אני מבין שנוח יותר להמריא ולנחות במבא חמה, הן לבתי הספר והן לאלו שצוברים נסיון. אולי מפני ששם אין הרבה עומס והעמדה למעלה גדולה.
אבל לא מבין למה האתר הזה נחשב יותר בטוח מהתבור? לדעתי בזמן טיסה, הוא הרבה יותר מסוכן מהתבור.
באבי
הנקודה הקשה לכל מתחיל בספורט (וכנראה גם המסוכנת יותר) היא ההמראה או הנחיתה, שם אנחנו קרובים לקרקע, ושם הסיכון גדול יותר,
עמדה שמבחינת המראה יותר סלחנית, ארוכה יותר להנפה קידמית ולריצת המראה, עמדת נחיתה שניתן להגיע אליה בגלייד גם כשאין תנאים, עמדה ארוכה עם הרבה מקום לתיקונים ושאינה עוברת מעל כפר, היא עמדה אידאלית למתחילים
כמו כן אם אתה חניך או מסיים קורס הסיכוי שלך להמריא במבוא חמה בתנאים טובים גדול יותר מאשר להמריא בתבור (מעבר לצפיפות, אני מתכוון לחלון ההמראות הקטן שיש בד"כ בתבור)
יתרה מזאת, ויתקנו אותי חכמים ובעלי נסיון גדול משלי, הכנרת מבצעת איזו הנמחה/ריכוך של עוצמת הטרמיקות (ההנחה הזאת נכונה לרוב הימים, אבל יש ימים שזה לא נכון, למשל אותו יום שבו נהרג אמיר בלץ ז"ל) אני כותב כאן זאת מנסיוני האישי וממה ששמעתי מאחרים שמרחפים, במבוא חמה לרוב התנאים הרבה יותר נמוכים/חלשים ומרגישים זאת במיוחד כשמגיעים מקרוס מהתבור, פצצות כל הדרך ובמבוא חמה טרמיקות אנמיות, כן כן יש ימים שזה לא תופס, אבל אני חושב ש ב 80 אחוז זה כן תופס.
עוד נקודה לחשוב עליה היא שבתור חניך/מסיים קורס אני לא תמיד מבין או יודע (כי אין לי נסיון) האם אפשר להמריא למרות שרואים את כולם ממראים ברוח מתגברת צפון מערבית, וזו רק דוגמא.
אז למה יש במבוא חמה כל כך הרבה תאונות אם הוא נחשב לבטוח יותר?
מכמה סיבות
1. אנשים ממריאים כשהתנאים חזקים יותר מהיכולת שלהם
2. מדריכים שמוצאים חניכים בתנאים לא מתאימים (משבים/עוצמה/טרמליות)
3. הרכס במבוא חמה
אינו רכס רגיל! זהו רכס טרמלי (הקרדיט למושג הוא לאילן ארז) ביצוע רכס במבוא חמה כאילו זה רכס בנתניה זה פשוט חוסר הבנה וגובל בסכנה
4. חניכים שמבצעים רכס במבוא חמה כבר בסוף טיסות הקורס שלהם, שוב ראה סעיף 3
5. אנשים שמנסים לנחות בעמדה (שוב, זה לא רכס, זהו רכס טרמלי)
6. אנשים רואים את הרוח מתקדמת על הכנרת ולא מבינים שהבריזה תגיע 15 דקות לפני
7. אנשים תופסים רכס מעל המעיינות או מגרדים את המעינות בגובה אפסי, פשוט סכנה ברורה ומוחשית
אוקי אז באמת נשמע שיש כאן יותר פוטנציאל לתאונות, אבל... וכאן נכנס האבל הגדול, חניכים ומסימי קורס דרגה 1 צריכים להמריא ולנחות, לא לטוס ימינה ולנסות לעלות ברכס, אין שום סיבה שיגרדו את המעינות, אין סיבה שיטוסו לקראת כניסת הבריזה.
כשרק התחלתי בספורט תמיד הייתי אומר שהמראה ונחיתה זה חובה, אם תפסנו טרמיקה בדרך לנחיתה הרי זה בונוס

מנסיוני האישי, לאחר 90 שעות רחיפה במבוא חמה, (בין קורס דרגה 1 עד לקורס דרגה 3) רוב הטיסות הראשונות שלי היו אימוני המראות נחיתות עם הסתובבות בטרמיקות (אם היה לי מזל) לאחר כ 50 שעות (זה המון גירזונים למי שלא קורא בין השורות) התחלתי לרכס כשהתנאים הבשילו, להכיר את מבוא חמה, להכיר את הטרמיקות את המעינות וכדומה לבסוף גם ביצעתי קרוסים קטנים לסוסיתא, עין גב וכדומה, לאחר 120 שעות הייתי מוכן לתבור ועשיתי קורס דרגה 3 עם אילן ארז
בסופו של דבר בברוטו לקח לי שנתיים לעבור ממבוא חמה לתבור אבל מבחינת לימוד זה היה שווה כל רגע
דרך אגב אני לא היחיד, אני יכול להעיד שגם ברק פרידמן, זיידמן, זוש, אייל וידר, אבישי, ועוד רבים עברו המון טיסות במבוא חמה עד שעברו לתבור
היום באמת שקשה להצביע על אנשים שעוד עושים את זה, וזה עולה לנו בבריאות
יש זילות גדולה היום בעמדות, מבוא חמה הרבה יותר בטוח מהתבור נקודה, חניכים/מסיימי קורס שבאים וממריאים כשהרוח צפון מערבית בתבור זה פחות מסוכן?, טיסה ברוח צפון מערבית בחלק הדרומי של ההר, אי הבנת החלק החסוי מול הרוח, יציאה בגובה נמוך מעל המנזר (רוטורים), ונטורי בצד הדרומי, טרמיקות יותר בועטות וחזקות יותר, טיסה מעל כפר.
באבי היום ברורים לך הרבה דברים שלחניכים / מסיימי קורס הם לא מובנים או שזה נסיון שעדיין לא רכשו, לבוא ולתת להם לטוס בתבור זו זילות בחיי אדם, נקודה, בתבור מרווח הטעויות קטן מאוד, שנינו יודעים את זה
אני חושב שאם היתה לי האפשרות (באותה תקופה שבה התחלתי בספורט) להגיע לתבור ולטוס שם לא הייתי כאן איתכם, עם ההתלהבות שלי ולקיחת הסיכונים המיותרת שלי (למזלי במבוא חמה, מה שהוציא אותי לא אחת בחיים) אני הייתי מסיים את הספורט הזה לא טוב, בגלל האגודה ז"ל ובגלל דרישת המינימום לקורס דרגה 3 הוכרחתי בעצם למתן את ההתקדמות שלי בספורט, ואשרי מי שהחליט על זה
אמיר