..אתמול היה יום מעניין בתבור

הגענו לתבור מוקדם , אלכסו לירן אודג' הילד ואני , ובסביבות 11 כבר היינו באוויר .
רוח בסביבותת 20-30 , טרמיקות מוזרות אבל הרבה , ותחושה מוזרה של אפקט לכיוון הכפר והשדה נחיתה .
אחרי חצי שעה בערך של דישדושים , לירן אודג' הילד ואני תפסנו אחת ופרצנו את האנברסיה לכיוון ה1500 .
טירמול משותף מגניב , עם מצנח אחד אדום שפשוט טס לכל הכיוונים דרך הטרמיקה בלי להסתובב וגורם לנו כמעט לאבד אותה כמה פעמים .
הכיוון היה מבוא חמה כי היו תוכניות לטיסת ערב שם , אז הגליידנו מזרחה מסמנים אחד לשני ועולים חזרה לפני יבניאל לאזור ה1400
בהמשך אודי חתך בגלייד דוך מזרחה לעמק , כשלירן עם האף לצמח ואז מתקן לכיווני וטסים לאלומות ,שם מצאנו שתיים מקבילות , ששל לירן הביאה אותו חזרה ל1200 ושלי הגיע ל1700 לפחות לפני שהמשכתי .
אודג' במקביל מוצא פצצה דרום מערבית לצמח וממשיך ראשון למבוא ,ולנחיתה למעלה .
לירן ואני מגיעים גם , ואני עדיין ב1500 מחליט להמשיך צפונה ,כשלירן ב900 ככה יורד יזום לנחיתה (הוא היה צמא ורעב כמו כלב

) )
בוקצורר עד כאן היתה טיסה ממש כיפית של ביחד (אחת הטובות !!) , כולל דאחקות כל הדרך בקשר .
בשלב הזה אני מגיע לאזור חרוב , וכל הדרך האוויר חמאתי בלי טרמיקות מעניינות , והמחשבה לחצות צפונה לבני יהודה בלי תנאים ועננים ברקע נראית לי מיותרת .
אני מחליט לחזור לנחות עם החברה , ועל הדרך בגלל הגובה הנחמד (900 מטר ), לעשות כמה תרגולות חירום קטנות שהרבה זמן לא עשיתי .
שלב ראשון אני משחרר את הגלשן לגמרי ומטיס אותו בעדינות רק דרך הכבלים במהירות מינימל סינק , ואז מתרגל טיפה הטסה ביד אחת .
ואז אני מחליט לעשות הזדקרות .
ממצב משוחרר אני דוחף , אגרסיבי מדי , וכשאני מרגיש את התגובה המוגזמת של האף שעולה בחדות אני מוסיף חטא על פשע (מאוצר המילים של לירן) ונכנס למשיכה חדה ,כשהגלשן עדיין מזוקר .
האף נופל בחדות , מלווה בזנב שמקדים אותו לפנים , ואני נזרק דרך שפת הזרימה לצד השני .. סלטה .
מופתע אני מסתכל מסביב מנסה להבין מה קרה - הגלשן טס בסיבובים רחבים יחסית , המפרש נראה קצת שונה .. ולידי הקינג פוסט בכבודו ובעצמו .
אחרי כמה שניות של התאפסות אני שולף את המצנח , פעולה שלקחה לי איזה 7 שניות , ואז שניה לפני שאני זורק אותו אני נעצר ומחזיק אוו בשתי הידיים.
הסיבובים הגדולים נותנים אשליה של מצב יציב יחסית , הרכס עדיין כ300 מטר מתחי ,ולרגע אני חושב אם זה באמת הצעד הנכון .
אחרי מספר שניות אני מחליט שכן , מסתכל אחורה וזורק את המצנח ... 3 2 1 והרגשת שינוי עדין מורגשת ,לא סגור שזה עבד מסתכל מאחורי הקיל ובסוף מצליח לראות את הפטריה הקטנה בסוף העולם שמאלה (החוט ממש ארוך) ומבין שזה עבד

250 מטר מעל הרכס ,קצב הירידה נראה מלחיץ , וההרגשה של חוסר שליטה מוחלט לגבי הכיוון מתסכלת .
אני משפר עמדה לקראת הקרקע , ולמזלי המצנח מחליט להניח אותי על שיח גדול ונעים טיפה מזרחה מקו הרכס בתוך חרוב (הישוב) .
כמה שניות אחר זה מגיעים חבורה של מקומיים שראו אותי בדרך מהאוויר , ועוזרים לי להעלות את הגלשן למדשאה מעל השיח - אחלה חבר'ה !!
כמה נתונים :
כל האירוע לוקח כ 1.22 דקות
בדיעבד שמתי לב שהVG היה משוך 3/4 בערך
קצב הירידה לאחר ההיפוך ועד פתיחת המצנח : כ 7.4 מטר לשניה !
קצב הירידה לאחר פתיחת המצנח וההאטה שלקחה מספר שניות - כ 4.3 מטר לשניה !
הסרטון..תהנו :
http://youtu.be/_nkEQtj08us