כתב נושא: מבחן ההסמכה, אפי.  (נקרא 7150 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
מבחן ההסמכה, אפי.
« ב- : April 22, 2012, 10:13:47 pm »
לבקשת נתי, אני ממשיך כאן דיון לגבי ההמראה שלי במבחן ההסמכה שהיה לי.
למי שלא קרא את תחילת הדיון, מוזמן לקרוא כאן: https://holywind.yuvdi.com/smf_new/index.php?topic=11410.0
תקציר:
יום שישי  13/4, מבוא חמה. גלשן מתחילים פאלקון, גולש מתלהב ממבחן מעשי, עם ברך לא חזקה עכב פציעה.
רוח מערבית חלשה (1-2 קמ"ש) עם משבים דר' מע' יותר חזקים, אני מעריך 5 קמ"ש.
לדעתי, ואחרי דיון בפוסט הקודם, זה מה שקרה : התחלתי לרוץ לכוון המשב הדרומי, כלומר ריצה לכיוון דר' מע'.
 המשב הדרומי הפסיק כנראה בתחילת הריצה, מה שגרם לי לרוץ עם נטו רוח מערבית, עכב כך כנף ימין התחילה לעלות, ומיד תיקנתי.

וזה סרטון ההמראה:
מבחן הסמכה אפי.AVI
אפי צוקרל

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: מבחן ההסמכה, אפי.
« Reply #1 ב- : April 22, 2012, 11:09:32 pm »
סליחה על השאלה אבל למה בדיוק להמשיך דיון על גלישה אווירית בפורום מטאורולוגיה?  לא טיפה יותר הגיוני לעשות את זה בפורום גלישה אווירית? (למרות שנתי ביקש).

אז העברתי אותו למקומו.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
« Reply #2 ב- : April 23, 2012, 09:29:40 am »
מצידי, הדיון הזה נגמר ונסגר.
נתי ציין בפניי שיש מרכיבים מטאורולוגים להמראה הזאת ולכן פתחתי אותו שם.
כאן הוא לא רלוונטי, ואפילו נמאס.
אפי צוקרל

מנותק נתי_ה

• משתמש בכיר
  • הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #3 ב- : April 23, 2012, 02:57:44 pm »
מצידי, הדיון הזה נגמר ונסגר.
נתי ציין בפניי שיש מרכיבים מטאורולוגים להמראה הזאת ולכן פתחתי אותו שם.
כאן הוא לא רלוונטי, ואפילו נמאס.

אפי  תודה

אכן אתה  צודק  אכן ביקשתי  וציינתי  כי  יש  מרכיבים   טכניים של זרימת  רוחות  הקשורים  למטאורולוגיה .
אך  מה  לעשות צחי  לא  רוצה  את  הדיון  באתר רוח  הקודש כנראה  אך הדיון  ברוחות צד השפעתן 
וונטורי  חשוב  מכדי שיעלם  בין  דפי  הפורום  .

על  כן  העברתי  את  הדיון  לכאן :

רוחות  צד   וונטורי  והשפעה  על  מרחפים  וגולשים

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : April 23, 2012, 09:12:18 pm »
צחי חושב שרוחות צד וונטורי והשפעתן על המראה של גלשן צריכים להיות בפורום גלישה אווירית.

מנותק נתי_ה

• משתמש בכיר
  • הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #5 ב- : April 24, 2012, 02:37:30 pm »
צחי חושב שרוחות צד וונטורי והשפעתן על המראה של גלשן צריכים להיות בפורום גלישה אווירית.

לא  יודע ?

יכול  להיות  שרוחות  צד  וונטורי  משפיעים  גם  על  מצנח ?

צחי  יחליט .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : April 24, 2012, 02:59:31 pm »
חשבתי שהדיון הוא על הטיסה של אפי, מה אפי טס גם על מצנח?

אבל כבר הבנתי למה זה עבר לפורום מזג אוויר, לא ממש קשור למזג אוויר אבל הבנתי. אם אתה רוצה אפשר להחזיר את זה לשם, אני מבין שגם רוב הגולשים רוצים.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : April 24, 2012, 03:20:17 pm »
עם כל הכבוד לנתי, להמראה הלא מוצלחת של אפי לא היה קשר למזג אויר.
לפני שביקש לפתוח את הדיון בפורום מזג האויר נתי היה צריך לברר את התנאים ששררו באותו יום במבוא חמה.
לא היו תנאים קיצוניים, לא היו תנאים בינויים, לא היו תנאים!!!
לכן, המריאו באותו יום רק הגולשים שהיו צריכים לעבור מבחן הסמכה.
נתי, לידיעתך ולהזכירך, יום המבחן שלנו (14/4/2012) היה יום של התחממות, ולא נשבו כמעט רוחות.
היו גם היו סיבות להמראה הלא טובה של אפי (הוא לא היה צריך לרוץ לצד הדרומי של המדרון), אבל הן נותחו, תוחקרו ומסקנות הוסקו.
נתי, עם כל הכבוד לכך שגלשן אויר תלוי במזג האויר ומושפע ממזג האויר, יש עוד גורמים לכך שגלשן אויר (וגם מצנח) עף. הראשון במעלה הוא הטייס. בלעדיו הכלי לא יעלה לאויר.
גם טייס שמבין מזג אויר לעומק חשוף לטעויות (למשל: עלול לשכוח בדיקת תליה, עלול לא להרכיב נכון את הגלשן, עלול לא לבדוק היטב את הגלשן לפני המראה, עלול לקחת החלטה מוטעית ולרוץ לכיוון הלא נכון של המדרון).
נתי, לפני שאתה בא להטיף לנו שוב בענייני מזג אויר, עצור לרגע, קח אויר, זכור שכולנו כבר הבנו שאתה הסמכות המטאורולוגית העליונה ומכבדים אותך בשל כך. אין לך צורך להוכיח את זה שוב ושוב, אין לך צורך להוכיח אותנו שוב ושוב. ועכשיו חשוב לרגע, האם יש עוד גורמים אשר השפיעו על הטיסה מלבד מזג האויר ששרר באותו יום.
אני מקוה שתבין למה אני כותב במיוחד אליך, ותיקח לתשומת ליבך.

יום נעים,
יוסי.

נ.ב.
אני לא מתכוון להגרר לדיון בעניין. כך שאם תבחר להגיב, אנא הבן שזו תגובתי האחרונה ולא אוסיף עליה, גם אם אקרא את תגובתך.

מנותק נתי_ה

• משתמש בכיר
  • הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #8 ב- : April 24, 2012, 08:51:25 pm »
חשבתי שהדיון הוא על הטיסה של אפי, מה אפי טס גם על מצנח?

אבל כבר הבנתי למה זה עבר לפורום מזג אוויר, לא ממש קשור למזג אוויר אבל הבנתי. אם אתה רוצה אפשר להחזיר את זה לשם, אני מבין שגם רוב הגולשים רוצים.

תודה  צחי  אנא  החזר  לפורום  מזג  אויר   .

מנותק נתי_ה

• משתמש בכיר
  • הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #9 ב- : April 24, 2012, 10:06:19 pm »
לפני שביקש לפתוח את הדיון בפורום מזג האויר נתי היה צריך לברר את התנאים ששררו באותו יום במבוא חמה.
נתי, לידיעתך ולהזכירך, יום המבחן שלנו (14/4/2012) היה יום של התחממות, ולא נשבו כמעט רוחות.
היו גם היו סיבות להמראה הלא טובה של אפי (הוא לא היה צריך לרוץ לצד הדרומי של המדרון), אבל הן נותחו, תוחקרו ומסקנות הוסקו.
נתי, עם כל הכבוד לכך שגלשן אויר תלוי במזג האויר ומושפע ממזג האויר, יש עוד גורמים לכך שגלשן אויר (וגם מצנח) עף. הראשון במעלה הוא הטייס. בלעדיו הכלי לא יעלה לאויר.
גם טייס שמבין מזג אויר לעומק חשוף לטעויות (למשל: עלול לשכוח בדיקת תליה, עלול לא להרכיב נכון את הגלשן, עלול לא לבדוק היטב את הגלשן לפני המראה, עלול לקחת החלטה מוטעית ולרוץ לכיוון הלא נכון של המדרון).
נתי, לפני שאתה בא להטיף לנו שוב בענייני מזג אויר, עצור לרגע, קח אויר, זכור שכולנו כבר הבנו שאתה הסמכות המטאורולוגית העליונה ומכבדים אותך בשל כך. אין לך צורך להוכיח את זה שוב ושוב, אין לך צורך להוכיח אותנו שוב ושוב. ועכשיו חשוב לרגע, האם יש עוד גורמים אשר השפיעו על הטיסה מלבד מזג האויר ששרר באותו יום.

יום נעים,
יוסי.

נ.ב.
אני לא מתכוון להגרר לדיון בעניין. כך שאם תבחר להגיב, אנא הבן שזו תגובתי האחרונה ולא אוסיף עליה, גם אם אקרא את תגובתך.

מה  שאני  קורא  כאן הוא שלא  היו  רוחות  כלל. באותו  יום .
אם כך אתה  סותר  את מה  שנכתב  בידי  אפי ,  יתרה  מזו  במבחן  של  שי  נראה  שהוא  נלחם  לשמור  את הגלשן  ישר
מעל  החממות  בדרך  לנחיתה   ..

שני  הדבריםלא מסתדרים  עם הטענה  לא  היו  תנאים  כלל ,  למעשה  הדרך  הטובה  ביותר  ללמוד 
היא בתנאים החלשים,  שהם  מקור  לבעיות   לא  קלות , למעשה  ניתן  להעלות  די  הרבה  דוגמאות  בהן   משבים  חלשים  גרמו  לתאונות  לגולשים מנוסים ומנוסים  מאד .
נכתב  כאן  על  ידי אפי תיאור ברור  מאד  למשבים  רוח  בסיסית  מערבית חלשה מאד  ומשבים  דרומערביים
קצרים  וחלשים .

עכשיו  הדיון  עוסק בטופוגרפיה  של  העמדה  ובהסבר למשבים הללו , למעשה  מדובר  ברוח  אנאבטית רוח  עולה  חלשה  עקב חימום המדרון  המערבי .

ומשבים חזקים  יותר  אך  קצרים המגיעים  מהמאגר מדרום  מערב , אלו המשבים  הצפויים  ואליהם  בודאי  שיש  להתיחס  בהמראה  ,  בנחיתה  נראה  שהיתה  רוח  דרומית  .

עד  כאן  הניתוח  המטאורולוגי  אשמח  להערות  בונות .   

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : April 24, 2012, 10:17:21 pm »
ציטוט
ומשבים חזקים  יותר  אך  קצרים המגיעים  מהמאגר מדרום  מערב , אלו המשבים  הצפויים  ואליהם  בודאי  שיש  להתיחס  בהמראה  ,  בנחיתה  נראה  שהיתה  רוח  דרומית  .

אין במבוא חמה מאגר מדרום מערב לעמדה בטווח שיכול להשפיע. המשבים הדרום מערביים הם כי בחצי הזה של הכדור השמש בדרום והמפנה הדרומי מתחמם יותר.
לכן לדוגמא בתבור בצפונית חלשה עדיין יש משבים דרום מערביים על העמדה.

מנותק נתי_ה

• משתמש בכיר
  • הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #11 ב- : April 25, 2012, 08:23:33 pm »
ציטוט

אין במבוא חמה מאגר מדרום מערב לעמדה בטווח שיכול להשפיע. המשבים הדרום מערביים הם כי בחצי הזה של הכדור השמש בדרום והמפנה הדרומי מתחמם יותר.
לכן לדוגמא בתבור בצפונית חלשה עדיין יש משבים דרום מערביים על העמדה.

שתי  שאלות

מה  לגבי  הודיון הקטן מדרום  ?

אם  כך  מדוע  נפסק  המשב  הדרוממערבי ?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #12 ב- : April 25, 2012, 09:53:25 pm »
א. בואדי יש לתרמיקות נטייה להתנקז לבסיס הואדי לא לשוליים שלו.

ב. אין ואדי מדרום יש עיקול קל בקו הרכס, מה שיוצר מפנה דרומי יותר בצד העמדה.

ג. אני מבין שבמילה מאגר את מתכוון קולקטור. זה מדרון הקולקטורים שלו הם למטה אם כבר, אבל כמו שאמרתי המשבים התרמליים הם תוצאה של חימום המדרון כשמפנה דרומי מתחמם יותר בגלל כיוון השמש בצד הזה של הכדור.

ד. כל משב נגמר בסוף. משבים תרמליים פעומים בפולסים. אם לא כך היו קוראים לזה רוח יציבה ולא משב.

מנותק נתי_ה

• משתמש בכיר
  • הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #13 ב- : April 26, 2012, 10:56:19 pm »
א. בואדי יש לתרמיקות נטייה להתנקז לבסיס הואדי לא לשוליים שלו.

ב. אין ואדי מדרום יש עיקול קל בקו הרכס, מה שיוצר מפנה דרומי יותר בצד העמדה.

ג. אני מבין שבמילה מאגר את מתכוון קולקטור. זה מדרון הקולקטורים שלו הם למטה אם כבר, אבל כמו שאמרתי המשבים התרמליים הם תוצאה של חימום המדרון כשמפנה דרומי מתחמם יותר בגלל כיוון השמש בצד הזה של הכדור.

ד. כל משב נגמר בסוף. משבים תרמליים פעומים בפולסים. אם לא כך היו קוראים לזה רוח יציבה ולא משב.

לכך  אני  מתכון  לעיקול בקו הרכס  בו  נאגרות טרמיקות קצרות מכיוו  דרום   אך  חזקות מהרוח  האנאבטית  וכבר  הסברת  יפה  את  הסיבה .

בעיקרון   מדידת המשבים וכיוונם  היו  מביאים למסקנה  כי  כדאי  להמריא  בין  המשבים 
אך  בגלשנים קימת  גם  טכניקה  להמראה  ברוחות  צד  וכן  ברוחות  משתנות  בעוצמתן ובכיוונן בזמן  ההמראה .

יש עמדות  וימים  מסוימים  בהם  גולשים  מתקדמים  משתמשים  בטכניקות  הללו ,  אולי  רצוי  כי  גם  גולשים
מתחילים  יהיו  מודעים  כי  ייתכן  כי  הרוח תשתנה  בעוצמה  וכיוון  במהלך  ההמראה ,  ניתן  לצפות לשינויים  כאלו
וצריך להכיר  את  הטכניקות להמראות  כאלו ,  טכניקות  שלא נלמדות  בקורסים  בסייסיים .

בקורסים  בסיסיים  ההנחה  היא  כי  בזמן ההמראה  הרוח  גם  אם היא  רוח  צד תהיה  יציבה  בכיוונה , הדבר
לא  תמיד  נכון , לדוגמא הר  האר"י .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #14 ב- : April 26, 2012, 11:17:26 pm »
ציטוט
לכך  אני  מתכון  לעיקול בקו הרכס  בו  נאגרות טרמיקות קצרות מכיוו  דרום   אך  חזקות מהרוח  האנאבטית  וכבר  הסברת  יפה  את  הסיבה .

לא לא. התרמיקות לא נאגרות על המדרון הן כל הזמן נוצרות ומשתחררות במחזוריות, זה לא יכול להיות חזק מהרוח האנבטית כי זו הרוח האנבטית.

רוח אנבטית = אוויר שמתחמם על המדרון ועולה בצמוד לו. קרי תרמיקות שנוצרות על המדרון הן רוח אנבטית וההפך.

מנותק נתי_ה

• משתמש בכיר
  • הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #15 ב- : April 30, 2012, 02:51:12 pm »
ציטוט

לא לא. התרמיקות לא נאגרות על המדרון הן כל הזמן נוצרות ומשתחררות במחזוריות, זה לא יכול להיות חזק מהרוח האנבטית כי זו הרוח האנבטית.

רוח אנבטית = אוויר שמתחמם על המדרון ועולה בצמוד לו. קרי תרמיקות שנוצרות על המדרון הן רוח אנבטית וההפך.

בודאי שכן.

הסבר  מסביר  את המציאות לא  כופים הסבר על המציאות.

יש כאן  שני מקורות  שני מדרונות  שונים העמדה  דרומ מערבית  ושתי עוצמות  שונות.
שני מפלי  טמפרטורה שונים לכן  יש  שני  משבים  שבמקרה ההמראה הזו היו בו זמניים
אחד מדרום  במחזוריות  דרומית  אחד ממערב .

זה נה  שהיה  ,  לא  היה  כאן  משב   בודד  שהחליף  כיוון  ועוצמה  אלא  סופר  פוזיציה  של  שני  מקורות שונים .
אי  הבנת  הנושא יכולה  ועללוה  לגרום  לגלשן  לשתילת  כנף  וכבר  ראיתי  מרחפים  בכירים  מאד שטעו  גם  בזה.

וכן  מספר  גולשים  בכירים  עברו  תאונות  לא  קלות  עקב  תופעות דומות .

מנותק נתי_ה

• משתמש בכיר
  • הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #16 ב- : April 30, 2012, 03:06:00 pm »

קישקוש מוחלט  ודאי שהיו , בדוק עצמך לפני כתיבת שטויות .

??? מטרת הבטיחות  והלימוד היא  שדברים כאלו לא  יקרו

מה שניסית לכתוב כאן  הוא הוצאת הדעון מהקשרו  לחלוטין , המטרה היא לנתח את המקרה בתנאים יחסית חלשים אשר משפיעים על החלטות אותם החלטות בתנאים מעט  חזקים יותר
עלולים לגרום לתוצאות  חמורות על כן ההבנה של   הרוחות והמשבים הצפויים  חשובים  מאד .
לא  ברור לי מדוע  אתה  רואה  עצמך  כפוסק ו או  מתעקש  להתערב  בדיון  ולהוציא  אותו  מההקשר  המטאורולוגי  שלו .

יום נעים,
יוסי.

נ.ב.

עם כל  הכבוד  ההמראה  הזו  עלתה  כדי  לעורר  דיון  במה  שאולי  נראה  ברור  וידוע .
ולמיטב  הבנתי  אינו  כזה גם  לא  לטייסים  מנוסים  מאד  אשר  בלחץ  נוטים לשכוח
דבר  או שניים  כפי  שציינת .

כלומר שככל  שהלחץ עולה  הסיכוי לטעות  עולה .
ומכאן  שכדאי  רצוי  ואפילו  הכרחי  להיות  מודע  לאפשרות שינויי  רוח  בכיוון  ובעוצמה  בהמראה.
למדדוד  אותם  לפני  ההמראה ולהתכונן  אליהם  נכון.

מי  שלא  מבין  זאת  לא  ידע  להמריא  ויהיה  חשוף לסכנות .

יום  נעים  גם  לך  , ולהבא אם  אתה לא מעוניין להיכנס לדיון תוכל לחסוך את תגובתך המלומדת.
בכל  זאת חבל לכתוב דברים לא  נכונים לא  בהקשר  ולברוח  מדיון  בהם זו גישה  מעט לא  עניינית
יש כאלו  שיגידו יותר מזה .