כתב נושא: תרגול מצבי חירום  (נקרא 9043 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
תרגול מצבי חירום
« ב- : August 11, 2012, 03:16:35 pm »
..אתמול היה יום מעניין בתבור  :o

הגענו לתבור מוקדם , אלכסו לירן אודג' הילד ואני , ובסביבות  11 כבר היינו באוויר .

רוח בסביבותת 20-30 , טרמיקות מוזרות אבל הרבה , ותחושה מוזרה של אפקט לכיוון הכפר והשדה נחיתה .

אחרי חצי שעה בערך של דישדושים , לירן אודג' הילד ואני תפסנו אחת ופרצנו את האנברסיה לכיוון ה1500 .

טירמול משותף מגניב , עם מצנח אחד אדום שפשוט טס לכל הכיוונים דרך הטרמיקה בלי להסתובב וגורם לנו כמעט לאבד אותה  כמה פעמים .

הכיוון היה מבוא חמה כי היו תוכניות לטיסת ערב שם , אז הגליידנו מזרחה מסמנים אחד לשני ועולים חזרה לפני יבניאל לאזור ה1400

בהמשך אודי חתך בגלייד דוך מזרחה לעמק , כשלירן עם האף לצמח ואז מתקן לכיווני וטסים לאלומות ,שם מצאנו שתיים מקבילות , ששל לירן הביאה אותו חזרה ל1200 ושלי הגיע ל1700 לפחות לפני שהמשכתי .

אודג' במקביל מוצא פצצה דרום מערבית לצמח וממשיך ראשון למבוא ,ולנחיתה למעלה .

לירן ואני מגיעים גם , ואני עדיין ב1500 מחליט להמשיך צפונה ,כשלירן ב900 ככה יורד יזום לנחיתה (הוא היה צמא ורעב כמו כלב :)) )

בוקצורר עד כאן היתה טיסה ממש כיפית של ביחד (אחת הטובות !!) , כולל דאחקות כל הדרך בקשר .

בשלב הזה אני מגיע לאזור חרוב , וכל הדרך האוויר חמאתי בלי טרמיקות מעניינות , והמחשבה לחצות צפונה לבני יהודה בלי תנאים ועננים ברקע נראית לי מיותרת .

אני מחליט לחזור לנחות עם החברה , ועל הדרך בגלל הגובה הנחמד (900 מטר ), לעשות כמה תרגולות חירום קטנות שהרבה זמן לא עשיתי  .

שלב ראשון אני משחרר את הגלשן לגמרי ומטיס אותו בעדינות רק דרך הכבלים במהירות מינימל סינק , ואז מתרגל טיפה הטסה ביד אחת .

ואז אני מחליט לעשות הזדקרות .

ממצב משוחרר אני דוחף , אגרסיבי מדי , וכשאני מרגיש את התגובה המוגזמת של האף שעולה בחדות אני מוסיף חטא על פשע (מאוצר המילים של לירן) ונכנס למשיכה חדה ,כשהגלשן עדיין מזוקר .

האף נופל בחדות , מלווה בזנב שמקדים אותו לפנים , ואני נזרק דרך שפת הזרימה לצד השני .. סלטה .

מופתע אני מסתכל מסביב מנסה להבין מה קרה - הגלשן טס בסיבובים רחבים יחסית , המפרש נראה קצת שונה .. ולידי הקינג פוסט בכבודו ובעצמו .

אחרי כמה שניות של התאפסות אני שולף את המצנח , פעולה שלקחה לי איזה 7 שניות , ואז שניה לפני שאני זורק אותו אני נעצר  ומחזיק אוו בשתי הידיים.

הסיבובים הגדולים נותנים אשליה של מצב יציב יחסית , הרכס עדיין כ300 מטר מתחי ,ולרגע אני חושב אם זה באמת הצעד הנכון .

אחרי מספר שניות אני מחליט שכן , מסתכל אחורה וזורק את המצנח ... 3 2 1 והרגשת שינוי עדין מורגשת ,לא סגור שזה עבד מסתכל מאחורי הקיל ובסוף מצליח לראות את הפטריה הקטנה בסוף העולם שמאלה (החוט ממש ארוך) ומבין שזה עבד :)

250 מטר מעל הרכס ,קצב הירידה נראה מלחיץ , וההרגשה של חוסר שליטה מוחלט לגבי הכיוון מתסכלת .

אני משפר עמדה לקראת הקרקע , ולמזלי המצנח מחליט להניח אותי על שיח גדול ונעים טיפה מזרחה מקו הרכס בתוך חרוב (הישוב) .

כמה שניות אחר זה מגיעים חבורה של מקומיים שראו אותי בדרך מהאוויר , ועוזרים לי להעלות את הגלשן למדשאה מעל השיח  - אחלה חבר'ה !!

כמה נתונים :

כל האירוע לוקח כ 1.22 דקות
בדיעבד שמתי לב שהVG היה משוך 3/4 בערך
קצב הירידה לאחר ההיפוך ועד פתיחת המצנח : כ 7.4 מטר לשניה !
קצב הירידה לאחר פתיחת המצנח וההאטה שלקחה מספר שניות - כ 4.3 מטר לשניה !

הסרטון..תהנו :
http://youtu.be/_nkEQtj08us
« עריכה אחרונה: August 11, 2012, 07:19:35 pm על ידי אודי טייב »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: תרגול מצבי חירום
« Reply #1 ב- : August 11, 2012, 04:03:14 pm »
התרשמות ראשונה- ארוע מאד חריג. מהדיווח הראשוני הייתי משוכנע שניסית לעשות לופ ומאד מפתיע לראות כמה מהר הגלשן נכנס לתאקינג (התהפכות קדימה).
מנסיוני לא ציפיתי שדבר כזה יקרה אחרי הזדקרות כפי שנראית בצילום וגם המשיכה שלך לא בטוח כרגע שאמורה היתה להחריף את המצב עד כדי מה שקרה.
אחרי ההתהפכות לוקח לך המוווווווווון זמן להפעיל את המצנח והמצב הלכאורה נינוח של סיבוב קבוע אולי מרדים אותך קצת אבל כל רגע המצב יכול להדרדר כיוון שהגלשן לא בנוי לשמר מצב יציב בתצורה הזאת וכל זמן שאתה פנוי ויציב לשלוף מצנח ולהפעילו - אסור להתמהמה.
הסיום למזלך די קלאסי על שיח גדול שסופג מעולה את השקיעה המהירה אם כי באופן יחסי קצב השקיעה שציינת של קצת מעל 4 מטר בשנייה הוא הרע בממיעוטו כשבמקרים אחרים השקיעה עלולה להיות מהירה יותר.

מומלץ לצפות בלפטופ שמאפשר הפיכת התמונה אחרי ההזדקרות.
העברה לפאוז והמשכה בפריים בי פריים אפשרית עם החץ הימני. מומלץ בתחילת הטאקינג. יש תמונות די משעשעות ומעניינות.
השלכת הרזרבי באזור 0:48 ומיד לאחר מכן נראית ברקע שקית המצנח שמתעופפת לה לעצמאות.

פניתי לירון שיעביר את הסרט לעיון WW ולקבלת חוות דעת שלהם.
בכוונתי מיד לפרסם הודעה עם הסרט באוז ריפורט לקבלת התייחסות.

הינה הלינק משם
http://ozreport.com/forum/viewtopic.php?p=112707#112707
« עריכה אחרונה: August 11, 2012, 04:47:49 pm על ידי חגי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : August 11, 2012, 04:36:38 pm »
יש לציין שוב שהיה לך המון מזל עם מיקום הנחיתה. קרוב מאד אליך יש קקטוסים שלא היית רוצה לפגוש.
יתכן גם שהשלכת מצנח מוקדמת יותר היתה סוחפת אותך יותר מזרחה .
בקיצור המזל תמיד מנצח ת'שכל במקרים כאלו.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : August 11, 2012, 04:42:32 pm »
קודם כל תברך הגומל. היית במצב קיצון ויצאת במזל. אילו ירדת מס' מטרים ליד, נגיד על גדר נקודת התצפית, אני מניח שלא היית יוצא שלם. יש נזקים לגלשן ?(נראה כאילו עיקמת/שברת צלע במשולש). בניגוד לחגי, אני חושב שאחרי השטויות שעשית, פעלת נכון. כשיש מספיק גובה, אפשר לנצל אותו לשיקול דעת ולא בכל מצב צריך לזרוק רזרווי, יש מצבים שהרזרווי מחמיר את המצב.

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : August 11, 2012, 06:53:10 pm »
אכן יום מעניין.
שמח שאתה שלם !!!

hug

מנותק רן

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #5 ב- : August 11, 2012, 11:08:56 pm »
שייקה אתה לא מפסיק להפתיע!!

שמח שנגמר בשלום בסופו של דבר זה מה שהכי חשוב

תודה על השיתוף אני בטוח שהרבה חברה למדו מוסר השכל חשוב ממנו.

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : August 11, 2012, 11:15:29 pm »
שייקה!!!
שמח מאד שאתה עדיין איתנו!
כל הכבוד על השיתוף והתחקיר, אני לא נכנס לפרטים הקטנים, במבחן התוצאה הסופית פעלת מצויין.
מסכים מאד עם התחקיר של חגי ושל מיקי, אין במקרים האלו אמת מוחלטת.
תתכונן לחפירה בטלפון מחר...
יובל ענבר

מנותק דודו

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #7 ב- : August 11, 2012, 11:51:02 pm »
שי
סרטון מדהים ונדיר.
שמח שאתה כאן לספר על זה, ממש לא טריוויאלי שיצאת ללא פגע.
עברנו דור ברמת תחקור הארועים כאשר כל אחד נושא מצלמה איתו, פעם אפשר היה רק לנסות לדמיין מה עבר לגולש בראש ואיך זה נראה מנקודת המבט של הגולש.
שבוע טוב
דודו

מנותק אלון ברגר

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #8 ב- : August 12, 2012, 12:03:06 am »
מי כמוני מכיר ויודע את התחושות שבהשלכת רזרבי רק שאצלי היתה צלילה ספירלית
עם כנף שבורה               אוהב אלון

מנותק נדב ארידן

• מצאתי פסיפס
« Reply #9 ב- : August 12, 2012, 01:59:56 pm »
שתהיה לי בריא נפל לי הלב לתחתונים!

- שתי נשמות ירדו 7 TO GO..

** למי שרוצה דרך פשוטה לראות את הסרט הפוך (זו גם אחלה דרך לשגע אנשים)

ctrl+alt+ אחד מהחיצים (למטה כדי להפוך את המסך)
עובד ברוב המחשבים, אחרת ניתן לשנות בהגדרות DISPLAY

מנותק Tamir

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • אתר החברה שלי - בולוורקס
« Reply #10 ב- : August 12, 2012, 02:25:45 pm »
כולי צמרמורות למראה הצילום המדהים הזה.
אני מצטרף לברכות (שמח שיצאת שלם).
לקח לך 7 שניות "להתאפס על עצמך" - אני תוהה אם זה הרבה או קצת. קשה לשפוט כשיושבים על כסא יציב...

לגבי אופן הדיווח שלך כאן בפורום - לדעתי כל הסיפור שלפני האירוע הוא נחמד אך לא רלוונטי.
צריך ליצור הפרדה ברורה בין תחקור אירוע בטיחות לבין סיפור חווית הגלישה.
ובכל מקרה תודה על השיתוף!

שאלה - מה המשמעות והקשר לכך שה- VG היה משוך 3/4?
איך זה משפיע על כל האירוע?

תמיר.
תמיר לביא
http://www.bulwarx.com

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #11 ב- : August 12, 2012, 09:54:45 pm »
שמח שאתה בסדר,במבחן התוצאה פעלת הכי טוב שאפשר.

קבל ח.ח על השיתוף,לא דבר מובן מאילו אצלינו.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #12 ב- : August 12, 2012, 09:58:17 pm »
באזור כמו מבוא חמה צריך גם להזהר לא לפתוח רזרבי גבוה מדי בגלל הסחיפה מזרחה.

טוב שנגמר בלי נזק גופני, גלשן אפשר לתקן.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק alexeyf

• מפעיל בובקט מתקדם
    • ביה"ס לרחיפה 7winds
    • דוא
« Reply #13 ב- : August 13, 2012, 10:01:24 pm »
לא כל כך הצלחתי להבין מהסרט,
הייתה הפוך לאחר המשיכה למטה או שהייתה במצב של הזדקרות וסיבובים סביב ציר? 
בקרו אותנו ב www.7winds.co.il

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #14 ב- : August 13, 2012, 10:46:57 pm »
הגלשן הפוך- חלק עליון כלפי מטה
הגולש בחלק העליון של הגלשן- שמופנה עכשיו כלפי מטה

הפוך על הפוך
או יותר נכון הפוך מתחת להפוך ;)
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #15 ב- : August 14, 2012, 12:37:56 am »
קבלו את אחת התגובות לשאלות שלי של Ryan Voight ,(מדריך עם המון נסיון שבדרך כלל אנחנו רואים סרטוני אקרובטיקה שלו ):

More VG makes the wing flatter, with less twist or washout. What this means is when it stalls, much more of the wing stalls all at the same time, and the stall-break where the nose drops will be more severe. Compared to a U2, a T2 has a wider nose angle, and is higher aspect ratio. With lots of VG on it's also even flatter (less twist)... so the stall-break at full VG on a T2 is more dramatic than a U2.

Like you said, you probably pushed out too hard. But I think another big factor was your airspeed BEFORE pushing out. With 3/4 VG your glider probably trims a little faster than with less VG... so even though you were at trim, you had extra airspeed. It was this extra airspeed (energy) that allowed the glider to continue pitching up, getting you to such a high nose up attitude. If you had less airspeed, the wing would have stalled much sooner.

Being so nose high, and having such a quick nose-down rotation from stalling at 3/4 VG combined with the very sudden pull in, is why the glider tumbled. And yes, that would have probably happened the same on a Sport 2 or a T2. Maybe not on a Falcon, only because they don't have the same energy-retention, so you wouldn't have been able to get as nose-high before stalling. They also have a lot more twist, so the stall wouldn't have been as sudden. And Falcons have more sweep, which would have helped slow the nose-down rotation.

But yes, this same thing is possible in just about any tail-less aircraft. Stalling with a very nose-high attitude and then initiating a very quick pitch down can result in more rotational inertia than the glider's stability systems can resist (especially at little or no airspeed).

Read more: http://www.hanggliding.org/viewtopic.php?t=26855&postdays=0&postorder=asc&start=60&sid=84d901bd595036b338e357bcf5ba0355#ixzz23Sr2Lrlo

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #16 ב- : August 14, 2012, 01:55:59 pm »
צ'וייקה - אני מכיר פה כמה כאלה שמתקשים בקריאת אנגלית
אולי תסכם בבקשה למשפט וחצי בעברית..

רק עכשיו שמתי לב שלא הגבתי לך על המקרה

קודם כל מזל טוב אח יקר על היומולדת

ושמח שיצאת בשלום מהמקרה, פעלת נכון ובשיקול דעת!!!

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #17 ב- : August 14, 2012, 02:19:16 pm »
אודג', בקצרה: הוא מסביר את אותו הדבר שהסברתי לך בטלפון.
וכן.. בגלשן עם מנת ממדים כאלה ועם כל הגורמים שהוסיפו להחרפת המקרה (VG משוך, משיכה פתאומית וקיצונית וכו'), כל אמצעי ומנגנוני הייצוב של הגלשן לא עוצרים את תנועת הסיבוב המהירה קדימה ממצב זווית אף כל כך גבוהה.
בנוסף הוא כותב שככל הנראה יכול לקרות גם בספורט 2 (כמובן שגם בT2).
הוא מניח שכנראה שזה לא יקרה בפלקון.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #18 ב- : August 14, 2012, 03:25:17 pm »
סיכום מנקודת מבט של צנחן:

פול סטול דינמי על ספיד סיסטם, ללא ריסון של הכנף בריצה קדימה, קריסה מלאה ונפילה לפני הכנף.

גם גלשנים יודעים לקרוס ;D

שמח שאתה בריא ושלם דרך אגב.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #19 ב- : August 14, 2012, 04:21:39 pm »
אני רק שאלה   :o
האם אתם מבצעים קורסי מצבי חירום בגלשנים?,
האם אתם מעמיקים בידע תיאורטי ?
לאחר צפייה בסירטון וקריאת תגובתו של ראיין ברור לי שלמבצע התרגול לא היה מושג מה הוא עושה.
יש לי תחושה שאולי חלק מכם לא מבין על מה ריאן מדבר, או שבכלל לא יודע את החומר אחרת איך זה שאף אחד מכם לא נתן כאן הסבר לפניו ? מכל שהוא ? אולי יש תחקיר שפיספסתי?
במילים אחרות השירשור הזה גורם לי לחשוב שגם אתם חובבנים כמעט כמונו המרחפים (ואנחנו משלמים על זה)...
לא חבל?
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.