל הדרך ובמבוא חמה טרמיקות אנמיות, כן כן יש ימים שזה לא תופס, אבל אני חושב ש ב 80 אחוז זה כן תופס.
עוד נקודה לחשוב עליה היא שבתור חניך/מסיים קורס אני לא תמיד מבין או יודע (כי אין לי נסיון) האם אפשר להמריא למרות שרואים את כולם ממראים ברוח מתגברת צפון מערבית, וזו רק דוגמא.
אז למה יש במבוא חמה כל כך הרבה תאונות אם הוא נחשב לבטוח יותר?
מכמה סיבות
1. אנשים ממריאים כשהתנאים חזקים יותר מהיכולת שלהם
2. מדריכים שמוצאים חניכים בתנאים לא מתאימים (משבים/עוצמה/טרמליות)
3. הרכס במבוא חמה אינו רכס רגיל! זהו רכס טרמלי (הקרדיט למושג הוא לאילן ארז) ביצוע רכס במבוא חמה כאילו זה רכס בנתניה זה פשוט חוסר הבנה וגובל בסכנה
4. חניכים שמבצעים רכס במבוא חמה כבר בסוף טיסות הקורס שלהם, שוב ראה סעיף 3
5. אנשים שמנסים לנחות בעמדה (שוב, זה לא רכס, זהו רכס טרמלי)
6. אנשים רואים את הרוח מתקדמת על הכנרת ולא מבינים שהבריזה תגיע 15 דקות לפני
7. אנשים תופסים רכס מעל המעיינות או מגרדים את המעינות בגובה אפסי, פשוט סכנה ברורה ומוחשית

אוקי אז באמת נשמע שיש כאן יותר פוטנציאל לתאונות, אבל... וכאן נכנס האבל הגדול, חניכים ומסימי קורס דרגה 1 צריכים להמריא ולנחות, לא לטוס ימינה ולנסות לעלות ברכס, אין שום סיבה שיגרדו את המעינות, אין סיבה שיטוסו לקראת כניסת הבריזה.
כשרק התחלתי בספורט תמיד הייתי אומר שהמראה ונחיתה זה חובה, אם תפסנו טרמיקה בדרך לנחיתה הרי זה בונוס :)
מנסיוני האישי, לאחר 90 שעות רחיפה במבוא חמה, (בין קורס דרגה 1 עד לקורס דרגה 3) רוב הטיסות הראשונות שלי היו אימוני המראות נחיתות עם הסתובבות בטרמיקות (אם היה לי מזל) לאחר כ 50 שעות (זה המון גירזונים למי שלא קורא בין השורות) התחלתי לרכס כשהתנאים הבשילו, להכיר את מבוא חמה, להכיר את הטרמיקות את המעינות וכדומה לבסוף גם ביצעתי קרוסים קטנים לסוסיתא, עין גב וכדומה, לאחר 120 שעות הייתי מוכן לתבור ועשיתי קורס דרגה 3 עם אילן ארז
בסופו של דבר בברוטו לקח לי שנתיים לעבור ממבוא חמה לתבור אבל מבחינת לימוד זה היה שווה כל רגע
דרך אגב אני לא היחיד, אני יכול להעיד שגם ברק פרידמן, זיידמן, זוש, אייל וידר, אבישי, ועוד רבים עברו המון טיסות במבוא חמה עד שעברו לתבור
היום באמת שקשה להצביע על אנשים שעוד עושים את זה, וזה עולה לנו בבריאות
יש זילות גדולה היום בעמדות, מבוא חמה הרבה יותר בטוח מהתבור נקודה, חניכים/מסיימי קורס שבאים וממריאים כשהרוח צפון מערבית בתבור זה פחות מסוכן?, טיסה ברוח צפון מערבית בחלק הדרומי של ההר, אי הבנת החלק החסוי מול הרוח, יציאה בגובה נמוך מעל המנזר (רוטורים), ונטורי בצד הדרומי, טרמיקות יותר בועטות וחזקות יותר, טיסה מעל כפר.
באבי היום ברורים לך הרבה דברים שלחניכים / מסיימי קורס הם לא מובנים או שזה נסיון שעדיין לא רכשו, לבוא ולתת להם לטוס בתבור זו זילות בחיי אדם, נקודה, בתבור מרווח הטעויות קטן מאוד, שנינו יודעים את זה

אני חושב שאם היתה לי האפשרות (באותה תקופה שבה התחלתי בספורט) להגיע לתבור ולטוס שם לא הייתי כאן איתכם, עם ההתלהבות שלי ולקיחת הסיכונים המיותרת שלי (למזלי במבוא חמה, מה שהוציא אותי לא אחת בחיים) אני הייתי מסיים את הספורט הזה לא טוב, בגלל האגודה ז"ל ובגלל דרישת המינימום לקורס דרגה 3 הוכרחתי בעצם למתן את ההתקדמות שלי בספורט, ואשרי מי שהחליט על זה
אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק יוסי שטייף

• משחק בארגז החול
« Reply #42 ב- : October 19, 2011, 09:59:43 am »
לראשונה מזה זמן רב מתעורר לו דיון עניני ורציני וחבל שזה קורה  לאחר מוות של חבר לספורט. איני רוצה לחזור על הדברים שכתבו איתי , צחי, סיני, ארואסטי, אורי שמיר , שי ואחרים, אך אני מאמץ את דבריהם. הבעיה הגדולה ביותר בענף הוא חוסר המשמעת והריצה קדימה מהר מדי, הספורט שלנו דורש עקומת לימוד והסתגלות ארוכה יחסית מכיוון שהוא מצריך שינוי הרגלים בסיסיסיים ( כמו לא למשוך בידיות הברקס מיד כשאנו נופלים כשהמצנח מזדקר לדוגמא) ועוד, לא סתם נקבע בספר העזר המבצעי (למי שלא יודע "התנ"ך" של המרחפים בעבר) כמות שעות טיסה בהרים והן כמות ואורך של טיסות מרחק כחלק מהפרמטרים להתקדמות בספורט. להגיע לטוס בתבור אי אפשר היה להגיע לפני שנתיים שלוש של עיסוק בספורט!
יותר מכך הוגבלה האפשרות לטוס על מצנח רק ורק בהתאם לדרגה שלך לדוגמא מתחילים לא יכלו לטוס על מצנח שהוגדר 1/2 אלא רק על 1. בצוע של רצף הקורסים כולל טרמיקות וקורס מצבי חירום מחמיץ את הרצון ליצירת מקצוענות וידע, אי אפשר לצבור ידע כה רב והבנה עמוקה בזמן כה קצר ללא צבירת ניסיון מספיק. בעיני יש צורך לפחות ב3 שנים על מנת למצות היטב את כל הקורסים וקיצור הדרך לדעתי גורע מכיוון שהוא לעיתים גורם לביטחון עצמי מופרז. הבעיה בקיצור התהליך היא אי צבירת ניסיון מספיק שבעיני הוא החשוב ביותר ברחיפה, ניסיון הוא היכולת לזהות מהר את המצב/תקלה/ארוע ולהגיב מהר וביעילות.
בטיחות המצנחים נבחנת אר ורק ביכולת שלהם לצאת ממצבי החירום, יכולת חשובה, אך לא החשובה ביותר. החשוב יותר הוא מספר הפעמים שחופה תיכנס לאירוע חירום וואופי התקלה, כלומר כמה פעמים היא תתקפל בטיסה והאם האירוע יהיה 60% קיפול או 40% ואולי 80% . כאשר אנו טסים בתבור שהוא אתר טרמלי מאוד קרוב לתוואי השטח בגובה של 100 עד 150 מטר מעפ"ש, סביר להניח שקיפול של המצנח בגובה זה למרחף בעל ניסיון מועט הוא קריטי כי הזמן שיש לו על מנת לזהות את הבעיה ולהחליט על בצוע או על אי בצוע פעולה הוא כ 2 עד 3 שניות בלבד ואח"כ הוא על הקרקע (מצנח תוך סבוב וחצי בספירלה על חצי כנף יכול להגיע ל80 קמ"ש). מנסיוני זמן תגובה מהיר ויעיל מושג בעיקר על ידי ניסיון וזה מה לעשות דורש זמן. לסיכום קפיצה בסוג המצנח וקפיצה ברמת האתרים משמעותה העלאת הסיכון בטור הנדסי עבור המרחף.

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #43 ב- : October 19, 2011, 12:05:22 pm »

אם אנו מזהים את אחת הבעיות המרכזיות כתופעת ה "לרוץ" קדימה...

הרי שלמדריכים תפקיד מאוד חשוב בריסון התופעה ולא בעידוד שלה...במיוחד כשאין מסגרת חוקית לספורט.

לדעתי הדבר הראשון שהמדריכים בארץ צריכים לעשות זה לקבוע מינימום שעות טיסה בהרים לפני שעושים קורס טרמיקות, לפני שמגיעים לתבור ובטח לפני שעוברים לכנף מתקדמת. בהנחה וזו לא הכנף הראשונה של החניך.

וגם להחזיר את מוסד ה  LOG BOOK, כך הבקרה של כל חניך תהיה שחור על גבי לבן ולא בגלל שאחרים באויר.

השאלה אם יש מדריך שירים את הכפפה?

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #44 ב- : October 19, 2011, 06:27:14 pm »
ואני שואל מה השתנה השרשור הזה מהשרשור שלאחר מותו של אמיר בלץ או חגי תלם .
נכון ״כלום ״ שום דבר עולם כמנהגו נוהג התרגלנו ( הרוג בשנה 90 פצועים ״מתוכם 40 שברים גפים וגב״ וכו)
בסוף שבוע בעמדה בתבור תהיה מלאה בצעירים וותיקים אף אחד לא יעיר ואף אחד לצערנו לא יזכור את המוות של דני ז"ל .
מה צריך לעשות כולם יודעים וברור לכולנו רק אנחנו לא בשלים לשינוי

שני אופציות עומדות בפנינו 
1. להמתין שיעצרו לנו פעילות על ידי ענישה ופיקוח.
2. לקחת את הנושא לטיפול שלנו ולקדם את שלל הנושאים מבפנים ומבחוץ ( ואנחנו לא שם בכלל )
כך שברור לנו שרק עם אופציה 1 אולי יתכן שינוי כל שהוא 
עד שזה יקרה ( עשור לפחות כלומר עם עוד 10 הרוגים ומאות פצועים ) אנו שופכים מלל לריק זה נופל על אוזניים ערלות .

צר לי שאני שומע יותר ויותר חברים יקרים ששוקלים לעזוב את הספורט עקב ריבוי התאונות 
זה ממש מצער לשמוע ואני חושב שהדרך לחילול שינוי הוא בנו
חייבים לקחת את שולי הבטיחות ליותר רחבים 
לא לטוס זה לא יום אבל זהוא עוד יום טיול לתבור וארוחה בנין מה קרה ?
כן אפשר לטוס יותר במבוא חמה למרות שאני באופן אישי חטפתי שם יותר מהתבור אבל האופציות לתיקון גדולות יותר 
כן תלכו לקורסי מצבי חרום ( כן עומרי דוגמא טובה ) ואולי נצליח להרים עוד קורס שנה הבאה באנסי בצרפת עם מדריך ישראלי .

ערבי בטיחות :זה נחמד אבל לא מצמצם את הסטטיסטיקה במידה ותהיה דרישה אין בעיה להרים 

תשמרו על עצמכם 
הספורט שלנו הוא ספורט אקסטרים מסוכן הוא מאוד חברי עד העמדה ובאיסופים 
אך הרגע שאתה רתום אתה לבד לעצמך

בברכת חג שמח בשורות טובות
אדרי 
« עריכה אחרונה: October 19, 2011, 06:30:03 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #45 ב- : October 19, 2011, 11:25:30 pm »
אדרי,
כשמדברים על אופציות ועוד יותר מזה, כשמגדירים אותם!  אז מה שמגיע אחרי זה..... ההסבר כיצד לממש אותם.
מה שאתה הכנסת כאן אלו שתי מסלולים עם Dead end   ואתה אומר לנו בואו תבחרו ::) ::) ::)
בשעה כזו, אני צריך לבחור האם לצחוק או לבכות?

יש לי בעייה עם פסיביות של אחרים, במיוחד של כאלה שאני יודע שאכפת להם!

אתה רוצה שאנשים יגידו:  אדרי תארגן לנו ערב בטיחות :'(
או שאולי יבקשו ממך לאסוף אירועי בטיחות ולנתח אותם??

בוא ונתחיל בקטן, אפילו בקטן מאד : בוא ונקבע כאתגר שבפעם הבאה שאנו רואים בעמדת המראה כאלה שמסכנים את עצמם, שלא מתייחסים לסכנות המטארולוגיות, שמרחפים עם מצנחים שאינם מתאימים לרמתם , נגיע אליהם כקבוצה ונסביר להם את הסכנה שאותה אינם רואים,  ואפילו נעצור בכח את ההמראה שלהם.
בואו ונסגור עמדות המראה במידה והמשבים או זוית הרוח ביחס לעמדה מסכנים את כלל המרחפים.
בואו וניתן לכולם את ההרגשה שלכולנו אכפת.

בשביל זה לא צריך רגולטור, אגודה, מנהל או משטרה.  בשביל זה צריך להיות אכפת לכל אחד מאיתנו מעתיד הספורט הזה!!!!!!
אחרת, באמת אין עתיד וחבל על כל מילה שנאמרת כאן!

אגב, אל תערבב בין התאונה של אמיר בלץ לבין התאונה האחרונה זו פשוט הטעיית הציבור!
ואני לא חושב שקורס מצבי חירום מתאים למתחילים (את ההסבר רשמתי כבר) כך שזה באמת לא מה שיתן לך את הישועה כאן.

זו דעתי

אורי שמיר

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #46 ב- : October 20, 2011, 11:08:10 am »

אורי,

הבעיה עם מה שאדרי כתב היא שזה נכון.

אנחנו כקבוצה עוד לא בשלים.

הרוב קוראים שרשורים כדוגמת זה ובוחרים שלא להגיב, למרות שזה נוגע לכולנו ובטוח שיש להם מה להגיד.

אז איך אתה מצפה שאנשים יעירו למישהו אחר בעמדה? אם אפילו פה קשה להם לעשות זאת.

זה לא אומר שלא אכפת להם, זה אומר שאנחנו עוד לא מספיק בשלים.

בדיוק כמו המאבק לצדק חברתי...כשמספיק אנשים יבינו שטוב שישמיעו קולם...רק אז משהו פה יזוז.

מנותק Assafm25

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #47 ב- : October 20, 2011, 11:19:56 am »
אורי פשוט לק את הדברים שרציתי להגיד בכל הדיונים האלה ולא הצלחתי

צריך נקודת התחלה
וגם אם היא הקטנה ביותר עדיף את הצעד הזה מכלום

כקבוצה שתומכת ועוזרת יש הרבה יותר כח ואנרגיות מאדם בודד
צריך לכתוב תהליכים מסודרים ולבנות אותם
שביום מין הימים שיגיע נושא האיגוד והרישיונות כולנו נהיה ישרים ונקיים

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #48 ב- : October 20, 2011, 01:37:11 pm »
יוגי,
מרוב בשלות אנחנו עוד מעט נופלים מהעץ ונרקבים.

שמע סיפור,
פעם הייתי ביחידה קטנה ומצ׳וקמקת בצבא שבזבזה תקציבים של גדוד והיו ממנה המון ציפיות.
במהלך האמונים נתקלנו בבעיה מסוימת שמבחינת כולם נבעה מחוסר בשלות של היחידה והאמת שלכולם היה נוח להסתתר מאחורי המושג הזה.
בשלב מסוים מישהו הציע מודל לפתרון שרובם כולל אותי לא האמין שניתן לבצעו בעיקר בגלל מגבלות מחשבתיות ( כך התברר בדיעבד).
אלא ש... הבחור היה עקשן ולאט לאט סחף את כולנו אחריו ולאחר זמן קצר הבעייה נעלמה כלא הייתה.

יוגי, אני מחפש את האחד או את השניים שיסחפו את כולם.
אתה יודע, אני יודע וגם הם יודעים שהם בשלים לכך!!! 
השאלה מתי יקחו יוזמה להרים מהלך שכזה.

אורי

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
« Reply #49 ב- : October 20, 2011, 01:51:44 pm »
העולם מתקדם החניכים לא !!!

יותר ויותר אנשים בספורט היפה שלנו מנסים לרוץ לפני שלמדו ללכת (ואז זה הופך לספורט יפה ומסוכן).

למדריכים בתחום יש לא מעט (אפילו הרבה) השפעה בנושא, ולצערי גם לרוב החברים בקהילה.

כשאנו למדנו לעוף (קורס גובה 6 טיסות) דובר על שנה שלמה של טיסות באתרי דרגה 1.

המושג לטרמל לא עלה לדיון לפני כמה עשרות המראות ונחיתות (גם בחום של מבוא חמה).

היום כל חניך מסיים קורס ורץ לקנות ואריו עם ג'יפיאס על מנת לא לנחות למטה חס וחלילה.

למה לו להמריא ברוח של פחות מעשרים קמ"ש ?

למה להפסיק לנסות להניף ברוח של שלושים קמ"ש (גם מדריכים)?

למה שאנשים מרגישים לא נוח בטרמיקות הם לא חוזרים לבסיס וממשיכים לבוא לתבור?

לא משנה כמה טוב יהיו ויתפתחו שיטות ההדרכה (וכן הן התקדמו מאוד), כך גם המצנחים, חניך הוא חניך וניסיון לא קונים בכסף. (יש מקרים יוצאי דופן בהם הכשרון והמזל משנים קצת את התמונה).

שזה יחלחל לכולם לתודעה המצב ישתנה.

עכשיו יש כאלה שאומרים לעצמם: שוב הנודניק הזה כותב את אותו דבר בפעם המאה.

אני בוחרת לאמר לך תודה, אתה צודק לגמרי
ואני אומרת לנו הצעירים
בוא ניקח את זה לאט, שום דבר לא רודף אחרינו, התבור יחכה, זכרון יחכה,
לאט ובטוח

לא חייבים לאט כמוני lugh אבל בכל זאת לאט  hug
סיגי
אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
« Reply #50 ב- : October 20, 2011, 02:35:42 pm »
כשמדברים על אופציות ועוד יותר מזה, כשמגדירים אותם!  אז מה שמגיע אחרי זה..... ההסבר כיצד לממש אותם.
מה שאתה הכנסת כאן אלו שתי מסלולים עם Dead end   ואתה אומר לנו בואו תבחרו ::) ::) ::)
בשעה כזו, אני צריך לבחור האם לצחוק או לבכות?

אתה רוצה שאנשים יגידו:  אדרי תארגן לנו ערב בטיחות :'(
או שאולי יבקשו ממך לאסוף אירועי בטיחות ולנתח אותם??

בוא ונתחיל בקטן, אפילו בקטן מאד : בוא ונקבע כאתגר שבפעם הבאה שאנו רואים בעמדת המראה כאלה שמסכנים את עצמם, שלא מתייחסים לסכנות המטארולוגיות, שמרחפים עם מצנחים שאינם מתאימים לרמתם , נגיע אליהם כקבוצה ונסביר להם את הסכנה שאותה אינם רואים,  ואפילו נעצור בכח את ההמראה שלהם.
בואו ונסגור עמדות המראה במידה והמשבים או זוית הרוח ביחס לעמדה מסכנים את כלל המרחפים.
בואו וניתן לכולם את ההרגשה שלכולנו אכפת.

בשביל זה לא צריך רגולטור, אגודה, מנהל או משטרה.  בשביל זה צריך להיות אכפת לכל אחד מאיתנו מעתיד הספורט הזה!!!!!!
אחרת, באמת אין עתיד וחבל על כל מילה שנאמרת כאן!

אורי
אשמח אם תסביר מדוע האופציה השניה אותה מציג אדרי אינה נכונה?
או שאולי בעצם אתה מתכוון שהיא אינה מעשית בדיוק מאותה הסיבה שהוא שלל אותה מראש.

אדרי לא צריך שיבקשו ממנו לאסוף אירועים ולנתח אותם, הוא יכול לעשות את זה והוא עשה זאת לא כי ביקשו ממנו אלא מכיוון שהוא מאמין בכלי הזה. הוא הפסיק בזה עקב חוסר שיתוף פעולה של הכלל, מה שהפך את המדדים ללא מהימנים.
תראה איך הכלי הזה עובד נפלא בחיל האוויר
למה שם זה עובד נפלא?
פשוט מכיוון ששם זו פקודה הדורשת ומחייבת כל אחד ואחד לדווח על אירוע בטיחותי, ומי שלא מדווח חורג מהפקודות!!

ולגבי העניין של לעשות ולהשפיע בשטח:
להעיר ולעצור טייסים בעמדות?
אמנם אני עצמי מעולם עוד לא הייתי בתבור, אך אני יודעת ושמעתי בעצמי לא מעט פעמים טייסים ותיקים אשר מעירים לטייסים צעירים על הפזיזות שלהם, על הסיכונים שהם לוקחים וכו'. שמעתי הסברים מקצועיים לכך שהם צריכים להמתין, שמעתי אותם מדברים על הדאגה שלהם לטייסים אלה, אז הדברים כן נאמרים, הטייסים הצעירים שממהרים "להשיג" כן מקבלים את המסרים המזהירים, הם בוחרים להתעלם ולהמשיך בשלהם.

לעצור בכוח את ההמראה שלהם? זה באמת נראה לך? איך בדיוק? באיזו רשות? על פי איזה חוק?

לסגור עמדות שכיוון הרוח אינו מתאים להמראה בהן? איך בדיוק? ננעל את השער? נעמיד שמירה?...
בנתניה זה בהחלט אפשרי, נועלים את השער
אה, אבל קח בחשבון שיהיו גם החכמולוגים שיטפסו ובכל זאת ינסו להמריא. (זה יקרה פחות מכיוון שיש הוראה ברורה של ערית נתניה והעבריין צפוי להיקנס).
אז מה עושים בעמדות אחרות?

ואם תשים לב למילים המודגשות פה, בעצם מה שאני מנסה להגיד הוא שחסר חוק, נהלים מחייבים.
אם היינו מספיק בשלים בהבנתנו את חשיבות החוקים והנהלים הללו עבור עצמנו, עבור כל אחד מאיתנו כטיס מצנחי רחיפה ועבור כולנו יחד כקהילה, כקבוצה בעלת מטרות ואינטרסים משותפים, היינו יכולים ליצור את זה בעצמנו ולא לחכות שמישהו יעשה את זה עבורנו, רק שאז זה יהיה מבלי לראות לנגד עיניו את האינטרסים והמטרות שלנו המרחפים.
בזה אדרי צודק לגמרי
וכשנהיה בשלים לזה, החלק הזה של "...ההסבר כיצד לממש אותם" יהיה עניין פשוט כל כך.

זו דעתי שלי
סיגי
« עריכה אחרונה: October 20, 2011, 03:14:14 pm על ידי סיגי »
אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
« Reply #51 ב- : October 20, 2011, 06:42:35 pm »
סיגי, לא צריך לשים שערים על העמדות. אני כמעט לא זוכר מרחף שהעירו לו לא לטוס והוא בכל המריא. אני לא אומר שאין כאלה אבל אם יש הם מעטים מאד.
אני עצמי קיפלתי ציוד יותר מפעם אחת כשמישהו העיר לי שהתנאים לא מתאימים.
מה שכן, ראיתי לא פעם שנותנים לטייס לא מנוסה להמריא בלי לומר לו מילה. אולי כי רוצים לראות מה התנאים בחוץ.

ערן

מנותק Avi.F

• משחק בארגז החול
« Reply #52 ב- : October 20, 2011, 07:37:59 pm »
חברים יקרים
אני בספורט שנה וחצי סיימתי קורס גובה עם תקופת חניכה קצרה מאוד אצל מדריך אחד ומסיבות כאלו ואחרות עברתי וסיימתי קורס רכס אצל מדריך אחר .
מאז שסיימתי את הקורס גובה אני מנסה לצבור שעות טיסה (בהרים)מספיק כדי לעשות קורס מתקדם, במשך כל תקופה בא אני בספורט יצא לי לטוס ב 3 עמדות הרים : הר הארי ,גלבוע, מבוא חמה  אותם אני מכיר ברמה של לטוס לשדה נחיתה, שמיניות מעל השדה ונחיתה
רוב הטיסות שלי לא במסגרת הקורס היו במבוא חמה שם למדתי גם לתרמל (רחוק מההר כמובן).
אבל אני יכול להגיד לכם מהניסיון שלי שנכון שיש הרבה חברה שעוזרים ועונים ומסבירים (ומבחינתי רוב החברה שיצא לי להכיר בספורט הזה איכותיים אחד אחד) אבל לא כולם שמחים וששים לעזור או לענות על שאלות, ויש כאלו שכשהם מעירים זה לא בצורה יפה (ואפילו מתנשאת ומגעילה לפעמים) ולא תמיד מלווה בהסבר למה, איך כדאי, ומה בדיוק הבעיה אז נכון שהם רוצים לעזור אבל יש דרך לעשות זאת..
אז תודה לכול העוזרים 
עכשיו מתחיל החורף ואני לא בטוח לאיזה אתר כדאי לי ללכת ביום X  כי אין לי איך באמת לבדוק , התחזית לא מדויקת לדוגמה ידוע(לוותיקים) שבאתרים מסוימים התחזית די טובה כדי להבין את מגמת הרוח אבל ב 5 קמ"ש יותר בעמדה, דבר שאם היית יודע אולי לא הייתי נוסע לשם שעתיים ובמקום נוסע למקום אחר אם תנאים יותר מתאימים לרמה שלי )
ונכון שבאתרים שלא הייתי אני בטוח אשאל את הוותיקים אבל למרות הרצון הטוב,  תחת הלחץ והרצון שלהם לצאת אני לא בטוח שהם יזכרו להגיד לי שאסור להתקרב למקום כזה ואחר וזו בעיה כי בספר האתרים לא כל כך ברור הדברים האלו על כל האתרים (אולי צריך לעדכן).
דיברו פה על לסגור מקומות  לא לתת להמריא "בכח" (באמת? ) כשאין תנאים.
לא יותר קל לפרסם בפורם (במקום מוסכם מראש) המלצות איפה כדאי או לא כדאי לטוס, לאן כדאי ללכת ביום מסוים ספציפי, לאיזה רמה מתאים כל אתר לפי תקופות ולהכין רשימת של אתרים ונקודות מסוכנות ידועות בהם (על גבי צילום מפה ) וכך יהיה איזה יישור קו לכולם לגבי מקומות מסוימים.
אני יכול להגיד שאני מדבר כאן בשם כמה וכמה אנשים ברמה קרובה לשלי הנמצאים במצב דומה לשלי.

בכל אופן כל הכבוד לכל המגיבים נותני הטיפים הרעיונות וההערות כאן בפורום ובאתרי הרחיפה עצמם המשיכו  כך כי זה כן עוזר לנו הצעירים ותפרסמו איפה אתם נפגשים וזה ייתן הזדמנות לצעירים בינינו לבוא ולהכיר יותר טוב את הוותיקים בענף וללמוד מכם. באו לא רק נדבר מה אפשר לעשות ובמקום נעשה ! (אני מסכים לעזור באיזו צורה שאני יכול)

בברכת טיסות כייפיות ובטוחות לכולנו ובשורות טובות תמיד !!!
אבי פרחי

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #53 ב- : October 20, 2011, 07:53:46 pm »
אבי אשמח לענות ולעזור מתי שתחפוץ/שתשאל. (אני בטוח שגם מרבית החברים )

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #54 ב- : October 20, 2011, 08:39:36 pm »
סיגי,
ברגע שמישהו מציע אופציה ושולל אותה, אז זו אינה אופציה!!! אלא קביעה.
על השאר ערן ענה יפה מאד.

אגב, את אדרי הפרחח אני מכיר כבר 30 שנה (-: כך שסניגוריה אני יכול לתת עליו בעצמי.
הויכוח הוא מהותי, ולדעתי למרות מה שאתם רואים מישם,,, יש פתרון!

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
« Reply #55 ב- : October 20, 2011, 08:41:14 pm »
אבי  הטרמיקות שוממות בלעדייך...איפה אתה!

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #56 ב- : October 20, 2011, 09:37:41 pm »
אבי לגבי זה שלפעמים יש כאלו שמעירים לא בהכי יפה, אין מה לעשות אי אפשר לחנך את כולם בקבוצה של 300 מרחפים יהיו גם כאלו שלא ממש בקיאים בדיבור מנומס אבל כמו שאמרת זה ברור שההערות שלהם באות ממקום טוב אז צריך רק לברור את העיקר מהתפל ולהתייחס למה שרצו להגיד לך ולא לאיך.

לגבי פרסום תנאי מזג האוויר בפורום. קודם כל תודה על ההערכה שאנחנו בכלל מסוגלים לחזות יום קודם לאיזה אתר להגיע אבל זה רחוק מאוד מהאמת. אני בודק תחזיות מסתכל על נתוני סונדה וכל מיני מודלים אבל בסופו של דבר הרבה פעמים לפני 9 בבוקר אין לי מושג איזה אתר יהיה הכי כדאי, והרבה פעמים גם אחרי זה. בעיקר בימים כאלה של עונות מעבר וחורף אנחנו מוצאים את עצמנו מגיעים לעמדה מגלים שזה לא זה ועוברים עמדה.

בסופו של דבר הכלי הכי אמין שאני משתמש בו לקבוע לאן לנסוע בבוקר זה השבשבות און ליין גם אלו שפה באתר שחלקן ממש בעמדות וגם של השמ"ט (לא ממש מדוייקות אבל נותנות מגמה). לי זה קל כי אני גר בצפון ואני יכול לסגור על עמדה ב9 בבוקר, אבל גם מי שגר במרכז לא ממש חייב להחליט על עמדה ערב קודם אפשר להגיע לאזור נגיד לעצור בצומת מגידו שם אתה כבר יכול לראות דגלים עם רוח אמיתית של האזור וכיום לרוב יש סמרטפונים שיכולים להכנס לאינטרנט ולבדוק שבשבות גם בזמן הנסיעה.
אנחנו משתדלים להשאיר הודעות במשהפון אבל האמת שברוב המקרים בשעות הבוקר שמחליטים על עמדות יש לי כלכך הרבה טלפונים שאני לא באמת מספיק להשאיר הודעות (וגם לא תמיד מספיק לענות לכולם).

אז הפתרון אינו בכך שהוותיקים יכתבו בפורום לאן מומלץ כי אנחנו לא עד כדי כך טובים בלקבוע את זה, אלא הפתרון הוא בכך שיותר חברה ישאירו דיווחים במשהפון. אגב הדיווחים לא חייבים להיות מהעמדה אפשר גם להשאיר דיווח מהדרך כמו "ראיתי בשבשבת של מבוא חמה רוח מערבית 20 קמ"ש, בדרך לשם" מה שמאוד יעזור גם לאחרים לקבל את התמונה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #57 ב- : October 20, 2011, 09:54:37 pm »
בדרך כלל בזמנים של עונות מעבר מגיעים לצפון לאיזור מגידו ומחליטים,תתחיל להצמיד באנשי קשר בטלפון XXX מצנחים וכמובן משה פון.

אתה מוזמן תמיד להתקשר ואני יגיד לך מה מרחפים אחרים אומרים לי בטלפון ;D ;D ;D

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #58 ב- : October 21, 2011, 04:47:19 pm »
אבי פרחי שלום
תראה זה לא כל כך מסובך, אם אתה רוצה לטוס בתרמיקות תשאל את עצמך את 2 השאלות הבאות:
1.האם אתה יודע להמריא ולנחות
2. האם אתה יודע לצאת מקריסה אסימטרית או קריסה מלאה מלווה בטוויסט או ספירלה שניכפתה עליך? (2 ההרוגים האחרונים לא הצליחו ככל הנראה)
אם אתה לא בטוח על מה מדובר אז קח בחשבון שאתה נכנס לקוקפיט של F16 בלי לעבור קורס טיס. (יש לי חבר טייס שסיפר לי שיש סיכוי לישרוד את זה)
בהצלחה
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.