כתב נושא: לאופטימיים בלבד  (נקרא 642 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: לאופטימיים בלבד
« Reply #20 ב- : August 14, 2011, 09:17:29 pm »
בקשר להחלטה להמריא, לא יודע לא הייתי שם. החשוב ביום כזה לבחון הכל פעמיים שלוש, לא למהר ולהבין שאתה טס קרוב למגבלות אז לשמור מרווחים ולתכנן בראש תוכניות מילוט. כנראה שאם שמרת על כל אלה אז עשית בסדר גם אם החלון היה קצר.

אבל רק אל תקח את יורם כדוגמא, הוא הרבה פעמים דוגמא של מה לא לעשות. בינתיים מצליח לו לצאת מזה.

אריה בקשר למה שכתבת, צריך גם לזכור שלא תמיד התחזית מדייקת.  כמו שיש ימים שהתחזית אומרת שיהיה טוב אבל כשאתה מגיע חזק מדי יש גם ימים שהתחזית אומרת שיהיה חזק מדי וכשאתה מגיע לעמדה זה בסדר.
אני סומך על השיקול של גרישה ובדיקוב שניהם מכירים את התבור מכל הצדדים ובטוח שאם הם היו חושבים שזה לא בריא לצוק להמריא היו אומרים לו.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אריה יעקבי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #21 ב- : August 14, 2011, 09:48:04 pm »
צחי צר לי, אני לא מסכים איתך.
במקרה שהתחזית מעולה ובבקר מגלים שאין תנאים, אז אין ממש כל בעיה - הרי לא ממראים ואין כל סיכון למעט הנסיעה המעצבנת הביתה...
אבל במקרה שהתחזית מצביעה באופן ברור על התקררות, יום לפני יש משבים שהם הרבה מעל המגבלות, אז הסיכוי שהתנאים דבש ישתבשו לאחר ההמראה הם הרבה יותר מגדולים.
כתבתי את הספור הזה פעם, ואחזור על האנקדוטה שוב:
לפני כמה שנים, בשלב שבו הייתי מכור ללא תקנה. התחזית הייתה לכניסת חזית הכוללת גשם ורוחות ערות. הבקר החל יפיפה, אני כוסס ציפורניים וכמעט נכנס לקריז, אבל לא יוצא מהבית. לאחר שעה או שעתיים הדבר נכנס. מה זה ניכנס? בכל הכוח עם משבי "טורנדו" וגשם זלעפות. לא היה אדם בעולם שהיה שמח יותר ממני באותם רגעים, כמעט כמו להיוולד מחדש. על הפעמים   האחרות שעשיתי שטויות אני אספר לך באוזן  ;)
אריה

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #22 ב- : August 14, 2011, 09:58:49 pm »
צוק,

אני לגמרי מסכים עם אריה ומיכל וכל האחרים.

אמרתי לך לא מזמן שהבטחון העצמי שלך נוסק הרבה יותר גבוה מהידע שלך.

רק לפני שבוע ניסית, ללא כל ידע או ניסיון קודם לעשות זאת במקום בטיחותי, לטפס על הגדר בנתניה עם מצנח מעל הראש מצידה המערבי של הגדר.

אני חושב שעידן האינטרנט מחרפן פה יותר מידי חברה וזה פשוט גורם לכם לשכוח את גורם הסיכון.

ההבדל בין אמבולנס בנתניה לבין זה שלא קרה לך כלום היה קטן בהרבה מהסיכון המטופש שלקחת בתבור בשבת.

אני משוכנע שבדיקוב וגרישה העריכו שהרוח תתחזק מהר ביחס לשעות השמש ולכן הסיכוי לקרוס טוב קטן.

תזכור תמיד, ששפן טס (ומזיין) גם מחר.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #23 ב- : August 14, 2011, 10:19:09 pm »
ציטוט
אבל במקרה שהתחזית מצביעה באופן ברור על התקררות, יום לפני יש משבים שהם הרבה מעל המגבלות, אז הסיכוי שהתנאים דבש ישתבשו לאחר ההמראה הם הרבה יותר מגדולים.

רק תסביר לי מה ההבדל בין תחזית שמצביעה באופן ברור על התקררות ואחת שמצביעה באופן לא ברור.

התחזית מצביעה על התקררות של 5 מעלות אבל בפועל ההתקררות היא רק של 3 אז זה לא משנה כמה ברור התחזית הצביעה היא עדיין פקששה.

יש הבדל של מליון קילומטר בין תחזית להתקררות של 5 מעלות בקיץ ותחזית של חזית קרה. דוגמא לא טובה.

אגב זכור לי יום לפני שנתיים שגם התחזית דיברה על רוח חזקה, הגענו כולם לתבור בכל זאת ובאמת היה חזק. חלק נסעו הביתה וחלק חיכינו, פתאום ב11 ירדה הרוח. חיכינו עוד 15 דקות לראות שזה לא אשליה והתחלנו להמריא. טסתי יחד עם תמם ויהודה ביחד כל הדרך עד הכינרת בלי שום בעייה.

ביננו הבעייה בעיקרית בשבת הייתה שכולנו היינו בטוחים שאם התחזית צדקה בעוצמה לשישי היא תצדק גם בשבת. למרות שידוע שביום האחרון של ההתקררות הסיכוי לטוס יותר טוב ואגב הסיכוי למשבים עוצמתיים קטן יותר מהיום הראשון.
כמו שנועם ציין כבר ב8 בבוקר זה היה ברור שזה יום חלש יותר מיום שישי.
אגב הסיבה היחידה שלא הגעתי לתבור בשבת בבוקר זה ארוע משפחתי בלתי צפוי.  עם 24 קמ"ש באוניברסיטת חיפה ב8 בטוח הייתי עולה לתבור לא משנה מה הגורו אומר.

תחזית זה כלי נחמד אבל החלטות מקבלים בשטח גם אם התחזית טובה וגם אם גרועה. (בתנאי שהמדריך שלך לימד אותך איך  ;))

אגב איתי אני מסכים שהביטחון של צוק מעל איפה שהוא אמור להיות, רק לא בטוח שיום שבת זה המקרה. גם בן אדם עם ביטחון מופרז לפעמים ממריא מתי שזה בסדר.
« עריכה אחרונה: August 14, 2011, 10:23:05 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #24 ב- : August 14, 2011, 11:09:20 pm »
צחי אמר:"כמו שנועם ציין כבר ב8 בבוקר זה היה ברור שזה יום חלש יותר מיום שישי.
אגב הסיבה היחידה שלא הגעתי לתבור בשבת בבוקר זה ארוע משפחתי בלתי צפוי.  עם 24 קמ"ש באוניברסיטת חיפה ב8 בטוח הייתי עולה לתבור לא משנה מה הגורו אומר."

לא הספקתי לראות ב8 מה היה באוניברסיטה כי יונתן כבר בא ב8:15..אבל ב7 היה 22. ועל זה קראתי מי נעם או מצחי יום לפני... "מה שיש שם מגיע לתבור בשעה". אז לומדים... תודה.
אני לא יודע על מה מיכל מדברת... ב9 בדבוריה היה מאוד שקט.
שעלינו וניפגשנו עם ג.וב.. אחרי שצוק עלה לאוויר חיכינו כ30 דקות כי היו מאשבים שהגיעו ל32.. ופתאום רגיעה של יותר מ20 דקות של משבים מסביב ל20. ששאלתי למה ג.וב. לא ממריאים אמרו לי שלא רואים פוטנציאל לקרוס.וטעו. נכון שגם בקשר להמראה היו יכולים לטעות..אבל בפרוש המילים היו "אין שום בעיה להמריא ולטוס." חבר שלהם יצא לפנינו בטיסה מקומית כי הרבה זמן לא טס. היה אחד מהטיסות הרגועות (בזמן אחרון היו לי כמה שלא ממש היו רגועות)... מהירות מקסימלי רוח גב 65 קמש.

אני מודה על כל מי שכותב ומסביר (גם דיברתי עם אריה בנייד) כי באמת לא הבנו מאיפה הביקורת מגיע...כי החלתה לטוס   הייתה שילוב של ידע שלנו (גרין חול אבל יש משהו)עם חיזוק משמעותי של שני תותחים שלא נשארו בעמדה בגלל סיבות שמסבירים את הסכנה כמו שאיתי מרמז עם העוקצניות שמאפיין אותו.
רולי
« עריכה אחרונה: August 14, 2011, 11:58:45 pm על ידי Rolly »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #25 ב- : August 14, 2011, 11:34:21 pm »
צוק
הרוח בחוץ נראתה חזקה בהרבה ע"פ מה שכתבת ושניי טייסים עם מצנחים מאוד מהירים לא ממריאים!
לא תצליח לשכנע אותי שזאת הייתה החלטה נכונה.  לא אתה צריך להיות השפן ניסוי בתנאים האלו.
אתה רק בדיעבד יודע שהם חשבו שזה לא יום לקרוס גדול (בגלל רוח מתחזקת ע"פ התחזית)  אבל אתה גם יודע בדיעבד שבכפר קיש הייה 30 קמ"ש בגובה הקרקע!

צחיק טייס עם ביטחון גבוהה מרמת טיסתו מצליח הרבה פעמיים לצאת ללא פגע עד שפעם אחת המזל נגמר.

המהירות לא הורגת זאת העצירה הפתאומית בסוף!

שי

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #26 ב- : August 15, 2011, 12:03:38 am »
ושניי טייסים עם מצנחים מאוד מהירים לא ממריאים!
לא נכון!!!
 אבל אתה גם יודע בדיעבד שבכפר קיש הייה 30 קמ"ש בגובה הקרקע!
לא בשעה שצוק המראי

המהירות לא הורגת זאת העצירה הפתאומית בסוף!
את זה אהבתי...

מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #27 ב- : August 15, 2011, 12:17:09 am »
רולי
הוא כתב שהוא המריא ראשון.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #28 ב- : August 15, 2011, 06:00:57 am »
רולי
הוא כתב שהוא המריא ראשון.

הסיבה שהם לא המריאו לא היה קשור לבטיחות אלה לסיכוי לעשות קרוס יפה... כמן שאמרתי קודם הם עודדו להמריא. עם היינו מחכים שהם ימריאו (ותאמין לי שאנחנו מחכים לא מאת אם יש טייס ברמה שלהם בעמדה)..אף אחד לא היה טס.. ורק בגלל הפינוק של קרוס יפה. אני הגעתי ליבניאל באותו יום (כל טיסה זה סיפוק, אפילו אם חלקית בלבד.....)

« עריכה אחרונה: August 15, 2011, 06:03:28 am על ידי Rolly »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
« Reply #29 ב- : August 15, 2011, 08:14:53 am »
צוק, אני אנסה עכשיו לענות לך.
ברור לי לגמרי שאתה באמת לא מבין מה היה לא בסדר- זה בדיוק העניין. אתה וגם רולי, עדיין לא יודעים מה אתם לא יודעים.
אתה מסתכל על בדיקוב וחבורתו כעל דוגמא. האם אתה ברמתם? האם אתה טס על מצנחים כמו שלהם? האם יש לך את הנסיון שלהם? אם הם יקפצו מהגג, גם אתה תקפוץ? האם יכול להיות שמערכת השיקולים שלהם ו"הגבולות האישיים" שלהם שונים משלך?
האם העובדה שהייתם כל כך מעט מרחפים בעמדה ביום שבת עם שמיים של מליון דולר, לא הדליקה לך נורה אדומה?
כמה פעמים בשנה היו כל כך מעט מרחפים בעמדה בשבת?

ועכשיו לעובדות. קשה להתווכח בדיעבד האם הרוח היתה חזקה מדי או לא. עוד לפני ההגעה לעמדה ובטח כשכבר הגעת לעמדה צריך לנתח את התנאים. אצלי זה קורה אינטאיטיבית כבר ברגע שאני פוקחת עיניים. אני מסתכלת על מהירות שיוט העננים, מעריכה באיזה גובה הם ומה כיוון השיוט. ככה אני יודעת מה הרוח בגובה. מסתכלת על העצים סביב הבית
(קרוב ורחוק). שמה לב למשבים ולהפרשים בינהם.
צוק- כבר בשעה 8:15 הרוח כאן למטה בכפר קיש הייתה מעל 20 קמ"ש. בזמן שאתה המראת כבר היתה רוח משבית יותר. המשבים הגיעו ל 30 קמ"ש וב 9:30 היו כאן משבים גם של 40 קמ"ש. עפו כאן אובייקטים באויר והעצים התכופפו במשבים .
לי ברור לגמרי שהרוח בשבת הייתה מעבר למגבלות. המשבים היו חזקים וההפרשים בין המשבים גדולים.
ביום שבת עוצמת הרוח היתה אפילו יותר ברורה מאשר בשישי. הרוח התחילה מוקדם יותר ולא השאירה מקום להרבה ספק. בשישי עוד היה לי ספק אז התקשרתי לשני אנשים שגרים מצפון מערב לי ומדרום, כדי להבין מה קורה באזורים אחרים. האם ביררת לפני המראה מה קורה במישור החוף? לאיזה עוצמה מגיעה הרוח? הרי היה ברור שהמצב לפחות גבולי...
אתה בעצמך כותב שיונתן מדד 10-15 אבל כשנרתמתם היה להערכתך 25 קמ"ש.
האם מדדתם את הרוח כאשר הרגשתם שהיא התגברה? או שהיה נוח פשוט לא למדוד?
אולי יונתן מדד את הרוח בכמה דקות של רגיעה?  אולי מד הרוח היה על מצב "קשר" ולא קמ"ש?
הרבה לפני ההירתמות- האם הסתכלת על העצים מאחוריך? האם הסתכלת על העצים הדרומיים? האם שמעת שריקה של העצים? האם הסתכלת על הבריכות  למטה? היו בהם גלים? מאיזה כיוון. מה היתה מידת הכהות של המים? היה עשן בסביבה? האם הוא שכב? מה היו ההפרשים בין המשבים בעמדה? באיזה מרווחי זמן?
אתה בעצמך אומר שהיה לך ברור שבחוץ הרוח חזקה יותר. מה גרם לך לחשוב ככה? האם הבנת שיכול להיות שהמדידה שלכם לא היתה מספיק טובה? ואם יש פער בין מה שנראה בחוץ למה שנראה בעמדה, האם לא כדאי לשאול למה? האם לא כדאי ללכת על הצד הבטוח? האם יכול להיות שהרכיב הדרומי לא בא לביטוי בעמדה בגובה של מד הרוח. האם לקחתם בחשבון שהמצנח "רואה" את הרוח כ 10 מטרים מעל גובה מד הרוח?
אתה יודע שגם אדם וקסלר, לפני שהוא יצא לביקור בלתי מתוכנן אצל אחינו בחיזבאללה , חשב שהרוח מתאימה להמראה. באותו יום הרוחות הגיעו בכל הארץ ל 60-80 קמ"ש . בעמדה לא ראו את זה. אדם המריא בקידמית!!! אבל ברגע שהוא יצא טיפה קדימה הוא כבר התחיל לטוס אחורה והמשך בסיפור ידוע לכולם.

שורה תחתונה צוק- לכל אחד מאיתנו צריך להיות קו אדום. כל אחד מגדיר לעצמו מהו הקו האדום שלו. מאיזה עוצמת רוח אני לא ממריא. באיזה הפרש משבים אני לא ממריא. וכלל הברזל הוא להיצמד לקו האדום שלי. הקו האדום של כל אחד צריך להיות בהתאם לרמתו, למישקלו, ליחס משקל טייס/חופה , לתכונות החופה שלו ולמידת הסיכון שהוא מוכן לקחת. בגדול ככל שהרוח חזקה יותר והפרשי המשבים גדולים יותר יש יותר סיכוי לתגובות קיצוניות של המצנח והכל קורה מהר יותר ודורש מיומנות תגובה טובה יותר. "עיקרון העדר" שהזכרת הוא רע מאוד. תגדיר לעצמך גבולות משלך. תתיעץ עם אנשים מנוסים שמכירים את רמת הטיסה שלך ואת שאר הנתונים שהזכרתי ותקבע לך כללי ברזל שאותם אתה לא עובר גם אם חצי העולם ואישתו כן באויר וחותכים את השמיים.
לב הבעיה בעיניי בתקופה האחרונה שבכללי הגבולות נמתחו מאוד בארץ והיום "מותר" מה שפעם היה מוסכם בין כולם שלא עושים בשום מקרה. מעטפת המגבלות נפרצה ואין היום גבולות. זה מתחיל מבתי הספר ונמשך באווירה הכללית ובתפישה הקולקטיבית.
כשהתחלתי את דרכי ברחיפה המדריכים הדגישו לנו שבארץ אף אחד עוד לא פתח רזרבי ושההרוג היחידי היה טייס מחו"ל ברכס.
מאז פתחו כבר רזרבים ונהרגו לנו לא מעט אנשים. חלקם בדיוק בגלל אי שמירה על מעטפת המגבלות.
טוב... חייבת לעוף... מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי מספיק טוב.
« עריכה אחרונה: August 15, 2011, 09:53:21 am על ידי מיכל מור »

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #30 ב- : August 15, 2011, 06:01:32 pm »
מיכל: יש לי אימון
... אבל יש כמה נקודות שרוצה תדיע.
בערב אכתוב
(חלק כבר הסברתי אבל כנירא לא היה מספיק ברור או לא קראת בכלל..)
רולי.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #31 ב- : August 15, 2011, 06:48:50 pm »
מיכל לגבי המקרה הספציפי אני עדיין לא לגמרי מסכים איתך.

יצא לדבר כמה פעמים עם גרישה (לפני השבת) על מידת הסיכונים שלוקחים והמגבלות וכו' ודווקא הוא הפתיע אותי, בתור אדם תחרותי, בהרצאה שקיבלתי ממנו על לקיחת סיכונים והמשפט השחוק ש"החלטה לנחות היא תמיד החלטה נכונה".
ככה שהם בטח לא אלו שלחצו עליי להמריא.

ציטוט
האם העובדה שהייתם כל כך מעט מרחפים בעמדה ביום שבת עם שמיים של מליון דולר, לא הדליקה לך נורה אדומה?
כמה פעמים בשנה היו כל כך מעט מרחפים בעמדה בשבת?
מה שכתבת בדיוק מסביר את מה שניסיתי להסביר בהקשר העדר... השיקול של כמה מרחפים יש בעמדה הוא לא רלוונטי לחלוטין לעניין!

שורה תחתונה גם אם בקשר למקרה הספציפי אני לא מסכים איתך אני מקבל באופן כללי את הדברים שלך ומשתדל כמה שיותר לחשוב ולבדוק את עצמי לפני שאני עושה שטויות.

אה ועוד משהו... זה בקשר לגג, אני צריך עוד כמה פרטים לפני שאני קופץ, מה הגובה? האם יש שם מקום מספיק לפרוס את המצנח ומקום סביר לנחות למטה? ואם אין שם איזה גדר שמפריעה כי אני עוד לא מטפס על גדרות כל כך טוב :P

איתי, הפסקתי לנסות לטפס על הגדר כי ביקשת יפה והסברת על הבעיות עם העירייה ושזה נראה לא טוב, אבל בתכלס, אני ממש לא חושב שזה מסוכן במיוחד....
ברצינות, אם אתה יכול תסביר לי מה כל כך מסוכן בלטפס על הגדר מצידה המערבי? הסכנה הגדולה שאני רואה היא בזה שהמצנח יקח אותי אחורה אל הגדר ואני אתקע/אמרח/ אסתבך לכיוון העמדה, בטוח לא נעים, אבל לא איזה טירוף...
 שים לב שניסיתי לטפס עם הגב לגדר, שזה הרבה פחות נוח אבל מבטיח לי יציאה נוחה החוצה.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #32 ב- : August 15, 2011, 09:15:59 pm »
צוק,

המצב הוא שאתה כלכך לא מבין את המצב שזה מפחיד !

האמת אני לא יודע מאיפה להתחיל את ההסבר משום שאיני רוצה ללמד שטויות ובטח לא בהתכתבות.

אז למען הבטיחות אגע בקטנה בנקודות:

1. כאשר ניסית לטפס בהליכה אחורה על הגדר המצנח שלך הגיע כל פעם עשירית השניה מפרונטל מלא אך למזלך צעקו לך ועצרת. בפרונטל מלא אתה טיפול מהצוק ללא מצנח וכאשר חלקו יפתח אתה תדפק חזרה בצוק (כפי שנהמר: צוק בצוק  lugh ).
נראה שאתה מנסה לטפס על הגדר מבלי לעשות כלום עם הברקסים.

2. מהצד בעין בלתי מקצועית (העין שלי) נראה שאין לך שום הבנה ולו הבסיסית ביותר, של ניהול עומסי כנף על תוואי משתנה.

3. כמו כן גם לא ממש ניהלת את המערכת נכון ביחס לזוית הצוק והרוח המשתנה.

בכללי נראה שהגעת משועמם ומלא אנרגיה וחיפשת מה לעשות על מנת להפיג את השיעמום (גם בנחיתות).

תתאמן על הדברים האלו באיזור שטוח כמו שדה עם חבילות חציר ובלות כותנה, לאחר מכן עמוק בשטחי ארסוף ואז בקצה שלך, קצה הצוק  ;)
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #33 ב- : August 15, 2011, 10:10:11 pm »

אתה מסתכל על בדיקוב וחבורתו כעל דוגמא. האם אתה ברמתם?לא
האם אתה טס על מצנחים כמו שלהם?לא
האם יש לך את הנסיון שלהם?לא
אם הם יקפצו מהגג, גם אתה תקפוץ?רק אם  התנאים מתאימים  לי
האם יכול להיות שמערכת השיקולים שלהם ו"הגבולות האישיים" שלהם שונים משלך?בוודאות
האם העובדה שהייתם כל כך מעט מרחפים בעמדה ביום שבת עם שמיים של מליון דולר, לא הדליקה לך נורה אדומה? כן.. לכן שאלנו וקיבלנו תשובות וטיפים ועידוד להמריא   בתנאים שהיו בטוך המיגבלות שלנו מאנשים עם ניסיון רב.
כמה פעמים בשנה היו כל כך מעט מרחפים בעמדה בשבת? היו כמה. גם בימי חול מצאתי את עצמי עם רומן לבד עושים קרוסים בזמן שמרחפים אחרים אומרים לי בטלפון "מי שלא מגיע לא יכול לטוס"

ועכשיו לעובדות. קשה להתווכח בדיעבד האם הרוח היתה חזקה מדי או לא. לא
עוד לפני ההגעה לעמדה ובטח כשכבר הגעת לעמדה צריך לנתח את התנאים. אצלי זה קורה אינטאיטיבית כבר ברגע שאני פוקחת עיניים. אני מסתכלת על מהירות שיוט העננים, מעריכה באיזה גובה הם ומה כיוון השיוט. ככה אני יודעת מה הרוח בגובה. מסתכלת על העצים סביב הבית
(קרוב ורחוק). שמה לב למשבים ולהפרשים בינהם.
צוק- כבר בשעה 8:15 הרוח כאן למטה בכפר קיש הייתה מעל 20 קמ"ש. בזמן שאתה המראת כבר היתה רוח משבית יותר. המשבים הגיעו ל 30 קמ"ש וב 9:30 היו כאן משבים גם של 40 קמ"ש. עפו כאן אובייקטים באויר והעצים התכופפו במשבים . מדדנו 15 קמש (לא קשר , לא מיילס... קמש!!!)
לי ברור לגמרי שהרוח בשבת הייתה מעבר למגבלות.אחרי ההמראה של צוק.. היה משב של 32 קמש בפיק עליון.(המספר הקטן של אקספלורר) ונישאר באזור 25-32.  לכן חיכינו 30 דקות  יונתן ואני.
המשבים היו חזקים וההפרשים בין המשבים גדולים.לא היו הפרשים גדולים
ביום שבת עוצמת הרוח היתה אפילו יותר ברורה מאשר בשישי. הבנתי שביום שבת היו משאבים בין 30 ל40. זה לא היה ביום שבת!!
הרוח התחילה מוקדם יותר ולא השאירה מקום להרבה ספק. בשישי עוד היה לי ספק אז התקשרתי לשני אנשים שגרים מצפון מערב לי ומדרום, כדי להבין מה קורה באזורים אחרים. האם ביררת לפני המראה מה קורה במישור החוף?כן... היו 25 קמש
לאיזה עוצמה מגיעה הרוח? הרי היה ברור שהמצב לפחות גבולי...גם צחי אמר שהיה ברור שנחלש בהשווה ליום שישי... שב7 בבוקר בשבת היו 22 קמש... בשישי עבר את ה30!!
אתה בעצמך כותב שיונתן מדד 10-15 אבל כשנרתמתם היה להערכתך 25 קמ"ש.  כן. לא היה יותר
האם מדדתם את הרוח כאשר הרגשתם שהיא התגברה? או שהיה נוח פשוט לא למדוד?  אחרי שצוק יצא... כמה דקות אחרי מדדנו משאבים בין 20 ל 28 אם פיק של 32. ביגללו חיכינו 30 דקות. לצוק לא היו בעיות חדירה (עם מצנח);) גם לא טורבולנטי..
אולי יונתן מדד את הרוח בכמה דקות של רגיעה?  אולי מד הרוח היה על מצב "קשר" ולא קמ"ש?  היה על מצב שקר...נו באמת
הרבה לפני ההירתמות- האם הסתכלת על העצים מאחוריך? האם הסתכלת על העצים הדרומיים?כן
האם שמעת שריקה של העצים? אני חרש.... :(
האם הסתכלת על הבריכות  למטה? היו בהם גלים? מאיזה כיוון. מה היתה מידת הכהות של המים? היה עשן בסביבה? האם הוא שכב? מה היו ההפרשים בין המשבים בעמדה 10 קמש ? באיזה מרווחי זמן? 5  דקות לא קבוע כי גם הכיסוי עננים השתנה..
אתה בעצמך אומר שהיה לך ברור שבחוץ הרוח חזקה יותר. מה גרם לך לחשוב ככה? :למעלה העננים זזו יותר מהר... לא היה רגה בטיסה שעברתי את ה65 קמש...
האם הבנת שיכול להיות שהמדידה שלכם לא היתה מספיק טובה? ואם יש פער בין מה שנראה בחוץ למה שנראה בעמדה, האם לא כדאי לשאול למה?  שאלנו ועודדו לנו לצאת... ממממממ, אולי רצו ווינדמי???
האם לא כדאי ללכת על הצד הבטוח? האם יכול להיות שהרכיב הדרומי לא בא לביטוי בעמדה בגובה של מד הרוח.הקו הראשון של עצים (הנמוכים ) זזו.הקו הרחוקה (הגבוהים) זזו רק שמדדנו 32... אחרי ולפני לא זזו!! גם העצים בצד הדרומי לא זזו!!
 האם לקחתם בחשבון שהמצנח "רואה" את הרוח כ 10 מטרים מעל גובה מד הרוח?
אתה יודע שגם אדם וקסלר, לפני שהוא יצא לביקור בלתי מתוכנן אצל אחינו בחיזבאללה , חשב שהרוח מתאימה להמראה. באותו יום הרוחות הגיעו בכל הארץ ל 60-80 קמ"ש . בעמדה לא ראו את זה. אדם המריא בקידמית!!! אבל ברגע שהוא יצא טיפה קדימה הוא כבר התחיל לטוס אחורה והמשך בסיפור ידוע לכולם.

שורה תחתונה צוק- לכל אחד מאיתנו צריך להיות קו אדום. כל אחד מגדיר לעצמו מהו הקו האדום שלו. מאיזה עוצמת רוח אני לא ממריא. באיזה הפרש משבים אני לא ממריא. וכלל הברזל הוא להיצמד לקו האדום שלי. הקו האדום של כל אחד צריך להיות בהתאם לרמתו, למישקלו, ליחס משקל טייס/חופה , לתכונות החופה שלו ולמידת הסיכון שהוא מוכן לקחת.
הכל נכון .בגדול ככל שהרוח חזקה יותר והפרשי המשבים גדולים יותר יש יותר סיכוי לתגובות קיצוניות של המצנח והכל קורה .מהר יותר ודורש מיומנות תגובה טובה יותר. "עיקרון העדר" שהזכרת הוא רע מאוד. תגדיר לעצמך גבולות משלך. תתיעץ עם אנשים מנוסים שמכירים את רמת הטיסה שלך ואת שאר הנתונים שהזכרתי ותקבע לך כללי ברזל שאותם אתה לא עובר גם אם חצי העולם ואישתו כן באויר וחותכים את השמיים. זה מה שעשינו.!!
לב הבעיה בעיניי בתקופה האחרונה שבכללי הגבולות נמתחו מאוד בארץ והיום "מותר" מה שפעם היה מוסכם בין כולם שלא עושים בשום מקרה. מעטפת המגבלות נפרצה ואין היום גבולות. זה מתחיל מבתי הספר ונמשך באווירה הכללית ובתפישה הקולקטיבית.
כשהתחלתי את דרכי ברחיפה המדריכים הדגישו לנו שבארץ אף אחד עוד לא פתח רזרבי ושההרוג היחידי היה טייס מחו"ל ברכס.
מאז פתחו כבר רזרבים ונהרגו לנו לא מעט אנשים. חלקם בדיוק בגלל אי שמירה על מעטפת המגבלות.
טוב... חייבת לעוף..בדקת תנאים???.
מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי מספיק טוב.
גם אני
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #34 ב- : August 16, 2011, 12:19:14 am »
רולי אני מצטט

"אתה בעצמך כותב שיונתן מדד 10-15 אבל כשנרתמתם היה להערכתך 25 קמ"ש.  כן. לא היה יותר "

לא נראה שלמדת מנסיונך המר בהר ההרי.

25 קמ"ש בעמדה זה הרבה מאוד רוח לטיסה בהרים ורמת הסיכון למרחף הממוצע היא גבוהה מאוד!!!
אתה חייב ללמוד מטעויות העבר לפניי שיהייה מאוחר מידי.

32 קמ"ש אחרי שצוק המריא........... צוק  לא היית צריך להמריא המזל היה לצידך!

שי

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
« Reply #35 ב- : August 16, 2011, 08:54:15 am »
צוק ורולי, שי ענה לכם הכי טוב שאפשר...
אין לי זמן ולא כוח להתנצחויות וויכוחים. אני חושבת שלא הייתם צריכים להמריא בשבת- נקודה. אתם תעשו עם זה מה שאתם רוצים וחושבים לנכון.
העצה שלי- תבדקו שוב את מגבלות עוצמת הרוח שהצבתם לעצמכם להמראה.

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
« Reply #36 ב- : August 16, 2011, 01:10:48 pm »
מיכל,
הייתי גם בתבור בשבת.
כשהגעתי לעמדה בסביבות 10.30 צוק כבר היה באויר, בדרך כלל די רחוק מערבה לא עולה גבוה ולא חודר בקלות.
אחרי שעה בערך הרוח נחלשה. בחור אמריקאי שהיה בעמדה המריא ונחת אחרי כמה דקות. לא נראה שהיו לו בעיות חדירה.
מדדנו רוח כל כמה דקות  והיא היתה סביב 15-20 בזמן הזה (מוקדם יותר היא היתה חזקה).
רולי ויונתן המריאו ואני עוד התלבטתי. רולי, יונתן וצוק נראו טוב באויר וטסו בלי בעיות.
אחרי רבע שעה בערך המראתי גם. 20 דקות היה נחמד מאד, אח"כ הרוח התחזקה וראיתי שאני לא חודר. לא נשארתי לבדוק אם זה יחלש או שזה קבוע. טסתי לאורך הרכס לכיוון דרום (דרום מזרח בעצם), עקפתי את ההר ונחתתי בשדה לייד כפר תבור. בנחיתה עם הפנים לרוח ירדתי כמעט אנכית.
אני ממש לא רוצה להביע דעה אם היה נכון או לא להמריא. קטונתי. רק מנסה להביא את התנאים שהיו באותו הזמן ואת שיקול הדעת.
כשלעצמי ברור לי שאלמד מהיום הזה למקרים הבאים.

ערן

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #37 ב- : August 16, 2011, 03:40:30 pm »
צוק ורולי היקרים . אתם חברים ואני מאוד מעריך אתכם , אבללללל.....
כמו שאומר הפתגם :" אין חכם כבעל ניסיון מחורבן - של מישהוא אחר"
מיכל נתנה לכם ריכוז אינפומצייה , ידע והדרכה - כל מילה בסלע , כל מילה פנינה.

במקום להתנצח עימה ולהצדיק את מעשיכם , תגידו יפה ובשקט  - תודה !

ומוטב לכם ללמוד קצת מניסיונה רב השנים , זאת לא בושה.

נ.ב - האוייב הכי גדול של האדם זה האגו שלו . תחשבו על זה .

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #38 ב- : August 16, 2011, 10:12:07 pm »
תודה
נקודה
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #39 ב- : August 16, 2011, 11:02:10 pm »
רולי בבקשה
רק עשה טובה ותלמד מזה לעתיד זה הדבר הכי חשוב בדיון הזה.

ערן באיזה גובה היית?

שי