כתב נושא: עוד דבר על יושר אישי ואולי גם על חברות.  (נקרא 4698 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אחרי ההצלחה המסחררת של השרשור הקודם ראיתי שהנושא מעניין הרבה חברה אז הינה לכם עוד דילמה. רק נציין שהמקרה אמיתי.

אתמול פגשתי במרחף חדש שלא פגשתי מעולם לפני כן באחת העמדות, המרחף פרס את המצנח שלו בעמדה אבל עוד לא המריא. המצנח היה DHV 1-2 ולא חשוב של איזה יצרן (אבל ממש לא חשוב).
התחלתי בשאלות הרגילות של כמה זמן אתה טס וכו', מסתבר שהבחור עבר קורס לפני 3 חודשים וקריירת הרחיפה שלו כוללת כבר 12 שעות טיסה. כמובן שקצת התפלאתי על השילוב.

להזכירכם בהגדרה של  DHV 1-2 הוא מוגדר: לטייס עם נסיון בטרמיקות שטס לפחות 20-30 שעות בשנה.

א. האם עלי לספר לו שהמצנח לא לרמה שלו?(ולא משנה כמה הוא מוכשר המצנח עדיין לא לרמה שלו)

ב. האם עלי להסביר לו ש DHV 1-2 אומנם אומר שהמצנח בטוח אבל גם מגדיר בדיוק לאיזה רמת טייס?

ג. האם עלי להסביר לו למה המצנח מומלץ כמצנח שני ולא כמצנח ראשון? (יעני כי הוא אקטיבי)

בקיצור האם עלי להפחיד אותו ואולי לחסוך ממנו סיכון מיותר?

או

ד. האם עלי לספר לו איזה קרוסים מדהימים חברה דופקים עם המצנח הזה ולהזמין אותו לתבור בשבת?

ה. האם עלי לשבח את הביצועים המדהימים של המצנח ולברך אותו על הקניה המוצלחת?

ו. האם עלי לחסוך ממנו את כל מה שידוע לי על המצנח? (בטוח יותר ממה שידוע לו)

ז. האם עלי להגיד לו שהמצנח מצוין למתחילים למרות שDHV חושבים אחרת?

בקיצור האם עלי לתת לו להיבהל לבד?

או אולי להסתובב וללכת בלי להגיד כלום?

הייתי רוצה את דעתכם הכנה והבלתי מתלהמת (ובלי פרסומות אם אפשר). גם של אלו שלא תמיד כותבים בפורום או מייעצים לאחרים ,פשוט תכתבו מה אתם הייתם עושים במצבי.
« עריכה אחרונה: August 12, 2007, 02:36:57 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
צחי אני לא מגיב לפני שזה מגיע לעמוד 5 + 10 תגובות פרסום  lugh
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צביקה וילנאי

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
צחי,
אני יכול להגיד לך מה הייתי מצפה ממך, ומכל אחד אחר, לו הייתי אותו מרחף חדש.
הייתי מצפה שתשתף אותי בידע רלוונטי שיש לך - ביחוד כזה שנוגע לבטחון שלי.
גם אם אתה בדדך פוגע ביצרן כזה או אחר וגם אם אתה מערער את הבטחון של הטייס.
כל שיקול אחר מתגמד.

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא

אותי פחות מטריד הפער בבטיחות של DHV 1-2 ל DHV 1, שעלול להיות 'קצת' מעל היכולות של אותו טייס מתחיל.

אותי דווקא מטרידה העובדה שמי שמסוגל למכור מצנח שהוא 'קצת' מעל הרמה של החניך, גם ילמד אותו לצאת ברוח שהיא 'קצת' מעל המותר ובתנאים שהם 'קצת' מעל המגבלות, ובשעה ש'קצת' עומד להחשיך.

ובשעה שאני מקפל את הציוד כי מזמן כבר אי אפשר לרחף ברכס (הרוח נהיתה יותר צפונית מהקוטב הצפוני), מגיע טייס שכזה לרכס ומחליט לצאת. ולא עוזר שאומרים לו שהרכיב 'קצת' צפוני מידי...כי הרי מה'קצת' הזה גם המדריך שלו לימד אותו להתעלם.

ואז הוא קצת נמרח על הרכס וקצת קיבל מכה בצלעות.

מזל שזה רק 'קצת'.

מנותק זיו אגרי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
כן צריך או לא צריך זה יפה בתכלס..... לדעתי חשוב לידע מישהו במשהו שהוא קנה אם יש בו פגם כל שהוא או שהוא לא ברמה שמתאימה כמו במקרה המתואר  לטייס, אבל רבאק מה עם שיקול דעת של בן אדם  שקונה ציוד, לעזעזל מה מסובך להבין שהדבר היחידי שיכול ממש ללכת לזבל בגלל קומבינציה לא נכונה של טייס ומצנח זה החיים של הטייס, כאילו כמה טיפש ומתאבד אפשר להיות ככה שתקנה מצנח  בלי לברר עליו את המינימום של המינימום פרטים מה זה DHV למה זה טוב מה זה אומר... הבעיה פה הרבה יותר שורשית וחמורה אנשים פשוט טיפשים ולא חושבים. וכן אם אתה רואה מישהו ככה עם מצנח כזה אז לדעתי ושוב לדעתי צריך להכניס לו את הפחד הזה קצת כי מאחורי כל הפסטורליה הזאת יש לא מעט חודשים של שיקום במידה ומשהו לא הולך יפה, חוץ מזה חלקת קבר עולה כמו 3 סטים של ציוד אז ממילא אפשר להשקיע בחופות בדירוג.
חבל מאד שזה לא הנושא היחידי שהולך ככה למשל כמה חברים באגודה יש היום וכמה אנשים בכלל חושבים על לעשות ביטוח לעצמם לפני שהם קופצים עם הסמרטוטים האלה.... התשובה היא מעט מאד כי אף אחד לא חושב על הצד הפחות נעים, מה שלא חושבים עליו לא יקרה..... סליחה על ההתבטאות אבל לא האמנתי שבכזה ספורט יחסית רציני שדורש אחריות והמון השקעה יהיו מרוכזים יחד כל כך הרבה אנשים שעושים שטויות ובכל יום מצטרף עוד אחד. וכמובן כל אלה שכן מבררים ושואלים שיהיה לכם המון אושר והנאה מהספורט רק תזהרו מאלה שלא שמים קצוץ..

מנותק sefidori

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בהחלט הייתי משתף אותו במידע שיש לי על תקינת המצנח.
להבין בתקינה עדין לא הופך אותי למומחה בתחום וזאת מבלי לנקוט בעמדה זו או אחרת.
אני יכול לספר מה אני יודע אבל ראשית, כמובן, בדרך שאינה מתלהמת, לשאול אותו אם בכלל מעניין אותו לדעת קצת יותר.
לא להפחיד אותו - לספר לו , לשתף אותו.
אין לי מושג במי מדובר וזה גם ממש לא משנה על איזה מצנח הוא טס. הכי חשוב זה שידע את מה שאחרים למדו על בשרם.
שיתוף מידע אף פעם לא הרג אף אחד - חוסר במידע דווקא כן!
ודי לחכימא ברמיזה....
« עריכה אחרונה: August 12, 2007, 06:26:05 pm על ידי sefidori »
הכי כיף זה לרחף witch
God Is a Paraglider

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
נורא פשוט !!!
1.  תן לו את הטלפון של איתי או ארנון,  - שהם לכל הדעות מדריכים מוסמכים ואחראים ובעלי נסיון בהבנת המרחף המתחיל.

2.  למה אתה נכנס לזה  בכלל ???

עופר

אבי שחר

• אורח
חבר'ה עזבו אתכם שטויות... צחי- ספר מה עשית    :)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
למה שאני אכתוב מה עשיתי?

דעתי בנושא כבר ידועה ולא יהיה קשה לנחש מה עשיתי וגם דעתו של איתי כבר ברורה (ככה שאתה בהחלט יכול לחכות לדף החמישי ;D ).

נושא הדיון הוא לראות מה דעתכם ומה אתם הייתם עושים ולא שתמליצו לי מה לעשות.

אז יאללה דעתכם חשובה לנו.  gogle
don't fly faster then your guardian angel

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לעניות דעתי, הדרך הנכונה להתקדם בספורט שלנו היא בהדרגה ובסבלנות.

דרגת התקינה של המיצנח היא רק אחד הפרמטרים ואולי לא החשוב שבהם ע"מ להבטיח טיסה בטוחה. חשוב להתקדם בהדרגה בנושאים נוספים כמו:

1. רמת הסיכון של האתר בו טסים.
2. התנאים השוררים באתר באותו הזמן.
3. האם יש מצנחים נוספים באויר ואיך הם מתנהגים.

ועוד.

גם בתוך DHV 1-2 יש רמות סיכון שונות, לכן כדאי להתייעץ עם המומחים והמנוסים לפני רכישה.

לשאלתו של צחי, לדעתי נכון להציג את הבעייה כפי שהיא נראית לך לטייס המתחיל ולייעץ לו להתייעץ עם גורמים נוספים ומוסמכים לפני טיסה בתנאים טרמליים.
גונן

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא

את דעתי נתתי כבר בשרשור הקודם, אבל כדי לחדד את זה, מי שישאל אותי יקבל את כל מה שאני יודע על מצנח מסויים, אם במידה ואני טסתי עליו, מה ששמעתי עליו, וגם אני אפנה את הבחור למי שטס על מצנח כזה בימים אלו, מי שטס על מצנח DHV1-2 אומר שיש לו מספיק נסיון כדי לתפעל מצבי חירום ולטוס על מצנח אקטיבי יותר ולדעת איך לרסן אותו, אין הרבה אנשים שנולדים כשהם יודעים לשלוט במצנח רחיפה באופן מושלם, זה תהליך נרכש, ולכן עם מצנח מעל לרמתו של הטייס התהליך יכול להקטע

יש להמון טייסים את הנטייה לקנות מצנח מעל ליכולות שלהם, מין מחשבה "נקנה היום מצנח מעל ליכולת שלי והוא יספיק לי גם להמשך הדרך כאשר אתקדם בספורט" (אני מכיר כמה כאלו, לשמחתי כולם שמעו בקולי, כי היה לי את הנסיון, לי זה קרה)

אני חטאתי בתחילת הספורט שלי, ולאחר 50 שעות טיסה עברתי ממצנח קרש מעל לראש DHV1 למצנח DHV1-2 לטעמי בסוף הסקאלה של DHV1-2, לא משנה יצרן וכדומה כדי שאף אחד כאן לא יעלב, אבל ללא קשר למצנח אני חושב שאני לא הייתי מוכן עדיין למצנח הזה, אומנם טסתי באדיקות כל שבת והתקדמתי יפה, אבל המעבר ממצנח DHV1 ל DHV1-2 דרש ממני לשנות הרבה דברים תפסתיים שלא סיגלתי לעצמי, ותאמת, יום אחד וכמעט ונהרגתי, כשאני אומר כמעט אני מתכוון שנס הציל אותי, והכל בגללי!

אני קניתי את המצנח בידיעה שלמה שאני קונה מצנח מעל לרמתי, מי שמכר לי התריע לי על זה אבל אני רק אמרתי "יהיה בסדר" והמשכתי, הרגשת הסמוך עלי הזאת כמעט הרגה אותי,

אני עד היום זוכר את שימי הנגבי מפציר בי להחליף את המצנח הזה, הוא אמר לי "שמע זה לא מצנח בשבילך" וזה בעצם היה להגיד למישהו "שמע אתה עדיין לא ברמה לטוס עליו" אחרי שבוע קרה המקרה שכמעט לקח את עבדכם הנאמן מן העולם.

שימי צדק, אני לא הייתי שם, היכולות שלי עדיין לא היו מספקות, טסתי על המצנח הזה כמעט 40 שעות עד המקרה ועדיין לא למדתי אותו, לאחר מכן קניתי מצנח DHV1 וביזבזתי עליו עוד 120 שעות עד שהחלטתי שאני מוכן לעבור, אבל לא בגלל שהרגשתי, אלא בגלל שידעתי שאני מוכן,

פגשתי את איתי בגלבוע והוא כמובן לא יעץ לעבור מצנח אבל בדרך האופינית לו הסביר לי מה הרמה של המצנח, זה הספיק לי בשביל להחליט על מעבר חזרה ל DHV1, ועד היום אני חושב שזו היתה ההחלטה הטובה ביותר שעשיתי,

כמו שאמרתי, אם משהו ישאל אותי לגבי מצנח, אני אספר את הידוע לי, לא מתוך זדון, אלא מתוך דאגה לבחור, כי זה מה שהייתי מצפה מכל אחד אחר

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק גיא ה-א

• הגעתי לאוסטרליה
צחיק....

קראתי את כל מה שנכתב פה, וזורמים פה אחלה דיונים... ;D מעניין מתי ההוא שכותב שכול הדיונים פה לא שווים והולכים לפח- יכתוב משהו....

אבל ;)

דיברתי עם חניך של בית ספר, ששאל לדעתי על מצנח מסויים, ואני דווקא המלצתי לו ללכת בעקבותי אל משהו זול-טוב,בטיחותי, והאמת שאני גם מאושר ממנו -וגם המצנח השלישי יהיה אולי מאותו רעיון של DHV 1-  המלצתי על הקארמה של _ע_...... lugh

אתם יודעים מה הוא אמר לי ???? :-X

שאצלם בבית ספר קונים רק סוג מצנח אחד והוא דגם לתקן DHV1-2-?????????? ??? ??? ???

היית בשוק  :o
\
אז אמרתי-סיים את הקורס ותקנה מה שבא לך ......

התשובה היתה שזה בעיתי.....
 ::)
וזו שיחה אמיתית...

מסקנתי היא -וגם לצחי וגם לכל השאר.....

אני באופן אישי מאחל המון הצלחה-בריאות -אושר-וטיסות בטוחות -ושכל אחד יעשה את מה שהוא מרגיש, הבן אדם קנה-השקיע איזה 2000 דולר לפחות hug - בואו נפרגן
ונקווה לטוב
ואולי נלמד אותו איך להזהר וממה??

ונקווה ש...
And once you have tasted flight, you will always walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been, and there you will always long to return.
" (דה
וינצ'י)

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
צחי יקירי
השאלה האם הוא בכלל יקשיב לך.......

ולגיא אני משאר שזה אותו בי"ס שמלמד עם חופות 1-2  ביום תרמלי במבוא חמה וכמו כן מלמד הנפה הפוכה עם ברקסים לא מוצלבים ועזיבת ידיים בסיבוב קדימה  :'(  ע"פ דברי אמיר דווקא נשמע שבעבר היה להם מצפון ועצות טובות.

ולגבי שאר  הדברים שנכתבו רוב החניכים יקנו מה שהמדריך ימליץ להם למרות שחצי מהם יחשבו שכדאי משהו יותר מיתקדם אבל עם קצת לחץ בכיוון המתאים לא צריכה להיות שום בעייה מדריך טוב ישים את שיקולי הבטיחות וההנאה של החניך לפני חשבון הבנק שלו.
(בד"כ כלל זה יגרור תגובת שרשרת שהחניך יקנה ממנו  גם את החופה הבאה שלו כשיגיע הזמן לכך).

לגבי מה מתאים ולא מתאים רחיפה זה ספורט מאוד אישי ולכול אחד יש את התגובה וכושר הלימוד העצמי שלו וכמו כן את המשמעת וסף הפחד שמתאים רק לו.   כול הנ"ל ביחד יוצרים תרכובת מאוד מאוד יחודית לכול בן אדם ולכן זה לא מדע מדוייק ואי אפשר לשפוט ש3 חודשים ו12 שעות זה מעט מידי או הרבה מידי, מה שנכון שלרוב האנשים זה מעט.

לדוגמא: אני אישית מכרתי פה שתי חופות 1-2  לשני חניכים אחד שלמד בצרפת ויש לו 60 שעות רחיפה כולל קרוסים מתוכן כ40 שעות באלפים והחניך השני למד אצלי יש לו כ20 שעות רחיפה מתוכן כ19 בהרים... אבל דווקא החניך עם הפחות שעות טס יותר יפה ומוכשר ועם רגש מדהים לחופה החניך המנוסה יותר טס יפה אבל מכני מאוד ואין לו פחד דבר שבד"כ מפחיד את המדריך.(חוסר פחד=פחות בטיחות אצל מתחילים).
החופה מתאימה לשניהם והחניך הצעיר יותר בתחילת הדרך עדיין ריחף איתנו  לאורך זמן אחרי הקורס  ותמיד מתייעץ על התנאים ע"מ היות בטוח שהתנאים מתאימים לו ורמת הטיסה שלו עם הכנף הזו.
דוגמא נוספת ומצויינת היא הדוגמא של אמיר ,לקצב ולרמה שלו כנף 1-2 לא התאימה לו גם אחרי שטס עליה 40 שעות.

ולדעתי האישית על המקרה שצחי שואל
לא יודע האם להפחיד אותו זה טוב או רע? אולי הוא איש מוכשר שטס יפה ובהחלט המדריך שלו לא טעה שמכר לו חופה 1-2 ?  אני אישית אין לי מושג ואני לא מכיר אותו אבל אני רואה פה הרבה מקרים דומים  (חברה שלומדים באתרי רכס וקונים ישר 1-2 ואז באים להרים) אני אומנם אדבר איתם ואתחקר אותם אבל לא הביע דעה מקצועית ספציפית אליהם עד שלא אראה אותם מרחפים!
אולי הבעת דעה  שלך על החופה ומה ששמעת או אתה מכיר מניסיון  רק תפחיד את האיש ותחזיר אותו כמה צעדים אחורה ואז הוא באמת נעשה מסוכן לעצמו, מצד שני זה לא היה קורה במידה ולא היתה פותח את הפה מוקדם מידי.....

בקיצור תעשה מה שנראה לך נכון רק תנסה להסתכל על כול התמונה

לילה טוב
שי לנואל
ניוזילנד

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
חבר שלי לימד אותי באמצע החיים כי לומר ישירות משהו, גורם לצד שכנגד למגננה עצמית.
לדוגמא אם מישהו אומר לך כי המצנח אינו בישבלך, אזיי אוטומטית יווצרו בתוכך דרכים להגן
על בחירותייך ולהמשיך לטוס באותה חופה (דבר טבעי אגב).
ולכן על מדריך חכם, לדעת את נפש האדם לפני מתיחת הביקורת.
השיטה האפקטיבית ביותר הינה שיבוח האדם על אומצו הרב שטס במצנח בעל DHV גבוה לרמתו.
אינסטיקטיבית יווצרו לאותו פלוני היתנגדויות פנימיות שיביאו אותו להתחבט בשאלה האם באמת
שווה לו כך לסכן את חייו ? האם אומץ הינו מנת חלקו? והאם יש דגים בעננים ;).
לכן להבא כשאתם מידעים מישהו ברמת בטיחות דאגו לומר לו "כל הכבודד לך , אני ממש מעריץ את
אומץ הלב שלך כשהלכת על דרגת 1-2 בשלב כל כך מוקדם בהכשרה שלך, אתה בוודאי טייס מדהים!"
אגב השיטה עובדת במגוון תחומי החיים . נסו ותהנו.

מנותק yossil2000

• מפעיל בובקט מתקדם
  • Gin, Bollero3
    • דוא
הי,
כחדש בתחום הגורו שלי הוא המדריך. פעמים רבות קבלתי עזרה ויעוץ מהחברים בשטח שאת חלקן הייתי מאמת עם המדריך.
אישית, הייתי מעוניין לקבל את כל המידע מהחברים הותיקים, כל מידע נוסף רק מחזק את היכולת שלך לשפוט דברים בצורה נכונה.

במקרה השבוע השתתפתי בסדנת מנהלים בנושא כושר שכנוע. ובגדול אוהד צודק ב100% , צריך גם לדעת איך לומר את הדברים. ברוב המקרים הדרך שאוהד הציג יעילה יותר.

בשמחה אקבל כל עיצה וידע מהמנוסים ממני.

צחיק, המשך כך.

יוסי .
עוּף גוֹזַל, חֲתוֹך אֶת הַשָמָיִם
טוּס לֶאָן שֶבָּא לֶךָ
רַק אַל תִּשְׁכָּח, יֵשׁ נֶשֶׁר בַּשָׁמָיִם
גוּר לֶךָ

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא

לדעתי אין בכלל מקום למשחקים של הפוך על הפוך, וכל מיני שיטות שיכנוע אחרות.

מדובר בחיי אדם ורק טיפש ינסה להוכיח לאחרים אחרת, אם אמרו לו שהמצנח שלו אינו לרמותו.

ומי שיגיד לאחד כזה שהוא בטח טייס מדהים רק יחזק את התחושה של אותו מרחף לשמור על המצנח ויהי מה, הוא הרי רוצה להשאר ביעני סטטוס של טייס מדהים. יתרה מכך, הוא ינסה להוכיח שהוא כזה...אחרת הוא לא יהיה ראוי למצנח שכזה.

ואולי מחר אני אגיד לאותו מרחף, שהוא בטח טייס מדהים אם הוא יצא ברוח כזאת חזקה, או שהוא טייס מדהים אם הוא התקרב ככה למצנחים אחרים שלא לצורך. אין לזה סוף.

אז עזבו אתכם מפסיכולוגיה הפוכה...בספורט הזה יש אלמנט מאוד גבוה של אחריות אישית וקבלת החלטות.

כל אחד צריך להיות אחראי למעשיו, למה שהוא רוכש ולהיות אמיתי עם תחושותיו.

יש פה אחלה פורום ומקבלים פה עיצות בחינם, אז שלא יגידו מתחילים שהמדריך הוא גורו...

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
צחי, כל הכבוד על העלאת העניין.

לטעמי, כל הסיטואציה היא די בבחינת "ברכה לבטלה" וזאת מאחר והמצנח כבר נרכש!
מה אנחנו מצפים מהרוכש? שיחזיר אותו ויקבל זיכוי? שיחליף למשהו אחר?
שהרי ברור שיתבצר ויגן על רכישתו, אפילו שבתוך תוכו אינו מרגיש נוח ורגוע בטיסה.

לצערי, יצא לי להכיר כמה חברה שפרשו מהספורט וחברתם חסרה לי, אחרי שהחליפו לחופות שגרמו להם להרגיש "לא טוב" באוויר עקב אי אילו אירועים "לא נעימים".

כפי שהוזכר בעבר, הכי נכון זה לקרוא חומר טכני ולהתייעץ, לבצע טיסת התרשמות אישית ושוב להתייעץ ולהתייעץ עם כאלה שטסים על דגם זהה.

אמנון

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
יוגי איזה יופי אתה מביע את דעתך, באמת מדהים לראות אדם אשר מעולם לא ניסה את שיטת השיכנוע האפקטיבית
הזאת, ובכל זאת דבק בעקרונותיו של דרך האמת. מעטים הינם האנשים אשר זוכים לאמת טהורה יחידה  וכיף לפגוש
אדם שכזה. שמת לב עשיתי את זה שוב.. ;).
אני מודה בחיים שלי יש הרבה סימני שאלה ויכל להיות ששיטתי אינה נכונה לגבי מתן עיצות, מאידך סבא שלי
היה מזהיר אותי מה"עיצס גיברים" נותני העיצות שנימצאים בכל מקום ובאים לסבך לך את החיים גורמים לך לא לעשות משהו בגלל
"שיש כל כך הרבה קשיים" ובסוף אתה לא עושה ומצטער.
אני נירתע מכאלו וזה יוצר אצלי אנטיגוניזם שבא כתוצאה אולי טיבעית ואולי נירכשת מסבא שלי. כך שאני מצטער אם נפלתי לקתגורית הטיפש
,לפי הגדרתך , אם אינני מוכן לקבל כל פחד מוסתר או מוחצן אצל אחרים לגביי חיי.
ושוב אני ממליץ על שיטות אפקטיביות כי אותי מעניינת בטיחות,  יודע עבדכם שאם תהינה יותר מידי תאונות גם אני אסבול, ואני לא אוהב לסבול.
לכן טול קורה מבין עיניך יוגי ולמד שיטות אפקטיביות אחרות לשיכנוע ולמד גם אותי , מניסיונו של אמיר כששימי אמר לו שהחופה שקנה לא היתה בשבילו, המשיך אמיר לעוף איתה וגם כל אדם שחושב שהחלטה שביצע על סכום לא מבוטל של כסף, אינה מטופשת.
עליך לזכור שכל אדם בסתר ליבו חובק את המחשבה שהוא חכם, ולא יסבול שום מחשבה אחרת!

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא

אוהד...

זה לא אתה שנפלת לקטגוריה של הטיפש...זה אותו מרחף שינסה להוכיח שהמצנח כן מתאים לו, למרות שבעומק ליבו יודע שאין כך הדבר.

וזה לא שאני לא מכיר את השיטה המדוברת, אבל לדעתי וזאת רק דעתי, קצת מסוכן לנסות אותה במצבים שכאלה.

לא יותר קל להיות ישר והחלטי ולהגיד למישהו שלדעתך המצנח לא מתאים לו?

וסתם עוד נקודה למחשבה...לדעתי, פחד, ברמה מסויימת יכול להועיל יותר מלעשות נזק.

ולא פעם אני אפילו מכנה את עצמי "פחדן עם ביצים".

מנותק צביקה וילנאי

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
רכישת המצנח אינה מבחינת עובדה מוגמרת שצריך להשלים איתה ולקוות לטוב ומכאן ללכת על קליפות ביצים.
אם אתה רואה חבר שעומד לעשות טעות, שעלולה לעולת לו בפציעה או חלילה גרוע מכך - חובה (!!!) עליך להזהיר אותו.
פרישה שלו מהספורט כתוצאה מהורדת הבטחון העצמי שלו היא מחיר נמוך מאוד ולטעמי אף ראוי במקרה כזה.
מצידי שימכור האיש את חופתו ויקנה אחרת במקומה, או יקנה נוספת.
רבאק זה כולה 2000$ (לכל היותר). שווה לסכן עבור סכום כזה חיים ?