כתב נושא: נסיון המראה כושל וניכוש עשבים ועצים בתבור, שבת 23-11  (נקרא 333 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ira_yifa

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
מן הראוי להעלות גם סרטונים של כשלונות.
נסיון המראה ב-0 רוח, הנפה קדמית. מתחקור עם הצופים (צחי, ארואסטי, תוםתום, אלדד, גל, שכחתי מישהו?) נראה שלא עזבתי את ה-A ולא אפשרתי למצנח לטוס.
לא הגדרתי לעצמי קו עצירה בו אני מבטל את ההמראה במידה ואני לא מרגיש בנח.
עם ההמראה התיישבתי ברתמה חצי דרך. מעבר בתוך שיח אחד ויציאה ממנו לכיוון עץ. כנראה הרתמה השתפשפה בסלע והעץ תפס את מיתרי צד שמאל. כאשר אני המשכתי קדימה הסתובבתי עם הרתמה 270 מעלות לשמאל; אז נקרע סטאבי שמאל והשתחררה המשיכה בצד שמאל ואני יכולתי לפגוע בקרקע ברכות.

לפני המריא עומר ואחרי המריא צחי (בנסיון השני).

נזקים: סטאבי קרוע, קרע קטן ברתמה בצד שמאל למטה, שפשופים קלים בעור ושבר באגו.

סרטון מצורף.
dumbest paraglider launch attempt failure tears stabi tavor nov 23 2013

באותו היום היה ניתן לראות את ההבדלים הערכיים המשמעותיים בין בני תנועת הקיבוצים המאוחדת (כפר החורש) ובני ההתיישבות העובדת (נהלל) לבין בני תנועת השומר הצעיר (מרחביה), כאשר בהר הקפיצה העשבים נוכשו ע"י בני ההתיישבות העובדת ובני התנועה הקיבוצית המאוחדת בעוד בני קיבוצים מתנועת השומר הצעיר, על אף שספקו עצות לרוב ואף כלי עבודה, חדלו מאוד מהר מעבודתם.
גם בתבור, כאשר בני התנועה הקיבוצית המאוחדת החלו בפרוייקט ניכוש עשבים, שיחים, עצים וסלעים בני קיבוצים מתנועת השומר הצעיר שוב בחרו להמנע משיתוף הפעולה והעדיפו לצאת ולרחף. א.ד גורדון (גורדון אחר) היה מתהפך בקברו.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
מן הראוי להעלות גם סרטונים של כשלונות.
נסיון המראה ב-0 רוח, הנפה קדמית. מתחקור עם הצופים (צחי, ארואסטי, תוםתום, אלדד, גל, שכחתי מישהו?) נראה שלא עזבתי את ה-A ולא אפשרתי למצנח לטוס.
עם ההמראה התיישבתי ברתמה חצי דרך. מעבר בתוך שיח אחד ויציאה ממנו לכיוון עץ. כנראה הרתמה השתפשפה בסלע והעץ תפס את מיתרי צד שמאל. כאשר אני המשכתי קדימה הסתובבתי עם הרתמה 270 מעלות לשמאל; אז נקרע סטאבי שמאל והשתחררה המשיכה בצד שמאל ואני יכולתי לפגוע בקרקע ברכות.
נזקים: סטאבי קרוע, קרע קטן ברתמה בצד שמאל למטה, שפשופים קלים בעור ושבר באגו.

לפי עיני הרואות... הנפה יפה החופה עולה סימטרי,אתה לא משחרר את הA עד מטר שניים לפני הקצה,המצנח מתעכב לשניה ותנועה שלך קדימה השאירה לשניה את החופה מאחור.
לפי הסרט. רואים את רגע השיחרור כאשר המצנח רץ קדימה ולדעתי פה הפאול היותר רציני שלך,במקום לרסן את הריצה אתה מתישב בעזרת הידיים על הוי ליין.  אני קיבלתי על זה צעקות מלנואל ;D  והיום חלק מתהליך ההמראה וההתישבות שלי לא מסתיים בניתוק אלא כניסה למצב טיסה יציב.

לא צריך לקרות אבל קורה,ראיתי כבר טיסיים הרבה יותר מנוסים ממך ממריאים הרבה יותר גרוע וגומרים על העצים.

באותו היום היה ניתן לראות את ההבדלים הערכיים המשמעותיים בין בני תנועת הקיבוצים המאוחדת (כפר החורש) ובני ההתיישבות העובדת (נהלל) לבין בני תנועת השומר הצעיר (מרחביה), כאשר בהר הקפיצה העשבים נוכשו ע"י בני ההתיישבות העובדת ובני התנועה הקיבוצית המאוחדת בעוד בני קיבוצים מתנועת השומר הצעיר, על אף שספקו עצות לרוב ואף כלי עבודה, חדלו מאוד מהר מעבודתם.
גם בתבור, כאשר בני התנועה הקיבוצית המאוחדת החלו בפרוייקט ניכוש עשבים, שיחים, עצים וסלעים בני קיבוצים מתנועת השומר הצעיר שוב בחרו להמנע משיתוף הפעולה והעדיפו לצאת ולרחף. א.ד גורדון (גורדון אחר) היה מתהפך בקברו.

;D ;D ;D ;D

הסטגדש"ים האלו...

« עריכה אחרונה: November 25, 2013, 02:25:02 pm על ידי ניר ארואסטי »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
לא ראיתי פעם אחת מבט שבודק איפה החופה ומה מצבה.

עד לרגע הפגיעה בקרקע אתה מחזיק רייזרים במקום להשתמש בברקסים.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
קודם כל, כל הכבוד על השיתוף.

מפחיד אותי לראות כל ריפליי של זה. יש לך המון מזל שיצאת מזה בלי שברים רציניים.
כמו שאתה אומר:
ציטוט
זה לדעתי הכשל הראשון.
אבל ברגע שיצאת משליטה (הכנף כנראה בשום שלב לא היתה בשליטה), כלומר שניתקו הרגליים מהקרקע, לדעתי היית חייב לבטל את ההמראה. במקום המשכת עם ברקסים משוחררים במהירות מלאה שהגדילה משמעותית את הסיכון לפציעה.
מהרגע שהרגלים ניתקו מהקרקע אתה במסלול להתרסקות ולא להמראה,כי אתה לא שולט בכנף, וזה הזמן לצמצם נזקים.

כמובן שהנקודה הראשונה היא יותר חשובה.
אם המצנח לא נושא אותך, או שאינו בשליטה עד הנקודה שבה בטוח לבטל - חייב לבטל!

הרגת אותי עם כל זה:
ציטוט
« עריכה אחרונה: November 25, 2013, 04:00:38 pm על ידי עומר כהן »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעמדה היה לי נדמה שראיתי אותך מחזיק את כל הריזרים ביחד ולא רק את הA אבל לא הייתי בטוח, עכשיו אני בטוח.

* בגלל שאתה מחזיק בכל הריזר אתה לא באמת יכול להרגיש שאין לחץ בחופה. ואולי לכן לא עוצר בקו "go/no go".
* הנפה מהA בלבד הייתה מעלה את המצנח מהר יותר מעל הראש. וזה כנראה בזבז לך המון מסלול ריצה.
* בהנפה קדמית צריך מקום ל: הנפה, שחרור של הA ותחילת ריסון עם הברקסים (פה אתה מרגיש אם יש לחץ מספיק או אין) ואז האצה מקסימלית של הריצה. את שני השלבים הראשונים אפשר בהליכה מהירה אם עושים את זה נכון.
* בהנפה קדמית אני מעדיף להחזיק את הידיים עם הA מעל הכתפיים ולא פרוס לצדדים כמו שמשום מה מלמדים בארץ. זה פשוט מניף הרבה יותר קל ככה כאמור גם בהליכה.

כמו שנראמר גדולים וטובים כבר ביקרו את העצים האלה. ואולי אם היו יותר משטפים היו פחות ביקורים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא

כמו שנראמר גדולים וטובים כבר ביקרו את העצים האלה. ואולי אם היו יותר משטפים היו פחות ביקורים.

אגו אגו ובושה....
למזלינו עירא לא כזה ויש עוד כמה שמלמדים שיערי טבע גם בפורום... lugh
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
בעמדה היה לי נדמה שראיתי אותך מחזיק את כל הריזרים ביחד ולא רק את הA אבל לא הייתי בטוח, עכשיו אני בטוח.

צח, הוא החזיק את A. את הרייזרים הוא החזיק שניסה להתיישב.

ובאמת סחטיין על השיתוף

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
תודה על השיתוף. כואב הלב על המיתר והרתמה, שמח שיצאת מזה בשלום

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא

צח, הוא החזיק את A. את הרייזרים הוא החזיק שניסה להתיישב.

ובאמת סחטיין על השיתוף

לא לא, את הרייזרים בידיים ראיתי בריצה. הסיכוי להצליח בחצי שניה לתפוס את כל הרייזרים תוך כדי קפיצה לשיחים הוא לא ממשי.

אני זוכר שאמרת לו בעמדה שהוא לא עזב בכלל את הA. אם הוא לא עזב את הA הוא לא יכל לתפוס את כל השאר. מסכנה - הוא החזיק אותם גם בריצה.

מנותק אלי חסון

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
לשמחתי יצאת בזול מהסיטואציה
וכעת נותר להפנים לקחים.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
צחי, אני אלמד אותך בהזדמנות איך עושים את זה. לצורך ההסבר אזדקק לרתמה עם או בלי רזרבי, רייזרים ושיח. אין צורך בחופת מצנח.

בשנייה 0:07 רואים שאני מחזיק ביד רק את רצועות ה-A. בסרטון המלא (אצלי במחשב, 3 דקות) אני מחזיק רק את ה-A כל זמן שאני על הקרקע. המעבר לרייזרים כנראה היה בסוף העמדה ("עם ההתנתקות מהקרקע" נשמע לי יומרני במקרה זה) באמת בשביל להכנס מעט לרתמה.
אמנם אחיזה ברייזרים היא לא נכונה, בטח ובטח שבמצב טיסה, אך אני לא חושב שבמקרה הספציפי הזה עזיבת הרייזרים והתרכזות בברקסים הייתה משנה משהו.

מנותק אלי חסון

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
אני לא חושב שבמקרה הספציפי הזה עזיבת הרייזרים והתרכזות בברקסים הייתה משנה משהו.
משיכת ברקסים גורמת לעילוי רגעי על חשבון מהירות . שימוש נכון בתכונה זו
בסיטואציה שהיית בה יכלה להוציא אותך ללא פגע.
נוסף לזאת משחק משיכה ואחיזה של הוי ליין ,משנה את לחץ החופה רגעית . משיכה מגדילה ,שחרור מקטין .משחק כזה
בתנאי ההמראה שהיית בהם - משמעותי - עובדה .

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
ציטוט
אמנם אחיזה ברייזרים היא לא נכונה, בטח ובטח שבמצב טיסה, אך אני לא חושב שבמקרה הספציפי הזה עזיבת הרייזרים והתרכזות בברקסים הייתה משנה משהו.

אנחנו שולטים במצנח רק עם הברקסים.

כמו שמלמדים:
1.הנפה
2.שליטה
3.המראה

אם היית אוחז בברקסים היית או שולט במצנח וממריא, או יודע שאתה לא שולט בו ומבטל.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
כמו שמלמדים:
1.הנפה
2.שליטה
3.המראה

אם היית אוחז בברקסים היית או שולט במצנח וממריא, או יודע שאתה לא שולט בו ומבטל.

מסכים.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
ציטוט
אך אני לא חושב שבמקרה הספציפי הזה עזיבת הרייזרים והתרכזות בברקסים הייתה משנה משהו.

עירא,

דמיין לעצמך שאתה עושה פלר בשניה 0:13 בסרט.

עכשיו תקרא שוב את הציטוט מדבריך ואולי תחשוב אחרת.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
חברים, כדי להתנתק מהקרקע אנחנו צריכים קודם שהמצנח יטוס. זה אומר שבמהלך ההמראה (לא, לא בהנפה בהמראה) יש שלב בו אנחנו רצים והמצנח טס. כשהמצנח טס אנחנו שולטים בו עם הברקסים.

אלי, אני לא מדבר על לתת בומבה לברקסים אלא טיפונת לחץ להרגיש את החופה כמו בטיסה אקטיבית רגילה. ואגב כשלמצנח עוד אין מהירות אווירית מספיקה לניתוק משיכה בברקס תגרום להזדקרות לא לעילוי, כדי ליצור עילוי המצנח צריך שתהיה לו מהירות קודם.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
ציטוט
אך אני לא חושב שבמקרה הספציפי הזה עזיבת הרייזרים והתרכזות בברקסים הייתה משנה משהו.

עירא,

דמיין לעצמך שאתה עושה פלר בשניה 0:13 בסרט.

עכשיו תקרא שוב את הציטוט מדבריך ואולי תחשוב אחרת.

מחדד: מן הסתם שליטה ע"י הברקסים היא נכונה. בקצב התרחשות האירועים לא הספקתי לבצע כמעט שום פעולה. היה לי יותר חשוב להיות בתוך הרתמה, נקודה שהיא מעט יותר מוגנת, מאשר תלוי מרצועות הרגליים בצורה כזו שכל עצם יפגע בי חזיתית ובנוסף רגלי המשתלשלות מתחת לרתמה יהיו יותר קרובות לקרקע וסביר שיפגעו בה.

אתה מציע פלייר לצורך נחיתה או משיכה בברקסים לצורך "קפיצה" מעל השיח?
בשיח \ עץ הראשון עוד שאפתי לצאת ממנו ואולי להצליח לצאת לטיסה. לו הייתי מצליח לעבור גם את העץ השני (סיפורים על גורדון העובר בתוך 3 עצים ויוצא לטיסה עברו לי בראש) אני מאמין שכן הייתי מצליח להמשיך לטיסה. הכנף הייתה בשלב של צבירת אנרגיה ולא הייתה לי הרבה אנרגיה להשתמש בה. כמו שצחי כתב, סביר להניח (או כך לפחות חשבתי גם באותו הרגע) שמשיכה בברקסים הייתה מאטה את הכנף עד להזדקרות וגם אם לא לא הייתה תורמת לי בגובה יותר מדי. לו הייתי "מבזבז" את אנרגיית הכנף בשביל לעבור מעל השיח \ עץ הראשון בשלב צבירת האנרגייה המחודשת שלה הייתי מתיישב בתוך העץ השני באופן די ודאי.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
עירא נחדד שוב.

1) השליטה עם הברקסים במצנח היא חייבת להיות לפני הניתוק. היא בעצם בהחלטה של go/no go.

2) אם כבר ירדת לשיחים פלייר יביא לך את המהירות הקרקעית המינימלית. לעלות מעל השיח לא תצליח גם עם מנוע אם המצנח לא טס לפני הניתוק.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
עירא נחדד שוב.

1) השליטה עם הברקסים במצנח היא חייבת להיות לפני הניתוק. היא בעצם בהחלטה של go/no go.

2) אם כבר ירדת לשיחים פלייר יביא לך את המהירות הקרקעית המינימלית. לעלות מעל השיח לא תצליח גם עם מנוע אם המצנח לא טס לפני הניתוק.

מסכים, מודע, הסכמתי גם כשעומר כתב.

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
ציטוט
ציטוט
עירא נחדד שוב.

מסכים, מודע, הסכמתי גם כשעומר כתב.

הטרמינולוגיה של צחי יותר מדויקת.

שלבי המראה:
1.הנפה
2.שליטה
3.ניתוק מהקרקע