כתב נושא: דיון פתוח על חברות, כנות ובטיחות.  (נקרא 682 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק shaison

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
בעניין: דיון פתוח על חברות, כנות ובטיחות.
« Reply #20 ב- : August 02, 2011, 12:07:01 am »
אדרי
לא הבנתי אתה רומז שהחברה האלה מעשנים את השיח במקום להסתתר בצילו?

שי

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
« Reply #21 ב- : August 02, 2011, 12:17:21 am »
צחי, בגדול אני מסכימה עם הגישה שלך. בד"כ אני "הילד מבגדי המלך החדשים" שאומר מה שאחרים יודעים ולא נעים להם להגיד.

אבל....

בתקופה האחרונה יצא לי להשקיע ולכתוב דברים לאי אילו אנשים שעמדו במרכז הדיונים כאן ונתקלתי בחומה אטומה.
לפעמים, גם כשאומרים אין בצד השני מי שמוכן להקשיב.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #22 ב- : August 02, 2011, 12:48:48 am »
גולדה גם לבעלי נסיון מועט יחסית מותר להעיר וזו אפילו חובתם, ומקרה שהיה כך היה.

לפני כמה זמן בתבור, הרוח צפון מערבית עם משבים של עד 15 קמ"ש. לדעתי מספיק מערבית בשבילי. גורדון וההורסטי חשבו אחרת שהיא צפונית מדי והעירו לי על כך, מה שגרם לי לעצור לרגע ולבחון שוב האם זה באמת מתאים לי.
למרות שבמקרה הזה החלטתי בסופו של דבר כן להמריא עדיין אני מעריך מאוד את זה שהם ראו מצב שלדעתם אני מקבל החלטה שלא בטוח שהיא הנכונה וגרמו לי לבחון אותה שוב, ועל כך אני צריך להודות להם וגם נראה לי שעשיתי זאת ואם לא אז - תודה חברים, בפעם הבאה תעשו את אותו הדבר גם אם נראה לכם שלא הקשבתי לכם כן גרמתם לי לבדוק את עצמי פעם נוספת.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
« Reply #23 ב- : August 02, 2011, 07:13:41 am »
סתם כי נפלתם על היומולדת של אחי -
ביום שבת אחי היה אצלי, עם האופנוע החדש שלו, כל כך מתרגש, כל כך מתלהב. לקח אותי לסיבוב. אופנוע 800 יפה, חזק..הרגיש נפלא רכבתי עליו לבד, הרגשתי את המהירות. נסעתי עליו עם אחי.
כשחזרנו הביתה מהסיבובים בעלי שאל אותי נו, איך? אמרתי מדהים. אין לאפיק שום שליטה עליו. כל הדרך האופנוע רעד מתחתינו וניכר שאין לאח שליטה מלאה עליו. בחור כל כך צנום על אופנוע כל כך גדול. חדש. אין לו שליטה.

אמרתי לבעל. לא לאח.

עברו כמה ימים. יום חמישי הגיע. אחי חזר מהטכניון שם הוא למד. דרך דורי לכיוון גשר פז.סיבובים מעצבנים כאלה. דיבר עם אבא שלי בטלפון אמר שיחזור אליו כשיגיע הביתה.

הוא איבד שליטה. עף מהאופנוע שהמשיך את נסיעתו לבד. הרי גם ככה לא אחי זה ששלט בו. פגע במעקה הבטיחות. עם כל ההגנות שלבש עליו, הטובים שבשוק. נהרג במקום.

זה קרה לפני שלוש שנים. ואני אוכלת את השתיקה שלי מאז. את המילים שלי מאז. לבעל, לא לאח.

אפיק, היום זה יום ההולדת שלך. ואני ממשיכה לבכות את לכתך ואת השתיקה שלי. בבקשה, תבינו, כשהם לא פה זה כבר לא עוזר. זה לא מחזיר אותם לא משנה כמה שהלב שלך מתחנן שזה יקרה.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #24 ב- : August 02, 2011, 07:42:49 am »
מעניין מאד!
אנשים בספורט הזה שותים ומעשנים סמים לפני טיסות טנדם ואף אחד לא אומר כלום , אף אחד לא עושה כלום!??
טייסי רחיפה שבאפן אישי ( לא בטיסת טנדם) עושים את הדברים הללו , מסכנים אותכם!!!  טייסי טנדם מסכנים אתכם ואת הנוסעים שלהם ואתם שואלים עוד מה לעשות???

השתגעתם או איבדתם את ההגינות האישית והציבורית??!!!

את הדבר הזה צריך לעקור מהשורש ומייד בכל אמצעי שידרש אחרת קיומו של הספורט הזה מוטל בספק!

חשיפת הנושא על ידי אדרי והכרת מוקדמת של הנושא על ידי חלק מיכם מזעזעת אותי!

אורי שמיר

מנותק צבי ש

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
« Reply #25 ב- : August 02, 2011, 10:24:25 am »
אדווה, מקרה עצוב. מאוד.  משתתף בצערך.   
אבל יכול להיות שמידת האחריות שאת לוקחת על עצמך על המקרה מופרזת. 
כי גם היכולת להעריך ולצפות צקדימה, וגם היכולת להשפיע על התנהגות הזולת, גם כשהוא קרוב, מוגבלות.
שלא תדעי עוד צער.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #27 ב- : August 02, 2011, 01:52:32 pm »
אדווה יקירה,

שלא תדעי עוד צער.

תודה שהחלטת לשתף אותנו בסיפורך האישי.

הסיפור השפיע עלי מאוד מאוד - אפילו ייתכן ששינה את דעתי לגמרי (לגבי הזמן והמקום שבו דברים צריכים להאמר).

(ואם אתייחס לציטוט של שי לעיל - אוסיף גם, שאין כאן ניסיון להחמיא לך על משהו... אבל בלי שום קשר: את מקסימה ואני אוהבת אותך).

« עריכה אחרונה: August 02, 2011, 01:54:52 pm על ידי גולדי »
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #28 ב- : August 03, 2011, 01:22:50 am »
יש דרך להעביר ביקורת, יש דרך להעיר.
אדם בעל אינטיליגנציה רגשית יודע להבדיל בין אופן דיבור שיחסום את השומע וייצור אצלו התנגדות ואופן דיבור שיחלחל ויעשה את המטרה שלשמה נאמרו הדברים.

בכל מקרה, הזמן והמדיה שבה נכתבו הדברים היו לא נכונים.
סוד - הבן של דודי קרא פה בפורום איך קראתם לו בשמות ואיך שהוא לא אחראי ובלה בלה בלה - איך הוא הרגיש?
אדרי פרסם בפייסבוק את שם הפצוע לפני שברר אם המשפחה יודעת - איך המשפחה תרגיש אם ככה תתגלה התאונה?
לחכות מספר ימים שיתבהר המצב הגופני של חבר לא יכולתם?

דיווחים בפייסבוק של אדרי על פצועים על החוף, נכונים או לא (למזלנו לא במקרה הזה), עדיף שיישמרו בשקט עד שתתברר נכונותם. ולו רק בשביל לשמור על הענף ולא להחדיר פחד לציבור בכל פעם שהם שומעים רשרוש כנף מעל ראשם.

חבר מנסה לעזור לבנאדם, לענות על הצרכים שלו באותו רגע שהם החלמה ורוגע.
לאחר מכן ניתן יהיה להעביר ביקורת חיובית בצורה מאופקת ללא שמות גנאי, לכו תדעו - אולי אפילו תצליחו להעביר את המסר ולא רק לירות מילים לאויר.
חבר אמיתי אומר כדי לשנות מצב, לא אומר כדי לשחרר קיטור, זה אנוכי ואין בכך תועלת לחבר שברצוננו לעזור לו.

מי שאינו חבר לא רשאי להכנס לנושאי משפחת הפצוע והאחריות האישית שלו, בטח לא לכתוב שמגיע לו שאשתו תעזוב אותו, או שאולי אני מתבלבל?

לגבי הרמיזה העבה שמי מאיתנו מטנדם כשהוא מעושן - קודם כל זה לא נכון, שנית - הרמיזה הזאת גובלת בהוצאת דיבה.

אדווה שיחות רבות לי ולך על נושאים מפה ועד הודעה חדשה. לסנן אותך כי חשבתי שאת רכלנית? ממש לא. פשוט שכשאין צורך במישהו בתוך מקרה חירום שדורש תפעול, אין זמן ואין סיבה לענות לו לטלפון.
לעולם לא אסנן שיחה, אלא אם אינני יכול לענות לה באותו רגע.
אם תחשבי לרגע כמה טלפונים היו לי מרגע ההתרסקות ועד הלילה - תוכלי להבין שהשתדלתי לבצע שיחות בעלות תכלית לוגיסטית בלבד עד אמצע הלילה.
ההורים שלי קיבלו סמס שהכל בסדר כשהם חיפשו אותי תו"כ האירוע, גם להם לא עניתי לשיחה מפאת חוסר בזמן ומקום בראש.
אני מאוד מחבב אותך ומאוד מעריך את העזרה שרצית לתת, אבל לא היה בכך צורך ולכן לא עניתי.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #29 ב- : August 03, 2011, 08:24:51 am »
עומרי,כל אחד רשאי לתת הערות וביקורת גם אם אינו חבר של... וגם אם ההערות הן לגבי משפחת הפצוע.
הסיבה פשוטה -חלק נכבד מהעוסקים בספורט נשואים עם ילדים.
הלחץ שמופעל על חלק מהמרחפים -להפסיק לרחף- אחרי כל תאונה ,הוא גדול.
לגבי העישון והשתייה - במו עיני ראיתי !

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #30 ב- : August 03, 2011, 09:35:05 am »
מעבר לזה שאני מסכים עם נשרקה בכל מילה, עוד שני דברים קטנים.

1) איפה ראית אי פעם שמישהו קרא לדודי בשמות גנאי?

2) עומרי, אדוה היא פרמדיקית. אין שום מקרה חרום בעולם שאתה יכול לתפעל יותר טוב בלעדיה אם היא באזור. להפך אם היא באזור היא צריכה להיות האדם הראשון שאתה מתקשר אליו. גם אם יש רופא במקום (ובלי לזלזל חס וחלילה בדוק' אביב) יש לפרמדיקים הרבה נסיון ברפואת שטח והרבה פעמים יותר מלרופאים שלא עוסקים בזה ביום יום.
(כמי שעבד בשטח הרבה גם עם רופאים וגם אם פרמדיקים)

אגב רוב הביקורת שכתבנו מאז התאונה בכלל לא הייתה מכוונת לדודי אלא אליכם החברים הקרובים שלא רק לא עושים כלום לנסות למנוע ממנו להסתכן בצורה חסרת אחריות כזו אתם עוד מעודדים אותו לזה ומריעים לו על כך.

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #31 ב- : August 03, 2011, 10:35:15 am »
צחיק אדווה הייתה במרחק X בזמן שעל החוף היינו מספיק אנשים.
היה רופא אביב (ובאמת בוא לא נתייחס לתפקודו - הוא בא לעזור).
היו חבר'ה מ 669 ששחו על החוף
היו פרמדיקים
היה מסוק בדרך

לא היה צורך באף אדם או בעל תפקיד נוסף.

שכחתי להזכיר שלמטה על החוף אין קליטה כמעט לגמרי ואני אפילו לא זוכר אם היה לי טלפון או לא...
אבל זה באמת בקטנה.

את הדברים שיש לי להגיד לחבר שלי אמרתי גם לפני, גם אחרי וגם כל יום שנפגש לעוף ביחד (אם זה יקרה).
לא כתבתי לו את הדברים בפורום באופן שמשפחתו עלולה לקרוא.
לא התנפחתי עליו והתעצבנתי עליו ולא קראתי לו בשמות גנאי (כן זה קרה, מישהו לכלך את הפה שלו, לא מעוניין להתעסק בזה).
אז בתור חבר צריך להבין מתי זה פשוט לא הזמן.
עכשיו זה לא הזמן.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #32 ב- : August 03, 2011, 10:58:30 am »
אז זהו שלדעתי עכשיו זה בדיוק הזמן.  המוח צריך ליצור אסוציאציה ישירה בין הכאב לפעולה (במקרה שלנו תרגול אקרו ברכס), אם תחכה עד שיעבור הכאב זה כבר לא יקרה.

כמו שאמרתי שאל את חמו מה אמרתי לו בזמן שתפרו לו את הברך.

מנותק דורון דנן

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #33 ב- : August 05, 2011, 03:12:49 am »
חברים יקרים איש חכם מאוד אמר לנו פעם שבספורט שלנו החוכמה היא "לא להמרי לטוס ולנחות" אלה "החוכמה היא מתי לא להמרי" ולצערי רק מאתים מפנימים את הענין, אני מאחל לכולנו טיסות בטוחות וכייפיות כי לשם כך אנו טסים, וצחי יקירי להעיר לאחר ובצורה הנכונה גם עם לא תמיד זה נעים או לא, זו לדעתי אזו חובה מוסרית שיש לכול אחד ואחד מאיתנו,וטוב נעשה זואת גם למי שאנו לא תמיד חושבים שהוא חבר, כי מדובר בניני נפשות, ושהייה לכולם המשך טיסות בטוחת!! :-* :o hug hug

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #34 ב- : August 05, 2011, 08:00:03 am »
עומרי אתה קורא את מה שאתה כותב?

אתה זהו זה שכתב שדוד שהוא חסר שליטה= לא אחרי!!! (הראשון שכתב את זה) אז למי בדיוק הביקורת שלך מופנת?

מעבר לזה זהו פורום סגור ואין שום סיכוי לנחש ילדיו של מי קוראים את הפורום.

לגבי עישון גראס שתיית אלכוהול ואז להטיס טאנדם.............. עצוב ומחריד באותו הזמן.

צחי אין לי ספק שבן אדם עם הבנה בספורט ששוכב עם כאבים של עצמות שבורות בבי"ח יודע שהוא עשה טעות גדולה ובד"כ גם יודע מה היא,השאלה היא האם הוא בוחר ללמוד ממנה לעתיד ומשנה את דרכיו.

דוד יודע  מה הייתה הטעות בעבר ובחר להמשיך לקחת את הסיכון ביודעין זאת זכותו, וכן זאת זכותנו ואולי אפילו חובתיינו בכול זאת להעיר.

שי
« עריכה אחרונה: August 05, 2011, 08:02:54 am על ידי shaison »

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #35 ב- : August 05, 2011, 10:24:18 am »
צחצח,,,הדיון על חברות,כנות ובטיחות היו מראש על דודי ועומרי?
אם כן אז אני אמחק את התגובה שלי כי יש כאן כבר מספיק.
ואם לא אז אני חושב שחבר (טוב) חייב להעיר הערות לחברו, וחבר (פחות טוב) צריך ללמוד איך להעיר את הערות כי אחרת לא יהיה אפקטביות ואולי אפילו ההיפך.
רק צריך להחליט מחדש על נושא הדיון.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #36 ב- : August 05, 2011, 04:35:53 pm »
שוקי הדיון בכלל לא על דודי ועמרי הדיון הוא בדיוק על מה שהכותרת אומרת.

העלתי את הנושא כי אחרי התאונה של דודי עמרי ועוד כמה רמזו שזה לא חברי להעיר "עכשיו", אבל הדיון הוא לא עליהם אלא האם הם צודקים או טועים, האם יותר חברי להגיד מה שנעים לשמוע "עכשיו" או את האמת הלא כלכך נעימה לשמוע.