שלום חברים
אתמול 14.10 קבעתי עם סימון רולי ואורון לטוס בתבור ,בפועל הצטרפו אלינו רומן עם טנדם אלכס (פשה ) מיכאל וחמישה טייסי רחיפה גרמנים.
לאחר תדרוך והערכות התחילו ההמראות בשעה 11:15 לערך.התנאים היו נוחים וכך גם כל ההמראות .לאחר בילוי של כחצי שעה הלוך חזור , החלו
הטרמיקות לעבוד באופן משמעותי וכל החברים טיפסו ב +3-+4 לגובה יציאה לקרוס. אלכס יוצא ראשון לקרוס .רולי מדווח שהוא בגובה 1300 ויוצא. אני עונה לו שאני מצטרף אליו אגב טיפוס בטרמיקה .מזהה את רולי לפני ומעלי , משמאלי וצמוד אלי כל הדרך מנטור 2 , לא יודע מי זה. אחרי שדמות דבורה ובגובה 1200
לערך אגב טיפוס חריף מקבל קריסה בצד שמאל מנסה לשמור כיוון ומוטח ללא שליטה נכנס לסחרור . מביט לחופה כל הטיפ השמאלי מקופל והסחרור מתגבר
לכדי צלילה ספירלית מלאה ויפה (דיווח של אורון ) מה עושים אין זמן צריך להחליט מהר ,לא תכננתי למות היום . כאן נכנס לתודעה מדריך ה siv .ואני מצטט "אתה לא יודע מה קורה איתך בתוך צלילה משוך 2 ברקסים אפילו בחריפות " למרות אי הודאות אני שמח ששמרתי על קור רוח ובצעתי זאת . מיד מהירות הסיבוב התמתנה , שחררתי את הברקס בלי הלחץ (שמאל)ויצאתי מהצלילה תוך תלתול ישר לטיפוס בתרמיקה .לעזאזל מי צריך טרמיקה עכשיו
רוצה קצת שקט !! . (לאחר הנחיתה בהאון התברר שהטיס עם המנטור 2 היה טיס גרמני עם 22 שנות ותק שאמר לי לאחר התדרוך, שנתתי להם בעמדה
שהוא ינסה להיצמד אלי על הדרך , אמרתי שאני אשמח , אך לא ידעתי על מה הוא טס . הוא ראה את המקרה מקרוב .תחקרתי אותו באלונית ,והוא מתאר את המקרה באופן הבא . היה לך קריסה של כ 50% של צד שמאל שלא נפתח ,החופה הטלטלה בעוצמה וחטפתה גם פרונטל בתוך כך, הפרונטל נפתח לך תוך
כ 2 שניות אגב כניסה לסחרור ביצעת כ 3 סיבובים שהלכו והתגברו ואז השתלטתה על החופה ויצאת מזה תוך טלטול, אורון מסר ש" יופי... ישנם חברה שיש להם גובה לבזבז עם משחקים של ספירלות ,ואני מזיע פה עם +0.25."
לאחר כדקה נרגעתי והמשכתי בטיסה כרגיל . רק רולי לא רצה להקשיב לי בקשר.
כמה נתונים טכניים הכרחיים:
החופה: גין אטלס חדשה ,en-b נמוך ,כ- 5 ש"א
בוצע איתה שלושה מפגשים של שליטה קרקעית , 2 טיסות רכס , 2 טיסות מבוא חמה (בוקר) ו-2 טיסות קרוס בתבור (האון)
נסיון אישי: טס קרוב ל 4 שנים .למדתי בסיתונית בסיסי ורכס +כחצי שנה טרמיקות . קורס siv ביוני 2012 באנאסי צרפת .טס בתבור מספטמבר 2012
כ- 40 טיסות עם כ - 40 שעות תבור .
שמח להיות פה ולספר את הסיפור !!!!
אלי חסון
ליאונרדו
http://www.paraglidingforum.com/leonardo/flight/838240