כתב נושא: siv על "רטוב"  (נקרא 261 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אלי חסון

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
siv על "רטוב"
« ב- : October 15, 2013, 08:55:37 pm »
שלום חברים
אתמול 14.10 קבעתי עם סימון רולי ואורון לטוס בתבור ,בפועל הצטרפו אלינו רומן עם טנדם אלכס (פשה ) מיכאל וחמישה טייסי רחיפה גרמנים.
לאחר תדרוך והערכות התחילו ההמראות בשעה 11:15 לערך.התנאים היו נוחים וכך גם כל ההמראות .לאחר בילוי של כחצי שעה הלוך חזור , החלו
הטרמיקות לעבוד באופן משמעותי וכל החברים טיפסו ב +3-+4 לגובה יציאה לקרוס. אלכס יוצא ראשון לקרוס .רולי מדווח שהוא בגובה 1300 ויוצא. אני עונה לו שאני מצטרף אליו אגב טיפוס בטרמיקה .מזהה את רולי לפני ומעלי , משמאלי וצמוד אלי כל הדרך מנטור 2 , לא יודע מי זה. אחרי שדמות דבורה ובגובה 1200
לערך אגב טיפוס חריף מקבל קריסה בצד שמאל מנסה לשמור כיוון ומוטח ללא שליטה נכנס לסחרור . מביט לחופה כל הטיפ השמאלי מקופל והסחרור מתגבר
לכדי צלילה ספירלית מלאה ויפה (דיווח של אורון ) מה עושים אין זמן צריך להחליט מהר ,לא תכננתי למות היום . כאן נכנס לתודעה מדריך ה siv .ואני מצטט "אתה לא יודע מה קורה איתך בתוך צלילה משוך 2 ברקסים אפילו בחריפות " למרות אי הודאות אני שמח ששמרתי על קור רוח ובצעתי זאת . מיד מהירות  הסיבוב התמתנה , שחררתי את הברקס בלי הלחץ (שמאל)ויצאתי מהצלילה תוך תלתול ישר לטיפוס בתרמיקה .לעזאזל מי צריך טרמיקה עכשיו
רוצה קצת שקט !! . (לאחר הנחיתה בהאון התברר שהטיס עם המנטור 2 היה טיס גרמני עם 22 שנות ותק שאמר לי לאחר התדרוך, שנתתי להם בעמדה
שהוא ינסה להיצמד אלי על הדרך , אמרתי שאני אשמח , אך לא ידעתי על מה הוא טס . הוא ראה את המקרה מקרוב .תחקרתי אותו באלונית ,והוא מתאר את המקרה באופן הבא . היה לך קריסה של כ 50% של צד שמאל שלא נפתח ,החופה הטלטלה בעוצמה וחטפתה גם פרונטל בתוך כך, הפרונטל נפתח לך תוך
כ 2 שניות אגב כניסה לסחרור ביצעת כ 3 סיבובים שהלכו והתגברו ואז השתלטתה על החופה ויצאת מזה תוך טלטול, אורון מסר ש" יופי... ישנם חברה שיש להם גובה לבזבז עם משחקים של ספירלות ,ואני מזיע פה עם +0.25."
לאחר כדקה נרגעתי והמשכתי בטיסה כרגיל . רק רולי לא רצה להקשיב לי בקשר.
כמה נתונים טכניים הכרחיים:
החופה: גין אטלס חדשה ,en-b נמוך ,כ- 5 ש"א
בוצע איתה שלושה מפגשים של שליטה קרקעית , 2 טיסות רכס , 2 טיסות מבוא חמה (בוקר)  ו-2 טיסות קרוס בתבור (האון)
נסיון אישי: טס קרוב ל 4 שנים .למדתי בסיתונית בסיסי ורכס +כחצי שנה טרמיקות . קורס siv ביוני 2012 באנאסי צרפת .טס בתבור מספטמבר 2012
כ- 40 טיסות עם כ - 40 שעות תבור .
שמח להיות פה ולספר את הסיפור !!!!
אלי חסון
ליאונרדו http://www.paraglidingforum.com/leonardo/flight/838240
« עריכה אחרונה: October 15, 2013, 09:06:41 pm על ידי אלי חסון »

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
בעניין: siv על "רטוב"
« Reply #1 ב- : October 15, 2013, 08:59:31 pm »
תודה על השיתוף אלי.
כל הכבוד על קור הרוח, שמח שאתה בריא ושלם ומנוסה יותר

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #2 ב- : October 15, 2013, 09:04:25 pm »
תודה על השיתוף. טוב לשמוע, ועוד יותר טוב לשמוע שבסוף הכל הסתדר.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק עודד גוטמן

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #3 ב- : October 15, 2013, 09:34:23 pm »
יופי שנגמר בטוב, אני רק יכול לדמיין את הדפיקות לב....

אתה יכול לומר מתי החופה נפתחה, האם כתוצאה ממשיכת שני הברקסים או לפני כן?
ושאלה נוספת, במקרה כזה האם לא עדיף לנסות לפמפם את הברקס של הקצה שקרס? אני הייתי חושש למשוך את הברקס של הצד עם הלחץ כדי לא לגרום להזדקרות.

מנותק אלי חסון

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #4 ב- : October 15, 2013, 09:50:57 pm »
לעודד
להבנתי , היה צריך תגובה מהירה , אתה בסחרור הולך ומתגבר ,אפילו לא הצלחתי לפנות את המחשבה איזה ברקס למשוך
ידעתי שיש למשוך את החיצוני , התפנתי לזאת לאחר התמתנות מהירות הסחרור . שחררתי את הברקס שלא היה בו לחץ . ונשארתי עם הברקס שהתנגד לי מאד .מיד לאחר מכן החופה התייצבה , וחזרה לטיסה תקינה .
רציתי להוסיף את סיפור הרזרווי . חברים שאלו אותי על כך . הרזרווי לא היה בתודעה בתוך תפעול התקלה .אולי כי המקרה שנכנסתי אליו היה מוכר לי , אם הייתי שומע את הסיפור מטייס אחר הייתי בטח ממליץ לו , מיד להשליך רזרווי - שווה דיון .

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #5 ב- : October 15, 2013, 10:12:58 pm »
חשבתי גם אני על הרזרבי.
בהתחשב בגובה ובעובדה שהבנת מה קרה לחופה, איך היא מתנהגת ולמה, אני חושב שהיה נכון לנסות ולפתור את התקלה לפני שמזדרזים לזרוק רזרבי. העובדה היא שהצלחת לפתור את התקלה ולהמשיך בטיסה.
במקרים רבים (שאני רואה ביוטיוב) טייסים מעט נלחצים וממהרים להשליך רזרבי. לפני שהרזרבי נפתח הכנף חוזרת למצב טיסה ועכשיו נראה אותך מבטל את הרזרבי.

במידה ולא היית מצליח לצאת מהסחרור, לא היית מבין את המצב (טייס מנוסה פחות) או היית נכנס למצב חמור יותר \ שאתה לא יודע איך לצאת ממנו, אז בהחלט הייתי ממליץ להשליך רזרבי. אותו הדבר גם אם היית הרבה יותר קרוב לקרקע.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #6 ב- : October 15, 2013, 10:26:58 pm »
היי אלי, קודם כל טוב לשמוע שהכל נגמר בסדר.

יש לך בלבול קל במושגים- לפי מה שאתה מתאר לא מדובר בסחרור אלא בצלילה ספירלית, כדאי לדעת ולהבין טוב את ההבדל בינהם גם בתאוריה וגם בפועל, אלו שני מקרים שונים ותגובות שונות. אם הבלבול הוא רק סמנטי- ניחא (וככה זה נראה).

לדעתי אני לא אחמיר אם אגיד ששלושה סיבובים בתוך הספירלה, זה הרבה יותר מידי!
נכון, זה עדיף בהרבה על הרבה תוצאות אחרות שהיו יכולות לקרות, (תגובת יתר/ חוסר תגובה/ רזרבי מיותר), אבל עדיין אתה צריך לחשוב עם עצמך איך אתה משפר לפעם הבאה (תרגול בעוד קורס? תרגול מחשבתי?)

בקשר לרזרבי- נראה לי די ברור ש
ציטוט
מיד להשליך רזרווי
- זה מוגזם ומיותר ביחס לסיטואציה ולגובה הנתון. גם זה אמור אחרי SIV להיות מובן מאליו...

יחד עם הביקורת כל הכבוד שאחרי ההלם הראשוני התעשת ועשית את הדבר הנכון!
להתראות באוויר
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #7 ב- : October 15, 2013, 10:49:04 pm »
מסכים עם צוק (לשם שינוי) חוץ מדבר אחד, "רזרבי מיותר" רזרבי אף פעם לא מיותר אם הוא מביא אותך חי לקרקע. הפעם לא היה צריך ויצאת סבבה אבל תמיד לזכור שהאופציה קיימת.

מה שעוד מפריע לי (לא מלמדים את זה מספיק לדעתי) זה "1200 לערך". בארוע כזה הדבר הראשון שאתה צריך לעשות אחרי הנסיון שראשוני לשמור כיוון זה מבט למד גובה, כי תוך כדי תפעול אתה גם צריך להעריך כמה זמן יש לך עד שאתה חייב לפתוח רזרבי.
זה גם עונה על השאלה האם לזרוק אוטומטית רזרבי, לא, לא אוטומטית. לתפעל כל עוד יש גובה ונראה לך שיש לך מה לעשות. שהגובה נגמר זורקים רזרבי, כדי להגיע למצב נכון צריך גם להיות מודע לרזרבי עצמו וגם לגובה מהרגע הראשון.

אגב במצנח אין סחרור, יש ספין או ספירלה.

אני הייתי חושש למשוך את הברקס של הצד עם הלחץ כדי לא לגרום להזדקרות.

בספירלה אי אפשר לזקר את המצנח. המצנח חייב לצאת מהספירלה כדי להזדקר. ז"א אפשר למשוך כמה שרוצים, מה שחייבים זה לשחרר ככל שהמצנח יוצא כדי לצאת מבוקר וכדי לא להזדקר אחרי היציאה.

טוב שנגמר בסדר והמשכת לטוס, בלי וידאו אני לא יודע אם אפשר היה להגיב טוב יותר חוץ מאולי כמו שצוק אמר להגיב לספירלה מוקדם יותר מ3 סיבובים. אני אנסה להוריד את הטרק עצמו, אם הדגימה מספיק טובה אולי אני אצליח להבין ממנו עוד משהו.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #8 ב- : October 15, 2013, 11:10:49 pm »
טוב מהטרק אי אפשר להבין כמעט כלום כי דווקא בקעט של הספירלה יש לו מרווח של 7 שניות בין מדידה למדידה.

אבל אפשר לראות כמה דברים שאפשר ללמוד מהם:

1) כל האורע הוא 18 שניות. זה די חריג ארוע באורך כזה בלי בעיות תפעול (למרות שאני לא יודע מה הייתה הטעות).
2) מתחיל ב1062 בקריסה שמאלית, 6 שניות בלי שמירת כיוון שנראית בטרק (אם הייתה כנראה שלא מספיקה). ואיבוד גובה של 17 מטר בלבד.
3) 1045 כנראה הפרונטל וכניסה לספירלה. 12- עד 955 ואז יציאה מהספירלה ב940.

התאור של הגרמני נראה לי מאוד דומה לטרק.

לדעתי הבעייה העיקרית פה היא הזמן הרב שלקח לך לזהות את המצבים, גם של הקריסה וגם בספירלה.
« עריכה אחרונה: October 15, 2013, 11:11:20 pm על ידי צחי רייל »

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
siv על "רטוב"
« Reply #9 ב- : October 16, 2013, 02:43:01 am »
אפילו לא הצלחתי לפנות את המחשבה איזה ברקס למשוך
ידעתי שיש למשוך את החיצוני , התפנתי לזאת לאחר התמתנות מהירות הסחרור
עבורי ברקס חיצוני ופנימי הם מושגים קצת מבלבלים.
ב-SIV קלטתי שאני מבזבז כמה עשיריות שנייה על להבין איזה חיצוני ואיזה פנימי.
 קל לי יותר לזכור את זה כך:
 לתת ברקס בחלק הכנף שעדיין טס.
 שם האפקט הוא מיידי. קודם כל לשמור כיוון. בהרבה מקרים זה גם ייפתח את הקריסה בצד הנגדי.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #10 ב- : October 16, 2013, 03:00:45 am »
אני לא כלתתי את כל הבלגן. מרחוק ראיתי חוסר שליטה  וחזרה...היה רק הסוף והיציאה מהאירוע.

ELI
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #11 ב- : October 16, 2013, 03:18:15 am »
שמח שיצאת בלי נזק.
ששאלתי אם חשבת על רזרבי, לא התכוונתי על למה לא זרקת אותו.
באירוע אלים אבל פחות, בלי צלילה ספיראלי אבל כמעט טוויסט, התמונה של הרדרבי כן עבר לי בראש. כקלף מיקוח עם אלוהים במידת הצורך. היית מאוד גבוה ולפי הניתוח של צחי היו 2 סיבובים . אני לא מאשים אותך, לא נראה לי שהרבה מרחפים היו סופרים כמה... אני מניח שזו עניין של הרגשה. ולא להגיע למצב של איבוד הכרה בגלל הג'י הגבוה.

פעם הבא תודיע לי ומפתיח להיות יותר קרוב ולא לפספס.  ::)
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #12 ב- : October 16, 2013, 09:25:33 am »

ושאלה נוספת, במקרה כזה האם לא עדיף לנסות לפמפם את הברקס של הקצה שקרס?

עודד אם זה יותר 30 אחוז קריסה ויותר,אין לך לחץ, ואין מה לפמפם.

אחלה תיחקור ותודה על השיתוף. אבל גם שותף לדעה שני סיבובים זה קצת יותר מידי.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #13 ב- : October 16, 2013, 10:12:30 am »
אני חייב לציין ש 18 שניות ואיבוד של רק 105 מטר ......לי זה נשמע די טוב ומעט מאוד ספיראלה.

שי
« עריכה אחרונה: October 16, 2013, 12:00:40 pm על ידי shaison »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #14 ב- : October 16, 2013, 11:09:04 am »
אני חייב לציין ש 18 שניות ואיבוד של רק 105 מטר ......לי זה נשמע די טוב ומעט מאוד שפיראלה.

שי

שישון 70 מטר מזה הם ב5 שניות. היה 6 שניות בין הקריסה הראשונה לשניה בהן איבד רק 17 מטר. ויש עוד כמה שניות ביציאה מהספירלה.
נכון שזה לא ספירלה של 20- אבל ב5 שניות להגיע ל11- זה יופי של ספירלה.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #15 ב- : October 16, 2013, 04:57:52 pm »
קצת משיחה עם אלי שהתקשר אלי לאחר האירוע וגם היום,

אלי בתיאורו אתמול הסביר לי שבתחילת הבלאגן הוא לא הבין מה קורה ומשך חזק בברקס הנגדי לפניה ומיד שהעסק שינה כיוון ואז הוא שיחרר.

תיאור זה מתלבש בדיוק על ההסבר של הגרמני משום שכמעט זיקור של צד פתוח ושיחרור מהיר גורמים לחופה לרוץ קדימה ולקרוס (תוסיפו לכך אויר מאוד לא יציב).

צחי יש סיכוי שחלק מהבלאגן קרה גם בסינק חזק.

יפה מאוד וכל הכבוד לאלי על קור הרוח והתפעול אך לדעתי כמות הגובה שאבדה אינה הדבר הבעייתי כמו שלושת הסיבובים המלאים (על פי אורון 4).

אלי גם היום הסביר לי שהוא לא הבין מה קורה לא בכל הטילטולים הללו ורק לאחר בניית ג'י בספיראלה הוא הבין מה קורה.

עדיף ורצוי לעצור זאת קודם (תגובתו הראשונה של אלי) אך יש לעשות זאת קצת יותר בעדינות.
Fly high fly far just do it on the safe side