יש דרך להעביר ביקורת, יש דרך להעיר.
אדם בעל אינטיליגנציה רגשית יודע להבדיל בין אופן דיבור שיחסום את השומע וייצור אצלו התנגדות ואופן דיבור שיחלחל ויעשה את המטרה שלשמה נאמרו הדברים.
בכל מקרה, הזמן והמדיה שבה נכתבו הדברים היו לא נכונים.
סוד - הבן של דודי קרא פה בפורום איך קראתם לו בשמות ואיך שהוא לא אחראי ובלה בלה בלה - איך הוא הרגיש?
אדרי פרסם בפייסבוק את שם הפצוע לפני שברר אם המשפחה יודעת - איך המשפחה תרגיש אם ככה תתגלה התאונה?
לחכות מספר ימים שיתבהר המצב הגופני של חבר לא יכולתם?
דיווחים בפייסבוק של אדרי על פצועים על החוף, נכונים או לא (למזלנו לא במקרה הזה), עדיף שיישמרו בשקט עד שתתברר נכונותם. ולו רק בשביל לשמור על הענף ולא להחדיר פחד לציבור בכל פעם שהם שומעים רשרוש כנף מעל ראשם.
חבר מנסה לעזור לבנאדם, לענות על הצרכים שלו באותו רגע שהם החלמה ורוגע.
לאחר מכן ניתן יהיה להעביר ביקורת חיובית בצורה מאופקת ללא שמות גנאי, לכו תדעו - אולי אפילו תצליחו להעביר את המסר ולא רק לירות מילים לאויר.
חבר אמיתי אומר כדי לשנות מצב, לא אומר כדי לשחרר קיטור, זה אנוכי ואין בכך תועלת לחבר שברצוננו לעזור לו.
מי שאינו חבר לא רשאי להכנס לנושאי משפחת הפצוע והאחריות האישית שלו, בטח לא לכתוב שמגיע לו שאשתו תעזוב אותו, או שאולי אני מתבלבל?
לגבי הרמיזה העבה שמי מאיתנו מטנדם כשהוא מעושן - קודם כל זה לא נכון, שנית - הרמיזה הזאת גובלת בהוצאת דיבה.
אדווה שיחות רבות לי ולך על נושאים מפה ועד הודעה חדשה. לסנן אותך כי חשבתי שאת רכלנית? ממש לא. פשוט שכשאין צורך במישהו בתוך מקרה חירום שדורש תפעול, אין זמן ואין סיבה לענות לו לטלפון.
לעולם לא אסנן שיחה, אלא אם אינני יכול לענות לה באותו רגע.
אם תחשבי לרגע כמה טלפונים היו לי מרגע ההתרסקות ועד הלילה - תוכלי להבין שהשתדלתי לבצע שיחות בעלות תכלית לוגיסטית בלבד עד אמצע הלילה.
ההורים שלי קיבלו סמס שהכל בסדר כשהם חיפשו אותי תו"כ האירוע, גם להם לא עניתי לשיחה מפאת חוסר בזמן ומקום בראש.
אני מאוד מחבב אותך ומאוד מעריך את העזרה שרצית לתת, אבל לא היה בכך צורך ולכן לא עניתי.