כתב נושא: נקודות למחשבה - בטיחות  (נקרא 1051 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
נקודות למחשבה - בטיחות
« ב- : October 17, 2011, 12:50:42 pm »
אני מתנצל מראש על העיתוי, אך מצאתי לנכון לשתף כמה נקודות שמאוד צורמות לי ואני מקווה שגם לשאר המרחפים.

קיימת באויר תחושה של השלמה עם הסיכון הכרוך בספורט וכל שנותר הוא רק להתפלל ש"לי זה לא יקרה", אך לדעתי לא כך הדבר. התאונה הבאה היא לא בלתי נמנעת, הכל בידיים שלנו.

• עד היום אין אף מדריך שמלמד עם מדריך מנחית (תקנו אותי אם אני טועה) - זאת למרות תחקיר תאונת אמיר בליץ והחשיבות שבמדריך מנחית.
  • אין לאף מדריך מינימום שעות אוויר לפני קורס טרמיקות, כך נוצר מצב שמרחף בלי נסיון מינימלי יכול להגיע לתבור
  • קורס מצבי חירום (SIV) אינו תנאי מקדים לקורס טנדם, כך שהרבה כלים חשובים להתמודד עם מצבי חירום, פשוט נמנעים מהנוסע הפוטנציאלי, כמו זיקור המצנח במקרה הצורך.
  • רוב מטיסי הטנדם בהרים אינם משתמשים ברזרבי לטנדם ובחיבור מתאים לספרדרים. מיותר לציין את ההשלכות לכך.
  • האם ראוי שמי שלא עשה SIV יטוס על מצנח שהוא מעבר ל DHV 1? דעתכם?
  • העמדה בנתניה מלאה ברוטורים ומוקפת במכשולים. כמה פצועים יש שם העונה? וכמה כמעט ונפגע יש שם?
  • צפוניות בתבור זה כבר לא מילה גסה. זה אפילו מילה נרדפת לקרוס לבית שאן.

מוזמנים להוסיף עוד משלכם.

(אין לי כוונה לפתוח פה דיון של מריבות, אין בנאמר שום ביקורת על אף אדם באופן אישי).

מנותק אבי שאול

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
בעניין: נקודות למחשבה - בטיחות
« Reply #1 ב- : October 17, 2011, 02:32:41 pm »
  • קורס מצבי חירום (SIV) אינו תנאי מקדים לקורס טנדם, כך שהרבה כלים חשובים להתמודד עם מצבי חירום, פשוט נמנעים מהנוסע הפוטנציאלי, כמו זיקור המצנח במקרה הצורך.
[

כל מה שכתבת נכון אבל קורס מצבי חרום לפי דעתי הכרחי .ועוד לפני תרמיקות !!!
99% "מהבעיות" שקורות באויר יכולות להמנע ואו . לא להתפתח למצב חרום אמיתי
כשאתה לא בלחץ ומגיב נכון למצב
בנוסף צריך לזכור שעל כל מקרה שלא יקרה יש מצנח חרום שעלה לנו לא מעט כסף
ובמידת הצורך יש להשתמש בו .
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק Assafm25

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #2 ב- : October 17, 2011, 04:05:08 pm »
ידע תאורתי כמה שיותר

ואני לא מדבר על סתם מידע לא רלוונטי

אלה להכיר לעומק וללמד לעומד כיצד הדבר הזה שנקרא "מצנח רחיפה" עובד ,מה משפיע עליו ומה הוא כל דבר

יש בתחום המון מושגים שלרבים בכלל אין מושג מהם

רוטורים?צפוניות?דרומיות??קריסות?
אני בטוח ש100 אחוז יגידו שהם יודעים אבל לכולם יהיה את האלפית שניה גימגום לפני שיענו

וזה אלפית שניה שיכולה להציל חיים
זה חייב להפוך לטבע שני שלנו
כמו אוויר לנשימה
כמו הליכה בפארק
או כמו מקלחת ביום חמסין

בתור חניך עכשיו בקורס דבר ראשון שעבר לי בראש זה "האם זה באמת שווא את זה"
אני עדיין לא מצאתי תשובה לשאלה הזו מאחר ואני רק בשעות קרקעיות
אבל אז עלתה מחשבה נוספת לראש

מדוע לשכנים בעלי הכנף הקבוע זה לא קורה (חבר לעבודה בקורס של גלשנים)
* קורס יותר יסודי ומעמיק?
* גיבוש יותר של החברים לתחביב?
* אחוז קטן יותר של גלשנים פעילים?
* והחשוב מכל "האם גלשן יותר בטוח ממצנח"

על השאלה האחונה לא אוכל לענות
אבל אלו הדעות שלי שמאוד רציתי לשתף את החברים לתחביב הנהדר שלנו

בברכה
אסף

« עריכה אחרונה: October 17, 2011, 04:11:06 pm על ידי Assafm25 »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : October 17, 2011, 04:23:24 pm »
מסכים עם כל מה שנכתב כאן רק רציתי לשים דגש על מה שיוגי כתב בהתחלה "תחושה של השלמה עם הסיכון הכרוך בספורט" אבל לחדד בכיוון השני.

צריכה להיות אצל כולנו הבנה שהספורט הזה כרוך בסיכון. נכון שיש הרבה מה לעשות למזער את הסיכון אבל כל אחד מאיתנו חייב להבין שלדאות עם חתיכת סמרטוט מעל הראש זה מסוכן.

ומי שלא מבין את ההבדל בין "השלמה עם" ו"הבנה" שיפתח מילון, זה לא אותו דבר. כי הצעד הראשון לזהירות זו ההבנה שקיימת סכנה.

מי שמבין שהסכנה קיימת נותן כבוד לציוד שלו, נותן כבוד לבדיקת הציוד ותקינותו, נותן כבוד לבדיקת מזג האוויר, נותן כבוד לרוח ולמשבים ..... וכו' וכו'. ושנותנים כבוד הגישה המזלזלת נעלמת.

להיות זהיר זה לא אומר לפחד מהסכנה אלא להיות מודע אליה להבין אותה ולפעול בהתאם כדי למזער אותה למינימום האפשרי.

(לא מדבר ספציפית על אף אחד אז אל תתחילו להעלב לי פה בסיטונאות)
« עריכה אחרונה: October 17, 2011, 04:25:34 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #4 ב- : October 17, 2011, 06:38:32 pm »
מסכים עם עניין הקורס SIV.
עד שהייתי, טענתי שחייבים ללמוד להיות טייסים הכי טובים.
להגיע לקצוות של המצנח ולהכיר אותם.

אחרי הקורס, אני מבין מה המשמעות של לתרגל את הדברים בצורה מסודרת יותר.
זה מגניב שמישהו מתרסק עם רוח גב לאגם כי הוא לא הצליח לפתוח קריסה, ומלבד הבחור בסירת החילוץ שטס אליו, כולם צוחקים. כי זה בסדר ולא קרה שום דבר.

הכלי מסוכן. הדרך היחידה לעסוק בתחום ולשרוד היא לסגל דרך חשיבה מקצועית - לחקור, להבין, ללמוד, לתרגל, לחיות את המצנח ולהגיע למגבלות שלו בצורה מסודרת, לפחות פעם אחת. אפילו שהתחושה בגוף מגעילה בפול סטול למשל, ולפעמים רועדות הביצים. עדיף שירעדו כשיש מתחתיך סירה ומדריך באוזן מאשר לחוות את זה פעם ראשונה בטעות ולהתעסק בפחד במקום בתפעול.

אני לא יודע כמה זמן לחכות לפני ה SIV, אני חיכיתי יותר מדי ובכל זאת בהתחלה רעדו לי הביצים.
מצד שני אם הייתי עושה את זה חצי שנה אחרי שהתחלתי לעוף, הייתי היום טייס הרבה יותר טוב ובטוח.

אני מאמין שאסור לטוס בלי קורס SIV, באופן חד משמעי.

מגניב לשבת בשדה נחיתה ולראות אנשים מתחרבנים עם המצנח וכולם מרימים את העיניים ומחייכים, חלק אפילו לא עוקבים אחרי כל תהליך ההיחלצות.
מגניב לראות בנאדם יורד על רזרווי עם מיליון קשרים במצנח שלו ולשבת לשתות בירה עם החבר'ה ברוגע, בידיעה שמחלצים אותו וכולם מתורגלים.

מפחיד לעמוד בעמדה ולראות מישהו מקבל קריסה ולא נחלץ ממנה.

מנותק EldadYagen

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : October 17, 2011, 07:49:33 pm »
אין ספק שקורס SIV תורם רבות לטייס והביטחון שלו במצנח והביטחון שלו להתמודד למול קריסות [דבר בלתי נמנע בספורט שלנו] ומצבי חירום למינהם... לדעתי אם מישהו מהמדריכים בארץ היה מרים את הכפפה לייצר קורס כזה בארץ ממעל הכנרת בעזרת סירה גוררת או משהו שכזה - היינו רואים יותר מרחפים עוברים קורס שכזה..

לאחרונה הקשבתי לפסיכולוג שדיבר על תפיסת הפציעות והאירועים חירום אשר טייס עובר וההתמודדות איתם.. הוא דיבר על שניי סוגי טייסים אלו אשר חווים את האירוע [קריסה חריפה וכדומה] כמשהו אשר קרה להם בידי כח עליון - כוחות טבע וכדומה "פתאום משום מקום נסגרה לי הכנף" ואלו אשר שואלים מה אני בפעולותיי לא עשיתי בסדר שגרם לכך שיהיה לי אירוע [אחריות אישית]
הזן הראשון נוטה לפרוש מן הספורט מתוך מחשבה שאין לו את הכלים להתמודד למול איתני הטבע וכוחות בלתי מוסברים.
למולו עומד הזן השני שמבין שכל מה שקורה לו באוויר זו האחריות שלו..[טיסה באזור של לי סייד, יציאה לאוויר פעיל מאד על ידי בדיקת הפרש המשבים בעמדה , חוסר הבנה של מזג האוויר ולכן "להיתקע" ברוח חזקה בכניסת חזית.]
מרחפים אשר רחשו כבוד לעיסוק [מצנחי רחיפה] ולסביבה שלו [האוויר ומזג האוויר] ולקחו אחריות על הפעולות שלהם וחוסר הפעולות שלהם - היו בעלי יכולת להשתפר בספורט ולחזור אליו אחריי אירוע  מתוך התובנה שידע וכבוד יגרמו להם לגדול כטייסים וימזער את הסיכון שכרוך בספורט הזה.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : October 17, 2011, 09:31:19 pm »
קורס SIV בשלב מוקדם מידי גורם גרם ויגרום לאנשים לברוח מהספורט.

יוגי מה עם מכירה של ציוד ברמה מתאימה לטייסים מתחילים?

מגבלות של שעות ורמת טיסה וידע ע"מ לטוס באתרים ספציפים............ .בקיצור חוק וסע"מ.

שי

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #7 ב- : October 17, 2011, 10:05:34 pm »
אלדד זה מה שאני מנסה להגיד כבר שנה וחצי, ולא מצליח להעביר למילים. מעולה.

שי אני בטוח שזה גורם, אני לא מחשיב את עצמי פחדן גדול אבל פולסטול בפעם הראשונה זה מפחיד ומרגיש לא נעים וגם אחרי 10 קשה ליהנות מזה, לא קשה לי לראות איך זה גורם למישהו לפרוש... וחבל :-\
מצד שני זה הכרחי בהקדם - וזאת השאלה הבאמת קשה.. מתי ללכת לעשות את זה ואיך ואיפה טסים לפני הקורס כדי לא לאכול אותה.. מסובך.

מנותק david_ab2002

• לביצים אסור לריב עם אבנים.
  • מצאתי פסיפס
« Reply #8 ב- : October 17, 2011, 10:20:31 pm »
אני מציע, במקום לדבר לעשות...
מכיוון שהחיים של כולנו, ובמיוחד המשך החיים של הילדים שלנו, הנשים/בעלים והמשפחה, אני מציע להתחיל ליישם ולהכניס תוכן לימודי לפורום.
יש לי כמות לא מבוטלת של סרטים שהגיעו אלי, חלקם סרטי הדרכה בנושא קורסי מצבי חרום.
אני מציע לפרסם לינק חיצוני לאתר לטובת הורדת הסרטים וצפיה מעמיקה בהם, או לארגן ערב צפיה בסרטים וניתוח שלהם על ידי טייסים ותיקים ומנוסים שעברו את הקורס.
אני יודע שזה לא מחליף קורס ולא יכול לבוא כתחליף, אבל משהו מינימלי....
אפילו ללקט מיוטיוב סרטים ולנתח אותם בפורום, לייצר חומר לימודי תאורתי......
אולי נצליח למנוע תאונות קטלניות.......

אחד שמתחיל לפתח ספקות....

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #9 ב- : October 17, 2011, 10:37:19 pm »
לאחל החלמה למרחף פצוע או חלילה לבכות הרוג, כולנו יודעים.

אך כאשר צריך למנוע את הפציעה/הרוג הבא פתאום כולם שותקים ולא מגיבים. מה קורה פה?

160 צפיות, 8 מגיבים - האם הנושא נוגע רק ל 5% מהמרחפים?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : October 17, 2011, 10:45:01 pm »
דוד הפורום מלא בשרשורים של סרטים וניתוח שלהם ועוד שרשורים רבים שדנים בנושאי בטיחות שונים, הצטרפת רק השנה אז בטח את רובם פספסת ב5 שנות הפעילות של הפורום אבל מה שהצעת כבר מיוסם (גם היו ערבי בטיחות והעשרה).

הבעייה שקשה למצוא בהיסטוריה של הפורום כי הפורום מאוד פעיל וכל שרשור נעלם לדף 3 אחרי יום וחצי, ועם קרוב ל10000 דיונים ומעל 66000 תגובות זה מסימה לא פשוטה לברור נושא מסויים.

לא זכור לי שמישהו העלה פה בפורום שאלה מקצועית ולא קיבל עליה תשובה, הבעייה היא שהרוב מתבישים לכתוב בפורום "אני לא מבין" או "אני לא יודע" וכאמור אין הבישן למד.
יותר צריכים ללמוד מרולי שמעלה סרטים של טעויות שלו ושואל שאלות ישירות. גם אם זה אומר שיהיה שדה בולדרים על שמו  :P
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : October 17, 2011, 11:17:55 pm »
יוגב,
קודם כל לנושא בטיחות אין אף פעם מוקדם מידי או מאוחר מידי.
הצמדות לסיסמאות הקבועות: קורס SIV , סכנה מצפוניות בתבור, קניית מצנחים לא לרמת התפעול המתאימה לך, לא תעזור בכלום אם לא תקבל תמיכה בפאן החברתי!!!
אני מסכים עם שי שקורס SIV בשלבי טיסה מוקדמים לא יתן לטייס המתחיל כלום מלבד תוספת פחד!
ועוד יותר עםכולכם בדבר הדאגה לעתיד הספורט ולחייהם בפרט.

אני חייב להחזיר את כולכם ליסודות על מנת שתבינו שלכל תאונה יש כתובת על הקיר....

הבנה  תאורטית טובה מאפשרת לנו לחוות את הסכנות הצפונות לנו ביום הרחיפה,  משלב ניתוח מזג האויר בבית . דרך ניתוח מצב המטאורולוגי בשטח והכי חשוב לדעת איפה לטוס ויותר חשוב לאן לא לטוס (או להתקרב).
הנסיון הנצבר על ידי כל אחד מאיתנו יביא אותנו להבנה טובה יותר של מגבלותינו מול תנאי מזג האויר השונים - חלקנו יחוו זאת מצפייה בתאונות ופציעות של חבריהם וחלקם בתאונות ופציעות אישיות, כך או כך השכל בסופו של דבר נכנס לראש של כולנו.
רבות דובר על עונות המעבר והסכנות הטמונות במיוחד בעונת הסתיו, בסופו של דבר העונה הזו מוכיחה את עצמה כעונה קטלנית שיש להיזהר ממזג האויר הפעיל , שמושך את רובנו ל"מלכודת הדבש" שלה.

בחירת מצנחים בתקן המתאים לרמת הטיסה הוא לא רק בגדר המלצה לטייס מצנחי הרחיפה אלא חובה שחייבת להיות מושרשת כבר בשלבי הלימוד הראשונים.
הרבה פעמים שמעתי על  טייסים שקנו מצנח מתקדם אחרי שטסו עליו ברכס ונהנו מהביצועים המהנם שלו רק שדבר אחד הם לא לקחו בחשבון והוא : שטיסה באויר פעיל שונה בתכלית מטיסה ברכס.     נכון הוא שהמצנח מהיר יותר , פונה ומתרמל שטוח יותר ולא מאבד גובה בהאצה ולכן מגיע גם מהר יותר ורחוק יותר.   אבל, המחיר עבור מעבר למצנח מהיר יכול להיות יקר מאד.... במקרה הטוב לגרום להתקף לב קל במהלך טיסה ובמקרים הקשים לפציעה או מוות.
אני אישית מכיר הרבה מאד חברה שרצו מהר מידי קדימה וכיום אינם נהנים מהספורט הנהדר הזה... לא הם לא מתו חלילה וגם לא נפצעו... הם פשוט למדו על בשרם שמצנח רחיפה יכול גם להפחיד עד מוות... הם פשוט קנו מהר מידי ציוד שאינו מתאים לרמתם.

חברות בספורט  והרגשת הביחד היא הדבר החשוב ביותר שמקיים את הבטיחות בספורט זה :o
שמעתי לא מזמן מרחף בכיר אומר: לי נמאס לצעוק בעמדה שמסוכן, לי נמאס לאמר לאנשים שהמצנח או הציוד לא מתאימים לרמתם, בין כה וכה כולם שמים פס ועושים מה שהם רוצים!!!
עצם המחשבה שאנחנו נכנעים לאמירת הבטיחות הבסיסית ביותר (וזה לא תאוריה ולא קורסי SIV ולא צורת או אפן ההדרכה) שהיא ,התערבות מילולית בענייני הבטיחות בעמדות עצמן עושה לי הרגשה לא טובה לגבי עתיד הספורט הזה ועוד יותר לגבי הזילות בחיי אדם !!!
אני מציע לכולנו, לעשות חשיבה מחדש בקשר לפסיביות שלהם בעמדות, במפגשים עם טייסים אחרים ואפילו עם חניכי בתי ספר - כן, ניתן להעיר להם על כך שבחרו במדריך גרוע או שהמדריך לא מספק להם את הציוד הנכון ואפילו את המדריך המנחית שכל כך חשוב ליוגב ולי.
גם אם אין ספר עזר מבצעי וגם אם אין מי שיפקח באפן רגולטורי על הספורט הזה ניתן להעלות את המודעות ורמת הבטיחות של כלל העוסקים בו.

אתרי הרחיפה בארץ סווגו בימי האגודה למצנחי רחיפה על פי מיומנות הטייסים. חלקם בגלל מגבלות בשדה בנחיתה, חלקם בגלל שטח ההמראה וחלקם עקב התנאים התרמלים השורים בהם בתקופות השנה השונות.
המעבר בין אתר רחיפה למתחילים לאתר רחיפה לטייסים מתקדמים הוגבל על ידי ותק בשעות טיסה ודרגת הטייס, לא בכדי.
אתר התבור כדוגמא סווג כאתר לדרגה 3 ולדרגה זו הייתם צריכים אז כ 70 שעות טיסה לפחות באתרי גובה (רכס לא נחשב)
סיווג זה נכתב ב"דם" של אלה שחוו תאונות כתוצאה מהנסיון המועט שהיה בארץ בעניני רחיפה.
לאמר היום שקורס מצבי חירום,  הוא הדבר שיציל אתכם מהתאונה הבאה זו השטות הכי גדולה שהושמעה כאן, קורס מצבי חירום בא כהשלמה לידע תאורטי ונסיון מצטבר, ככל שהנסיון רב יותר הקורס הזה יעשיר אתכם יותר ככל שהנסיון דל יותר כך תצאו מהקורס הזה מתוסכלים יותר.
מקרה התאונה האחרונה דומה למקרים רבים אחרים שזכורים לי מאתר זה. לא פעם ראיתי חברה שיורדים נמוך מידי מעל בתי הכפר  על מנת לתפוס את "המעלית" המיוחלת וחוטפים קריסות חזקות במצנחיהם.... השלב התאורטי לפיו זרימת האויר מעל תכסית שכזו מתפצלת ומתערבלת כנראה שפרח מזכרונם או לחילופין מעולם לא הוטמע בו.
זכורה לי במיוחד תאונה שבה מרחף שריחף בצד הצפון מזרחי של הכפר (מתחת לגובה העמדה)  חטף קריסה שממנה השתחרר מטרים ספורים מהקרקע - את המרחף הזה לא ראיתי יותר בעמדות ואחרי זמן מה מחר את כל הציוד שלו  (החדש) בחצי המחיר.

אני עדיין עומד על דעתי שהספורט הזה אינו מסוכן כל עוד שומרים על כללי הבטיחות הנכונים ויוצרים מרווחי בטיחות אישיים גדולים יותר.
מי שמסוכן הוא  האנשים העוסקים בספורט , אותם חברה שיודעים הכל, שלא מוכנים להקשיב למנוסים מהם ושרוצים לקפוץ מהר מידי, רחוק מידי.

שימרו על עצמכם
עונת מעבר מהנה ובטוחה לכולנו

אורי שמיר
« עריכה אחרונה: October 17, 2011, 11:27:18 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
« Reply #12 ב- : October 17, 2011, 11:24:11 pm »

אך כאשר צריך למנוע את הפציעה/הרוג הבא פתאום כולם שותקים ולא מגיבים. מה קורה פה?

160 צפיות, 8 מגיבים - האם הנושא נוגע רק ל 5% מהמרחפים?

יוגי ובעצם ככככללללללללל החברים הנפלאים פה
תרבות מניעת התאונות בחברתינו היא גרועה ביותר, אחוז כל כך קטן מגיב פה..... זה מה שמטריד אותך יוגי?
מה עם אחוז דיווחי אירועי הבטיחות?
מה הקשקוש הזה שאתה מקשקשים על מניעת הפציעה הבאה?.... ההרוג הבא?
עד לפני מס' חודשים, שקדנו ואספנו ותעדנו את כל אירועי הבטיחות שהגיעו אלינו, את רובם שמענו בדרך שמזכירה יותר רכילות זולה. השקענו בזה ואפילו אפיינו מערכת מדידה שעתידה היתה לספק מידע בפילוחים שונים של אירועי הבטיחות.
כל זה לא לצורך רכילות ובוודאי לא משיעמום, אלא מתוך הבנה שבדרך זו נוכל כולנו, ללמוד מאירועים אלה, בכך למנוע הישנות אירועים דומים בקרב טייסים אחרים.
לפני מס' חודשים החלטנו להפסיק לאסוף, להפסיק לתעד, למדוד ולפלח, להפסיק להעלות דיווחים בפורום.
זאת מכיוון שהבנו שהמדידה שלנו אינה מהיהמנה כלל, פשוט מכיוון שיש כל כך הרבה אירועים לא מדווחים, ואפילו מוסתרים, ולא מדובר באירועים של טייסים צעירים, לא מעט מאירועים אלה היו אירועים שקרו לטייסים ותיקים.
אין לי כל כוונה להכנס פה לויכוח עם אף אחד בעניין הזה, אני רק רוצה להזכיר לכם ולהדגיש, הדרך הטובה ביותר למניעת תאונות, (פרט לנושא ההכשרה המלאה הנדרשת והבנת הגבולות של כל טייס..) ניתוח והבנה של אירועי בטיחות של החברים, כשטייס משתף את כלל המרחפים באירוע שקרה לו, הוא תורם תרומה שאפשר שתהיה אף מצילת חיים,
סיגי
אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק maayan

• משחק בארגז החול
« Reply #13 ב- : October 18, 2011, 12:17:49 am »
זה שאינך רואה (ואינך מכיר) הוא זה שיפילך

בסוף השבוע ישבתי וקראתי מספר תחקירי תאונות.
המכנה המשותף של רובן זה כניסה לפינות עקב זילזול או חוסר ידע - לרוב מתחיל בעינייני רוחות, ומתגלגל לאובדן שליטה.

עד כמה שאני מבין הכלי בטוח מאד. כנף שאם מניחים לה טסה לבד ויוצאת ממצבי חירום לבד (אם יש מספיק גובה...)

בתעופה צבאית/אזרחית יש חוקים ברורים לגבי מגבלות טיסה ואופן תפעול של מצבי חירום, שמבוססים בעיקר על לימוד רב, קודם כל תיאורטית ואח"כ על התיאוריה מתווסף התירגול המעשי.

כחדש בספורט יש לי הרושם שיש רבים שמנסים ללמוד לרוץ לפני שיודעים ללכת, כלומר, מרפרפים את התיאוריה ורצים לטוס.

ברמה התיאורטית לדעתי זה קריטי כבר מהתחלה ללמוד ולקבל הבנה מעמיקה ביותר של רוחות ומז"א בקרבת הקרקע. כאן לידע ומקצוענות יש קשר ישיר לבטיחות הטיסה.

בנוסף, יש "להטמיע" בשכל כמה שיותר מקרים ותגובות, וגם יש מקום לתרגולים פשוטים, באויר, ואפילו על הקרקע כמו לפתוח רזרבי על "יבש" - רק כדי להרגיש איך זה למשוך את הידית, אני בטוח שיש עוד הרבה דברים שניתן ללמוד ולתרגל.

נהלים ברורים - באיזה גובה פותחים רזרבי no matter what ? למשל במטוסים צבאים בכל אובדן שליטה אם יורדים מתחת גובה 6 נוטשים. זה "חקוק" במוחו של הטיס עד שזה נהיה אוטומט בלי לחשוב

ככל שיש יותר ידע ומקצוענות תיאורתית ואח"כ גם מעשית, יש פחות מקום למזל... ובאוויר כדאי להקטין את מקדם המזל למינימום.

חג שמח ובטוח!

מנותק יענקי

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #14 ב- : October 18, 2011, 01:55:32 am »
אורי כל מילה בסלע !  אוכל להעיד על עצמי שיותר מ"כמה פעמים" הגעתי לעמדות בתחילת דרכי בענף ושמעתי בקול מרחפים ותיקים : אל תצא התנאים חזקים  או הערות אחרות תמיד  אתיחס בכבוד " להארות " גם היום לאחר כשבע שנות רחיפה . אגב מאותה הסיבה  לא טסתי מעולם בתבור ! למרות שהיתי מוכן בעמדה והתנאים לדעתי היו סבירים אבל אחד שאיכפת לו פנה אלי והסביר לי יפה שזה מסווג כדרגה שלישית- אולי תוותר . הבנתי שזו טובתי ועל כך אני מודה לו. לסיכום חברים אל תתיאשו מדובר בחיי אדם אם אתם רואים משהו מסתכן - תגידו   אחוות המרחפים היא חלק מהכיף !

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #15 ב- : October 18, 2011, 08:26:01 am »
אנחנו בחברתינו אנו לא יכולים לפעול במשמעת עצמית אנחנו עובדים בשיטת העדר, ועדר בלי רועה צאן עם מקל מתפזר לכול כיוון.  מצנחי הרחיפה צריכים מסגרת,שהכול יעבוד לפי הסיליבוס ואילו אשר חורגים יענשו ויקרקעו ויקנסו,אני יודע שזה נשמע רע אבל יש בזה הרבה מין הטוב.
1) סדר
2)אירועי הבטיחות יפחתו,מרחפים יטוסו עם ציוד מתאים ובאתרים שמתאים לרמתם.
3)ביקורות שוטופות על בתי הספר.
4)ערבי בטיחות וריענונים מסודרים.
5)הקמת ליגה אשר תקדם טייסים ובכלל התחרות תהיה במסגרת מסודרת ולא תחרות עם עצמי.
6)קידום ספורט הרחיפה בארצינו,והתמודדות מסודרת מול רשויות כאלו ואחרות.
7)מענקים לספורטאים מצטיינים ומימון לתחרויות בחו"ל.
8)אכיפה!
ואני מבטיח לכם שיש עוד,ולמה זה לא יקרה?
1)אין לי כסף! אבל לקנות ציוד בעשרות אלפי שקלים יש ודלק להגיע לאתרים יש עד בלי סוף.
2)אני לא רוצה שיגידו לי מה לעשות ויגבילו אותי.

במשרדי הספורט והטוטו יש מלא כסף שמחכים לנו את זה נקבל רק עם יהיה מסגרת כלשהי.

יש עכשיו דיונים על חוק הטייס החדש,מישהו יודע משהו על החוק? מישהו יודע מה ההגבלות שנקבל שם? הרי עוד מעט יהיה חוק ולא נוכל לעשות מה שבא לנו ובמיוחד באמצע שבוע. היה רעיון שרת"א תיקח עלינו אחריות, לדעתי מצוין! עם התארגנות שלנו לא תקום זה כרגע האלטרנטיבה הטובה ביותר לסדר פה.ישנם 2 או 3 אנשים שמיצגים אותנו מול הרשויות ובדיונים על חוק הטייס,אני לא יודע אם העמדות שהם מציגים שם הם דעת הרוב אבל מאחר שהם היחידים שמוכנים לעשות את זה אני חייב לומר שפו ענק לאנשים האלו שתורמים מזמנם הפרטי כדי לפתוח לנו את השמיים קצת.

חברים זה לא מאוחר,זהו הזמן הכי טוב להתקדם ולהקים התארגנות כלשהי,אני מרים את הכפפה ומוכן לתרום מזמני. מי איתי???

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #16 ב- : October 18, 2011, 09:06:10 am »
אני מציע, במקום לדבר לעשות...
מכיוון שהחיים של כולנו, ובמיוחד המשך החיים של הילדים שלנו, הנשים/בעלים והמשפחה, אני מציע להתחיל ליישם ולהכניס תוכן לימודי לפורום.
יש לי כמות לא מבוטלת של סרטים שהגיעו אלי, חלקם סרטי הדרכה בנושא קורסי מצבי חרום.
אני מציע לפרסם לינק חיצוני לאתר לטובת הורדת הסרטים וצפיה מעמיקה בהם, או לארגן ערב צפיה בסרטים וניתוח שלהם על ידי טייסים ותיקים ומנוסים שעברו את הקורס.
אני יודע שזה לא מחליף קורס ולא יכול לבוא כתחליף, אבל משהו מינימלי....
אפילו ללקט מיוטיוב סרטים ולנתח אותם בפורום, לייצר חומר לימודי תאורתי......
אולי נצליח למנוע תאונות קטלניות.......

אחד שמתחיל לפתח ספקות....

דויד, אתה מוזמן להעלות את הסרטים לשרת האתר (יש כמה דרכים)
יש בממשק הסרטים של האתר קטגוריה שלמה לסרטי הדרכה,  אתה יכול ולהכניס לשם סרטים, אפשר גם לקשר לסרטים מאתרי סרטים למינהם כמו יוטיוב ואחרים
לינק לקטגורית ההדרכה - https://holywind.yuvdi.com/component/option,com_seyret/Itemid,289/catid,3/
להעלאת סרט לאתר - עד 500 מגה https://holywind.yuvdi.com/component/option,com_wrapper/Itemid,185/
העלאת סרט FLV ישירות לממשק הסרטים https://holywind.yuvdi.com/component/option,com_seyret/Itemid,103/task,uploadvideo/lang,he_IL/
קישור סרט מאתר סרטים אחר - https://holywind.yuvdi.com/component/option,com_seyret/Itemid,103/task,addlinkfront/
כמובן שאתה צריך להכנס קודם עם היוזר והסיסמא שלך - של האתר (ליאוונרדו או דף קשר), לא היוזר והסיסמא של הפורום מכאן - https://holywind.yuvdi.com/content/view/479/329/
אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #17 ב- : October 18, 2011, 09:06:16 am »
לדעתי מדריך מנחית חובה!!!

אחרי קורס גובה לטוס רק בבוקר מספיק שעות... המראות ונחיתות בלבד חובה!!!

אחר כך לטוס בתרמיקות של בוקר חלשות במבוא חמה (כמובן שרחוק מההר כי זה מסוכן)...

וכמובן כל זה על DHV1!!!

קורס מצבי חירום לדעתי חובה לפני שטסים בתרמיקות חזקות (כן כן אפילו אם זה במבוא חמה)!

וכל השאר כבר אמרו... יוגי, מילים כדורבנות!

לטוס ללא קורס מצבי חירום מילא אבל לקחת נוסע ללא קורס מצבי חרום זה חמור מאוד !!!

מנותק Assafm25

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #18 ב- : October 18, 2011, 10:44:46 am »
אני חושב שניר אמר את מה שכולנו "פחדנו " מימנו

שתיהיה עכיפה
אבל זה מה שיתרום להרים את רמת הבטיחות
יהיה "סדר" בדברים
ולא כל אחד יעשה מה שבא לו
יטוס בלי קסדה
יטוס בלי נעליים
יטוס במקום שלא מתאים לו

למה רוכב אופנוע עם רישיון ל125 סמק לא יעלה על 500 סמק?
זה בדיוק העניין

ברגע שיהיה סדר או גום שמסדר ומאגד את הכל אולי יהיו לנו חיים קצת יותר קשים אבל מה שבטוח יותר בטוחים

אני יוסיף ויגיד שוב כפי שרוב המגיבים אמרו

חומר תאורתי מסודר
אם זה באתר או אם זה בכל מקום אחר
מישהו כתב (תסלחו לי לא מכיר את כולם) שיש פה המון אבל צריך לחפש

זו הבעיה
שצריך לשבת ולחפש
אני בתור חדש אני אפילו לא יודע איפה להתחיל
אני בטוח ש80 אחוז ממה שקראתי עד היום לא שווא בכלל את הזמן שהשקעתי בו אבל קראתי כ"כ הרבה שאני לא יודע לאן ללכת

צריך לנסות ולאגד חומר תאורתי בצורה מסודרת
אולי אפילו לפתוח תת קטגוריה לנוא תאוריה/תחקור בלבד

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #19 ב- : October 18, 2011, 12:45:28 pm »
עוד נקודות למחשבה:
שליטת קרקעית בלי קשר לזמן שטסים.(גם בוותק וגם בשעות החודשיות).
אם כבר... אני ראיתי יותר מפעם אחד ענפות עם החלפת ידיים שהשתבש בדיוק ברגע החלפה...אני מבין שזו הרגל של שנים ,אבל השקעה של כמה שעות שווה המראות יותר בטוחות. החברה שמחליפים ידיים יש להם הרבה שנים בספורט, לכן קשה לי יותר "להמליץ"  אבל לשידרוג יש סיבות ולא דורש יותר מכמה ימים.

שמירת על רצף תיסות ככול הפשאר. ואם חוזרים אחרי תקופה (ולכל אחד מבין מה זה בשבילו תקופה)לרדת מדרגה..-אתרים קלים יותר בשעות רגועים יותר, בימים שהתנאים רגועים גם).
אחד מה תעונות בכמון השנה היתה של מרחף בלי רצף ,באתר לא קל .
מצב הריכוז ביום הטיסה.... עם יש משהו שמוציא אותנו משלוותיינו....(כדוגמה הנחיתה על סלעים שלי לפני שנה היום או התעונה לפני אחרונה של דודי). היום אני מגיע תמיד לאתרים ובודק את עצמי.. ותיראו אותי עוזר ונישאר בעמדה (סליחה צחי שלא ראיתי את המייתר תפוס מספיק מהר) ולא טס כי מבין באותו רגע שמשהו לא רגוע בפנים.
באו נוריד ת'סטטיסטיקה!!
« עריכה אחרונה: October 18, 2011, 01:09:33 pm על ידי Rolly »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח