את דעתי נתתי כבר בשרשור הקודם, אבל כדי לחדד את זה, מי שישאל אותי יקבל את כל מה שאני יודע על מצנח מסויים, אם במידה ואני טסתי עליו, מה ששמעתי עליו, וגם אני אפנה את הבחור למי שטס על מצנח כזה בימים אלו, מי שטס על מצנח DHV1-2 אומר שיש לו מספיק נסיון כדי לתפעל מצבי חירום ולטוס על מצנח אקטיבי יותר ולדעת איך לרסן אותו, אין הרבה אנשים שנולדים כשהם יודעים לשלוט במצנח רחיפה באופן מושלם, זה תהליך נרכש, ולכן עם מצנח מעל לרמתו של הטייס התהליך יכול להקטע
יש להמון טייסים את הנטייה לקנות מצנח מעל ליכולות שלהם, מין מחשבה "נקנה היום מצנח מעל ליכולת שלי והוא יספיק לי גם להמשך הדרך כאשר אתקדם בספורט" (אני מכיר כמה כאלו, לשמחתי כולם שמעו בקולי, כי היה לי את הנסיון, לי זה קרה)
אני חטאתי בתחילת הספורט שלי, ולאחר 50 שעות טיסה עברתי ממצנח קרש מעל לראש DHV1 למצנח DHV1-2 לטעמי בסוף הסקאלה של DHV1-2, לא משנה יצרן וכדומה כדי שאף אחד כאן לא יעלב, אבל ללא קשר למצנח אני חושב שאני לא הייתי מוכן עדיין למצנח הזה, אומנם טסתי באדיקות כל שבת והתקדמתי יפה, אבל המעבר ממצנח DHV1 ל DHV1-2 דרש ממני לשנות הרבה דברים תפסתיים שלא סיגלתי לעצמי, ותאמת, יום אחד וכמעט ונהרגתי, כשאני אומר כמעט אני מתכוון שנס הציל אותי, והכל בגללי!
אני קניתי את המצנח בידיעה שלמה שאני קונה מצנח מעל לרמתי, מי שמכר לי התריע לי על זה אבל אני רק אמרתי "יהיה בסדר" והמשכתי, הרגשת הסמוך עלי הזאת כמעט הרגה אותי,
אני עד היום זוכר את שימי הנגבי מפציר בי להחליף את המצנח הזה, הוא אמר לי "שמע זה לא מצנח בשבילך" וזה בעצם היה להגיד למישהו "שמע אתה עדיין לא ברמה לטוס עליו" אחרי שבוע קרה המקרה שכמעט לקח את עבדכם הנאמן מן העולם.
שימי צדק, אני לא הייתי שם, היכולות שלי עדיין לא היו מספקות, טסתי על המצנח הזה כמעט 40 שעות עד המקרה ועדיין לא למדתי אותו, לאחר מכן קניתי מצנח DHV1 וביזבזתי עליו עוד 120 שעות עד שהחלטתי שאני מוכן לעבור, אבל לא בגלל שהרגשתי, אלא בגלל שידעתי שאני מוכן,
פגשתי את איתי בגלבוע והוא כמובן לא יעץ לעבור מצנח אבל בדרך האופינית לו הסביר לי מה הרמה של המצנח, זה הספיק לי בשביל להחליט על מעבר חזרה ל DHV1, ועד היום אני חושב שזו היתה ההחלטה הטובה ביותר שעשיתי,
כמו שאמרתי, אם משהו ישאל אותי לגבי מצנח, אני אספר את הידוע לי, לא מתוך זדון, אלא מתוך דאגה לבחור, כי זה מה שהייתי מצפה מכל אחד אחר
אמיר