כתב נושא: סרט מתח  (נקרא 769 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: סרט מתח
« Reply #20 ב- : August 14, 2011, 11:51:18 pm »
אגב תםתם יש טרק?  שנראה כמה דרומית הייתה הסחיפה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק shaison

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
« Reply #21 ב- : August 15, 2011, 12:19:27 am »
אבי
שקיעה איטית יותר = ברקסים ברוב החופות.

קשה למשוך ברקסים כשאתה לא מחזיק אותם.

:-)

שי

מנותק tomtom

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #22 ב- : August 15, 2011, 01:28:53 am »
בבוקר של אותו יום 4/8 דיברתי עם ארואסטה והוא אמר לי
"קמתי עם זה בבוקר יש לי הרגשה שהיום הולכת להיות לך טיסה מיוחדת את הולכת לשבור שיאים אישיים"
אז אין ספק ארואסטה,גם ככה אני אדם תחרותי עם עצמי  ;)
וזה די ליווה אותי במהלך הטיסה
אבל שלא יהיה לך מצפון זו אחריות אישית .

נועם- חבל לך על הזמן איזה מחשבות עברו לי ....
"זהו החל לי כל הציוד ,והמצנח החדש שבדרך ,והמצלמה (שדווקא נגד מים אבל לא עם המכסה הנכון)והואריו והטלפון שרק תיקנתי,והמכשיר למדידת סוכר.
ופתאום אני קולטת עם כמה אלקטרוניקה אני מסתובבת עלי וכמה כסף הולך לטבוע!!!
התפילות היו יותר בכיוון התרמיקות ,שרק תופיע לי פה איזה אחת שתיתן לי קצת אוויר
ד"א בסרט רואים עיגול די מסודר של זרם אחר על המים,אני חשבתי כל הזמן שזו מערבולת כמו שידוע שיש הרבה בכנרת
אבל מישהו אמר לי שזו תרמיקה וככה בדיוק היא נראית על המים??? האם נכון הדבר?

מיכל-לא חושבת שההתלהבות של כולם היא בגלל הסיכוןשלקחתי וללא ספק היה שיקול דעת מוטעה
אלא סתם בגלל שיצא סרט מעניין עם קצת אקשן,ואפילו תובנות טובות לכולם כמו שליאור אומר
מה ההשלכות של להיסחף עם תרמיקה ,וזו חלק מהמטרה ללמוד מהפינות שהכנסנו את עצמנו אליהן (וכולנו נכנסנו לאין ספור פינות )בד"כ כל אחד לומד מהפינות של עצמו בשקט ומידי פעם של אחרים אם הם משתפים
לגבי הנחיתה במים כבר תכננתי לפתוח את רצועות הרגלים בכדי לא להיסתבך יותר מדי

והנה למדתי משהו בזכות השירשור משי לגבי הפלייר
 לא חשבתי שהחופה צריכה לעבור אותי וזה דווקא מאוד הגיוני

לגבי השליטה קרקעית את צודקת בהחלט סתם היה לי חם וזה טיפשי ברוח חזקה עם פרוסטי של 100%
כנראה שהפתרון הוא לקנות קסדה פתוחה  ;)

איתי -או ככה אני אוהבת אותך עינייני ובלי ציניות  ;D
בשני הסיבובים האחרונים הרגשתי שהתרמיקה כבר לא ממש איתי ולכן הגדלתי את הסיבוב בכיוון סחיפת הרוח בניסיון לדייק ברכיב
זה דבר שחוזר על עצמו אצלי בתרמיקות (די מתסכל)שאני מרגישה שאני לא מצליחה לשמור על המרכז המדוייק לאורך מספר סיבובים רצוף ,או "שמאבדת"את התרמיקה .תמיד בדילמה אם היא נגמרה ומיציתי אותה או שפשוט נשארתי ממורכזת יותר מדי והיא נסחפה יותר ממני וברחה לי
אשמח לטיפ  ;D

לגבי הכיוון שבחרתי לטוס אליו:
אחורה לא יכולתי כי ברוח גב הייתי ב47-50 קמ"ש כך שזה חסר סיכוי עם המיקום שלי
הצידה לאזור צמח מעגן עם רוח צד גם
וחוף האון היה נראה כמו חו"ל אבל פחות או יותר עם הרכיב ועם חוף נקי לנחיתה
ניסיתי למצוא את הנקודה הכי מהירה שלי בטרים עם הרוח
ניסיון קצר ללחוץ קצת ס.ס לא נתן יותר מדי במהירות אבל לשקיעה הוא דווקא תרם וגם ככה היו רגעים של -2.5

אבי - אחרי הסיפור על זה שקפץ למים כי חשב שיש לו 8-10 מ' נפל ומת (ישב לי הרבה בראש)
ויתרתי מראש על עניין הקפיצה  lugh
לגבי הגרר אז מה באמת נכון? רגליים מכופפות או רגליים ישרות צמודות בהמשך לרתמה ?

הנה הטרק
https://holywind.yuvdi.com/index.php?option=leonardo&op=show_flight&flightID=1457

האמת שאני עובדת על עוד סרט מהקרוס הכי טוב שהיה לי (מבחינת מרחק בארץ) אבל יש שם מלא פינות ושיקולי דעת לא הכי חכמים ,עכשיו אני מפחדת לשים אותו כשיהיה גמור  lugh
מצד שני הטיפים הכי טובים מגיעים מכאן ...

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
« Reply #23 ב- : August 15, 2011, 04:42:45 am »
תום כפרות אני פשוט אוהב אותך. איזה סירטון ניפלא.
אגב בקורס חובשים טוענים שהתביעה במים מתוקים הינה יותר קשה ממים מלוחים כי הנאדיות בריאות
מתפוצצות מאוסמוזה פנימה אבל אני תמיד פוחד שהנעליים יכבידו על הציפה .
לדעתי הפיתרון הטוב ביותר הינו קסדה מתנפחת. ככה שתציף את הראש לפחות.
אנחנו חייבים להתחיל לניילן ציוד ואני מצייד מעתה את הסלולר בשקית אטומה.
יש למצנח שלך אחלה גלייד. מזלנו שיש אחת כמוך שבטוחה בעצמה להעלות סירטון
למרות שיהיו לה המון תגובות ...
עורכת וידאו מעולה.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #24 ב- : August 15, 2011, 05:41:54 am »
תם כתבת "ניסיתי למצוא את הנקודה הכי מהירה שלי בטרים עם הרוח "

עם הרוח  כדי להגיע הכי רחוק אנחנו צריכים להישאר כמה שיותר  באוויר ולתת לרוח לקחת אותנו.
את לא צריכה לחפש את היחס גלישה המיטבי של הכנף אלא את המהירות שתשאיר אותך בקצב שקיעה האופטימלי (האיטי ביותר במקרה הזה)

שי

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #25 ב- : August 15, 2011, 06:14:49 am »
אחלה אחלה סרטון !!!! מלכה

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
« Reply #26 ב- : August 15, 2011, 07:34:42 am »
תום ממש שמח ששמת את הסרט,
סרטים עם פינות הם הסרטים הכי טובים לפורום כזה,
זה ממש סרט מציל חיים (מבחינת הטיפים שניתנו פה עד עכשיו)

לפי מה שלמדתי (מקווה שזוכר נכון)
לכל חופה יש את הנקודת ברסים-ספיד סיסטם שמביא אותה ל
BEST GLIDE
ו
MINIMUM SINK

(בהנחה ומהירות הרוח היא לא פקטור)

BEST GLIDE יהיה בדכ קרוב לאפס בקרסים (אפס ברקסים = מהירות הטרים) אבל עם קצת ברקס, זה תלוי בחופה, אני זוכר גם דוגמה לחופות שצריך קצת ספיד סיסטם להגיע אליו.

לפי הטרק, נראה שנקודת איבוד התרמיקה הייתה בדיוק באותו מרחק מינימלי לחוף עם רוח גב כמו עם רוח פנים או צד.

אז נראה לי שתום הלכה על
BEST GLIDE עם מקסימום מהירות קרקעית (רוח גב) כדי לקבל כמה שיותר מרחק עד הנחיתה,
זה גם מה שאני הייתי עושה במצב הזה.

האמת שכל הזמן הסתכלתי על האי בצד, אם תום הייתה נוחתת שם, הייתה יכולה להמשיך את הסרט לסידרה... "אבודים 2"  ;D

באמת מעניין איזה אופציות אחרות יש באותו מצב.
« עריכה אחרונה: August 15, 2011, 09:14:33 am על ידי ליאור »
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #27 ב- : August 15, 2011, 07:58:33 am »

רגע... האי בבעלות של צ'ינו, לא??

תם... לפעם הבאה תטוסי עם ביקיני ...זה גם יחסוך לך זמן  lugh....
עכשיו אני מבין כל מה שצרחת בנייד באותו יום...
והסרט סופ הדרך..אמרתי? ;)
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #28 ב- : August 15, 2011, 08:21:14 am »
אבי
שקיעה איטית יותר = ברקסים ברוב החופות.

קשה למשוך ברקסים כשאתה לא מחזיק אותם.

:-)

שי

וואלה שי את זה לא ידעתי

הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #29 ב- : August 15, 2011, 09:16:23 am »
תם,

1. בשטח מישורי (רוב מדינת ישראל) 90% מהפעמים אנו נופלים מהטרמיקה במורד הרוח. לכן שנאבדת לך הטרמיקה יש לחזור דרך הסינק חזרה לתוך הרוח למקום האחרון בו עלית מהר באופן יחסי.
זה נכון גם לטרמיקה האחרונה שלך אשר התחילה בחוף "בית ירח / אוהלו", מקור חם לצד אגם קר.
לו מלכתחילה היית חופרת בטרמיקה קצת יותר נגד הרוח ולא מרחיבה את הסיבוב במורד הרוח היית יותר ממרוכזת בה וגם נכנסת לכנרת עם הרבה יותר גובה.

2. בנקודה בה איבדת את הטרמיקה גלישה ברוח צד לחוף צמח או מעגן הייתה נותנת לך מרווח בטיחות גדול יותר.

3. פחות גרר זה נכון, קצב שקיעה איטי זה גם נכון אבל הכי נכון זה לעשות את כל זה בקו ישר ולא בזיגזג שעשית.
קו ישר משמעותו בחירת נקודה בחוף ושמירת כיוון ישר עליה ללא שינוי כיוון. או התלבטויות בדרך.

4. אם כבר טסת עם מכשיר טיסה חדיש יש בו פונקציה שמראה יחס גלישה, נצלי אותה.

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק Nir Ben-Dor

• מצאתי פסיפס
  • Nova-Mentor 2
    • דוא
« Reply #30 ב- : August 15, 2011, 09:32:32 am »
תם - חייב להגיד שהעלית לי דופק, וזה עוד מלשבת במזגן מול המחשב.
כל ההערות שנכתבו ענייניות ומלמדות. אנסה להוסיף עוד גרוש ממני.
במרבית מכשירי הואריו משולבי ה GPS (כך זה ב 6015) ניתן לראות את יחס הגלישה הרגעי ויחס הגלישה הרצוי לנקודת עניין. אולי שווה כחלק ממסקנות הדיון להכניס את שדה הנחיתה באון כנקודת עניין וכך לראות שיש לנו גלייד לשם ברגע קבלת החלטת ההסחפות עם תרמיקה.
גם בשאלת "האם יש לנו מספיק גובה לחצות מעל המיים?" שימוש בפונקציה זו יכול לעזור. (כמובן תחת ההנחה שאין סינקים מפתיעים מעל המים ולקיחת מקדם ביטחון).

בנוגע ל Best Glide, הגרף הפולרי מספק את המידע על מהירות הכנף (לא מהירות קרקעית) בה יתקבל יחס הגלישה הטוב ביותר. ברוח גב זה מתקבל במינימום שקיעה (בדר"כ מעט ברקסים). במעלה הרוח זה מתקבל ע"י שימוש בספיד סיסטם (ככל שהרוח חזקה יותר כך אחוז ספיד סיסטם גבוה יותר).
מאמר מעניין שיובל העלה פעם מסביר כי על מנת לקבל את מהירות הכנף ליחס גלישה מיטבי, יש להוריד משיק לגרף הפולרי שמוצאו במהירות הרוח (בציר המהירות). נקודת ההשקה תיתן לנו את מהירות הכנף הנדרשת ליחס גלישה מיטבי.
המאמר (החלק הרלוונטי בעמוד 3 למטה):
http://www.towmeup.com/PG%20physics%20part%203%20-%20Landings.pdf

עפ"י החישוב, למיטב זיכרוני, מתקבל כי בטיסה במעלה הרוח, ברוח העולה על 15 קמ"ש כבר נדרש ספיד סיסטם מלא ל Best Glide. ברוח של 10 קמ"ש נדרש שימוש של ~60% ספיד סיסטם וכן הלאה.
החישוב הוא כמובן כללי והערכים לא זהים בכל כנף.

ניר

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
« Reply #31 ב- : August 15, 2011, 09:48:23 am »
תםתם-
1. בעניין אימון ההנפות- עד שתהיה לך קסדת חצי, תתאמני עם מה שיש ובטח לא בלי כלום.
2. הסתכלתי על הטרק שלך- שיא הגובה מעל המים היה פחות מ 1000 מטרים.... על זה נאמר: "חכם לא יכנס למצבים שפיקח ידע לצאת מהם"... במקרה שלך היה המון מזל כי כמו שכבר אמרו לך, הטיסה שלך בקטע האחרון לא היתה בקו ישר אל חוף האון והנושא של שימוש בברקס כדי לשפר יחס גלישה ברוח גב גם לא היה ממש ברור לך....
3. אמרת בעצמך שאת תחרותית עם עצמך. פשוט תבדקי קצת את הגבולות שלך ותבררי עם עצמך למה יש לך צורך לבדוק גבולות כל הזמן , לגרד את המגבלות או לקחת סיכונים. זה יהפוך אותך לזהירה יותר ואולי יכווץ קצת את הגבולות שלך ויאריך את ימייך ברחיפה. hug

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
« Reply #32 ב- : August 15, 2011, 10:15:53 am »
ניר,

תודה לך וליובל על המאמר,
המידע הזה היה חסר לי.
« עריכה אחרונה: August 15, 2011, 10:37:08 am על ידי ליאור »
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #33 ב- : August 15, 2011, 11:08:56 am »
אויש אתם גורמים לי לכתוב מגילות אבל הנה זה בא.

תםתם אני מוצא פה שתי טעויות, נתחיל עם הראשונה של התרמול ונמשיך עם הכיוון לטוס אליו.

לדעתי הבעייה מתחילה עוד לפני מה שאיתי כתב. הבעייה מתחילה כאן:
ציטוט
זה דבר שחוזר על עצמו אצלי בתרמיקות (די מתסכל)שאני מרגישה שאני לא מצליחה לשמור על המרכז המדוייק לאורך מספר סיבובים רצוף
.
קראתי את זה אני חושב גם באחד השרשורים של צוק ובכלל אני שומע המון צעירים אומרים את זה. הבעייה היא שאתם חושבים על תרמיקה כעל צינור עגול ומסודר, צאו מזה תרמיקה היא אף פעם ואף פעם לא תהיה צינור מסודר. מה שאומר שאין כמעט דבר כזה להסתובב מספר סיבובים אחידים רצוף ושבכל סיבוב צריך להתמרכז מחדש לפי הקטע של התרמיקה שנמצאים בו. הסיבה היחידה שלפעמים כן מצליחים לעשות כמה סיבובים יציבים זה בתרמיקה מאוד רחבה שלוקח כמה סיבובים עד ש"מחליקים" החוצה מהמרכז.
עכשיו נוסיף לזה עוד בעייה, המצנח כל הזמן שוקע ביחס לתרמיקה. וכאן מגיעים למה שאיתי כתב. בגלל הסחיפה עם הרוח כיוון העליה של התרמיקה הוא אלכסוני אבל המצנח ממשיך לשקוע כלפי מטה. זה גורם לכך שבמורד הרוח אנחנו יורדים יותר בקלות ביחז למוקד (למעשה במעלה הרוח שוקעים לתוכו), מה שאומר שברוח שהיא יותר ממאוד חלשה כל הזמן צריך לתקן לתוך הרוח ואם טסים במעגלים יציבים נופלים מהתרמיקה במורד הרוח וכמו שכתב איתי הסיכוי הטוב ביותר הוא לחפש את התרמיקה במעלה הרוח. לכיוון אוהלו במקרה שלך.  לסיקומו של תרמול, כל סיבוב לתקן לכיוון העילוי החזק יותר גם עם ההבדל לא גדול וגם עם כל הסיבוב הוא בעילוי, תיקונים קטנים של הגדלת הסיבוב לא להתישר ממש פשוט לטוס באליפסות שנמתחות לכיוון העילוי החזק יותר. למען האמת ככה הכי טוב להרגיש את כיוון הרוח בתרמול, כשיש כיוון שאני כל הזמן מתקן אליו אני יודע שזה כיוון הרוח וככה אני מרגיש שינויים בכיוון הרוח בגובה גם בלי להסתכל בGPS.

לגבי בחירת הכיוון לטוס אליו ברגע שאיבדת את התרמיקה, פשוט לא חשבת על אופציה נוספת (ולדעתי הקלה ביותר). התלבטת האם לטוס לצמח או להאון, אבל על האופציה של לחזור לכיוון המקור של התרמיקה לא חשבת.
כשאת מאבדת את התרמיקה את נמצאת 1 ק"מ מאוהלו, 1.5 ק"מ מצמח ו3 ק"מ מהאון ובגובה 600 מטר מעל הכינרת (400 מעפ"י) לטוס מגובה 600 1 ק"מ מול הרוח זה כמו שטוס מגובה 700 מעל התבור לשדה הנחיתה שלו, את מגיעה לשם עם 200 מטר עודף. גם לצמח היית מגיעה בקלות יותר, הגלייד עם הרוח הוא לא פי 2 יותר מברוח צד.

בשילוב של שני אלו אוהלו הוא גם החוף הקרוב והקל ביותר להגיע אליו וגם המקור של התרמיקה מה שמגביר את הסיכוי למצוא תרמיקה נוספת או את אותה התרמיקה שוב. אם היית טסה לכיוון אוהלו היית מגיעה כלכך גבוה מעל החוף שזה אפילו לא היה נראה לך כארוע חריג. אבל שתי האופציות היחידות שחשבת עליהן היו צמח והאון  :-\

ניר כללי אצבע קלים לגלייד: עם הרוח הגלייד המיטבי הוא בשקיעה מינימלית, ברוב המצנחים 15-10% ברקס.  מול הרוח הטריק הוא להביא את המהירות הקרקעית שלך למהירות הטרים של המצנח (לדעת מה הטרים חבר מד רוח על הקרבינה ותמדוד ברכס) ומכיוון שרוב הספיד סיסטמים מוסיפים עד כ15 קמ"ש ברוח כזו אתה כבר מגיע ל100% ספיד ובכל רוח מעל זה אתה יכול רק להתקרב כמה שיותר. במצנחי 1 ו1-2 הגלייד מול הרוח הוא גם ככה לא משהו מרשים.

מנותק ykedar

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #34 ב- : August 15, 2011, 02:46:27 pm »

ניר כללי אצבע קלים לגלייד: עם הרוח הגלייד המיטבי הוא בשקיעה מינימלית, ברוב המצנחים 15-10% ברקס.  מול הרוח הטריק הוא להביא את המהירות הקרקעית שלך למהירות הטרים של המצנח (לדעת מה הטרים חבר מד רוח על הקרבינה ותמדוד ברכס) ומכיוון שרוב הספיד סיסטמים מוסיפים עד כ15 קמ"ש ברוח כזו אתה כבר מגיע ל100% ספיד ובכל רוח מעל זה אתה יכול רק להתקרב כמה שיותר. במצנחי 1 ו1-2 הגלייד מול הרוח הוא גם ככה לא משהו מרשים.

צחי,

לעניות דעתי,בטיסה מול הרוח חוק האצבע הנ"ל מביא לשימוש יתר בספיד סיסטם (עודף האצה ברוח יחסית קלה).

חוק אצבע שנותן Martens Burkhard בספרו Thermal Flying (עמוד 232) הוא:

If there is up to 10Km/h headwind we use only a little speed to 1/3 bar. Around 20 Km/h it pays to speed around 2/3 of the full range of the speed system, and only when the headwind reaches 30 Km/h it is worth to go at fullspeed

או בתרגום חופשי:
בטיסה מול רוח בעצמה של עד 10 קמ"ש נשתמש במערכת ההאצה במידה מועטה - עד שליש המהלך. ברוח של 20 קמ"ש משתלם להשתמש בשני שליש מהמהלך המלא של מערכת ההאצה ורק כאשר רוח האף מגיעה למהירות של 30 קמ"ש ישתלם לטוס במהירות המרבית של המצנח.

מקווה שהוספתי עוד גרוש לנושא...

יובל
« עריכה אחרונה: August 15, 2011, 02:52:21 pm על ידי ykedar »

מנותק tomtom

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #35 ב- : August 15, 2011, 03:06:42 pm »
שי לא כל כך מבינה את ההבדל בין "היחס גלישה המיטבי של הכנף לעומת קצב שקיעה האופטימלי (האיטי ביותר במקרה הזה)" זה אומר שילוב של שניהם לא?
הכוונה שלי היתה למצוא את הנקודה שאתקדם בה הכי מהר עם הפסד גובה מינימלי ...זה לא אותו דבר?
כל הזמן בדקתי את הנתונים במכשיר מהירות קרקעית ,ואיבוד גובה שיחקתי טיפה עם הברקסים לראות את ההשפעה
וזה לא נראה לי משמעותי...אולי בגלל הלחץ וההתלבטויות כמו שאיתי אומר הייתי צריכה להינעל על נקודה ולא להתבלבל יותר מידי. רק להבהרה הנקודה היתה צריכה להיות בקו ישר עם המהירות הקרקעית הגבוהה ביותר נכון?

צחי ואיתי -פעם קרלוס הסביר לי בצורה מאוד ציורית שהתרמיקה היא כמו ביצת עין החלמון אף פעם לא במרכז וזה לא עיגול סימטרי כמו כן יודעת שבגלל שהמקור יותר חזק הוא פחות יסחף עם הרוח לעומת צידי הטרמיקה ולכן תיקון מול הרוח יביא אותי יותר לכיוון העילוי החזק .מצד שני יש רוח והטרמיקה נסחפת גם כן ולכן התיקון למרות שמושכים לכיוון מעלה הרוח צריך להיות באליפסה גם אם כיוון הסחיפה??? (אולי פה הטעות שלי ) הרבה פעמים מרגישה שאולי מתמרכזת חזק מדי על אותה נקודה במעלה הרוח ודווקא שמשחררת יותר עם כיוון הרוח מוצאת שוב את המקור .כאילו נופלת מהטרמיקה במעלה הרוח מרב שמירה על הנקודה . ברור לי שזה תלוי בעוצמת הרוח אבל בכל זאת זה קורה הרבה .
צחי ברור לי שהטרמיקה לא סימטרית אני כל הזמן מתקנת ,אפילו אמרו לי שזה לא נכון לשחק עם הברקס הפנימי אבל בתחושה זה מרגיש לי שצריכה לשחחרר קצת את הפנימי להרחיב עם החיצוני כי מרגישה את העילוי החזק ברדיוס יותר גדול ומצד שני לא רוצה לחנוק את המצנח עם שני ברקסים משוכים מאוד כדי לקבל את המומנטום של המהירות בעילוי(יש בזה היגיון בכלל?)
לגבי בחירת הכיוון לצערי הרב אין לי מוח אנליטי ומהיר כמו שלך (רק במתמטיקה  lugh) ולכן כל החישוב הזה היה ממני והלאה באותה סיטואציה בהתחשב בכך שהgpsמראה לי 50 קמ"ש ביחס למרחק מהחוף לפי העין והגובה זה נראה לי לא משהו להתחיל להילחם ברוח (לא שהאלטרנטיבה נראתה קוסמת יותר lugh)
מצד שני ההסבר של איתי ושלך על המצאות המקור מאוד עוזרת וכנראה שזו היתה ההחלטה הנכונה

מיכל זו שאלה מצויינת למה אני צריכה לבדוק את הגבולות והסיכונים (באמת לא צחוק מנסה להבין את זה כבר הרבה זמן)
אבל אין לי לזה תשובה בינתיים  lugh ממשיכה לחפש
אני בתהליך ...וכמו שכבר כתבתי יודעת שזה לא היה חכם ושהיה הרבה מזל כדי שנוכל לדון וללמוד מזה פה ופעם הבאה אהיה יותר חכמה מפיכחת
בטוחה שגם לך היו כמה וכמה כמעטים במהלך שנות רחיפתך הידע הזה לא בא משמים הוא בא מניסיון
החוכמה היא לא לחזור על זה פעם שניה

תודה לכולם על השירשור המעניין והמשכיל  hug

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #36 ב- : August 15, 2011, 03:23:44 pm »
יובל בדקתי בספר, הוא נותן את זה כ"טיפ פרקטי" לא כנתון של גלייד מקסימלי.

אין סתירה בין השניים.

בכל מקרה אלו כללי אצבע זה לא ממש מדוייק הרי כל מצנח שונה מאוד, המצנח שלי מוסיף שקיעה בפול-ספיד חצי מהמצנח של תםתם אז ברור שאצלי הרבה יותר משתלם לטוס על ספיד סיסטם מוקדם יותר. כעיקרון ככל שהמצנח מתקדם יותר יותר משתלם לטוס יותר מהר, במצנחים כמו הR10 גם ברוח גב יותר משתלם לטוס עם קצת ספיד הוא פשוט מוסיף הרבה מהירות ומעט שקיעה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #37 ב- : August 15, 2011, 03:35:58 pm »
מה שקרלוס הסביר זה חתך של התרמיקה בנקודה מסויימת. מה שאני אומר זה שזה משתנה כל הזמן עם הגובה, גם המרכז וגם השוליים "משחקים" לצדדים הם לא שרוול ישר.
וצריך לתקן לכיוון הרוח לא בגלל שהמרכז פחות נסחף אלא בגלל שאנחנו שוקעים לעומתו. כי כשאנחנו בתוכו אנחנו נסחפים בקצב שלו.

בעיקרון אני פחות בעד לדמיין ביצים ויותר בעד פשוט לזכור לאיזה כיוון העילוי החזק יותר היה, ככה התאוריה לא מפריעה לי בכל פעם שהתרמיקה לא שמעה עליה  ;)

ציטוט
רק להבהרה הנקודה היתה צריכה להיות בקו ישר עם המהירות הקרקעית הגבוהה ביותר נכון?
לא!
לפי כיוון הסחיפה המהירות הקרקעית הכי גבוהה הייתה לכיוון עין גב.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #38 ב- : August 15, 2011, 03:38:40 pm »
תם,

בסרטון המצורף בערך באיזור 2:30 ניתן לראות ולשמוע איך מתמרכזים ברוח חזקה וטרמיקה חלשה.

Tavor 02 06 11
Fly high fly far just do it on the safe side

דוד פרנק

• אורח
« Reply #39 ב- : August 15, 2011, 04:31:17 pm »
איזה תותחית על שאת... את ממש טומי-גאן.....